|
2017-01-26 10:51:57, csütörtök
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
A húshoz
100 dkg csirkemell filé
150 g tejföl
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg finomliszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A körethez
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 ek zsemlemorzsa
ekészítés
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.
|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
Címkék: zsemlemorzsával, végigcsináljuk, felszeleteljük, csirkemelleket, hozzákeverjük, fűszerpaprika, belereszeljük, beleforgatjuk, előmelegített, olvaszthatunk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, margarinnal, elkészítjük, meghámozzuk, vöröshagyma, ráreszeljük, napraforgó, tálaláskor, beterítjük, fokhagymát, fűszereket, harmadával, megszórjuk, csirkemell, hozzávalók, finomliszt, felverjük, készítjük, kiemeljük, megmossuk, hagymával, tojásokat, megfőzzük, ekészítés, pirulásig, mélyebb edényben, tojásokat felverjük, zúzott fokhagymát, csirkemelleket felszeleteljük, vastagabb részeket, napra hűtőbe, köretet készítjük, jénait kikenünk, kihűlt krumpli, sajt felét, krumpli második, utolsó adag, pácból kiemeljük,
|
|
|
|
mélyebb edényben, tojásokat felverjük, zúzott fokhagymát, csirkemelleket felszeleteljük, vastagabb részeket, napra hűtőbe, köretet készítjük, jénait kikenünk, kihűlt krumpli, sajt felét, krumpli második, utolsó adag, pácból kiemeljük, zsemlemorzsával, végigcsináljuk, felszeleteljük, csirkemelleket, hozzákeverjük, fűszerpaprika, belereszeljük, beleforgatjuk, előmelegített, olvaszthatunk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, margarinnal, elkészítjük, meghámozzuk, vöröshagyma, ráreszeljük, napraforgó, tálaláskor, beterítjük, fokhagymát, fűszereket, harmadával, megszórjuk, csirkemell, hozzávalók, finomliszt, felverjük, készítjük, kiemeljük, megmossuk, hagymával, tojásokat, megfőzzük, ekészítés, pirulásig, forgatjuk, tejföllel, fokhagyma, locsoljuk, megsütjük, vastagabb, megsózzuk, alaposan, lefedjük, reszelőn, vékonyra, harmadát, krumplit, részeket, edényben, margarin, burgonya, körethez, maradhat, reszelni, sütéshez, kikenünk, tesszük, sütőben, szerint, füstölt, köretet, először, lisztbe, héjában, húsokat, második, krumpli, szoktam, tejfölt, teszünk, olajban, mélyebb, amihez, sütjük, húshoz, jénait, zúzott, kihűlt, tejföl, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1178
- e Hét: 3394
- e Hónap: 5289
- e Év: 56080
|
|
|