Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lelkiismeretvizsgálat
  2008-03-02 08:50:59, vasárnap
 
   
  Vasárnap van, nagyböjti vasárnap

Tegnap igencsak fújtak a böjti szelek.
Ezen a vasárnapon tartsunk lelkiismeretvizsgálatot. A tükröt, amelybe belenézünk, az árok túlsó oldaláról tartják felénk. Ez a tükör azt mondja: a gyűlölet vezérel minket, amikor jelenségeket, s politikusaikat kritizáljuk. Jól tudjuk azonban, olykor a tükör is torzít. Gyűlölet vezérelte tegnap a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság megalapítóit? Vagy engem, amikor keljfeljancsiztam? Ehhez egyrészt belülről kell megvizsgálni magunkat, másrészt azt tisztázni: valós dolgokat kritizálunk vagy rágalmakat? Ha mi találjuk ki a kifogásolnivalót, akkor bizony jogos a gyűlölködés vádja. Ám ha tényekre alapulnak megjegyzéseink, akkor nem. Nos, nyugodt maradhat a lelkiismeretünk.
Vasárnap van, s éppen 50 napja kezdtük el a Biblia évét itt a honlapon. Pár tucat olvasónk él is a lehetős éggel. Az érdeklődés nagyobb lehetne, ha azok, akik ezen a csatornán át olvassák a Szentrást, megosztanák felmerült gondolataikat a többiekkel. Ez folyamatosan felhívná a figyelmet. Mi szerkeszők pedig nagyon örvendenénk, hogy nemcsak a közéleti témák foglalkoztatják az embereket, hanem olvasóink tudják és bizonyítják is: vannak még lényegesebb dolgok.
Vasárnap van. Legyen szép számodra, bármilyen lesz is az idő.
Barátsággal köszönt:
Surján László
2008. március 2.
Nagyböjt 4. vasárnapja


A böjt idején fordítsatok különös figyelmet a bűnbánatra és az elégtételre.

Jézus mondta, hogy a bűnbánatra szükség van az ördög, a világ és a test legyőzéséhez. Szeressetek imádkozni! Napközben gyakran érezzétek szükségesnek az imát. és ne fáradjatok bele az imádságba..









A vakon született meggyógyítása
(Jn. 9,1)
Ikon a Színeváltozás monostorból, Brookline

Teréz anya breviáriuma - március 2.


Tovább...


Hol zsarnokság van...
2008. március 2. vasárnap 00:00
F Miklós olvasónk egy felhívást javasolt, hogy kérjünk meg mindenkit, küldjön egy jellemző mondatot a zsarnokságról!
Tovább...


Kérdezz, felelek a népszavazás dolgairól - Túl sok az egyetemista? (12)
2008. március 2. vasárnap 00:00
Sorozatunkban a népszavazás témáival kapcsolatban felmerülő kérdésekre adunk a választ. A cikkhez nemcsak hozzászólásokat, de további kérdéseket is várunk!
Tovább...


Vízpára
2008. március 2. vasárnap 00:00
"Sok elnyomatást éltünk már így túl, bíztatva gyermekeinket - meglátjátok, nektek jobb lesz. Majd, ha a szabadság. Ígértük. Most, őket is kézen fogva, kiálthatunk ismét háromszoros igent erre a szabadságra, álmodhatunk egy nagyot - vagy. "
Tovább...



2008. március 2. vasárnap 00:00
Kenessey Csaba levélcsatája a Neue Zürcher Zeitunggal
Tovább...


Medgyessy Báb Péter és Gyurcsány a keljfeljancsi
2008. március 2. vasárnap 00:00
Hírügynökségi jelentés szerint szombaton a miniszterelnök azt mondta: "Az elmúlt két év jobboldali politikai ámokfutása a referendummal végre befejeződik, mi viszont csak most kezdjük el azt igazán, amit 2002-ben ígértünk" Hogy is van ez?
Tovább...



2008. március 2. vasárnap 00:00
A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Volán Egyesülés közös levele Demszky Gáborhoz.
Tovább...



2008. március 2. vasárnap 00:00
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának február havi hírlevele.
Tovább...


Kanadai vízum
2008. március 2. vasárnap 00:00
2008. március 1-én Kanada állampolgársági és bevándorlási minisztere, Diane Finley sajtótájékoztatón bejelentette, hogy mától vízum nélkül látogathatnak Kanadába a magyar, lengyel, litván és szlovák állampolgárok.
Tovább...


