Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító energiájú helyek Magyarországon
  2017-07-26 08:55:54, szerda
 
   
  Link

Gyógyító energiájú helyek Magyarországon

Magyarország varázslatos pontja a világnak. Persze ezt nem az aktuális közhangulatra értem, elég merész kijelentés lenne. De olyan gazdag és különleges természeti kincseit tekintve, hogy az elképesztő. Ennyire sok, ilyen kis helyre koncentrálva nem sok országban található.

A Földet keresztül-kasul szabdalják a szabad szemmel nem érzékelhető energiavonalak, amelyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak, és ezeknek gyógyító erőket tulajdonítanak.

Egyre gyakoribb az úgynevezett energiaturizmus, melyet kifejezetten a célból indítanak, hogy az azon résztvevők feltöltődhessenek. Ennek egyik legközismertebb pontja a Pilis. De a Bükk-hegység, a Káli medence és a Visegrádi-hegység is igazán népszerű “töltőállomások", ahol ilyen energiák áramolnak.

Hogyan gyógyít egy hely?

Ahhoz, hogy körültekintő választ tudjunk adni a kérdésre, ezek a különleges helyek hogyan segítenek a betegségek megelőzésében, az energiagyógyítás bonyolult rendszerében kellene elmerülnünk. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Az egyensúlyvesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat. A különleges energiákat áramoltató helyek a hozzájuk fűződő legendák segítenek serkenteni a szervezet saját gyógyító folyamatait. Persze azért az is használ, ha hiszünk bennük.

15 éve, minden tavasszal visszatér sérült párjához a gólya (videó)

1. Dobogókő

Hogy Dobogókő a Föld szívcsakrája, már-már közhely. Ha felsétálunk a kilátóra, tíz percen belül valaki megkérdezi tőlünk, tudjuk-e, melyik kőre kell tapasztani a fülünket, hogy meghalljuk a Földanya szívdobbanását. (Az Ősmagyar Táltos Egyház szerint a szívcsakra a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található egész pontosan.) Mindenkivel előfordulhat, hogy gyengébb a szervezete, panaszai vannak. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával.

2. Bükkszentkereszt, Bükk-hegység

A település két dologról nevezetes. Az egyik, hogy 600 méter magas, spéci fekvésének, szubalpin klímájának köszönhetően különösen tiszta a levegője. Légzési nehézségekkel küzdő, illetve vérszegénységben szenvedő emberekre jó hatással van, mint azt egy tüdőgyógyász, dr. Mandel Dezső az 1930-as években végzett kutatásai alapján megállapította. Azt is tapasztalta, hogy egyes pajzsmirigy betegségek esetében is segít beindítani az öngyógyító folyamatokat.

A másik nevezetesség a település gyógyító kövei közt számon tartott Boldogasszony kő. A legenda szerint Jézus Krisztus halála után gyászoló édesanyja bánatában útnak eredt, és éppen ezen a kövön pihente ki fáradalmait. A kő felvette Szűz Mária testének az alakját, és megőrizte rezgéseit. Innentől nem nehéz kitalálni, hogy miért is számolt be néhány zarándoknő arról, hogy látogatása után ismeretlen eredetű termékenységi problémája megszűnt.

3. Hegyestű, Káli-medence

Úgy is hívják, hogy a Káli-medence kapujának őre, ami szép kilátást nyújt a Balatonra. A kúp alakú, bazalthegyet Zánka és Monoszló között találjuk, ahol 5-6 millió évvel ezelőtt vulkán működött. A biciklivel is megközelíthető hegy tisztaságát ügyesen megőrizték, ez fokozottan védett terület. Legendás gyógyulásokat nem jegyeztek fel, de az ide koncentrálódó energiavonalak hatással vannak a turistákra. Frissebbnek, erőteljesebbnek érezhetjük itt magunkat.

4. Rám-hegy, Visegrádi-hegység

Pilisszentkereszttől, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Rám-hegy, amelyiknek egyik látványossága a sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül megközelíthető Ferenczy-szikla. Erről a kőtömbről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak csomópontja.

