Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Iszonyú pénzügyi kiszolgáltatottságban él a magyar
  2012-10-31 17:34:15, szerda
 
  Iszonyú pénzügyi kiszolgáltatottságban él a magyar


Megjelent: 2012.10.31. 09:46|


Aki megtakarít se tesz sokat félre, és sokaknak vésztartalékuk sincs. Már a középosztály is lecsúszóban.

Felszámoljuk a különféle öngondoskodási megtakarításainkat, feléljük a félretett pénzünket, egyre kevesebben rendelkeznek vésztartalékkal, és ez a vésztartalék egyre rövidebb időre elég csak - ezt mutatja az Az én pénzem pénzügyi blog szerint az OTP Öngondoskodási Indexének értéke, amely a tavaszi 34 pontról 32 pontra gyengült.

Az egyetlen pozitív folyamat az öngondoskodás terén az elmúlt félévben az, hogy magának az öngondoskodásnak a megítélése javult - foglalja össze a blog. A szükséges rossz helyett egyre inkább egy lehetséges jó megoldásként tekintenek rá az emberek, és a megtakarítást tervezők között 35-ről 43 százalékra nőtt azok aránya, akik már most szívesen nekilátnának a jövőre szóló megtakarításnak. Ugyanakkor a korábbi 26 százalék helyett már csak a megkérdezettek 20 százaléka tervez valamilyen öngondoskodást - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a Takarékossági Világnap keretében rendezett konferencián.

A kutatás során megkérdezett embereknek már csak a fele rendelkezik valamilyen öngondoskodási formával. A bankbetéteket kivéve csökkent az életbiztosítással, a lakás-előtakarékossági számlával, az önkéntes egészségpénztári vagy az önkéntes nyugdíjpénztári számlával rendelkezők száma.

Elindult a középosztály lecsúszása

Feléljük a vésztartalékokat is, hiszen tavaly nyáron még a megkérdezettek 28 százalékának volt félretett pénze a rendkívüli kiadások esetére, ez mostanra 22 százalékra csökkent. Ráadásul ez a pénz már csak 3 hónappal kevesebb időre elegendő, átlagosan 11-13 hónapig tartana ki a vésztartalék.


Fotó: MTI / Soós Lajos

Figyelmeztető jel, hogy miközben hosszú időn keresztül változatlan volt a rendszeres családi költségvetést készítők száma, addig arányuk az elmúlt fél évben 58 százalékról 48 százalékra süllyedt. A tartalékok fogyásával együtt ez arra utal, hogy a pénzügyi nehézségek a középosztályt is elérték, elindult a középosztály lecsúszása - hangsúlyozta Kovács a Portfólió konferenciáján. Hiába tekinti Orbán Viktor a legfontosabb társadalmi rétegnek őket.

14 ezer forint

Az IMAS International és az Erste Group felmérése alapján a magyarok havonta átlagosan 14 411 forintot takarítanak meg, amelyből pénzügyi tartalékot képeznek vészhelyzet esetére, valamint tartós fogyasztási cikkek vásárlására tesznek félre. A kutatás szerint egy év alatt 4 százalékkal, 26 százalékra nőtt Magyarországon azoknak a száma, akik az elkövetkező 5 évben inkább többet tennének félre.

A kutatás szerint a magyarok megtakarítási hozzáállása jobb, mint a kelet- és a közép-európai országoké. Nálunk a megkérdezettek 84 százaléka ténylegesen spórol, azaz kétszer is meggondolja, hogy mire költi a pénzét. Ha pedig hó végén marad egy kis pénz a kasszában, akkor azt a megkérdezettek 78 százaléka félre is teszi.

Jól látszik, hogy minél közelebb van az ember a nyugdíjhoz, annál jobban zavarja a pénzügyi kiszolgáltatottság: az 50 év felettiek esetében magas (37%) az elégedetlenek aránya, míg a leginkább elégedettnek a 15-29 évesek bizonyultak.

Forrás: Hír24


http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/31/iszonyu-penzugyi-kiszolgaltatottsagban-el -a-magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: öngondoskodásnak, vésztartalékokat, előtakarékossági, egészségpénztári, nyugdíjpénztári, megtakarításnak, vésztartalékkal, megkérdezettek, magyarországon, öngondoskodást, öngondoskodási, vésztartalékuk, konferenciáján, megtakarítási, megtakarítást, középosztályt, international, vezérigazgató, figyelmeztető, bankbetéteket, elégedetlenek, öngondoskodás, költségvetést, takarékossági, százalékának, legfontosabb, vésztartalék, középosztály, megoldásként, elégedettnek, konferencián, megkérdezett, felszámoljuk, rendelkeznek, nekilátnának, hangsúlyozta, különféle öngondoskodási, félretett pénzünket, vésztartalék egyre, egyetlen pozitív, öngondoskodás terén, elmúlt félévben, megítélése javult, szükséges rossz, megtakarítást tervezők, jövőre szóló, kutatás során, fele rendelkezik, bankbetéteket kivéve, önkéntes egészségpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári, középosztály lecsúszása, Öngondoskodási Indexének, Kovács Antal, Takarékossági Világnap, Soós Lajos, Orbán Viktor, IMAS International, Erste Group,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Gonosz démon-álarc  Reggel van  Facebookon kaptam  képre írva  Tanuld meg ezt a versemet  Png cica  Facebookon kaptam  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Nagyi telefonál  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png cica  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einstein gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Julian Brass gondolata  Szívem  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Nevem  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Radikális szeretet  A sors  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png ház  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png fotel  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyon különös  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Még csak most kezdődik a nap  Popper Péter szavai  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
különféle öngondoskodási, félretett pénzünket, vésztartalék egyre, egyetlen pozitív, öngondoskodás terén, elmúlt félévben, megítélése javult, szükséges rossz, megtakarítást tervezők, jövőre szóló, kutatás során, fele rendelkezik, bankbetéteket kivéve, önkéntes egészségpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári, középosztály lecsúszása, rendkívüli kiadások, rendszeres családi, tartalékok fogyásával, pénzügyi nehézségek, legfontosabb társadalmi, magyarok havonta, kutatás szerint, magyarok megtakarítási, közép-európai országoké, elégedetlenek aránya, leginkább elégedettnek, 15-29 évesek, öngondoskodásnak, vésztartalékokat, előtakarékossági, egészségpénztári, nyugdíjpénztári, megtakarításnak, vésztartalékkal, megkérdezettek, magyarországon, öngondoskodást, öngondoskodási, vésztartalékuk, konferenciáján, megtakarítási, megtakarítást, középosztályt, international, vezérigazgató, figyelmeztető, bankbetéteket, elégedetlenek, öngondoskodás, költségvetést, takarékossági, százalékának, legfontosabb, vésztartalék, középosztály, megoldásként, elégedettnek, konferencián, megkérdezett, felszámoljuk, rendelkeznek, nekilátnának, hangsúlyozta, fogyasztási, rendelkezik, vészhelyzet, takarítanak, vásárlására, hozzáállása, elkövetkező, meggondolja, százalékkal, rendelkezők, ténylegesen, változatlan, lecsúszóban, százalékról, bizonyultak, valamilyen, lecsúszása, nehézségek, lehetséges, fogyásával, embereknek, tartalékok, százalékra, rendkívüli, nyugdíjhoz, ugyanakkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.