|
2011-05-27 22:33:00, péntek
|
|
|
|
|
|
Szombat - menü ajánlat
Reggeli: Újhagymás kukoricatócsni citromos teával
Előétel: Bodzás tejleves
Főétel: Spárgás-sajtos rakott pulykamell zöldségkörettel
Desszert: Epres-túrós palacsinta eperszósszal
Vacsora: Könnyű melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal
Újhagymás kukoricatócsni:
Hozzávalók:
40 dkg kukorica konzerv
3 tojás
2 db közepes méretű burgonya
15 dkg liszt
cayenne bors (őrölt chili)
őrölt feketebors
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só
olaj
Elkészítés:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.
Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Köretként és magában is nagyon finom.
Megjegyzés:
3 adagnak megfelelő a mennyiség.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Bodzás tejleves:
Hozzávalók:
10 tenyérnyi bodzavirág
1 l tej
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzakeményítő
5 dkg cukor
1 dl tejszín
Elkészítés:
A bodzavirágokat leöblítjük, a virágocskákat lecsipkedjük. Egy maréknyit félreteszünk, a többit a tejjel leöntjük, és egy fél órán át áztatjuk. Leszűrjük, a virágocskákat kinyomkodjuk. Az így kapott illatos tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel elkeverve fölforraljuk. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük és behűtjük. Tálalás előtt beleöntjük a tejszínt, és a félretett virágocskákkal meghintve adjuk asztalra.
Megjegyzés:
A receptet Halmos Mónika Varázslatos virágízek című könyve alapján Nadja82 küldte. Köszönjük!
Spárgás-sajtos rakott pulykamell:
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
15 dkg szeletelt bacon
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
4-5 szál spárga
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Egy jénai aljára egymás mellé rakjuk a baconszeletek felét, ezt megszórjuk vastagon reszelt sajttal. A tojásokat felverjük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ebbe mártjuk a hús mindkét oldalát, majd a tálba rakjuk, a sajtrétegre. Erre szintén sajt jön, majd darabokra vágott spárga, ismét tojásba mártott hús, majd sajt következik, végül befedjük a maradék baconszeletekkel. A maradék tojást egyenletesen ráöntjük az ételre.
Alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe rakjuk. 30 perc múlva levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
Én petrezselymes krumplipürével és párolt tejfeles karfiollal tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Most már jön a rengeteg zöldség, spárga helyett csinálhatjuk zöldborsóval, zsenge sárgarépával, erdei gombával, bármivel.
A receptet és a fotót Andrea12 küldte. Köszönjük!
Epres-túrós palacsinta eperszósszal
Hozzávalók:
A palacsintához:
2 tojás
pici só
3 dl tej
1/2 dl szódavíz
csipet szódabikarbóna
pár csepp édesítőszer
annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se a tészta
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 dl habtejszín
vanília aroma
eper
porcukor
A szószhoz:
cukor
eper
Elkészítés:
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én a tojást alaposan felverem, picit sózom, öntök bele tejet, tovább verem, mehet bele 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer és a liszt, a megfelelő állag eléréséig. A végén dolgozok bele 1 evőkanál olajat is. Kisütöm a palacsintákat.
A töltelékhez valókat kikeverem. Megtöltöm a kisütött palacsintákat, bőven teszek rájuk túrót, szeletelek rá epret, és feltekerem.
A szószhoz az epret botmixerrel pépesítem, majd cukrozom, ha kell, és hűtöm.
Tálaláskor a palacsintákat porcukorral meghintem, és leöntöm szósszal.
Megjegyzés:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
A receptet és a fotót Viszab küldte. Köszönjük!
Könnyű melegszendvics:
Hozzávalók:
3 db szendvicszsemle
6 szelet csirkemellsonka
6 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál olívaolaj
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
csípős darált paprikakrém
tengeri só
Elkészítés:
Gyors/abb vacsi reményében jó csipet sóval ellátott, forrásban lévő vízben keményre főz a készletében fellelhető legkisebb méretű, de azért tyúktól eredeztetett tojáskákat. Ha kész, a forró vizet leönt róla, bele hideg víz, félretesz.