Az év nagy részében, különösen hétvégenként forgalmas a Pilisnek ez a része, dacára annak, hogy nem a legkönnyebb túraútvonal. De még mindig csendesebb hely, mint a közeli Dobogőkő, amely időnként úgy fest, mint egy ezoterikus Normafa. Ha létezne energiaturizmus, valószínűleg a Pilisben találnánk a magyarországi bázisát, ahol olyan, hasonlóan erős helyek vannak még, mint a pilisszentiváni Ördögszikla, vagy Dömös-közeli Vadálló-kövek. Sokan itt vélik erősebben hallani a föld szívének dobbanását.

5. Tápiószentmárton, Atilla domb, Pest megye

Az Atilla dombon a tapasztalatok szerint sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki. Ezek az erőterek még a föld mélyebb rétegeiben, a geológiai kőzetviszonyok különös rétegződésének az eredményeként indukálnak egy alacsony frekvenciájú modulált másodsugárzást is.

A domb különleges hatására egy beteg ló gyógyulása hívta fel a figyelmet. A szegény állatról már mindenki lemondott. Kiengedték hát a bekerített területre, és várták, hogy csendben elpusztuljon. Aztán mindenki megdöbbenésére a ló néhány nap múlva tökéletes állapotban került elő. Azóta a domb gyógyító erejének híre elterjedt az egész országban és betegek sokasága keresi fel napról-napra és tölt el itt néhány órát. A világhírű csodakanca, Kincsem itt született, kifutója pedig éppen az Atilla dombon volt. Többen ezzel magyarázták egyedülálló sikersorozatát. (Kincsem életében egyetlen vereséget sem szenvedett. 54-szer indult versenyen és mind az 54-et meg is nyerte.)

Az első, amit érezhetünk az energia megtapasztalása: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés stb., de ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Egyénileg és alkalmanként is változó lehet.

Ami tapasztalható, de nem szükségszerűen következik be: az első pár alkalommal, vagy azok valamelyikénél, itt vagy otthon, a meglévő betegségek tünetei felerősödhetnek (pl. vérnyomás emelkedés, szédülés, fejfájás, egyéb fájdalom), ha ezek kellemetlenné válnak, akkor célszerű attól a ponttól 20-30 méterre eltávolodni, majd a szervezet megnyugvása után vissza lehet térni. A felerősödő tünetek terápiás reakciót jelenhetnek, tehát az energia hatására a kezdődő változást jelenthet, vagy egy érzékenyebb szervezet reakcióját az energiára. Mindkettő megszűnik, ha rendszeresen megy, és közben a szervezet is ráhangolódik a hatásra. (kincsemlovaspark.hu)

6. Szentbékkála, Káli-medence

A falu nem tartozik Veszprém megye leglátványosabb helyei közé, de a települést övező erdős hegyek hangulatossá teszik. Szentbékkálla nevezetessége a Kőtenger, amelyikről úgy tartják, gyógyító rezgésű Szent György-vonalon fekszik. Feljegyzések szerint úgy keletkezett, hogy a vulkanikus utó működés nyomán, hévizes források törtek föl, és az itt található fehér homokot a forró víz kemény kőhalmazzá alakította. Csak úgy, mint a Káli-medence más, gyógyhatással jellemzett helye, ez is segít abban, hogy pihentebbnek, erősebbnek érezzük magunkat.A kőtenger egykor a Pannon-tenger része volt, napjainkban ezért tulajdonítanak neki gyógyító hatalmat.

Szent György-vonalak

A keleti kultúrában sárkányáram néven emlegetik azokat a vonalakat, amelyek egyfajta rezgéssel bíró energiarendszerek, és behálózzák a Földet. A régi korokban ezeknek az áramlatoknak a hatását számításba vették különféle, szakrális helyek megtervezésekor. Úgy tartották, ahol ezek a vonalak metszik egymást, ott jótékony energia sűrűsödik össze. Ezekről a helyekről olyan tulajdonságokat jegyeztek fel, mint hogy a környékén dúsabb a növényzet, gazdagabb az állatvilág, tisztábbak a vizek, a vidéken élő emberek pedig kiegyensúlyozottabbak.

