Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pintér szétzilálja a kormányt: a titkosszolgálatokért megy a
  2012-08-20 20:14:14, hétfő
 
 
Pintér szétzilálja a kormányt: a titkosszolgálatokért megy a harc
2012, augusztus 20 - 14:54


A titkosszolgálatokért megy a harc a Fideszen belül - mondta a barikad.hu-nak Sas Zoltán, a Jobbik biztonságpolitikai szakértője. Hozzátte: Pintér Sándor belügyminisztérium komoly irányvonalat képvisel a pártban, és ezzel megy szembe a Miniszterelnökséget irányító államtitkár, Lázár János illetve az ő emberének tekinthető Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.


Utóbbiak részsikerének tekinthető, hogy egy hónappal ezelőtt a polgári hírszerzésért felelő Információs Hivatal (IH), amelyet korábban Pintér Sándor is szeretett volna átvenni a külügyminisztertől, a miniszterelnök irányítása alá került. Az ezzel függő törvénymódosítást éppen a Kocsis Máté nyújtotta be a parlamentben. Az új jogszabályi környezet lehetőséget biztosít arra is, hogy a hírszerzés irányítási munkálataiba bekapcsolódjon a Miniszterelnökséget irányító államtitkár. Korábban Lázár a távirati irodának adott interjújában már felvetette, hogy a Külügyminisztériumhoz tartozó IH-t, amely a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével foglalkozik - a Miniszterelnökség alá kellene rendelni. A belföldön tevékenykedő polgári titkosszolgálatoknak (Alkotmányvédelmi Hivatal, Nemzetbiztonsági Hivatal) az irányítását és a törvényességi felügyeletét egy 2010-es rendelet alapján továbbra is Pintér Sándor látja el.

Lázár Pintér

Lázár János és Pintér Sándor. Ki megy elsőként?


Pintér már több csatát is vesztett a Fidesz nemzetbiztonsági szakpolitikusaival szemben, hiszen az sem tudta megvalósítani, hogy külön titkosszolgálatként létrejöjjön a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ. Sas Zoltán ennek ellenére úgy véli, hogy a belügyminiszter és a fideszes politikusok között nem fog elfajulni a harc, mivel egy már túlságosan kiélezett helyzetben valószínűleg Orbán Viktor közbeavatkozna.

Durva taktikai csata

A jobbikos politikus a mostani rendőrségi korrupciós botrány és a maffiagyilkosságok terén ,,elért" eredmények kapcsán azt mondta: felettébb furcsa, hogy éppen most került elő csomó ügy, amelyet hosszú évekig homály fedett. Mint mondta, nehéz ezekben az ügyekben tisztán látni, hiszen aki nincs benne az éjszakában, az kevés információval rendelkezik, ezért azt sem lehet tudni, hogy kinek az érdeke mozgatja a szálakat. Annyi azonban világosan látszik, hogy nagy taktikai harc folyik.
Semjén Zsolt kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke sem zárta a szívébe a belügyminisztert, legalábbis a vele szemben megfogalmazott kritika ezt mutatja. A HírTv műsorában ugyanis ezt mondta: “az áldatlan emlékű Kuncze belügyminisztersége idején naponta voltak robbantások, emberek haltak meg, utcán robbantak az autó. Ha jól emlékszem, még Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatása napján is volt robbantás. Pintér Sándor lett a belügyminiszter, másnap megszűntek a robbantások. Hogy hogy csinálta, az az ő dolga" - utalt Pintér 1998-2002 közti miniszterségére."

