|
2017-07-04 19:31:04, kedd
|
|
|
|
|
|
SÁRGABARACKOS COBBLER
A tésztája sütőporos tészta, nem kell keleszteni, így gyorsabban elkészül. Langyosan szinte abbahagyhatatlan az omlós tészta, és a szaftos gyümölcs.
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack
10 dkg mazsola
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 dl fehérbor
A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le.
A sárgabarackot magozzuk ki.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, (v. 1-2 ek étkezési keményítőt) és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.
Tészta hozzávalói:
25 dkg Nagyi titka Süteményliszt
5 dkg porcukor
1 cs sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín
csipet só
Szóráshoz:
3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
2-3 ek olvasztott vaj
A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)
Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét. (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni)
Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.
A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tálcára.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.
gizi receptje |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: abbahagyhatatlan, süteményliszttel, tésztagolyókat, lecsepegtetett, süteményliszt, sárgabarackot, hőmérsékleten, előmelegített, felszeletelve, sárgabarackos, sütőpapírral, csepegtessük, készíthetjük, tésztagolyók, búzaliszttel, aranybarnára, egyenletesen, keverőtálba, hozzávalóit, tortaformát, robotgéppel, porcukorral, sárgabarack, keleszteni, mindenhova, pudingport, formázható, keményítőt, fehérborba, kimagozott, olvasztott, mennyiségű, gyorsabban, gyümölcsöt, mazsolával, hozzávalók, tésztája sütőporos, omlós tészta, szaftos gyümölcs, mazsolát áztassuk, sárgabarackot magozzuk, lecsepegtetett mazsolával, barna cukrot, vaníliás cukrot, vaníliás pudingport, tészta hozzávalóit, kevés liszttel, tésztából diónyi, gyümölcs tetejét, vaníliás cukorral, előzőleg vajjal, sütőből kivéve, SÁRGABARACKOS COBBLER,
|
|
|
|
tésztája sütőporos, omlós tészta, szaftos gyümölcs, mazsolát áztassuk, sárgabarackot magozzuk, lecsepegtetett mazsolával, barna cukrot, vaníliás cukrot, vaníliás pudingport, tészta hozzávalóit, kevés liszttel, tésztából diónyi, gyümölcs tetejét, vaníliás cukorral, előzőleg vajjal, sütőből kivéve, formában hagyjuk, sütőpapírral együtt, tetejét porcukorral, tészta finom, barackos-mazsolás rész, abbahagyhatatlan, süteményliszttel, tésztagolyókat, lecsepegtetett, süteményliszt, sárgabarackot, hőmérsékleten, előmelegített, felszeletelve, sárgabarackos, sütőpapírral, csepegtessük, készíthetjük, tésztagolyók, búzaliszttel, aranybarnára, egyenletesen, keverőtálba, hozzávalóit, tortaformát, robotgéppel, porcukorral, sárgabarack, keleszteni, mindenhova, pudingport, formázható, keményítőt, fehérborba, kimagozott, olvasztott, mennyiségű, gyorsabban, gyümölcsöt, mazsolával, hozzávalók, hozzávalói, formáljunk, olvasszunk, lisztezett, keverékkel, szóráshoz, langyosan, helyezzük, megszívta, megfognak, tésztából, keményítő, sütőporos, langyosra, béleljünk, dolgozzuk, pudingpor, keverjük, formában, szerinti, étkezési, vaníliás, előzőleg, omlósabb, tésztája, cukorral, golyókat, gyümölcs, fahéjjal, ragadjon, porcukor, receptje, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 247
- e Hét: 3114
- e Hónap: 9486
- e Év: 60277
|
|
|