Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-04-30 20:16:01, szombat
 
   
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Mozzarellás pirítós
Előétel: Vörösboros áfonyaleves
Főétel: Gombás marhaszelet zsemlegombóccal
Desszert: Non plus ultra Habliliom módra
Vacsora: Libamájjal töltött krumpligombóc
Vegetáriánus ajánlat: Sült pangasius parmezános besamelmártással


Mozzarellás pirítós:

Hozzávalók:
(kb. 12 db elkészítéséhez)
1 negyed kilós, teljes kiőrlésű lisztből készült minikenyér, vagy óriáskifli
6 evőkanál olívaolaj
40 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
1 nagy, piros chilipaprika
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A kenyeret 12 szeletre vágjuk, a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített sütőben (225 ºC/ 4. fokozat) 10 percig sütjük. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és átpréseljük. A chilipaprikát megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd a felaprított petrezselyemmel és a fokhagymával együtt a maradék olajhoz adjuk. A kenyérszeleteken elosztjuk a mozzarellát, majd további 5 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk a fűszeres olajjal.

Megjegyzés:
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Darabonként kb. 180 kilokalória, 8 g fehérje, 11 g zsír, 11 g szénhidrát


Vörösboros áfonyaleves:

Hozzávalók:
15 dkg áfonyalekvár
2 dl vörösbor
2 dl tejszín
6 dl tej
1 citrom leve
fahéj
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyalekvárt kézi habverővel összekeverjük a vörösborral, majd felfőzzük a tejjel és a tejszínnel. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és citromlével, fahéjjal, cukorral ízesítjük. Lehűtjük, és hidegen fogyasztjuk.

Megjegyzés:
Tálaláskor egy gombóc vaníliafagyi javít rajta egy keveset.

A receptet Papusmaci küldte. Köszönjük!


Gombás marhaszelet:

Hozzávalók:
6 szelet marha fehérpecsenye
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
liszt
csiperkegomba (lehet konzerv is)
petrezselyem

bors
olaj

Elkészítés:
Én kuktában szoktam elkészíteni, úgy gyorsabb. A hagymát apró kockára vágom, üvegesre párolom, ráteszem a hússzeleteket. Mindkét oldalon addig sütöm, amíg elválik a kukta aljától. Ezután felöntöm vízzel, éppen annyival, hogy ellepje a húst. Kb. 1 órát párolom így, ezután leveszem a kukta tetejét, sózom, borsozom, ha már puha a hús. Ezután a felszeletelt gombát hozzáadom, tovább puhítom együtt, kb. 10 percig. Addig kikeverem a tejfölt 1 evőkanál liszttel. Ezzel sűrítem a gombás marhahúst. Rottyan egyet, rászórom a petrezselymet, és kész is.

Köretként galuska vagy tészta jár hozzá. Aki ügyes, zsemlegombóccal is tálalhatja.

Megjegyzés:
A nagymamámtól tanultam, ő mindig zsemlegombócot csinált hozzá. Jó étvágyat! :)

A receptet Dia1177 küldte. Köszönjük!


Non plus ultra Habliliom módra:

Hozzávalók:
kb. 25 darabhoz:

A tésztához:
20 dkg rétesliszt
12 dkg jó minőségű, hideg vaj
3 dkg porcukor
1 csipet só
1 mokkáskanál vanília kivonat
2 közepes méretű tojás sárgája
1 evőkanál tej

A tetejére:
2 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliával kevert porcukor

A töltelékhez:
kb. 2 dl savanykás házi sárgabaracklekvár (ribizlivel, meggyel is helyettesíthető)

Elkészítés:
A tésztához az átszitált lisztet tálba szórom, hozzáadom a sót, a cukrot, a vaníliát. A tojásokat szétválasztom, a 2 sárgáját 1 evőkanál tejjel elkeverem, a fehérjét félreteszem. A vajat apró forgácsokban a lisztes keverékhez adom, elmorzsolom, majd a tejjel kevert tojássárgájával gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Frissentartó fóliába csomagolom, és egy órára beteszem a hűtőszekrénybe.

