Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szombat - menü ajánlat
  2011-05-27 22:33:00, péntek
 
   
  Szombat - menü ajánlat

Reggeli: Újhagymás kukoricatócsni citromos teával
Előétel: Bodzás tejleves
Főétel: Spárgás-sajtos rakott pulykamell zöldségkörettel
Desszert: Epres-túrós palacsinta eperszósszal
Vacsora: Könnyű melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal


Újhagymás kukoricatócsni:

Hozzávalók:
40 dkg kukorica konzerv
3 tojás
2 db közepes méretű burgonya
15 dkg liszt
cayenne bors (őrölt chili)
őrölt feketebors
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma

olaj

Elkészítés:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.

Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Köretként és magában is nagyon finom.





Megjegyzés:
3 adagnak megfelelő a mennyiség.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Bodzás tejleves:

Hozzávalók:
10 tenyérnyi bodzavirág
1 l tej
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzakeményítő
5 dkg cukor
1 dl tejszín

Elkészítés:
A bodzavirágokat leöblítjük, a virágocskákat lecsipkedjük. Egy maréknyit félreteszünk, a többit a tejjel leöntjük, és egy fél órán át áztatjuk. Leszűrjük, a virágocskákat kinyomkodjuk. Az így kapott illatos tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel elkeverve fölforraljuk. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük és behűtjük. Tálalás előtt beleöntjük a tejszínt, és a félretett virágocskákkal meghintve adjuk asztalra.

Megjegyzés:
A receptet Halmos Mónika Varázslatos virágízek című könyve alapján Nadja82 küldte. Köszönjük!


Spárgás-sajtos rakott pulykamell:

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
15 dkg szeletelt bacon
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
4-5 szál spárga
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:
Egy jénai aljára egymás mellé rakjuk a baconszeletek felét, ezt megszórjuk vastagon reszelt sajttal. A tojásokat felverjük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ebbe mártjuk a hús mindkét oldalát, majd a tálba rakjuk, a sajtrétegre. Erre szintén sajt jön, majd darabokra vágott spárga, ismét tojásba mártott hús, majd sajt következik, végül befedjük a maradék baconszeletekkel. A maradék tojást egyenletesen ráöntjük az ételre.

Alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe rakjuk. 30 perc múlva levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.

Én petrezselymes krumplipürével és párolt tejfeles karfiollal tálalom.
Jó étvágyat!





Megjegyzés:
Most már jön a rengeteg zöldség, spárga helyett csinálhatjuk zöldborsóval, zsenge sárgarépával, erdei gombával, bármivel.

A receptet és a fotót Andrea12 küldte. Köszönjük!


Epres-túrós palacsinta eperszósszal

Hozzávalók:
A palacsintához:
2 tojás
pici só
3 dl tej
1/2 dl szódavíz
csipet szódabikarbóna
pár csepp édesítőszer
annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se a tészta
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 dl habtejszín
vanília aroma
eper
porcukor
A szószhoz:
cukor
eper

Elkészítés:
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én a tojást alaposan felverem, picit sózom, öntök bele tejet, tovább verem, mehet bele 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer és a liszt, a megfelelő állag eléréséig. A végén dolgozok bele 1 evőkanál olajat is. Kisütöm a palacsintákat.

A töltelékhez valókat kikeverem. Megtöltöm a kisütött palacsintákat, bőven teszek rájuk túrót, szeletelek rá epret, és feltekerem.

A szószhoz az epret botmixerrel pépesítem, majd cukrozom, ha kell, és hűtöm.

Tálaláskor a palacsintákat porcukorral meghintem, és leöntöm szósszal.





Megjegyzés:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!

A receptet és a fotót Viszab küldte. Köszönjük!


Könnyű melegszendvics:

Hozzávalók:
3 db szendvicszsemle
6 szelet csirkemellsonka
6 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál olívaolaj
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
csípős darált paprikakrém
tengeri só

Elkészítés:
Gyors/abb vacsi reményében jó csipet sóval ellátott, forrásban lévő vízben keményre főz a készletében fellelhető legkisebb méretű, de azért tyúktól eredeztetett tojáskákat. Ha kész, a forró vizet leönt róla, bele hideg víz, félretesz.

