Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Verseny nélkül jut munkákhoz az elítélt fideszes?
  2012-09-08 21:39:03, szombat
 
  Verseny nélkül jut munkákhoz az elítélt fideszes?
2012, szeptember 7 - 14:33

Belföld
Friss hírek

Várhegyi AttilaNyilvános meghirdetés nélküli, meghívásos közbeszerzéseken nyert el a közelmúltban megbízásokat a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila médiaügynöksége. Az eljárásokon gyakran Áder János egykori kabinetfőnökének cége a versenytársa - írja a Napi.

Több, nyilvános meghirdetés nélküli, az ajánlattevők meghívásával lebonyolított közbeszerzési eljáráson nyert el a közelmúltban munkát a Várhegyi Attila vezette Prestige Média Reklámügynökség Kft. (PM). Ezeken az eljárásokon a PM mellett leggyakrabban az Imagine Creative Consulting Kft. kapott felkérést a kiíróktól ajánlattételre - derül ki a Közbeszerzési Értesítőben (KÉ) az eljárások eredményéről közzétett tájékoztatókból.

Várhegyi Attila 1989-ben lépett be a Fideszbe, 1998-tól 2002-ig a párt parlamenti képviselője, előtte hét évig Szolnok polgármestere volt, 1998-tól 2001-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma államtitkári székét is elfoglalta. A Fidesz választmányi elnöke és pártigazgatója is volt. Várhegyit 2002 őszén folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélte a bíróság. A vád szerint a politikus 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. Várhegyit 2005-ben a Fidesz kampányigazgatójává választották, majd 2006-ban a vesztes parlamenti választás után hátrébb lépett a politikai színpadon, reklámcégét, a PM-et abban az évben jegyzete be a cégbíróság.

Nincs valódi verseny

Az úgynevezett háromajánlatos közbeszerzéseket az Orbán-kormány tette lehetővé, ezek lebonyolítása során az ajánlatkérőnek nem kell nyilvánosan közbeszerzési hirdetményt közzétennie, elég legalább három, tetszése szerinti ajánlattevőnek ajánlati felhívást küldeni − ha az építési beruházás értéke nem haladja meg a 150 millió, a szolgáltatás- és árubeszerzésé a 25-25 millió forintot. A felkért ajánlattevőknek nem kötelező az ajánlattétel. Az eljárástípus bevezetését a mikro, kis- és középvállalkozások közbeszerzéseken való indulásának elősegítésével indokolta tavaly a kormány. (A háromajánlatos eljárásokon a Transparency International Magyarország szerint nincs valódi, csak látszatverseny, ezért ezek bevezetését tavaly többször is kritizálta a korrupcióellenes szervezet.)

A közmédiumokat tulajdonló Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) augusztus végén tette közzé, hogy a működését támogató marketing-kommunikációs feladatok ellátására szerződést kötött PM-val. Az alap januárban már adott megbízást a cégnek. Az új, 20 hónapra szóló munka értéke nettó 16,8 millió forint, a cég feladata kommunikációs tanácsadás és felkészítés a menedzsment és a kommunikációs igazgatóság dolgozói számára, a marketingstratégia negyedévenkénti áttekintése, a kríziskommunikációs helyzetek megoldásában történő közreműködés, valamint kreatív tanácsadói feladatok ellátása - áll a KÉ-ben megjelent hirdetményben. Az eljáráson a PM-en kívül az Imagine Creative Consulting Reklám és Marketingkommunikációs Kft. (ICC) tett ajánlatot.

Fideszes versenytárs

Az ICC ügyvezetője Várhegyi egykori Fidesz-beli munkatársa, Gyarmati László. Gyarmati tagja volt a Fidesz 1998-as és 2002-es választásokra felkészítő központi kampánystábjainak, a kilencvenes években a Fidesz Központi Hivatalában, majd az Országgyűlés Hivatalában dolgozott a Fidesz frakció és Áder János kabinetfőnökeként. 2005-ben négy évre a Magyar Távirati Iroda Zrt. tulajdonosi tanácsadó testületének elnökhelyettesévé választották a Fidesz delegáltjaként. A családi tulajdonú cég kreatív igazgatója Gyarmati felesége, Gyarmati Krisztina, aki az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnökség Országimázs Központja által valamennyi háztartásnak ingyenesen postázott Millenniumi Országjáró című kiadvány egyik szerkesztője is volt.