A pihentetés ideje alatt a tojások fehérjéből cukorral közepesen kemény habot verek: nem szabad túl keményre verni, mert akkor nem lehet adagolni. Sűrű, krémes állagúvá kell dolgozni.

A sütőt (légkeveréses: 160 fok, hagyományos gázsütő: 3-as fokozat) előmelegítem.

A tésztát kb. 2 mm vékonyságúra nyújtom, 2 cm átmérőjű kerek kiszúró formákkal kis lapokat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis korongokat. Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok - óvatosan érdemes dolgozni vele, hogy minél kevesebb hab kerüljön a sütemények mellé! Nagyjából 8-10 perc alatt szép világosra sütöm.

A kis félgömböket rácson hagyom hűlni, majd kettőt-kettőt mokkáskanálnyi lekvárral összeillesztek.





Megjegyzés:
Jól záródó dobozban napokig őrzik frissességüket.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!


Libamájjal töltött krumpligombóc:

Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája

bors
szerecsendió
20 dkg hízott libamáj
10 dkg vaj
15 dkg toast kenyér
A salátához:
25 dkg spárga
25 dkg zöldspárga
10 dkg bébispenót

bors
fehérborecet
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 tojás
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját, sózzuk, szerecsendiót adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.

2. A libamájat felkockázzuk, fűszerezzük, majd a tésztalapokra helyezzük, és gombóccá formázzuk. Forró, sós vízben megfőzzük.

3. A toast kenyeret konyhai aprítógépben morzsává zúzzuk, a gombócokat meghempergetjük benne, majd a felolvasztott vajon pirosra sütjük.

4. A salátához a spárgákat megtisztítjuk, megfőzzük, lehűtjük, és 3-4 centis darabokra vágjuk. Megsózzuk, hozzáöntjük az ecetet és az olajat, majd a megtisztított, nyers bébispenóttal összeforgatjuk.

5. Enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Amikor forr, fakanállal örvényt csinálunk a vízben, és a tojásokat egyenként, óvatosan beleengedjük. 1-2 perc után szűrőkanállal kiemeljük.

6. A gombócokat a salátával és a buggyantott tojással tálaljuk.





Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje. A gombócok elkészítését lépésről lépésre és fotókkal illusztrálva a találjátok!


Sült pangasius parmezános besamelmártással:

Hozzávalók:
2 db pangasius-filé

őrölt feketebors
citrom
olívaolaj
6 db krumpli
fagyasztott bébirépa
fagyasztott zöldborsó
ételízesítő
vaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
0,5 dl tejszín
reszelt parmezán
őrölt fehérbors
kapribogyó
újhagyma szára
egész tarka bors
szerecsendió
petrezselyem

Elkészítés:
A halszeleteket kiengedem, sózom, borsozom, bőségesen facsarok rá citromlevet, s félreteszem.

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom. A bébirépát és a zöldborsót ételízesítős vízben megpárolom.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rászórom a lisztet, világosra pirítom, felöntöm tejjel, simára keverem, hozzáadom a tejszínt, beleszórom a reszelt parmezánt, a kapribogyót, az apróra vágott hagymaszárat és petrezselymet, az őrölt fehérborsot és a szerecsendiót, felforralom, majd lassú tűzön, gyakori keverés mellett készre főzöm.