Közben kb. 1 dl vizet tölt egy mini serpenyőbe, beletör a fokhagymusokat, bele az olaj, felforral, gázt lekapcsol, kész, félre. A sajtot apróra reszel, ha ízesebbre szeretné, füstöltet alkalmaz.

A tojásokat leitat, lehéjaz, mellé készíti a tojásszeletelő apparátot.
Sütőpapírral kibélel egy tepsit, előmelegít a sütőt.

A zsemléket félbevág, kanállal vagy szilikonecsettel eloszlat rajtuk a hagymás kenőcét (nem mártogat, mert az elsők rögvest megiszogatnák), a tepsibe rakosgat, oldalát lehetőleg ne érje el.
Rájuk fektet a mellszeleteket, a tojásszeletelővel egyenként, hosszában kialakítja a tojások fazonját, egy rétegben beborítja velük a szendvicsek tetejét (a maradék szeletkéket rábízza a kis- és nagykuktákra). Megszórja bőven a reszelt sajttal, iszkiri a forró sütőbe, csak 3-4 percre, míg a sajt ráolvad. Tovább ne, mert megéghet az alja !

Ha kész, a tetejére mintázhat kevés paprikakrémet vagy erőspistit és tálalhat. Mellé mehet paprika, paradicsom, lilahagyma, stb..

Megjegyzés:
Aki nem kedveli natúr a csirkemell felvágott változatait, az egyrészt velem ízlésrokon, másrészt meglepődik, hogy ebben a kivitelben viszont milyen finom tud lenni. A fokhagymás kencefice szinte átitatja a zsemléket, a (nálam füstölt) sajttal, a csípős beütéssel együtt aromásra sikeredett.

A receptet Bgaboca küldte. Küldte. Köszönjük!


Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal:

Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
25 dkg friss nagy méretű csiperkegomba
1/2 zöldcitrom (lime) leve és egy egész reszelt héja
kb. 2 dkg szárított vargánya nagyon apróra zúzva
1 dl olívaolaj
1 kis gerezd préselt vagy reszelt fokhagyma
kb. 1 kávéskanálnyi frissen őrölt vegyes bors (rózsabors, fekete bors, fehér bors)
kb. 1 csapott teáskanálnyi só
kb. 1/2 teáskanálnyi barna nádcukor
1/2 kávéskanálnyi aprított kakukkfű (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi aprított rozmaring (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi oregánó (szárítottal is helyettesíthető)

Elkészítés:
A pácléhez az olajat egy tiszta nylonzacskóba töltöm, belereszelem a lime héját, belefacsarom a félbevágott gyümölcs levét, sózom, hozzáadom a fokhagymát, majd az aprított fűszereket, a nádcukrot, borsozom.

Az egészet alaposan összerázom. A fűszerezés természetesen mindig egyéni ízlés kérdése. A fent megadott mennyiségeket ki-ki saját kedve szerint módosíthatja, de nagyjából ezen arányok szem előtt tartásával érdemes számolni, hogy a különböző ízek egyensúlyban maradjanak, amire pedig hangsúlyt helyez az ember, az ne sikkadjon el - jelen esetben az enyhén citrusos, borsos, sós ízkombináció finom dominanciája.

A spárgák fás végeit letöröm, alaposan megmosom, vékonyan meghámozom, majd éles késsel előbb keresztben félbevágom, ezt követően a kis hasábokat hosszában is elfelezem. Ez azért fontos, mert az olajos pác igazán a sima felületen tapad meg.

A gombát folyó víz alatt megsikálom, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágom. Minden faldarabolt zöldséget beleszórok a pácleves zacskóba. A zacskó tetejét összezárom, majd alaposan összerázom, és kívülről finoman rámasszírozom az olajos keveréket a zöldségekre, így nem kell külön edényt mosogatni, és az ember keze sem lesz olajos. Kb. 15-20 percet hagyom a zöldséges zacskót pihenni, ennyi idő alatt a falatnyi darabokat finoman átjárja a fűszeres pác.

A sütőt 190 fokra előmelegítem. Nagy grillserpenyőben szépen elegyengetem az illatos zöldségeket, a zacskó segítségével eloszlatom rajtuk a fűszeres keveréket, majd 10 perc alatt roppanósra sütöm. A hirtelen, erős hőhatás következtében és az olajos bevonatnak köszönhetően a gomba és a spárga kívülről enyhén megpirul, de a zamatok nem illannak el, a zöldségek nem esnek össze.