Napi videóüzenet 7.
2008. március 2. vasárnap 00:00
Közéleti szereplők, sportolók, színészek üzennek nekünk a március 9-i szociális népszavazáson való részvétel fontosságáról. Ma Herczegh Géza alkotmányjogász szól hozzánk, hozzátok. (videó)
Tovább...


Gyurcsány Ferenc baráti társaság
2008. március 1. szombat 19:19
Ne akadj fenn a címen, kedves olvasó, csak gondod végig: kinek a tevékenysége kellett ahhoz, hogy a kormányzó szocialisták csúfosan elveszítsék az önkormányzati választásokat és azóta folyamatosan a népszerűségüket? Ki az, aki a gyakorlatban is bebizonyítja, hogy így nem lehet igaz országot építeni?
Tovább...


Megy, mosdik, megjön, lát
2008. március 2. vasárnap 00:00
"És mire jó az igazság? A magyar népmondás szerint arra, hogy mondj igazat, és beverik a fejed. Azt kéne ezzel szemben tudatosítani, minél előbb, akár napjainkban, már ettől az órától kezdve, hogy az igazságot is meg lehet, sőt, meg is kell szokni. És amikor ezzel szemben, a keresztény bizonyságtétellel szemben, a krisztusi igazsággal szemben már elfogynak az érvek, akkor jönnek a különféle formai kérdések, a mellébeszélés. Ebben a drámai erővel leírt csodában ugyanúgy, mint akár 21. századi hétköznapjainkban."
Tovább...


Biblia éve 50
2008. március 2. vasárnap 00:00
Magyarországon a keresztény egyházak 2008-at a Biblia Évének nyilvánították. A Magyar-Hon-Lap azzal kíván hozzájárulni a Biblia Évéhez, hogy az érdeklődő olvasók számára egy éven keresztül naponta felkínál 4-5 fejezetet.
Tovább...


Osszam szét köztetek egész önmagamat...
2008. március 2. vasárnap 00:00
Dévai Nagy Kamilla lemezbemutató-estje lesz március 7-én este 19 órakor a Fészekben.
Tovább...


Tallózó
2008. március 2. vasárnap 00:00
Hívom a családokat! - Bíró László püspök levele
A házasság szentségi egységét ugyanaz a Lélek hozza létre, aki az egység Lelke a Szentháromságban, az Egyházban. Ha a házasság, ill. a családtagok a Lélek vezetése alatt élnek, a szentség adta egység mélyül. A keresztény házasságot nem a tető és a falak, a ,,mások is így teszik" elvtelensége egyesíti, hanem a Lélek tartja össze.
Válaszd a szeretetet! - A taizéi Roger testvér (1915-2005)
A kötet Roger testvér írásai, vallomásai, kortársak emlékezései tükrében, számos kép segítségével idézi fel a XX. század egyik legnagyobb hatású Krisztus-követőjének személyét és az általa életre váltott lelkiséget.
,,Sikert nekünk ingyen még nem adtak"
Orbán Viktorinterjú a Magyar Nemzetben - a Fidesz elnöke azt jósolja: március 9-e után már semmi nem lesz olyan, mint amilyen előtte volt. Az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, és világossá tehetik: a fontos döntéseket ők maguk akarják meghozni. Fő riválisuk politikáját bírálva úgy fogalmazott, a magyar baloldal szükségszerű megújulásának legfőbb kérdése az lesz: ki tudják-e gyomlálni politikájukból a hazugságokat.
Semjén Zsolt: Az MSZP legnagyobb blöffje, hogy ő szocialista
Van létalapjuk a biblikus hagyományoknak a politikában, mert Jézus egyetemes jelleggel, az élet egészére adott útmutatást mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Budapesten szombaton. A kereszténység társadalmi tanításainak megnyilvánulásai a katolikus egyház enciklikái, amelyekben aktuális kérdésekben foglaltak és foglalnak ma is állást emelte ki Semjén Zsolt a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézete, a hódmezővásárhelyi Emlékpont és a Barankovics Alapítvány Látleletek 2008 tavasza című közös konferenciáján.
Pokorni: Törvényjavaslatot tervez a Fidesz, ha eredményes a népszavazás
A Fidesz a március 9-iki népszavazás eredményessége esetén törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ne csak jövő év január elsejétől, hanem az addig hátra lévő időszakban se lehessen beszedni - jelentette be Pokorni Zoltán Pécsett.


