Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Néhány fontos információ
  2017-04-19 16:12:16, szerda
 
   
 
Banán
Ne edd, ha vérnyomás csökkentőt szedsz
A banán káliumban gazdag, ami normális esetben szuper, de ha vérnyomáscsökkentőt szedsz, akkor a túl sok kálium miatt heves szívdobogásod lehet, és szabálytalanul verhet a szíved. Nem csak a banánt érdemes kerülnöd, de a narancs és a zöld leveles zöldségek sem ajánlottak. Ha pedig vízhajtót is szedsz, arról az orvosodnak feltétlenül tudnia kell.
Citrusfélék
Ne edd, ha köhögéscsillapítót szedsz
Ha a köhögésedre dextrometorfán tartalmú gyógyszert szedsz, óvakodj a citrusféléktől. Ezek a gyümölcsök ugyanis csökkentik a gyógyszer hatékonyságát, ami miatt a pirulából többre lehet szükség. Mivel a dextrometorfán szintetikus morfinszármazék, ezért túladagolása hallucinációkat okozhat.
Alkohol
Ne idd, ha antihisztamint, fájdalomcsillapítót vagy cukorgyógyszert szedsz
Gyógyszerek szedésekor általában nem ajánlott alkoholt inni, aminek az oka az, hogy a kettő együtt túlságosan megterheli a májat. Különösen igaz ez a paracetamol- és kodein tartalmú tabletták esetében. A máj fokozott terhelése miatt nem csak a pirulák mellékhatásai jönnek elő könnyebben, de a májkárosodás veszélye is megemelkedik.
Kávé
Ne idd, ha asztmagyógyszert szedsz
A bronchodilator megkönnyíti a légzést, ellazítja a tüdő izmait, kitágítja a légutakat. Kávéval együtt azonban felerősödnek a mellékhatásai, a szívdobogás, az idegesség és ingerlékenység. A kávé ráadásul a gyógyszer hatékonyságát is csökkenti vészhelyzetben, tehát ha nem tudsz lemondani a feketéről, beszélj az orvosoddal.
Zöld leveles zöldségek
Ne edd, ha trombózisod van
Csak óvatosan szabad zöld leveles zöldségeket fogyasztanod, ha trombózis vagy embólia esetén antikoagulánst szedsz. A spenót, sóska és társai gazdagok K vitaminban, ami elősegíti a vérrög képződést - ezzel pont a gyógyszer ellen hatnak, ami a K-vitamin előállítását csökkenti, hogy ezáltal csökkentse a vérrögképződés esélyét.
Medvecukor
Ne edd, ha szívgyógyszert szedsz
A medvecukor csökkenti a szervezetben a kálium mennyiségét, ami veszélyes lehet, ha szívbeteg vagy, és digoxin tartalmú gyógyszert szedsz. Az alacsony káliumszint ugyanis növeli a digoxin mellékhatásainak esélyét (szédülés, látászavar, hányinger). A vérnyomás csökkentésére, máj- és veseproblémák esetén szedett vízhajtók is csökkentik a káliumszintet, ezért ebben az esetben sem ajánlott a medvecukor fogyasztása.
Tej
Ne idd, ha antibiotikumot szedsz
Az antibiotikumokat általában egy órával étkezés előtt, vagy két órával étkezés után kell bevenni, különben nem szívódnak fel rendesen, így a hatásukat sem tudják kifejteni. Ha tejet iszol az is étkezésnek számít, így bármilyen jó ötletnek is tűnik tejjel bevenni a gyógyszert, nem az.
Grépfrút
Ne edd, ha koleszterincsökkentőt szedsz
Ha a magas koleszterin szinted miatt sztatint szedsz, ne egyél grépfrútot, de még a levét sem szabad innod. A gyógyszer bevételével egyidejűleg fogyasztott gyümölcs ugyanis felerősíti a pirula hatását.
Füstölt lazac
Ne edd, ha antidepresszánst szedsz
A füstölt lazac tiraminban gazdag, amit a monoamin oxidáz (MAO) enzim lebont rendes körülmények között lebont. Ám több antidepresszáns szeris csökkenti a monoamin oxidáz mennyiségét, így tiramin halmozódik fel a szervezetben, amely a vérnyomás veszélyes emelkedéséhez vezet. A füstölt lazachoz hasonlóan a füstölt húsfélék és a sajtok fogyasztása sem javasolt.