7. Kovácsi-hegy, Zalaszántó

A település egy látványosságról híres, mégpedig Európa legnagyobb, és Kelet-Európa első buddhista szentélyéről, a zalaszántói sztúpáról. Az építményt, amelynek betonjában az építés során tibeti könyveket helyeztek el, 1993-ban a 14. Dalai Láma avatta fel. Bent Buddha földi maradványának néhány darabját őrzik. Lényegében bármelyik, magyarországi bazilikára igaz az, hogy energiája nagy hatással van a látogatókra, a zalaszántói sztúpát azért érdemes kiemelni a szakrális épületek közül, mert sokan számoltak már be arról, hogy itt meditálva - vagy csak üldögélve - megtalálták a megoldást az őket aktuálisan nyomasztó problémára, vagy régi sérelmeiken agyalva könnyebben megértették, azok miért történtek, és hogyan tudnák könnyebben lezárni.

8. Lenti, Zala megye

A termálvízben gazdag zalai város szintén a már sokat említett gyógyító vonalak mentén fekszik, és ezen pontok találkozásához tervezték a Szent György Energiaparkot. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint a lenti gyógyvíz és a különleges energetikájú hely együttesen van jó hatással a vendégekre, a park területén található sugárzások az energiahiányos állapotot segítenek helyreállítani. Azt viszont nem javasolják, hogy túl sokáig héderezzünk a parkban, alkalmanként 1-2 óra az ideális. A Szent György-vonalak irányát kikövezett út mutatja, és karókkal jelzik a vonalak találkozási pontjait, ahol a földsugárzás a legerősebb.

9. Pilisszentiván, Ördögszikla

Azt mondják, hogy a pilisszentiváni Ördögszikla háromméteres körzete gyógyító sugárzással bír, de az 521 méter magas Vöröskő környékén is előfordultak különös gyógyulások.

Nehéz lenne a szikla tetejére felmászni, elegendő körbeülni azt. Az ilyen képződmények úgy jöhettek létre, hogy a sugárzás középpontjában lévő szikla anyaga az állandó sugárzás hatására megváltozhatott, bekeményedett. Így csak a környezet puhább része omlott le évezredek alatt az erózió hatására. Ebből az is következhet, hogy a Földanya meridiánrendszere régóta állandó. A kontinensvándorlásban néhány tízezer év, míg egy szikla szétporlik, nem túl nagy idő. Egyébként a kontinensvándorlás tízezer év alatt csak 100 m körüli lehet a számítások szerint. Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy ha szikla áll az erőközpontban, akkor a hálózat rugalmasan követi a földkéreg mozgását(!).

10. Majki remeteség

A fogadott némaságban élő szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon. Az Oroszlány külterületén található majki remeteség a kamalduli szerzetesek otthona volt a rend 18. század végi feloszlatásáig. Az ezoterikus álláspont szerint a műemlékegyüttes a Földet átszelő Szent György-vonalak találkozáspontjára épült, ennek köszönhetően gyógyító energiával bír.

11 : Márokföld

A Zala megyében található Márokföldet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartják. Az itt található magas rezgésszámú energiagóc a különböző betegségek gyógyításában segít, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi.

12 : Fegyvernek, Kálvária domb

Fegyvernek Szolnoktól 35 kilométerre található, ott pedig a nevezetes Kálvária domb.
Ebből a dombból energia sugárzik, nem is akármilyen intenzitással. Gyógyító hatásáról a szájhagyomány útján terjedő elbeszélések szerint már a középkorban rebesgettek furcsa, szinte hihetetlen dolgokat. Az Erdélyből induló sóút melletti település határában fekvő kettős kunhalmot gyógyerejű helyként tartották számon. Különösen a délebbit, a ,,Naphoz közelebbi", mai Kálvária dombot.