Megjegyzés:
Frissen sültek, natúr húsok, halak, sült sajtok mellé remek köret, de önmagában is nagyszerű tavaszi zöldségétel!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További recepteket, érdekességeket és fotótkat Habliliom blogjában találsz!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: szilikonecsettel, búzakeményítővel, baconszeletekkel, grillserpenyőben, helyettesíthető, gombafalatokkal, zöldségkörettel, csirkemellsonka, szendvicszsemle, melegszendvics, mellszeleteket, virágocskákkal, kukoricatócsni, szódabikarbóna, érdekességeket, bodzavirágokat, krumplipürével, tojásszeletelő, belekanalazzuk, fokhagymusokat, következtében, kávéskanálnyi, csiperkegomba, virágocskákat, palacsintákat, búzakeményítő, megiszogatnák, mennyiségeket, természetesen, petrezselymes, paprikakrémet, palacsintához, baconszeletek, belereszeljük, rámasszírozom, nylonzacskóba, kukorica levét, tálba szórjuk, apróra vágott, szélesebb serpenyőben, kicsit ellapogatjuk, fotót Ekesandi, bodzavirágokat leöblítjük, virágocskákat lecsipkedjük, maréknyit félreteszünk, tejjel leöntjük, virágocskákat kinyomkodjuk, vaníliás cukorral, búzakeményítővel elkeverve, tűzről levéve, félretett virágocskákkal, receptet Halmos, Halmos Mónika Varázslatos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mai harmónia kártyám  Albert Einstein gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Bounty krémes  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 21  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png cica  Fehér virág  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Hiányzik  A másik dolog,  Png fotel  Reggel van  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Png nő  Mai harmónia kártyám  Png ház  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png csokor  Julian Brass gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Elköszönt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
kukorica levét, tálba szórjuk, apróra vágott, szélesebb serpenyőben, kicsit ellapogatjuk, fotót Ekesandi, bodzavirágokat leöblítjük, virágocskákat lecsipkedjük, maréknyit félreteszünk, tejjel leöntjük, virágocskákat kinyomkodjuk, vaníliás cukorral, búzakeményítővel elkeverve, tűzről levéve, félretett virágocskákkal, receptet Halmos, jénai aljára, baconszeletek felét, tojásokat felverjük, tálba rakjuk, maradék baconszeletekkel, maradék tojást, rengeteg zöldség, fotót Andrea12, tojást alaposan, megfelelő állag, végén dolgozok, töltelékhez valókat, kisütött palacsintákat, epret botmixerrel, palacsintákat porcukorral, fotót Viszab, készletében fellelhető, forró vizet, mini serpenyőbe, sajtot apróra, tojásokat leitat, tojásszeletelő apparátot, zsemléket félbevág, hagymás kenőcét, elsők rögvest, tepsibe rakosgat, tojásszeletelővel egyenként, tojások fazonját, rétegben beborítja, szendvicsek tetejét, maradék szeletkéket, reszelt sajttal, forró sütőbe, sajt ráolvad, tetejére mintázhat, csirkemell felvágott, egyrészt velem, kivitelben viszont, fokhagymás kencefice, csípős beütéssel, receptet Bgaboca, egész reszelt, tiszta nylonzacskóba, lime héját, félbevágott gyümölcs, aprított fűszereket, egészet alaposan, fűszerezés természetesen, fent megadott, különböző ízek, enyhén citrusos, sima felületen, gombát folyó, pácleves zacskóba, zacskó tetejét, olajos keveréket, ember keze, zöldséges zacskót, falatnyi darabokat, illatos zöldségeket, zacskó segítségével, fűszeres keveréket, olajos bevonatnak, spárga kívülről, fotót Habliliom, szilikonecsettel, búzakeményítővel, baconszeletekkel, grillserpenyőben, helyettesíthető, gombafalatokkal, zöldségkörettel, csirkemellsonka, szendvicszsemle, melegszendvics, mellszeleteket, virágocskákkal, kukoricatócsni, szódabikarbóna, érdekességeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2744
  • e Hónap: 16649
  • e Év: 146356
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.