Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legfontosabb kérdés
  2016-10-06 11:50:17, csütörtök
 
   
  Vannak dolgok, amik nincsenek benne a tananyagban, pedig sokkal fontosabbak, mint amiket az iskolákban általában tanítanak. Miközben fiatalon rengeteg hasznos és haszontalan ismeretet gyűjtünk össze önszántunkból, vagy éppen kényszerből, addig az igazán fontos dolgok közül sokat csak jóval később tanulunk meg. Van, aki csak évtizedekkel később, de olyan is van, aki soha. Pedig amint megértjük, hogy mi az, ami igazán számít, nemcsak a saját életünk, hanem emberi kapcsolataink minősége is nagymértékben javulni fog. Erről szól az a rövid történet, amivel nemrég találkoztam.

*****
Nagyjából két hónap telt el a tanév kezdete óta, amikor az egyik tanárunk röpdolgozatot íratott velünk. Mindenki elé letett egy lapot az előre nyomtatott kérdésekkel, aztán nekiláttunk a dolgozatnak, ami egyébként nem tűnt olyan nehéznek. A kérdések korrektek voltak, és aki figyelt az órákon, az könnyen meg is tudta azokat válaszolni.
Szépen haladtam én is a válaszolgatással, egészen addig, amíg el nem érkeztem az utolsó kérdésig, ami így szólt:
,,Mi a keresztneve a takarítónőnek?"

Először azt hittem, hogy ez valami vicc. Milyen kérdés ez? Hogy kerül ide? Persze, nap mint nap látom a takarítónőt, tudom is, hogy hogy néz ki: vékony, viszonylag magas, sötétbarna haja van, és 50 év körüli lehet. De honnan tudjam, mi a neve?
Fogalmam sem volt, hogy hívják, úgyhogy üresen hagytam az utolsó kérdés válaszának helyét, majd beadtam a dolgozatot. Láttam, hogy sokan néztek értetlenül, vagy mosolyogtak kínosan, és végül az egyik osztálytársam meg is kérdezte, hogy az utolsó kérdés is beleszámít-e a dolgozatba.
,,Természetesen. Ez valójában a legfontosabb kérdés." - felelte a tanárunk. - ,,A munkátok és általában az életetek során sok emberrel fogtok találkozni. Mindannyiuknak valamilyen szerepe van az életetekben, és ha csak nem ártanak nektek, mindenképpen megérdemlik a figyelmeteket és a törődéseteket. Néha ez csak annyi, hogy rájuk mosolyogtok és kedvesen köszöntök nekik."
Életem egyik legfontosabb tanítását kaptam azon a napon. Másnap pedig odamentem a takarítónőhöz, és mosolyogva bemutatkoztam neki.

*****
Vannak dolgok, amik nincsenek benne a tananyagban. Felnőttként viszont már kizárólag a saját felelősségünk, hogy milyen értékrend szerint éljük az életünket, és mit adunk át a gyermekeknek. Mert a világ nem az agyakba táplált információ mennyiségének növelésétől válik szebbé, hanem attól, ha odafigyelünk egymásra.
Néha elég csak egy egészen apró, őszinte figyelmesség, hogy megváltoztassuk egy másik ember életét. És a sajátunkat is. Rajtunk múlik.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
hasznaldfel.hu
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Címkék: válaszolgatással, megváltoztassuk, mindannyiuknak, takarítónőnek, törődéseteket, önszántunkból, felelősségünk, osztálytársam, figyelmeteket, mennyiségének, természetesen, röpdolgozatot, bemutatkoztam, nagymértékben, takarítónőhöz, kapcsolataink, odafigyelünk, legfontosabb, figyelmesség, évtizedekkel, mindenképpen, gyermekeknek, takarítónőt, életetekben, mosolyogtak, növelésétől, találkoztam, megérdemlik, mosolyogtok, kényszerből, hasznaldfel, fontosabbak, tananyagban, dolgozatnak, kérdésekkel, nekiláttunk, iskolákban általában, igazán fontos, saját életünk, tanév kezdete, egyik tanárunk, előre nyomtatott, kérdések korrektek, utolsó kérdésig, utolsó kérdés, egyik osztálytársam, legfontosabb kérdés, életetek során, saját felelősségünk, agyakba táplált, egészen apró, másik ember,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Nárcisz  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Szeretettel !  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Aki belekortyol  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Búzavirág  Esti kép  Szép estét  Esti Ima !  Szép estét  Könyvek  Galaktikus kapcsolat  A jó lelkek  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Kékfestőről pár szóban  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép álmokat!  Könyvek  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem hazudnak  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Benedek Elek - Virágvasárnap  A jó lelkek  Soli Deo gloria  Kékfestőről pár szóban  Maci az északi fény alatt  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Esti Ima !  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Márciuzs 24.  Virág vasárnap  Esti kép  Ködvirágok  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Jó éjszakát  Alvó baby  Sonka vásár  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét  A nagy természet  képre írva  Virág vasárnap  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Haja van  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  Facebookon kaptam  Sonka vásár  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Nárciszok 
Bejegyzés Címkék
iskolákban általában, igazán fontos, saját életünk, tanév kezdete, egyik tanárunk, előre nyomtatott, kérdések korrektek, utolsó kérdésig, utolsó kérdés, egyik osztálytársam, legfontosabb kérdés, életetek során, saját felelősségünk, agyakba táplált, egészen apró, másik ember, válaszolgatással, megváltoztassuk, mindannyiuknak, takarítónőnek, törődéseteket, önszántunkból, felelősségünk, osztálytársam, figyelmeteket, mennyiségének, természetesen, röpdolgozatot, bemutatkoztam, nagymértékben, takarítónőhöz, kapcsolataink, odafigyelünk, legfontosabb, figyelmesség, évtizedekkel, mindenképpen, gyermekeknek, takarítónőt, életetekben, mosolyogtak, növelésétől, találkoztam, megérdemlik, mosolyogtok, kényszerből, hasznaldfel, fontosabbak, tananyagban, dolgozatnak, kérdésekkel, nekiláttunk, keresztneve, haszontalan, felnőttként, mosolyogva, viszonylag, információ, beleszámít, dolgozatba, értetlenül, sajátunkat, dolgozatot, nyomtatott, valamilyen, válaszának, sötétbarna, válaszolni, eljuttatni, találkozni, iskolákban, nagyjából, egyébként, korrektek, valójában, köszöntök, ismeretet, általában, életünket, tanítását, tanítanak, értékrend, nincsenek, odamentem, kizárólag, megértjük, tanárunk, kedvesen, gyűjtünk, kérdésig, fiatalon, miközben, kérdések, haladtam, kérdezte, mindenki, rengeteg, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 879
  • e Hónap: 12266
  • e Év: 50014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.