Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Emlékezés napja (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-10-31 04:35:22, hétfő
 
  Kohut Katalin: Emlékezés napja

- Béééla! Holnap lesz a halottak napja ünnepnappá nyilvánítva. Nem szeretem az ilyen gyászos ünnepet.
- Igen, drága Vilma, ez olyan, mintha a temetést ünnepnek tekintenénk. Nincs ok az örvendezésre, amit az ünnep szó magában rejt.
- Mert akiket méltatlanul elveszítettünk, örökké szívfájdalommal és dühösen őrizzük. Nekünk olyanok, mintha ma is élnének.
- Nem így volt ez régen, drága Vilma! Akkor természetes volt a hosszú, egészséges élet után, hogy valaki álmában elalszik. Most viszont olyan betegségek fertőzték meg az embereket, melyek nem illettek szépséges szívükhöz. Nem érdemelték meg.
- Igen, mert a betegségek a börtön karmikusoké, ők állandóan újraszületnek, mert bűnösök. Keresztjüket ráterhelték az ártatlan emberiségre, maguk helyett szenvedtetve a jókat.
- Valóban nem helyes és csúnya a kifejezés, hogy Halottak napja. Mi ezentúl csak Emlékezés napjának fogjuk nevezni, bár az is igaz, hogy a kötelező november 2-i ünnepnap taszító.
- Valóban, mert mi naponta emlékezünk, Bélám. De a drága koszorúk általában lelkiismeret furdalásból kerülnek a sírokra, mikor a kötelezőnek kikiáltott évi egy tortúrát letudják.
- Érthetetlen a katolikus és ortodox egyházak november 1-re hivatalosan ünnepnapnak nyilvánított Mindenszentek napja.
- Igen, Bélám, most olvastam, hogy az a halottak vigiliuma, akik tisztítótűzben égnek. Felfoghatatlan, eddig azt hittem, hogy a Mindenszentek a régi történelmi egyházak angyalainak, szentjeinek ünnepe...
- .. s nem azé a szentháromságé, melyet beállítottak a csapásokkal, Illés református apokalipszisével, az Omega szentlélek vas börtönével és a Metroval, mint fekete mágus ortodoxokkal. Ez most a féktelenek ünnepe.
- Szörnyű, hogy így meggyalázták és kiforgatták a történelmet azok, akik magyar kislánynak beöltöztetett emberi kislány bemutatásával a világnak kezdték az ébredő játszótér vallásainak újraélesztését.
- 2000-ben, miután a kislányt kiiktatták az elmével az élők közül, nyugodtan egyházakat és ünnepnapokat vezetett be valamennyi fekete egyház magának.
- A régi, történelmi katolikus egyház antikrisztus egyházfővel már a kelta halálvágyat alakította át olyan módon, ahogyan Szerb Antal megírta.
- Idézem, drága Vilma: ,,Hogy az északi népek beléptek a keresztény népszövetségbe, az európai civilizációba, annak, ha emlékszel, az volt az egyik következménye, hogy két évszázadon keresztül nem volt szó másról, mint halálról: a X. és XI. században, a clunyi szerzetesi reform századaiban. A kora-román korban a kereszténységet az a veszedelem fenyegette, hogy a legsötétebb halálvallás lesz belőle, valami olyasmi, mint a mexikói indiánoké volt. De azután mégis előtört eredeti mediterrán és humánus jellege. Mi történt? A halálvágyat a mediterránoknak sikerült szublimálni és racionalizálni, vagyis magyarul, a halálvágyat túlvilági utáni vággyá hígították, átalakították a halál-szirén szörnyű sexeppealjét a mennyei karok és rendek angyali zenéjű hívószavává."
- Szerintem, Bélám az eredeti antikrisztus előtti történelmi egyház elméletét a pokol purgatóriumaival Dante írta meg az Isteni színjátékban.
- Pontosan, Madách pedig Az ember tragédiáját. Így kerültek napvilágra a bibliába szőtt történelmek.
- Ma Halloween napját ünnepelnek az angolszász országok után itt is a gyermekek.
- Szerb Antal így fogalmazta meg a kelták halotti ünnepét: ,,A nyers, ősi, pogány halálvágy pedig száműzetésbe ment, a vallás alatti rétegekbe, a babona, boszorkányság, sátánosság elemei közé. Minél erősebb lesz a civilizáció, annál jobban tudat alá kerül a halál szerelme."
- A Wikipédia pedig így fogalmaz, Bélám: ,,Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach kultuszában gyökerezik. A május 1-jei beltane ünnep az október 31-ei samhain ünnep ,,ellenpontjaként" az esztendő ,,napos" felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák."
- Valóban, drága Vilma, jelenleg is ember áldozatokat mutattak be a fekete mágus egyházak kivétel nélkül, egyetlen nagy közös áldozásban tisztulnak a népek.
- Ezek szerint inkább Halloweent tartanak, tort ülve a kihalt emberiséget ünnepelve.
- A tisztesség, a becsület, a szorgalom, a jóság és szeretet megszüntetését őrjöngve tartják... Ez valamennyi média és politika, legyőzték az emberséget.
- Szóval Bélám, nem ünnep a Halottak napja, hanem emlékezés azoknak, akik nem őrzik szívükben a halottjaikat. Nekünk meg állandó szívfájdalom és tehetetlenség a féktelenség ellen.

