Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ártunk és kormányunk elindítja a „Nő az esély” p
  2012-10-14 11:27:05, vasárnap
 
 

Ártunk és kormányunk elindítja a ,,Nő az esély" programot, melynek keretében az ország tizenkilenc megyéjében és a fővárosban ezer cigány származású nő kap szakképzést, majd utána egy évig munkát a szociális ellátórendszerben.
Hurrá, most már csak a maradék hétszázkilencvenkilenc ezer cigánnyal kell valamit kezdeni!
A kormányzat szerint a nők azok, akikben esélyt látnak a roma integráció területén, akik a családokban egyébként is "az élet motorjai".
A szakképzés során ezek a motorok különböző szociális asszisztensi típusú feladatokat fognak elsajátítani, és később nagy berregéssel be tudnak majd kapcsolódni például a romatelep-programokba is - mondta a miniszter.
A reális prognózis szerint a motor majd szív, a miniszter szuszog, a kipufogásról meg nem esett szó ezidáig.
A képzés során lesz belőlük munkanélküli ápolási asszisztens, kisgyermekgondozó, nevelő, szociális gondozó és ápoló, idősgondozó, házi betegápoló és roma szociális segítő.
Remek az elképzelés, a pénzt is remekül el lehet majd költeni mint már annyiszor, és ugyanolyan eredménnyel, mint amilyennel a hajdani cigányügyi pénzszórások is jártak.
Hogy miért kell a romák diszkriminációját még nemi diszkriminációval is tetézni, azt szerintem senki sem tudja, legfőképpen az ötlet szülői nem.
Ha valaki mobilabb a munkaerőpiacon, akkor az azért nehezen kétségbevonható, hogy a férfi.
Annak idején az apám vállalt hetes kiküldetéseket, hogy a család könnyebben éljen, nem pedig anyám, és így volt ez a Kádár rendszerben a cigány-családokban is, ahol Szabolcs fél férfi-populációja felszállt hét elején a fekete vonatokra és jött dolgozni Pestre, vagy ahol munkát kapott - aztán hét végén hazautazott a családhoz.
Ha valaki azt képzeli, hogy ezt majd fordítva is meg lehet csinálni, hát akkor az téved, az átlag háromgyermekes cigánycsaládokban az anya nélkülözhetetlen.
Nem szólva arról - ha már cigánykodunk itten - hogy a család napi betevőjének előteremtése a tradicionális cigánycsaládokban az anya feladata, de nem csak erről van szó - képzeljük el azt a szituációt, amikor az évek óta munkanélküliként tengő-lengő, sok esetben alkoholista apára marad a család - hát nem lennék a gyerekek helyében.
A terv az egész országra kiterjed, ahol a cigányság persze nem egységes, emellett legalább százféle életstratégiát követ:
Közülük legnyomorultabb a pérók népe, akiknek semmiféle iskolai előképzettsége nincs, zömmel analfabéták, szokásaik és életvitelük elborzasztó a kívülálló számára, ebből a rendszerből ők eleve kiesnek.
Pedig a tradicionális cigány-problémák java náluk jelentkezik, meg az elzárt, mára már teljesen elcigányosodott zsákfalvakban, ahol maga a közösség sem képes fenntartani a saját intézményeit, hiszen adófizető polgár a láthatáron sincs, munka meg még annyi sem.
Más a problémája a városokban élő cigányságnak, akik aztán igazán nem hajlandók a többségi társadalom sablonjai szerint éhendögleni, dolgozni akarnak, pénzt akarnak és tudnak is keresni, gondolkodásukban és mozgásukban is mobil népek.
Mindenben meglátják a pénzkereseti lehetőséget, kimennek akár külföldre is a munka után, nem várják tátott szájjal a sültlibát, elmennek érte, ha kell...
Ők megragadnak minden adódó lehetőséget, sorban állnak a segélyért, kilincselnek támogatásért, részt vesznek a cigányok számára kiírt cigány ösztöndíjak pályázatain, élelmesek és ehhez társul némi pofátlan agresszivitás is, mert tudják: szemérmes koldusnak üres a tarisznyája.
A négyszeres túljelentkezés a programra valószínűleg az ő köreikből került ki, merthogy ez a program adni fog valamit ingyen, ingyen pedig még a szar is jó, mint egyik nagy élettapasztalatú ismerősöm fogalmazott.
Hogy ők nem maradnak a számukra megálmodott pályán, az majdnem biztos, nyolcvanezret havonta úgy keresni, hogy mellette életformát is változtassanak és kötött, majdhogynem katonai fegyelmet követelő pályára menjenek, az majdnem kizárt.
Egy esélyük van még, hogy kimennek a Lajtán túlra munkát vállalni, merthogy arrafelé a társadalmak jobban tudják tolerálni a sötétebb árnyalatokat, mint a turulbaszületett nemzet tagjai.
Ugyanis itt van még ehhez a mai Magyarország diszkriminatív légköre: ugyan, ki fogja rábízni a gyerekét egy cigány nevelőnőre, ki fogja beengedni a lakásába a cigány szociális gondozót vagy ápolót - ez csak csalódások és megalázások özönét hozza majd az esetleg szép álmokat kergető cigány nők részére.
Ha végeznek, lesznek számukra támogatott munkahelyek, ha lesznek.
Egy évig.
És utána mi lesz velük?
El tudják majd magukat adni a munkaerőpiacon?
És hol lesznek a támogatott munkahelyek?
Mert a mai közlekedési árak mellett lassan többe kerülne az utazás, mint amennyi a munkabér lesz.