Titkolják a megállapodás összegét

Az MTVA idén januárban lapinformációkra reagálva közleményben tudatta, hogy január 15-től féléves szerződést kötött a PM-mel kommunikációs feladatok ellátására, a cég tette ugyanis "a legrészletesebb és legkedvezőbb ajánlatot". Azt azonban nem közölték, mennyibe kerül az együttműködés, és az MTVA honlapjáról (amely 2011 után a közelmúltban ismét megújult) továbbra sem derül ki, milyen összegű megállapodást kötöttek, mivel az állami pénzt költő alap nem teszi közzé szerződéseit.

napi.hu nyomán barikad.hu


http://www.barikad.hu/verseny_nelkul_jut_munkakhoz_az_elitelt_fideszes-20120907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közbeszerzéseket, közbeszerzéseken, börtönbüntetésre, lapinformációkra, kabinetfőnökének, korrupcióellenes, önkormányzatának, reklámügynökség, médiaügynöksége, tájékoztatókból, attilanyilvános, negyedévenkénti, folytatólagosan, legrészletesebb, ajánlattevőknek, látszatverseny, ajánlattevőnek, ajánlattételre, háromajánlatos, ajánlatkérőnek, delegáltjaként, elősegítésével, pártigazgatója, felfüggesztett, közbeszerzési, közmédiumokat, leggyakrabban, kommunikációs, lebonyolított, megállapodást, együttműködés, árubeszerzésé, választásokra, polgármestere, international, minisztériuma, elítélt fideszes, közelmúltban megbízásokat, eljárásokon gyakran, versenytársa –, ajánlattevők meghívásával, közelmúltban munkát, kiíróktól ajánlattételre, eljárások eredményéről, párt parlamenti, vesztes parlamenti, politikai színpadon, évben jegyzete, úgynevezett háromajánlatos, építési beruházás, 25-25 millió, felkért ajánlattevőknek, Várhegyi AttilaNyilvános, Várhegyi Attila, Áder János, Prestige Média Reklámügynökség Kft, Imagine Creative Consulting Kft, Közbeszerzési Értesítőben, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Transparency International Magyarország, Vagyonkezelő Alap, Imagine Creative Consulting Reklám, Marketingkommunikációs Kft, Gyarmati László, Fidesz Központi Hivatalában, Országgyűlés Hivatalában, Magyar Távirati Iroda Zrt, Gyarmati Krisztina, Miniszterelnökség Országimázs Központja, Millenniumi Országjáró,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Robert Merle tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vidámság  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A pitypang legendája  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Krisztina b...  Spenót fasírttal  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila – Keresek ...  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Szép estét  Csend  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyák napjára  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  40 felett  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy tavasz  Otthon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Müller Péter tollából  Robert Merle tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól 
Bejegyzés Címkék
elítélt fideszes, közelmúltban megbízásokat, eljárásokon gyakran, versenytársa &#8211, ajánlattevők meghívásával, közelmúltban munkát, kiíróktól ajánlattételre, eljárások eredményéről, párt parlamenti, vesztes parlamenti, politikai színpadon, évben jegyzete, úgynevezett háromajánlatos, építési beruházás, 25-25 millió, felkért ajánlattevőknek, eljárástípus bevezetését, háromajánlatos eljárásokon, korrupcióellenes szervezet, közmédiumokat tulajdonló, működését támogató, alap januárban, kommunikációs igazgatóság, kilencvenes években, családi tulajdonú, első Orbán-kormány, megállapodás összegét, közelmúltban ismét, állami pénzt, közbeszerzéseket, közbeszerzéseken, börtönbüntetésre, lapinformációkra, kabinetfőnökének, korrupcióellenes, önkormányzatának, reklámügynökség, médiaügynöksége, tájékoztatókból, attilanyilvános, negyedévenkénti, folytatólagosan, legrészletesebb, ajánlattevőknek, látszatverseny, ajánlattevőnek, ajánlattételre, háromajánlatos, ajánlatkérőnek, delegáltjaként, elősegítésével, pártigazgatója, felfüggesztett, közbeszerzési, közmédiumokat, leggyakrabban, kommunikációs, lebonyolított, megállapodást, együttműködés, árubeszerzésé, választásokra, polgármestere, international, minisztériuma, hirdetményben, lebonyolítása, meghívásával, közelmúltban, megbízásokat, pénzbírságra, közleményben, ajánlattétel, választották, eljárástípus, választmányi, transparency, országgyűlés, háztartásnak, szerződéseit, államtitkári, ajánlattevők, megállapodás, eredményéről, versenytársa, vagyonkezelő, testületének, legkedvezőbb, közreműködés, megoldásában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.