Tovább...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kifogásolnivalót, szentháromságban, megnyilvánulásai, magánvállalkozók, alkotmányjogász, hozzászólásokat, országgyűlésben, népszerűségüket, állampolgársági, foglalkoztatják, lelkiismeretünk, konferenciáján, miniszterelnök, politikájukból, eredményessége, politikusaikat, megjegyzéseink, nyilvánították, hagyományoknak, kremlinológiai, magyarországon, ipartestületek, megújulásának, gondolataikat, sorozatunkban, referendummal, zsarnokságról, látogathatnak, választásokat, színeváltozás, meggyógyítása, állampolgárok, keljfeljancsi, vállalkozások, önkormányzati, hírügynökségi, böjti szelek, vasárnapon tartsunk, árok túlsó, gyűlölet vezérel, gyűlölködés vádja, lehetős éggel, érdeklődés nagyobb, közéleti témák, böjt idején, bűnbánatra szükség, test legyőzéséhez, vakon született, felhívást javasolt, jellemző mondatot, népszavazás dolgairól, népszavazás témáival, Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság, Surján László, Kenessey Csaba, Neue Zürcher Zeitunggal, Medgyessy Báb Péter, Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, Ipartestületek Országos Szövetsége, Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége, Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete, Munkáltatók Országos Szövetsége, Volán Egyesülés, Demszky Gáborhoz, Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának, Diane Finley, Herczegh Géza, Gyurcsány Ferenc, Biblia Évének, Biblia Évéhez, Dévai Nagy Kamilla, Bíró László, Orbán Viktorinterjú, Magyar Nemzetben, Semjén Zsolt, Kereszténydemokrata Néppárt, Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézete, Barankovics Alapítvány Látleletek, Pokorni Zoltán Pécsett,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kertem  Robert Merle tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  ajándék, mellyel meglepem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Walter Chrysler mondta  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Tavaszi este  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimna...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Azért kaptad  IGEN így  "Ez egy csoda"  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egyszerű  képre írva  Egy tavasz  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  különleges  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Otthon  Ady Endre - Mindegy átka  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 14  Tanmese  Borzasztó  Egy barátság története  Facebookon kaptam  különleges  Csend  jó reggelt  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 15  Jó nap volt  Szép álmokat!  Horváth Szilvia tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Krisztinától  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jázmin  Szívek  Az ember emlékekből áll  Nem kell hozzá fürdőruhás  Latinovits Zoltán tollából  Vidámság  Facebookon kaptam  Bársony székben  Van néhány kérdés, amin gondol...  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva 
Bejegyzés Címkék
böjti szelek, vasárnapon tartsunk, árok túlsó, gyűlölet vezérel, gyűlölködés vádja, lehetős éggel, érdeklődés nagyobb, közéleti témák, böjt idején, bűnbánatra szükség, test legyőzéséhez, vakon született, felhívást javasolt, jellemző mondatot, népszavazás dolgairól, népszavazás témáival, cikkhez nemcsak, nagyot &#8211, referendummal végre, tevékenysége kellett, kormányzó szocialisták, önkormányzati választásokat, magyar népmondás, órától kezdve, keresztény bizonyságtétellel, krisztusi igazsággal, különféle formai, drámai erővel, keresztény egyházak, érdeklődő olvasók, éven keresztül, házasság szentségi, egység Lelke, szentség adta, keresztény házasságot, taizéi Roger, kötet Roger, általa életre, emberek visszaszerezhetik, fontos döntéseket, magyar baloldal, biblikus hagyományoknak, élet egészére, kereszténység társadalmi, katolikus egyház, hódmezővásárhelyi Emlékpont, március 9-iki, kórházi napidíjat, addig hátra, kifogásolnivalót, szentháromságban, megnyilvánulásai, magánvállalkozók, alkotmányjogász, hozzászólásokat, országgyűlésben, népszerűségüket, állampolgársági, foglalkoztatják, lelkiismeretünk, konferenciáján, miniszterelnök, politikájukból, eredményessége, politikusaikat, megjegyzéseink, nyilvánították, hagyományoknak, kremlinológiai, magyarországon, ipartestületek, megújulásának, gondolataikat, sorozatunkban, referendummal, zsarnokságról, látogathatnak, választásokat, színeváltozás, meggyógyítása, állampolgárok, keljfeljancsi, vállalkozások, önkormányzati, hírügynökségi, ipartestülete, viktorinterjú, gyermekeinket, népszavazáson, kereszténység, fontosságáról, mellébeszélés, lemezbemutató, jelenségeket, bevándorlási, tudatosítani, hazugságokat, bejelentette, szükségesnek, szocialisták, gyakorlatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5475
  • e Hét: 6855
  • e Hónap: 7802
  • e Év: 43743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.