1844-50 között Magyarország különböző részeiről érkező németek települtek ide, és állítottak keresztet a domb tetején báró Orczy Anna grófnő tiszteletére 1847-ben. Ettől kezdve a kereszt a németek és a később ide települő magyarok áhítatos szakrális helye lett olyannyira, hogy a múltmúlt század derekán épült templomba előszeretettel jártak betegek a különös és megmagyarázhatatlan jobbulás okán.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: bükkszentkereszt, egyensúlyvesztés, vérszegénységben, energiagyógyítás, energiapontjának, kincsemlovaspark, tápiószentmárton, mechanizmusokat, felerősödhetnek, elektromágneses, energiaturizmus, pilisszentiváni, leglátványosabb, megtapasztalása, tulajdonságokat, megváltozhatott, legközismertebb, műemlékegyüttes, összpontosulnak, erőteljesebbnek, megtervezésekor, metszéspontjain, látványosságról, energiavonalak, szívdobbanását, megközelíthető, megállapította, szervezetünket, megmutatkoznak, töltőállomások, sikersorozatát, helyreállítani, energiahiányos, bioenergetikus, pilisszentiván, középpontjában, aktuális közhangulatra, szabad szemmel, úgynevezett energiaturizmus, célból indítanak, azon résztvevők, különleges helyek, betegségek megelőzésében, energiagyógyítás bonyolult, gyógyító helyekről, betegségek jelei, öngyógyító mechanizmusokat, különleges energiákat, hozzájuk fűződő, szervezet saját, szívcsakra közelében, 1930-as években, Hogy Dobogókő, Ősmagyar Táltos Egyház, Mandel Dezső, Jézus Krisztus, Szűz Mária, Dömös-közeli Vadálló-kövek, Szent György-vonalon, Szent György-vonalak, Dalai Láma, Bent Buddha, Szent György Energiaparkot, Fegyvernek Szolnoktól, Orczy Anna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.14. 23:57 Hitelminősítés - Pozitívra javította Szerbia államadós-osztályzatának kilát...
12.14. 23:37 Magyar Ring Gála - Kovács és Bacskai is győzött a fővárosi bokszgálán
12.14. 23:27 Ismét bizalmat szavazott a lengyel szejm a Morawiecki-kormánynak
12.14. 23:07 Halálos közúti baleset történt Kerekegyházánál
12.14. 22:47 Jégkorong Négy Nemzet Torna - Szoros meccsen vereség a házigazdától
12.14. 22:37 Női kézilabda Eb - Francia-orosz döntő lesz
12.14. 22:07 Négy nemzet bajnokság - Legjobb magyarként második a Janovszkaja, Lukács jé...
12.14. 21:27 IM: az emberi jogi biztos nem ismeri a közigazgatási bíróságokról szóló tör...
12.14. 21:27 Huawei-ügy - Az amerikai és a kanadai külügyminszter egyetértett abban, hog...
12.14. 21:17 Női röplabda Extraliga - Négy szettben nyert az éllovas Vasas
Tudjátok ?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
Mennyi ideig élhet egy benti macska?
Mennyire káros a szervezetre a dohányzás?
Milyen sorozatokat lenne érdemes néznem?
még több kérdés
Blog Címkék
Hóember és a kutyák  Hóember és a kutyák  Facebookon kaptam  Manyákné, Kati angyalkás képe  Hulló csillagok - csillogó göm...  Gyertyák  Karácsonyfa  A második vasárnap angyala  Kisfiú lesi a hóesést  Png rózsa  Vajon mit éreznék...?  Ébredés  Ha borúsnak is látod néha a f...  Adjon Isten jó reggelt mindenk...  Jó éjszakát szép álmokat  téli kép, lovasokkal  Első adventi koszorú a 19. szá...  Manyákné, Kati angyalkás képe  Facebookon kaptam  Adventi koszorún  Vidám hóember  téli kép, lovasokkal  Ébredés  Kellemes új hetet minden látog...  Adventi várakozás  Adjon Isten jó reggelt mindenk...  A Missziós kereszt Szentjei: B...  Mézeskalács házikó  Hogy is kezdjem el...  Jó éjszakát kívánok  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Gyújts tüzet l...  Facebookon kaptam  Átadták a felújított esztergom...  Tél van  Facebookon kaptam  Kellemes Adventi várakozást!  Hosszú út - Tizennyolcadik nap  Advent 2. vasárnapján Déváról ...  