Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pesterzsébeti nyugdíjas esete
  2008-02-07 22:25:50, csütörtök
 
   
  2008-02-07 21:17:49 elnök


A szomorú valóság....
Bánó Miklós beszámolója egy nyugdíjasról, aki akár az Ön szomszédja, rokona, barátja is lehetne.. Olvassa el!

Értesültem arról, hogy kerületünkben élő kedves idős asszony, akit régóta személyesen ismerek súlyos beteg. A kemoterápiás kezelésen is túl van, és nem tudhatja, mit hoz a holnap. Fiatal korától a kerületben dolgozott mérnöki beosztásban. Egész életét a szakma szeretete, a nyílt őszinte szó és a tisztesség övezte.

A család Délvidékről, Bácska környékéről származott. Mindég fizette a különböző adókat, közte a TB járulékot is. Sajnos akkor még nem tudhatta, hogy ez jelenlegi helyzetén nem fog segít. A beteg asszonynak nem volt meg ez a jövőbelátó képessége. A megszorító intézkedések, vizitdíj, kórházi napidíj az ehhez kapcsolódó áremelkedések a gyógyszerárak anyagilag teljesen ellehetetlenítették.

Jelenleg kórházban van Csepelen. Egy Mercedes mentőautóval szállították ide. Lábait nem tudja rendesen emelni és így nem tudott önerőből a magas járműre felkapaszkodni. Nem volt lehajtható lépcső a járművön, holott ezt a kiegészítőt is megvásárolhatták volna hozzá. A mentősök segítettek neki a felszállásnál, de nagyon beütötte a lábát, amit még ráadásként szintén kezelnek.

Már nem sokáig maradhat az elfekvőben. Át kell adnia másnak a helyet. Felmerült a kérdés hogyan tovább? Már csak járókerettel tud közlekedni. A munkanélküliség és furcsamódon a tandíj is tovább nehezíti helyzetét. Megkereste a kórházban a szociális nővért és kérte a segítségét.

Szívesen elmenne az öregek otthonába, a folyamatos ellátás kényszere miatt, ahova egyébként óriási a várólista. „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”.

Ha bekerülhetne ide, akkor legkevesebb 115000, azaz egyszáztizenöt-ezer forintot kell havonta a szolgáltatásért kifizetnie a 60000, azaz hatvanezer forint nyugdíjából.

Érdekességként felmerül a kérdés, hogy a TB ilyenkor miért nem fizeti a költségeket, miután a beteg fizette a járulékokat? Van egy becsületes fia, aki néha tud magának munkahelyet találni, miután a kertészeti főiskolát a szűk anyagiak miatt képtelen volt folytatni.
Szerencséje van, mert most éppen dolgozik! A kettőjük pénze elég lehetne, de akkor természetesen a gyermek nem enne, nem inna, nem ruházkodna, nem fizetné a rezsit, és még sorolhatnám.

Kormányunk kivette az önkormányzat kezéből ezt a szociális problémakört és ennek finanszírozását.
Magára hagyták a beteg és idős embereket!

Véget kell vetni ennek az állapotnak!

Az önkormányzat nem segíthet azokon az embereken, mert nincs hatásköre. Kihez forduljanak a rászorulók?

Az olvasó megnyugtatására mondom a beteg választ kapott a megoldásra, ha élete munkáját, a lakását feláldozza, akkor ezt a néhány szomorú évet eltöltheti a szociális otthonban.
Az ok, van hozzátartozója. Szomorú kilátás!

A pályakezdő fiatalok rémálma lehet ez a jövőkép.

Vagy ápolja édesanyját, és nem dolgozik, vagy nem ápolja és úszik a lakásuk.

Ha valaki öregkorára élni akar, érdemes gazdagnak születnie.

Ki tudja, mit hoz a holnap? Nehéz pályakezdés, vagy fojtatása lehet egy fiatal hajléktalan jelöltnek, mégis elvárjuk a fiataloktól, hogy ne fogyjon népességünk!