KocsisNem új keletű az ellentét

Kocsis Mátét a 2010-es választások után Lázár János favoritjaként nagyon erős politikusnak tartották, ám azzal, hogy létrehozott egy, a bűnözőkkel szemben keményen fellépő szervezetet, a Jófiúkat, ,,elérte", hogy országgyűlési karrierje 2014 után nem folytatódik. A Barikád információi szerint Pintér Sándor keményen összekülönbözött Kocsissal a Jófiúk tevékenysége miatt. Kettejük összecsapása viszont a belügyminisztert is gyengítette, akinek tárcájától várhatóan elvonják a titkosszolgálatok felügyeletét. Pintér Sándor korábban a Hír Televízió újságírójának felvetésére, hogy információja szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hatáskörébe kerülhetne a szakszolgálatok irányítása, nem kívánt reagálni. Sas Zoltán szerint ugyanakkor nehezen elképzelhető, mert a kormány egyik bástyájának számító belügyminiszter ezzel a lépéssel jelentősen meggyengülne, ehhez - mint mondta - arra lenne szükség, hogy a Jobbik kezébe kerüljön a kormányzás, hiszen ez a programjukban szerepel.
A Fidesz és a belügyminisztérium ellentétét élezheti ki az is, ami a VIII. kerületben történt. Itt ugyanis a fideszes többségű közgyűlése nem fogadta el a kerület rendőrkapitányának, ifj. Salgó Lászlónak a 2011. évi beszámolóját. Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere és az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke is nemmel szavazott, és ugyanígy tett a Jobbik képviselője, Pintér Attila is. Az MSZP és az LMP politikusai azonban kielégítőnek találták a beszámolót, így elfogadták azt.

A hatalmi harcról is szól a rendőrségi átszervezés

Pintér Attila lapunknak elmondta: a beszámolót azért nem fogadták el, mert a kerületben romlottak a bűnügyi statisztikák, a prostitúció (amelyet már korábban sikerült visszaszorítani), kisebb bűncselekmények gyakorisága visszatért, de jelentősen megugrott a kábítószerrel való visszaélések száma is és az emberek biztonságérzete csökkent. Mindez ráadásul úgy történt, hogy anyagi és egyéb téren is támogatták a kerületi rendőrkapitány munkáját, rendőrlakásokat, gépkocsikat, jutalmakat biztosítottak. Mint közölte, ifj. Salgónak nem megfelelő a rátermettsége, és szerinte csak ugródeszkának tekinti a kerületi munkát, amely révén egy zsírósabb álláshoz szeretne jutni.
Hozzátette: kíváncsi, hogy Pintér Sándor a rendőrségi átalakítások kapcsán - amelynek hivatalos indoklása az, hogy nem egyes rendőrök esetében nem elégedettek a munkájukkal, és a munkavégzés színvonalát szeretnék növelni - mi fog történni ifj. Salgó Lászlóval. A belügyminiszter ugyanis utasította az ORFK vezetőjét, hogy soron kívül vizsgálja felül a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát, és indokolt esetben szeptember 15-ig mentse fel őket beosztásukból. A kerület kapcsán kiderülhet, hogy valóban minőségi cserére kerül-e sor a rendőrségnél, vagy teljesen másról van-e szó: például arról, hogy a V.Lászlóval kapcsolatban álló rendőröknek kell távozniuk, illetve a korrupciós ügyek miatt tisztogatnak a kollektív bűnösség elve alapján. De számot adhat az erőviszonyokról is: nevezetesen, hogy mennyire erős Lázár János, és Kocsis Máté révén el tudnak-e távolítani egy gyengén teljesítő rendőrfőnököt. Ha nem, az ismét megerősítheti Pintér Sándor szerepét a kormányon belül.

Ismert: nagyarányú átszervezéseket indítottak el a rendőrségen belül, aminek a keretében a Belügyminisztérium megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni egységeit. Mint korábban megírtuk, azt állítják, az átszervezésnek nincsen köze V. László az éjszaka császárának és az őt fedező rendőrök büntetőügyéhez, de úgy tudjuk, a hivatalos közléssel ellentétben azzal indokolták az áthelyezéseket, hogy éppen ez ügyben felmerült rendőri érintettség miatt a ,,cinkosok közt vétkes, aki néma"- elv alapján intézkedtek az átszervezésekről.

