|
2016-11-09 10:31:16, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A PITETÉSZTÁHOZ
liszt
500 g
Rama Vajas Íz
250 g
porcukor
100 g
só
1 csipetnyi
tojás
2 db
tej vagy tejföl az összeállításhoz
AZ ALMÁS TÖLTELÉKHEZ
kissé savanykás alma
7 db
barnacukor
60 g
fahéj
1 kiskanál
liszt
1 evőkanál
tojás
Lépés 1
A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral és a csipetnyi sóval. Morzsoljuk bele a hideg kockára vágott Rama Vajas Ízt is, majd adjuk hozzá a tojásokat és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze annyi tejjel vagy tejföllel, amennyivel összeáll a tészta. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe fél-1 órára.
Lépés 2
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A piteformát pedig kenjük ki vékonyan margarinnal.
Lépés 3
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tészta 2/3-át 2mm-vastagra és béleljük ki vele a formát. Tegyük vissza a hűtőbe.
Lépés 4
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, szeleteljük vagy kockázzuk fel. Keverjük össze a fahéjjal elkevert barnacukorral és a liszttel, majd helyezzük a pitetésztára. A tészta szélét kenjük le az enyjén felvert tojással.
Lépés 5
A maradék (1/3) tésztát nyújtsuk ki és tegyük az almás töltelék tetejére. A széleit nyomkodjuk össze, és formázzuk meg az újjunkkal vagy villával. Kenjük le a tojással, és szurkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben a keletkezett gőz távozhasson. TIPP: a megmaradt tésztát is felhasználhatjuk díszítésre: szaggassunk leveleket majd helyezzük a pite tetejére. Ezeket is kenjük le tojással, hogy szépen megbarnuljon. TIPP: szórjuk meg kevés barna cukorral, ami a sütés során rá fog karamellizálódni.
Lépés 6
Előmelegített sütőben süssük (kb. 45 percig) amíg aranybarna nem lesz, majd vanília fagyival tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia |
|
Címkék: felhasználhatjuk, karamellizálódni, összeállításhoz, előmelegített, mozdulatokkal, barnacukorral, pitetésztához, megbarnuljon, pitetésztára, porcukorral, szaggassunk, távozhasson, margarinnal, szeleteljük, keletkezett, töltelékhez, barnacukor, piteformát, szurkáljuk, morzsoljuk, amennyivel, csomagolva, hozzávalók, lisztezett, melegítsük, nyomkodjuk, díszítésre, aranybarna, tejföllel, leveleket, formázzuk, kockázzuk, csipetnyi, tojásokat, helyezzük, tésztához, lisztet keverjük, csipetnyi sóval, hideg kockára, sütőt 180°C-ra, piteformát pedig, almákat hámozzuk, fahéjjal elkevert, tészta szélét, enyjén felvert, almás töltelék, széleit nyomkodjuk, újjunkkal vagy, megmaradt tésztát, pite tetejére, sütés során, Rama Vajas Íz, ALMÁS TÖLTELÉKHEZ, Rama Vajas Ízt,
|
|
|
|
lisztet keverjük, csipetnyi sóval, hideg kockára, sütőt 180°C-ra, piteformát pedig, almákat hámozzuk, fahéjjal elkevert, tészta szélét, enyjén felvert, almás töltelék, széleit nyomkodjuk, újjunkkal vagy, megmaradt tésztát, pite tetejére, sütés során, felhasználhatjuk, karamellizálódni, összeállításhoz, előmelegített, mozdulatokkal, barnacukorral, pitetésztához, megbarnuljon, pitetésztára, porcukorral, szaggassunk, távozhasson, margarinnal, szeleteljük, keletkezett, töltelékhez, barnacukor, piteformát, szurkáljuk, morzsoljuk, amennyivel, csomagolva, hozzávalók, lisztezett, melegítsük, nyomkodjuk, díszítésre, aranybarna, tejföllel, leveleket, formázzuk, kockázzuk, csipetnyi, tojásokat, helyezzük, tésztához, újjunkkal, savanykás, folpackba, megmaradt, hámozzuk, magozzuk, cukorral, keverjük, nyújtsuk, vékonyan, fagyival, tálaljuk, összeáll, fahéjjal, béleljük, vastagra, porcukor, tojással, elkevert, töltelék, villával, kiskanál, evőkanál, tetejére, liszttel, felvert, tetejét, tésztát, vanília, szórjuk, deszkán, sütőben, maradék, széleit, almákat, kockára, gyúrjuk, lisztet, süssük, tészta, szélét, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
511 db bejegyzés |
e év: |
2848 db bejegyzés |
Összes: |
128077 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 6880
- e Hét: 15901
- e Hónap: 69573
- e Év: 347798
|
|
|