2016. október 31.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: purgatóriumaival, apokalipszisével, emberáldozatokat, ellenpontjaként, mediterránoknak, kereszténységet, szívfájdalommal, racionalizálni, tisztítótűzben, újraélesztését, elveszítettünk, felfoghatatlan, szentháromságé, népszövetségbe, megszüntetését, mindenszentek, bemutatásával, beöltöztetett, átalakították, civilizációba, újraszületnek, boszorkányság, tehetetlenség, következménye, antikrisztus, száműzetésbe, keresztjüket, szenvedtetve, ünnepnapokat, sexeppealjét, szívfájdalom, színjátékban, nyilvánított, meggyalázták, halottjaikat, ortodoxokkal, halottak napja, ilyen gyászos, temetést ünnepnek, börtön karmikusoké, ártatlan emberiségre, kötelező november, drága koszorúk, kötelezőnek kikiáltott, tortúrát letudják, régi történelmi, féktelenek ünnepe, történelmet azok, világnak kezdték, ébredő játszótér, kislányt kiiktatták, élők közül, Kohut Katalin, Szerb Antal, Szóval Bélám,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nézni  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Kitaszítva  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Nézni  Szép estét  Egyszerű  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Ég veled Március  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  És van a rabság.  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kun Magdolna.: Belső félelem  Az időskori betegségeket is cs...  Különleges  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  Fűzfa a tóparton  Levél öregségemre  Jó nap volt  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Vicces reggeli  Az ember  Facebookon kaptam  Reggel van  Paul David Tripp Április 9  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Reggeli kávé  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Csend  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Molnár Ferenc: imádom!  különleges  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Áldás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
halottak napja, ilyen gyászos, temetést ünnepnek, börtön karmikusoké, ártatlan emberiségre, kötelező november, drága koszorúk, kötelezőnek kikiáltott, tortúrát letudják, régi történelmi, féktelenek ünnepe, történelmet azok, világnak kezdték, ébredő játszótér, kislányt kiiktatták, élők közül, kelta halálvágyat, északi népek, keresztény népszövetségbe, európai civilizációba, egyik következménye, clunyi szerzetesi, kora-román korban, legsötétebb halálvallás, mexikói indiánoké, mediterránoknak sikerült, halálvágyat túlvilági, halál-szirén szörnyű, mennyei karok, eredeti antikrisztus, pokol purgatóriumaival, ember tragédiáját, bibliába szőtt, angolszász országok, kelták halotti, vallás alatti, halál szerelme, kelta halálisten, október 31-ei, esztendő &#8222, fekete mágus, kihalt emberiséget, féktelenség ellen, purgatóriumaival, apokalipszisével, emberáldozatokat, ellenpontjaként, mediterránoknak, kereszténységet, szívfájdalommal, racionalizálni, tisztítótűzben, újraélesztését, elveszítettünk, felfoghatatlan, szentháromságé, népszövetségbe, megszüntetését, mindenszentek, bemutatásával, beöltöztetett, átalakították, civilizációba, újraszületnek, boszorkányság, tehetetlenség, következménye, antikrisztus, száműzetésbe, keresztjüket, szenvedtetve, ünnepnapokat, sexeppealjét, szívfájdalom, színjátékban, nyilvánított, meggyalázták, halottjaikat, ortodoxokkal, lelkiismeret, örvendezésre, boszorkányok, beállítottak, szublimálni, angyalainak, halálvágyat, civilizáció, áldozatokat, legsötétebb, kötelezőnek, nyilvánítva, furdalásból, egyházfővel, századaiban, féktelenség, halálvallás, kiforgatták, karmikusoké, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 256
  • e Hónap: 2615
  • e Év: 54881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.