Emellett a lakóhelytől távol dolgozni költséges mulatság, enni kell, öltözködni kell, ha csak alapszinten is, de megnőnek az egyéb költségek is, mert az ember a miniszter álmaival szemben nem gép, hogy beletöltsék a fizetést a zsebébe és akkor üzemel, az embernek vágyai is vannak.
Szeretne ő is meginni naponta egy kávét a többiekkel, befizetni ebédre, hogy legalább ezen a területen ne tűnjön páriának.
Megyénként ötven fő a létszám - ki fogja őket a képzés helyére utaztatni?
Ki fog nekik enni adni, míg tanulnak és ha végeztek, kitől fognak állást kapni?
Merthogy a jelenlegi egészségügyi rendszerbe nemigen férnek bele, az iskolák, a bölcsődék-óvodák sem a szabad álláshelyekről híresek, a magánszféra meg nem kimondottan ezeken a területeken aktív.
Az általam jólismert kisvárosi egészségügyi intézményben még a takarítónők is érettségizettek, betöltetlen álláshely ugyan van, de ezidáig az intézménynek tartozása nem volt, ha betöltenek minden álláshelyet, majd lesz.
Egy dolog azonban már biztos: az oktatást szervező cég és környezete másfélmilliárdot fog kaszálni a közeljövőben.
Ez szokott errefelé történni.
Majd a Közgép Oktatási Központja leszervezi a dolgokat, mindenki kap egy tankönyvet Kövér Szilárd negyvenkettedik nyomdája által gyártva, továbbá lesz két központi konzultáció meg a vizsga a felcsúti Puskás-akadémiára szervezve, siker lesz ez a javából!
Aztán majd lehet büszkélkedni vele, mint a kiscsirkékkel, melyeknek már ennyi idő után vén tojónak kellene lenni, de eddig ebben a programban én még csak egy vén tojót láttam, az sem volt valami jó húsban...
Szeretném, ha egy év múlva azt kellene ide írnom, hogy tévedtem, nem fog leesni az aranygyűrű az ujjamról, ha önkritikát kell gyakorolnom.
De erre azért nem fogadnék...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nélkülözhetetlen, másfélmilliárdot, élettapasztalatú, turulbaszületett, gondolkodásukban, munkanélküliként, negyvenkettedik, elcigányosodott, legnyomorultabb, kétségbevonható, érettségizettek, életstratégiát, túljelentkezés, munkaerőpiacon, álláshelyekről, kiküldetéseket, diszkriminatív, háromgyermekes, előképzettsége, változtassanak, nyolcvanezret, zsákfalvakban, tradicionális, kiscsirkékkel, agresszivitás, egészségügyi, előteremtése, magyarország, pénzszórások, közeljövőben, cigányságnak, cigánykodunk, valószínűleg, árnyalatokat, elsajátítani, büszkélkedni, ország tizenkilenc, fővárosban ezer, évig munkát, szociális ellátórendszerben, kormányzat szerint, roma integráció, családokban egyébként, élet motorjai, szakképzés során, motorok különböző, reális prognózis, motor majd, miniszter szuszog, képzés során, hajdani cigányügyi, romák diszkriminációját, Közgép Oktatási Központja, Kövér Szilárd,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldogság  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  A jó kedv a világon  Nem hazudnak  Nem azt látja  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  A jó kedv a világon  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem azt látja  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Sárkány  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Alvó kutyák  Esti kép  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó kutyák  Levél lány  Rács mögé  képre írva  Alvó cica  Benedek Elek - Virágvasárnap  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségét biztosító és ...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Odaadja  Graffiti bölcsesség  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó baby  Nem jár  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Kékfestőről pár szóban  Nem jár  Alvó baby  Nem látom őket  Nagyhétfő:  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ország tizenkilenc, fővárosban ezer, évig munkát, szociális ellátórendszerben, kormányzat szerint, roma integráció, családokban egyébként, élet motorjai, szakképzés során, motorok különböző, reális prognózis, motor majd, miniszter szuszog, képzés során, hajdani cigányügyi, romák diszkriminációját, ötlet szülői, azért nehezen, apám vállalt, család könnyebben, fekete vonatokra, átlag háromgyermekes, anya nélkülözhetetlen, család napi, tradicionális cigánycsaládokban, anya feladata, gyerekek helyében, egész országra, cigányság persze, pérók népe, kívülálló számára, tradicionális cigány-problémák, saját intézményeit, láthatáron sincs, többségi társadalom, pénzkereseti lehetőséget, munka után, cigányok számára, négyszeres túljelentkezés, programra valószínűleg, program adni, számukra megálmodott, majdnem biztos, majdnem kizárt, társadalmak jobban, sötétebb árnyalatokat, turulbaszületett nemzet, cigány nevelőnőre, cigány szociális, esetleg szép, támogatott munkahelyek, munkabér lesz, lakóhelytől távol, egyéb költségek, miniszter álmaival, embernek vágyai, létszám &#8211, képzés helyére, jelenlegi egészségügyi, szabad álláshelyekről, területeken aktív, általam jólismert, intézménynek tartozása, dolog azonban, oktatást szervező, tankönyvet Kövér, felcsúti Puskás-akadémiára, nélkülözhetetlen, másfélmilliárdot, élettapasztalatú, turulbaszületett, gondolkodásukban, munkanélküliként, negyvenkettedik, elcigányosodott, legnyomorultabb, kétségbevonható, érettségizettek, életstratégiát, túljelentkezés, munkaerőpiacon, álláshelyekről, kiküldetéseket, diszkriminatív, háromgyermekes, előképzettsége, változtassanak, nyolcvanezret, zsákfalvakban, tradicionális, kiscsirkékkel, agresszivitás, egészségügyi, előteremtése, magyarország, pénzszórások, közeljövőben, cigányságnak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.