Közben kb. 1 dl vizet tölt egy mini serpenyőbe, beletör a fokhagymusokat, bele az olaj, felforral, gázt lekapcsol, kész, félre. A sajtot apróra reszel, ha ízesebbre szeretné, füstöltet alkalmaz.
A tojásokat leitat, lehéjaz, mellé készíti a tojásszeletelő apparátot.
Sütőpapírral kibélel egy tepsit, előmelegít a sütőt.
A zsemléket félbevág, kanállal vagy szilikonecsettel eloszlat rajtuk a hagymás kenőcét (nem mártogat, mert az elsők rögvest megiszogatnák), a tepsibe rakosgat, oldalát lehetőleg ne érje el.
Rájuk fektet a mellszeleteket, a tojásszeletelővel egyenként, hosszában kialakítja a tojások fazonját, egy rétegben beborítja velük a szendvicsek tetejét (a maradék szeletkéket rábízza a kis- és nagykuktákra). Megszórja bőven a reszelt sajttal, iszkiri a forró sütőbe, csak 3-4 percre, míg a sajt ráolvad. Tovább ne, mert megéghet az alja !
Ha kész, a tetejére mintázhat kevés paprikakrémet vagy erőspistit és tálalhat. Mellé mehet paprika, paradicsom, lilahagyma, stb..
Megjegyzés:
Aki nem kedveli natúr a csirkemell felvágott változatait, az egyrészt velem ízlésrokon, másrészt meglepődik, hogy ebben a kivitelben viszont milyen finom tud lenni. A fokhagymás kencefice szinte átitatja a zsemléket, a (nálam füstölt) sajttal, a csípős beütéssel együtt aromásra sikeredett.
A receptet Bgaboca küldte. Küldte. Köszönjük!
Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal:
Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
25 dkg friss nagy méretű csiperkegomba
1/2 zöldcitrom (lime) leve és egy egész reszelt héja
kb. 2 dkg szárított vargánya nagyon apróra zúzva
1 dl olívaolaj
1 kis gerezd préselt vagy reszelt fokhagyma
kb. 1 kávéskanálnyi frissen őrölt vegyes bors (rózsabors, fekete bors, fehér bors)
kb. 1 csapott teáskanálnyi só
kb. 1/2 teáskanálnyi barna nádcukor
1/2 kávéskanálnyi aprított kakukkfű (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi aprított rozmaring (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi oregánó (szárítottal is helyettesíthető)
Elkészítés:
A pácléhez az olajat egy tiszta nylonzacskóba töltöm, belereszelem a lime héját, belefacsarom a félbevágott gyümölcs levét, sózom, hozzáadom a fokhagymát, majd az aprított fűszereket, a nádcukrot, borsozom.
Az egészet alaposan összerázom. A fűszerezés természetesen mindig egyéni ízlés kérdése. A fent megadott mennyiségeket ki-ki saját kedve szerint módosíthatja, de nagyjából ezen arányok szem előtt tartásával érdemes számolni, hogy a különböző ízek egyensúlyban maradjanak, amire pedig hangsúlyt helyez az ember, az ne sikkadjon el - jelen esetben az enyhén citrusos, borsos, sós ízkombináció finom dominanciája.
A spárgák fás végeit letöröm, alaposan megmosom, vékonyan meghámozom, majd éles késsel előbb keresztben félbevágom, ezt követően a kis hasábokat hosszában is elfelezem. Ez azért fontos, mert az olajos pác igazán a sima felületen tapad meg.
A gombát folyó víz alatt megsikálom, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágom. Minden faldarabolt zöldséget beleszórok a pácleves zacskóba. A zacskó tetejét összezárom, majd alaposan összerázom, és kívülről finoman rámasszírozom az olajos keveréket a zöldségekre, így nem kell külön edényt mosogatni, és az ember keze sem lesz olajos. Kb. 15-20 percet hagyom a zöldséges zacskót pihenni, ennyi idő alatt a falatnyi darabokat finoman átjárja a fűszeres pác.