Csokoládé
Ne add a gyereknek, ha hiperaktív
Sokan nem tudják, de a csokoládé koffeint is tartalmaz. Ezért ha a gyermeked hiperaktív, és ritalint szed, ne adj neki csokoládét, kólát, vagy más koffein tartalmú ételt vagy italt. Ez ugyanis élénkítheti a gyermeket, ingerlékennyé, idegessé teheti.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: antibiotikumokat, asztmagyógyszert, mellékhatásainak, antidepresszánst, cukorgyógyszert, antidepresszáns, hallucinációkat, morfinszármazék, dextrometorfán, vészhelyzetben, ingerlékenység, bronchodilator, citrusféléktől, antikoagulánst, antibiotikumot, szabálytalanul, antihisztamint, vérrögképződés, szívgyógyszert, mellékhatásai, hatékonyságát, káliumszintet, csökkentésére, emelkedéséhez, szívdobogásod, veseproblémák, ingerlékennyé, szervezetben, májkárosodás, felerősödnek, fogyasztanod, megemelkedik, túladagolása, előállítását, trombózisod, zöldségeket, banán káliumban, banánt érdemes, zöld leveles, orvosodnak feltétlenül, köhögésedre dextrometorfán, gyümölcsök ugyanis, gyógyszer hatékonyságát, pirulából többre, dextrometorfán szintetikus, kettő együtt, pirulák mellékhatásai, májkárosodás veszélye, bronchodilator megkönnyíti, tüdő izmait, kávé ráadásul, vérrög képződést,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 13  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem kell hozzá fürdőruhás  Robin Wight pitypang szobra  Erdei gyöngyvirág  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bornyi Veronika haiku verse  Walter Chrysler mondta  40 felett  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden tavaszból őrizz..  Csend  Sorsunk miatt...  Bársony székben  Vannak emberek  Müller Péter tollából  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vannak emberek  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  Segíts neki dicsérni Téged  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Különleges  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Ott van  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  39 ígéret  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  James Allen  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Anyák napjára  Jázmin  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szívek  ajándék, mellyel meglepem  Egyszerű  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A sorsod  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Walter Chrysler mondta  Kertem  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egy barátság története  Paul David Tripp Április 13  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy és kis csodák 
Bejegyzés Címkék
banán káliumban, banánt érdemes, zöld leveles, orvosodnak feltétlenül, köhögésedre dextrometorfán, gyümölcsök ugyanis, gyógyszer hatékonyságát, pirulából többre, dextrometorfán szintetikus, kettő együtt, pirulák mellékhatásai, májkárosodás veszélye, bronchodilator megkönnyíti, tüdő izmait, kávé ráadásul, vérrög képződést, gyógyszer ellen, vérrögképződés esélyét, medvecukor csökkenti, kálium mennyiségét, alacsony káliumszint, digoxin mellékhatásainak, vérnyomás csökkentésére, medvecukor fogyasztása, antibiotikumokat általában, órával étkezés, magas koleszterin, gyógyszer bevételével, pirula hatását, füstölt lazac, monoamin oxidáz, vérnyomás veszélyes, füstölt lazachoz, füstölt húsfélék, sajtok fogyasztása, csokoládé koffeint, gyermeked hiperaktív, antibiotikumokat, asztmagyógyszert, mellékhatásainak, antidepresszánst, cukorgyógyszert, antidepresszáns, hallucinációkat, morfinszármazék, dextrometorfán, vészhelyzetben, ingerlékenység, bronchodilator, citrusféléktől, antikoagulánst, antibiotikumot, szabálytalanul, antihisztamint, vérrögképződés, szívgyógyszert, mellékhatásai, hatékonyságát, káliumszintet, csökkentésére, emelkedéséhez, szívdobogásod, veseproblémák, ingerlékennyé, szervezetben, májkárosodás, felerősödnek, fogyasztanod, megemelkedik, túladagolása, előállítását, trombózisod, zöldségeket, káliumszint, szívdobogás, megkönnyíti, szintetikus, gyógyszerek, paracetamol, fogyasztása, koleszterin, mennyiségét, élénkítheti, körülmények, fogyasztott, bevételével, egyidejűleg, köhögésedre, citrusfélék, feltétlenül, vitaminban, csökkentse, medvecukor, látászavar, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 5507
  • e Év: 56298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.