Közben egy másik serpenyőben olajon megsütöm a halszeleteket.
Tálaláskor a tányérra helyezem a halat, mellé a krumplit és a zöldségeket, a halat meglocsolom a parmezános besamellel, petrezselyemmel díszítem.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: besamelmártással, kenyérszeleteken, zsemlegombóccal, meghempergetjük, petrezselyemmel, helyettesíthető, tojássárgájával, frissességüket, elkészítéséhez, mokkáskanálnyi, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, lecsepegtetett, összeillesztek, zsemlegombócot, összekeverjük, bébispenóttal, megtisztított, szétválasztom, fehérpecsenye, áfonyalekvárt, szerecsendiót, halszeleteket, kristálycukor, szűrőkanállal, megtisztítjuk, tésztalapokra, petrezselymet, csiperkegomba, előmelegített, hozzákeverjük, tojássárgáját, chilipaprikát, mozdulatokkal, krumpligombóc, hússzeleteket, sütőpapírral bélelt, lecsepegtetett mozzarellát, fokhagymát megtisztítjuk, chilipaprikát megmossuk, felaprított petrezselyemmel, fokhagymával együtt, maradék olajhoz, kenyérszeleteken elosztjuk, sütőből kivéve, fűszeres olajjal, áfonyalekvárt kézi, gombóc vaníliafagyi, receptet Papusmaci, hagymát apró, kukta aljától, kukta tetejét, Dunszt Zsolt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nyíljatok meg  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Síró nő  Intelem  Amikor 5 éves voltam,  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Az ünnepről  Sötétség és világosság  1848. március 15-én  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Az agyat és a csontokat is erő...  Nem mindegy  Isten áldja  Amikor 5 éves voltam,  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Kokárda  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Cicus virággal  Egyet értesz?  Márciusi eső  A gyomorrontás tojással is kez...  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Csörög a telefonom  Intelem  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem mindegy  Imádkozás Krisztus értelméért  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A Mindenható Istenben bízva  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Benned is ezerféle szín van  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Alvó cica  Heltai Jenő: Szabadság  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam  Kezdet  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Mi a különbség  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Üdvözöllek az oldalamon  Szent Pio atya!  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Paul David Tripp Március 15 
Bejegyzés Címkék
sütőpapírral bélelt, lecsepegtetett mozzarellát, fokhagymát megtisztítjuk, chilipaprikát megmossuk, felaprított petrezselyemmel, fokhagymával együtt, maradék olajhoz, kenyérszeleteken elosztjuk, sütőből kivéve, fűszeres olajjal, áfonyalekvárt kézi, gombóc vaníliafagyi, receptet Papusmaci, hagymát apró, kukta aljától, kukta tetejét, felszeletelt gombát, gombás marhahúst, nagymamámtól tanultam, receptet Dia1177, átszitált lisztet, tojásokat szétválasztom, fehérjét félreteszem, vajat apró, lisztes keverékhez, tejjel kevert, órára beteszem, pihentetés ideje, tojások fehérjéből, sütemények mellé, fotót Habliliom, burgonyát héjában, libamájat felkockázzuk, tésztalapokra helyezzük, toast kenyeret, gombócokat meghempergetjük, felolvasztott vajon, spárgákat megtisztítjuk, tojásokat egyenként, buggyantott tojással, gombócok elkészítését, halszeleteket kiengedem, krumplit héjában, zöldborsót ételízesítős, serpenyőben megolvasztom, reszelt parmezánt, apróra vágott, őrölt fehérborsot, másik serpenyőben, tányérra helyezem, halat meglocsolom, parmezános besamellel, fotót Hobbychef, besamelmártással, kenyérszeleteken, zsemlegombóccal, meghempergetjük, petrezselyemmel, helyettesíthető, tojássárgájával, frissességüket, elkészítéséhez, mokkáskanálnyi, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, lecsepegtetett, összeillesztek, zsemlegombócot, összekeverjük, bébispenóttal, megtisztított, szétválasztom, fehérpecsenye, áfonyalekvárt, szerecsendiót, halszeleteket, kristálycukor, szűrőkanállal, megtisztítjuk, tésztalapokra, petrezselymet, csiperkegomba, előmelegített, hozzákeverjük, tojássárgáját, chilipaprikát, mozdulatokkal, krumpligombóc, hússzeleteket, felolvasztott, meglocsoljuk, fokhagymával, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 655
  • e Hét: 2400
  • e Hónap: 10666
  • e Év: 127319
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.