|
2016-11-16 17:09:24, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 evőkanál napraforgóolaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
1 dkg fokhagyma
5 dl tejföl
5 dkg liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
4 db babérlevél
2 db közepes vöröshagyma
Elkészítése:
A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.
Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.
Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.
Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.
|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
Címkék: napraforgóolaj, fűszerpaprikát, felkarikázzuk, fokhagymával, vöröshagymát, sertéscsülök, kicsontozzuk, locsolhatunk, felengedjük, dinszteljük, elkészítése, káposztához, vöröshagyma, késhegynyi, beáztatjuk, tányérokba, feltesszük, fehérboros, fokhagymát, hozzávalók, kikeverjük, babérlevél, behabarjuk, megpuhult, főzőlével, darabokra, mustárral, felöntjük, főzőléből, kivesszük, időközben, fokhagyma, teáskanál, káposzta, liszttel, ugyanígy, füstölt csülköt, lencsét beáztatjuk, finomra vágott, savanyú káposzta, csülök félpuha, húsát darabokra, káposztához adjuk, zúzott fokhagymát, főzőlével felöntjük,
|
|
|
|
füstölt csülköt, lencsét beáztatjuk, finomra vágott, savanyú káposzta, csülök félpuha, húsát darabokra, káposztához adjuk, zúzott fokhagymát, főzőlével felöntjük, napraforgóolaj, fűszerpaprikát, felkarikázzuk, fokhagymával, vöröshagymát, sertéscsülök, kicsontozzuk, locsolhatunk, felengedjük, dinszteljük, elkészítése, káposztához, vöröshagyma, késhegynyi, beáztatjuk, tányérokba, feltesszük, fehérboros, fokhagymát, hozzávalók, kikeverjük, babérlevél, behabarjuk, megpuhult, főzőlével, darabokra, mustárral, felöntjük, főzőléből, kivesszük, időközben, fokhagyma, teáskanál, káposzta, liszttel, ugyanígy, kolbászt, evőkanál, üvegesre, kimosni, füstölt, finomra, olajban, lencsét, szerint, savanyú, vecsési, tejfölt, kolbász, félpuha, közepes, teszünk, csülköt, szedjük, tejföl, fekete, gyulai, vízben, babért, lencse, vágjuk, csülök, levest, mustár, vízzel, forrón, minden, legyen, gerezd, zúzott, vágott, hagyma, hideg, végül, húsát, őrölt, liszt, akkor, kevés, ízlés, kerül, adjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 247
- e Hét: 3114
- e Hónap: 9486
- e Év: 60277
|
|
|