|
2016-12-29 10:59:20, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Így lesz tökéletes az újévi lencséd: főzési titkok, amiket sokan nem ismernek!
Közeledik a szilveszter, az új év kezdete, amikor minden házban a lencse illata érződik. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de ezekért a lencse főzési titkokért bárki bármit megadna!
Adjunk a lencsefőzelékhez egy kis áfonya vagy sárgabarack lekvárt. A pikáns, savanykás ízhez nagyszerűen harmonizál az édeskés lekvár íze. (Foodexpress)
Ha szárazbabot, lencsét és borsót főzünk, egyáltalán ne sózzuk meg a főző vizet, mert a hüvelyesek a sós vízben nehezen puhulnak meg. Leghamarább a főzés vége felé sózzunk. A babot viszont csak akkor, ha már megpuhult. (Tausz György)
A lencsefőzelék nagyon finom lesz, ha a már elkészül ételbe reszelt ecetes tormát teszünk.(Rosta Erzsébet)
Egzotikus ízt kölcsönöz a lencsefőzeléknek, ha azt natúr kókusztejjel és gyenge curryporral ízesítjük.
A lencsét csak akkor áztassuk, ha nagyon száraz és kemény. Az áztatást 6-10 órával a főzés előtt kezdjük. Nem kell nagyon sok víz, elég, ha épp fedi a szemeket. A fel nem szívott vizet ne használjuk fel a főzéshez, öntsük ki. (Vitalmedia)
Sokan úgy tartják, hogy a lencsét be kell áztatni főzés előtt. Azonban így ‘ledobja a ruháját' - azaz kibújik a héjából - és kevésbé lesz esztétikus. Nem kell sokkal tovább főzni áztatás nélkül sem, azonban sokkal gusztusosabb, étvágygerjesztőbb végeredményt kapunk. (Foodexpress)
Főzési ideje kuktában (forrásától, azaz a sípolástól számítva): 15 perc. (Konyhamester)
A lencse megtartja eredeti világos színét, ha a főzővízébe egy-két nyers krumplit teszünk.(Rosta Erzsébet)
A babot, borsót, lencsét átvizsgálás után több vízben mossuk meg, annyi langyos vízben tegyük fel főni, hogy a víz ellepje. (Rosta Erzsébet)
Régi babot, öreg lencsét, borsót is puhára főzhetünk, ha a szokásosnál jóval tovább áztatjuk be, és a főzővízbe egy kávéskanál szódabikarbónát teszünk. (Rosta Erzsébet)
Forrás:tudásfája |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: lencsefőzelékhez, lencsefőzeléknek, szódabikarbónát, lencsefőzelék, gusztusosabb, végeredményt, kókusztejjel, konyhamester, szokásosnál, leghamarább, sárgabarack, szilveszter, curryporral, foodexpress, átvizsgálás, nagyszerűen, szárazbabot, használjuk, esztétikus, főzővízébe, forrásától, hüvelyesek, egyáltalán, harmonizál, sípolástól, vitalmedia, kávéskanál, ízesítjük, közeledik, savanykás, megtartja, megpuhult, főzhetünk, kölcsönöz, titkokért, egzotikus, újévi lencséd, lencse illata, lencse főzési, édeskés lekvár, főző vizet, főzés vége, babot viszont, lencsefőzelék nagyon, lencsét csak, áztatást 6-10, főzés előtt, héjából –, sípolástól számítva, lencse megtartja, főzővízébe egy-két, szokásosnál jóval, Tausz György, Rosta Erzsébet,
|
|
|
|
újévi lencséd, lencse illata, lencse főzési, édeskés lekvár, főző vizet, főzés vége, babot viszont, lencsefőzelék nagyon, lencsét csak, áztatást 6-10, főzés előtt, héjából –, sípolástól számítva, lencse megtartja, főzővízébe egy-két, szokásosnál jóval, kávéskanál szódabikarbónát, lencsefőzelékhez, lencsefőzeléknek, szódabikarbónát, lencsefőzelék, gusztusosabb, végeredményt, kókusztejjel, konyhamester, szokásosnál, leghamarább, sárgabarack, szilveszter, curryporral, foodexpress, átvizsgálás, nagyszerűen, szárazbabot, használjuk, esztétikus, főzővízébe, forrásától, hüvelyesek, egyáltalán, harmonizál, sípolástól, vitalmedia, kávéskanál, ízesítjük, közeledik, savanykás, megtartja, megpuhult, főzhetünk, kölcsönöz, titkokért, egzotikus, tökéletes, főzővízbe, tudásfája, erzsébet, puhulnak, áztatjuk, kuktában, ismernek, elkészül, számítva, főzéshez, áztatást, szemeket, krumplit, áztassuk, szívott, azonban, ruháját, kibújik, kevésbé, kezdjük, héjából, áztatni, nehezen, ledobja, lencsét, sózzunk, reszelt, viszont, teszünk, tartják, édeskés, szokták, langyos, ezekért, érződik, ellepje, lencséd, kezdete, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 505
- e Hét: 1989
- e Hónap: 8361
- e Év: 59152
|
|
|