A sütőt 190 fokra előmelegítem. Nagy grillserpenyőben szépen elegyengetem az illatos zöldségeket, a zacskó segítségével eloszlatom rajtuk a fűszeres keveréket, majd 10 perc alatt roppanósra sütöm. A hirtelen, erős hőhatás következtében és az olajos bevonatnak köszönhetően a gomba és a spárga kívülről enyhén megpirul, de a zamatok nem illannak el, a zöldségek nem esnek össze.
Megjegyzés:
Frissen sültek, natúr húsok, halak, sült sajtok mellé remek köret, de önmagában is nagyszerű tavaszi zöldségétel!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További recepteket, érdekességeket és fotótkat Habliliom blogjában találsz!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
Címkék: szilikonecsettel, búzakeményítővel, baconszeletekkel, grillserpenyőben, helyettesíthető, gombafalatokkal, zöldségkörettel, csirkemellsonka, szendvicszsemle, melegszendvics, mellszeleteket, virágocskákkal, kukoricatócsni, szódabikarbóna, érdekességeket, bodzavirágokat, krumplipürével, tojásszeletelő, belekanalazzuk, fokhagymusokat, következtében, kávéskanálnyi, csiperkegomba, virágocskákat, palacsintákat, búzakeményítő, megiszogatnák, mennyiségeket, természetesen, petrezselymes, paprikakrémet, palacsintához, baconszeletek, belereszeljük, rámasszírozom, nylonzacskóba, kukorica levét, tálba szórjuk, apróra vágott, szélesebb serpenyőben, kicsit ellapogatjuk, fotót Ekesandi, bodzavirágokat leöblítjük, virágocskákat lecsipkedjük, maréknyit félreteszünk, tejjel leöntjük, virágocskákat kinyomkodjuk, vaníliás cukorral, búzakeményítővel elkeverve, tűzről levéve, félretett virágocskákkal, receptet Halmos, Halmos Mónika Varázslatos,
|
|
|
|
kukorica levét, tálba szórjuk, apróra vágott, szélesebb serpenyőben, kicsit ellapogatjuk, fotót Ekesandi, bodzavirágokat leöblítjük, virágocskákat lecsipkedjük, maréknyit félreteszünk, tejjel leöntjük, virágocskákat kinyomkodjuk, vaníliás cukorral, búzakeményítővel elkeverve, tűzről levéve, félretett virágocskákkal, receptet Halmos, jénai aljára, baconszeletek felét, tojásokat felverjük, tálba rakjuk, maradék baconszeletekkel, maradék tojást, rengeteg zöldség, fotót Andrea12, tojást alaposan, megfelelő állag, végén dolgozok, töltelékhez valókat, kisütött palacsintákat, epret botmixerrel, palacsintákat porcukorral, fotót Viszab, készletében fellelhető, forró vizet, mini serpenyőbe, sajtot apróra, tojásokat leitat, tojásszeletelő apparátot, zsemléket félbevág, hagymás kenőcét, elsők rögvest, tepsibe rakosgat, tojásszeletelővel egyenként, tojások fazonját, rétegben beborítja, szendvicsek tetejét, maradék szeletkéket, reszelt sajttal, forró sütőbe, sajt ráolvad, tetejére mintázhat, csirkemell felvágott, egyrészt velem, kivitelben viszont, fokhagymás kencefice, csípős beütéssel, receptet Bgaboca, egész reszelt, tiszta nylonzacskóba, lime héját, félbevágott gyümölcs, aprított fűszereket, egészet alaposan, fűszerezés természetesen, fent megadott, különböző ízek, enyhén citrusos, sima felületen, gombát folyó, pácleves zacskóba, zacskó tetejét, olajos keveréket, ember keze, zöldséges zacskót, falatnyi darabokat, illatos zöldségeket, zacskó segítségével, fűszeres keveréket, olajos bevonatnak, spárga kívülről, fotót Habliliom, szilikonecsettel, búzakeményítővel, baconszeletekkel, grillserpenyőben, helyettesíthető, gombafalatokkal, zöldségkörettel, csirkemellsonka, szendvicszsemle, melegszendvics, mellszeleteket, virágocskákkal, kukoricatócsni, szódabikarbóna, érdekességeket, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 530
- e Hét: 2744
- e Hónap: 16649
- e Év: 146356
|
|
|