|
2011-02-02 09:04:37, szerda
|
|
|
|
|
|
Erdélyi rakott káposzta recept
Alapanyag: fokhagyma, füstölt szalonna, fűszerpaprika, kolbász, rizs savanyú káposzta, sertéshús, tejföl, vöröshagyma, zsír .
Eőkészület: 25 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc
Hozzávalók 6 főre :
1 kg savanyú káposzta
70 dkg darált sertéshús
10 dkg füstölt mangalica szalonna
2 fej (kb 18 dkg ) vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
8 dkg zsír
3 ek olaj
30 dkg rizs
20 dkg füstölt csípős kolbász
2 tk só
1 mk őrölt bors
2 tk őrölt paprika
1 nagy pohár ( 3,75 dl ) tejföl
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés lépésről- lépésre részletesen
A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük.
A füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük.
A kolbászt felkarikázzuk.
A hagymát felaprózzuk, a szalonnazsíron - amihez még további 5 dkg zsírt adunk - üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá.
Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát.
A rizst megmossuk és 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük.
Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk és 1ek zsemlemorzsával beszórunk.
Először beleterítjük a káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést.
Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Forrás: nosalty |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: kolbászkarikákat, zsemlemorzsával, szalonnazsíron, fűszerpaprika, előmelegített, felkarikázzuk, megismételjük, megfuttatjuk, beleterítjük, előkészítjük, paradicsomot, zöldpaprikát, kiolvasztjuk, zsemlemorzsa, vöröshagyma, felaprítjuk, dinszteljük, beletesszük, felaprózzuk, részletesen, zöldpaprika, paradicsom, eőkészület, átöblítjük, rásímítjuk, rétegezést, hozzávalót, elkészítés, hozzáadjuk, fokhagymát, paprikával, hozzávalók, hozzáadunk, sütőedényt, meghintjük, ráterítjük, káposztát hideg, többi hozzávalót, füstölt szalonnát, kolbászt felkarikázzuk, hagymát felaprózzuk, darált húst, őrölt borsot, zúzott fokhagymát, rizst megmossuk, rizs felét,
|
|
|
|
káposztát hideg, többi hozzávalót, füstölt szalonnát, kolbászt felkarikázzuk, hagymát felaprózzuk, darált húst, őrölt borsot, zúzott fokhagymát, rizst megmossuk, rizs felét, kolbászkarikákat, zsemlemorzsával, szalonnazsíron, fűszerpaprika, előmelegített, felkarikázzuk, megismételjük, megfuttatjuk, beleterítjük, előkészítjük, paradicsomot, zöldpaprikát, kiolvasztjuk, zsemlemorzsa, vöröshagyma, felaprítjuk, dinszteljük, beletesszük, felaprózzuk, részletesen, zöldpaprika, paradicsom, eőkészület, átöblítjük, rásímítjuk, rétegezést, hozzávalót, elkészítés, hozzáadjuk, fokhagymát, paprikával, hozzávalók, hozzáadunk, sütőedényt, meghintjük, ráterítjük, levesszük, beszórunk, rászeljük, fokhagyma, előfőzzük, felöntjük, megfőzzük, szalonnát, mangalica, sertéshús, káposztát, szükséges, alapanyag, leszűrjük, félpuhára, megmossuk, lépésről, káposzta, kikenünk, kolbászt, elkevert, előzőleg, szalonna, paprikát, üvegesre, füstölt, maradék, hagymát, kolbász, savanyú, nosalty, további, pirosra, egyszer, tesszük, felülre, olajjal, tejfölt, paprika, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2247
- e Hét: 4385
- e Hónap: 35871
- e Év: 240572
|
|
|