2013-01-28 17:48:59, hétfő
|
|
|
|
|
|
"Mázas bögre a reggeli köd,
a házunk omló kiflicsücsök.
Olvad a tejben a tegnapi hó,
a tegnapi sár üledékkakaó.
Úszunk benne, kicsiny mazsolák,
két harapás a kalácsnyi világ."
Kiss Gabriella: Reggel
pénztárcakímélő otthoni fagyi!!
0,5 l tejföl ( nem elírás!! ) , 0,5 kg FAGYOTT gyümölcs- bele a turmixba, egy vaniliás cukor., meg cukor ízlésed szerint : ÉS ADJJJJJJJJJJJJJJ neki a turmixxal. ISTENI!!!! nem viccelek.. így otthon is gombócolhatod....:D
ja és olyan ízben, ahogy Te akarod... :) ha meg lerakod pl babapiskótával, amit áztatsz ebben abban, szörpben, szirupban,kakaóban, kávéban,likőrben s rétegezve a fagyiddal, akkor csuda dolgokat kreálhatsz :) S. dinnyével is működik.
.Tiramisu recept
Amire szükséged lesz:
- 25 dkg. mascarpone sajtkrém,
- 3 tojás,
-3 evőkanál cukor (édesítő)
- másfél dl. erős - hideg fekete kávé,
- másfél dl. hideg tej,
- ízlés szerint rum,
- 1 vaníliás cukor,
- 20 dkg. babapiskóta.
Így csináld:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük majd félretesszük. A sárgákat a cukorral (édesítő szerrel) és a vaníliás cukorral - elektromos habverővel - fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponet, ízlés szerint rumot, vagy amarettot és ezzel együtt kemény, habos krémmé keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
Az előre lefőzött hideg kávét a tejjel, kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal, vagy amarettoval ízesítjük.
A babapiskótákat egyenként egy kis kanál segítségével a tejeskávéba mártogatjuk (nem áztatjuk) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskóta sorra egy réteg krémet teszünk, szépen eligazítva, majd meghintjük kakaóporral. Újból egy sor mártott babapiskótát rakunk, majd ismét krém, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen egy kicsit.
Közvetlen fogyasztás előtt a tetejét is beszitáljuk kakaóporral.
Tiramisu tojás nélkül
Amire szükséged lesz:
- 50 dkg mascarpone
- 1 cs., 20 dkg babapiskóta
- 3 csésze eszpresszó
- 2 dl habtejszín
- 1 vaníliarúd
- 4 ek porcukor
- 2 kupak konyak vagy brandy
- 3 ek kakaópor
Így csináld:
1. A piskóták egyik felét forgasd bele gyorsan a kávéba , majd tedd egy tál aljára.
2. A mascarponet keverd ki a porcukorral, a vanília kikapart belsejével, a konyakkal és lazán forgasd bele a keményre felvert tejszínbe.
3. A krém felével kend meg piskótát és tegyél rá még egy réteg kávéba forgatott piskótát és rá a maradék krémet.
4. A legtetejét szórd meg kakaóporral, tedd legalább 2-3 órára a hűtőbe és már eheted is.
Pihentetés nélküli mézes
Amire szükséged lesz:
- 1 kg finomliszt
- 3 kk szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg Rama sütőmargarin
- 2,5 dl méz
- 3 tojás
- +finomliszt a nyújtáshoz
Így csináld:
1. Keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a porcukorral.
2. Morzsold el a margarint mézzel és dolgozd össze a tojásokkal, úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapj belőle.
3. Tedd a tésztát a lisztezett gyúrólapra és oszd 2-3 cipóra, abból az egyiket nyújtsd 3 mm vékonyra és különböző formájúra szaggasd ki őket.
4. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben, közepes lángon 8-10 percig süsd, majd díszítsd.
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!
Piknik pite
Hozzávalók:
500 g liszt
1 dl tej
50 g élesztő
pici cukor
só
friss kapor
250 g túró
majonéz, amennyit felvesz
5 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 ek tejföl
4-5 db paradicsom
só
sajt
olaj
Elkészítés:
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül az élesztő is. Kézzel, vagy villával elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Amíg összeáll a tészta, egy kis langyos vizet érdemes hozzáadni. Kb. 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk. Amikor a tészta szép sima, tálba tesszük, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük fél órát. Két lap tésztát nyújtunk.
A paradicsomokat nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára.
A töltelékhez a túrót, a majonézt, a kaprot, a petrezselymet, a sót, fokhagymát, tejfölt, sajtot elkeverjük
A paradicsomokra egy ek. tölteléket rakunk, a tetejére még tehetünk sajtot. Ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a paradicsomokat. A másik tésztalappal betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a széleit, vizes újjal összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét. Bő olajban vagy sütőben kisütjük
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
Címkék: fűszerkeverékkel, adjjjjjjjjjjjjjj, tojásfehérjéből, pénztárcakímélő, összenyomkodjuk, paradicsomokat, belemorzsoljuk, babapiskótákat, szétválasztjuk, paradicsomokra, szódabikarbóna, babapiskótával, beleforgatjuk, petrezselymet, összekeverjük, előmelegített, gombócolhatod, fűszerkeverék, konyharuhával, négyszögletes, tésztalappal, sütőpapírral, petrezselyem, babapiskótát, sütőmargarin, félretesszük, kiflicsücsök, kiszaggatjuk, segítségével, ráhelyezzük, mézeskalács, mascarponet, beszitáljuk, amarettoval, tejeskávéba, fehéredésig, házunk omló, kalácsnyi világ, vaniliás cukor, tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény, vaníliás cukorral, tojásfehérjéből felvert, előre lefőzött, babapiskótákat egyenként, tejeskávéba mártogatjuk, piskóta sorra, réteg krémet, piskóták egyik, mascarponet keverd, vanília kikapart, keményre felvert, Kiss Gabriella,
|
|