téli kép, lovasokkal  Mit rejt a szív  Advent 2 Két gyertya ég  Gazdagréti téren karácsonyi ün...  Első adventi koszorú a 19. szá...  Száz éve született A. Szolzsen...  Jó kívánságom !  Kellemes délutánt kívánok!  Facebookon kaptam  Adventi koszorú készítése  Adjon Isten jó reggelt mindenk...  Facebookon kaptam  Hit, remény. szeretet, béke  Bezárt ajtó  Facebookon kaptam  Evangelikus adventi naptár  Advent 2. gyertyája  Sírás  Már második vasárnap. Ünnep va...  Gyertyák  Png virág  Mikulás lány  Vajon mit éreznék...?  Bezárt ajtó  Ébredés  Egyház  Kellemes délutánt  Aranyosi Ervin: Advent –...  Karácsonyfa  Békés Karácsonyi készülődést!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A karácsony a szeretet, és adv...  Bényei József : Idegen csodák  Ha borúsnak is látod néha a f...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Evangelikus adventi naptár  Karácsonyi hangverseny lesz a ...  Facebookon kaptam  Hogy is kezdjem el...  Jó reggelt , szép napot  Kellemes új hetet  Élő folyam  Futunk, sietünk ajándékokkal t...  A Missziós kereszt Szentjei: B...  Prédikátor  Böjte Csaba testvér Ádventi üz...  Karácsonyfa  Kellemes új hetet minden látog...  Szép napot mindenkinek!  A sorrend a következő  2018. December 10., hétfői Nap...  Karácsonyfa  Szèp estét kedves látoga...  Pünkösd  Könny  Mit rejt a szív  Lehetséges...  Jó reggelt , szép napot  Szép napot  Advent 2. vasárnapja 12.09 
Bejegyzés Címkék
aktuális közhangulatra, szabad szemmel, úgynevezett energiaturizmus, célból indítanak, azon résztvevők, különleges helyek, betegségek megelőzésében, energiagyógyítás bonyolult, gyógyító helyekről, betegségek jelei, öngyógyító mechanizmusokat, különleges energiákat, hozzájuk fűződő, szervezet saját, szívcsakra közelében, 1930-as években, öngyógyító folyamatokat, másik nevezetesség, település gyógyító, legenda szerint, kövön pihente, sziklafalakkal határolt, legkönnyebb túraútvonal, közeli Dobogőkő, ezoterikus Normafa, magyarországi bázisát, pilisszentiváni Ördögszikla, föld szívének, tapasztalatok szerint, föld mélyebb, geológiai kőzetviszonyok, eredményeként indukálnak, alacsony frekvenciájú, domb különleges, szegény állatról, bekerített területre, domb gyógyító, egész országban, világhírű csodakanca, energia megtapasztalása, várható gyógyulásnak, meglévő betegségek, ponttól 20-30, szervezet megnyugvása, felerősödő tünetek, energia hatására, kezdődő változást, érzékenyebb szervezet, települést övező, kőtenger egykor, keleti kultúrában, régi korokban, hatását számításba, vonalak metszik, helyekről olyan, környékén dúsabb, látványosságról híres, zalaszántói sztúpáról, építés során, zalaszántói sztúpát, szakrális épületek, őket aktuálisan, termálvízben gazdag, lenti gyógyvíz, különleges energetikájú, park területén, energiahiányos állapotot, vonalak találkozási, szikla tetejére, ilyen képződmények, sugárzás középpontjában, állandó sugárzás, környezet puhább, erózió hatására, szikla szétporlik, számítások szerint, hálózat rugalmasan, földkéreg mozgását, fogadott némaságban, látogató Majkon, kamalduli szerzetesek, ezoterikus álláspont, ország egyik, különböző betegségek, nevezetes Kálvária, dombból energia, szájhagyomány útján, középkorban rebesgettek, domb tetején, múltmúlt század, bükkszentkereszt, egyensúlyvesztés, vérszegénységben, energiagyógyítás, energiapontjának, kincsemlovaspark, tápiószentmárton, mechanizmusokat, felerősödhetnek, elektromágneses, energiaturizmus, , ,
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 2744
  • e Hónap: 6746
  • e Év: 401734
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.