barikad.hu


http://barikad.hu/pinter_szetzilalja_a_kormanyt_a_titkosszolgalatokert_megy_a_har c-20120820
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, összekülönbözött, belügyminisztert, átszervezésekről, alkotmányvédelmi, átszervezéseket, miniszterelnöki, rendőrlakásokat, belügyminiszter, erőviszonyokról, miniszterségére, biztonságérzete, bűncselekmények, szakszolgálatok, visszaszorítani, áthelyezéseket, átszervezésnek, miniszterelnök, rendőrkapitány, megfogalmazott, közbeavatkozna, büntetőügyéhez, bekapcsolódjon, megszerzésével, biztosítottak, bizottságának, újságírójának, törvényességi, leggyengébben, kábítószerrel, információval, rendőrfőnököt, főkapitányság, megvalósítani, megerősítheti, ugródeszkának, hónappal ezelőtt, polgári hírszerzésért, miniszterelnök irányítása, ezzel függő, hírszerzés irányítási, távirati irodának, külföldre vonatkozó, belföldön tevékenykedő, törvényességi felügyeletét, 2010-es rendelet, fideszes politikusok, jobbikos politikus, mostani rendőrségi, ügyekben tisztán, kevés információval, érdeke mozgatja, Pintér Sándor, Lázár János, Kocsis Máté, Információs Hivatal, Korábban Lázár, Alkotmányvédelmi Hivatal, Nemzetbiztonsági Hivatal, Lázár Pintér, Nemzeti Információs, Bűnügyi Elemző Központ, Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kocsis Mátét, Salgó Lászlónak, Országgyűlés Honvédelmi, Pintér Attila, Salgó Lászlóval, Nemzeti Nyomozó Iroda, Budapesti Rendőr-főkapitányság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kislány  Akarat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Alázat  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nevem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Esti kép  Rátalálsz  Szép napot kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyon különös  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy hatékony szolga  Png kutya  Png telefon  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Mi lenne ha  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png cica  A másik dolog,  Jó éjszakát  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  A másik dolog,  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Fekete István - Akác  Sokan azt tartják  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc 
Bejegyzés Címkék
hónappal ezelőtt, polgári hírszerzésért, miniszterelnök irányítása, ezzel függő, hírszerzés irányítási, távirati irodának, külföldre vonatkozó, belföldön tevékenykedő, törvényességi felügyeletét, 2010-es rendelet, fideszes politikusok, jobbikos politikus, mostani rendőrségi, ügyekben tisztán, kevés információval, érdeke mozgatja, vele szemben, áldatlan emlékű, 2010-es választások, bűnözőkkel szemben, titkosszolgálatok felügyeletét, szakszolgálatok irányítása, kormány egyik, lépéssel jelentősen, programjukban szerepel, fideszes többségű, kerület fideszes, hatalmi harcról, rendőrségi átszervezés, beszámolót azért, kerületben romlottak, bűnügyi statisztikák, kábítószerrel való, emberek biztonságérzete, kerületi rendőrkapitány, kerületi munkát, zsírósabb álláshoz, rendőrségi átalakítások, munkavégzés színvonalát, belügyminiszter ugyanis, húsz leggyengébben, kerület kapcsán, korrupciós ügyek, kollektív bűnösség, gyengén teljesítő, ismét megerősítheti, kormányon belül, rendőrségen belül, átszervezésnek nincsen, éjszaka császárának, hivatalos közléssel, nemzetbiztonsági, összekülönbözött, belügyminisztert, átszervezésekről, alkotmányvédelmi, átszervezéseket, miniszterelnöki, rendőrlakásokat, belügyminiszter, erőviszonyokról, miniszterségére, biztonságérzete, bűncselekmények, szakszolgálatok, visszaszorítani, áthelyezéseket, átszervezésnek, miniszterelnök, rendőrkapitány, megfogalmazott, közbeavatkozna, büntetőügyéhez, bekapcsolódjon, megszerzésével, biztosítottak, bizottságának, újságírójának, törvényességi, leggyengébben, kábítószerrel, információval, rendőrfőnököt, főkapitányság, megvalósítani, megerősítheti, ugródeszkának, alkalmasságát, rátermettsége, polgármestere, programjukban, favoritjaként, beosztásukból, részsikerének, hírszerzésért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.