Úgy gondolom, nagy változásra van szükség a magyar társadalomban.

Most 2007. március 9-én lesz a szociális népszavazás, és még azt kérdezik az emberektől, hogy elmegy e szavazni? Én ígérem, ott leszek és nem csak magamra gondolok. Budapest, 2008. 02. 07.

http://www.fideszbp20.hu/Ha leiratkozna hírlevelünkrol kattintson ide.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megvásárolhatták, munkanélküliség, finanszírozását, szolgáltatásért, megnyugtatására, felkapaszkodni, hozzátartozója, egyszáztizenöt, érdekességként, hírlevelünkrol, kerületünkben, természetesen, társadalomban, gyógyszerárak, áremelkedések, felszállásnál, önkormányzat, kemoterápiás, szállították, járókerettel, nyugdíjasról, intézkedések, mentőautóval, problémakört, bekerülhetne, nyugdíjából, forduljanak, délvidékről, környékéről, költségeket, furcsamódon, munkahelyet, beosztásban, járulékokat, személyesen, kiegészítőt, szomorú valóság, kemoterápiás kezelésen, kerületben dolgozott, szakma szeretete, nyílt őszinte, tisztesség övezte, család Délvidékről, különböző adókat, beteg asszonynak, jövőbelátó képessége, megszorító intézkedések, ehhez kapcsolódó, gyógyszerárak anyagilag, magas járműre, mentősök segítettek, kérdés hogyan, Bánó Miklós,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Előfordul, hogy  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó kislány  Latinovits Zoltán tollából  Otthon  Paul David Tripp Április 15  Horváth Szilvia tollából  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Csend  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Horváth Szilvia tollából  Egy párkányon  Egy barátság története  Nagy és kis csodák  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Robert Merle tollából  Ott van  Erdei gyöngyvirág  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Bornyi Veronika haiku verse  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Tavaszi este  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  A sorsod  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Töröld le  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nagy és kis csodák  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
szomorú valóság, kemoterápiás kezelésen, kerületben dolgozott, szakma szeretete, nyílt őszinte, tisztesség övezte, család Délvidékről, különböző adókat, beteg asszonynak, jövőbelátó képessége, megszorító intézkedések, ehhez kapcsolódó, gyógyszerárak anyagilag, magas járműre, mentősök segítettek, kérdés hogyan, szociális nővért, öregek otthonába, folyamatos ellátás, szolgáltatásért kifizetnie, beteg fizette, kertészeti főiskolát, szűk anyagiak, kettőjük pénze, önkormányzat kezéből, szociális problémakört, olvasó megnyugtatására, beteg választ, lakását feláldozza, néhány szomorú, szociális otthonban, pályakezdő fiatalok, fiatal hajléktalan, magyar társadalomban, szociális népszavazás, megvásárolhatták, munkanélküliség, finanszírozását, szolgáltatásért, megnyugtatására, felkapaszkodni, hozzátartozója, egyszáztizenöt, érdekességként, hírlevelünkrol, kerületünkben, természetesen, társadalomban, gyógyszerárak, áremelkedések, felszállásnál, önkormányzat, kemoterápiás, szállították, járókerettel, nyugdíjasról, intézkedések, mentőautóval, problémakört, bekerülhetne, nyugdíjából, forduljanak, délvidékről, környékéről, költségeket, furcsamódon, munkahelyet, beosztásban, járulékokat, személyesen, kiegészítőt, népességünk, népszavazás, szerencséje, sorolhatnám, beszámolója, leiratkozna, fiataloktól, hajléktalan, pályakezdés, legkevesebb, rászorulók, asszonynak, segítségét, tisztesség, becsületes, jövőbelátó, megszorító, folyamatos, származott, segítettek, állapotnak, kormányunk, kertészeti, ruházkodna, pályakezdő, változásra, megkereste, ráadásként, kifizetnie, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 238
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 1928
  • e Év: 37869
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.