|
2017-08-20 21:34:23, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Valamint:
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál nagy szemű só
Elkészítés: A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzákanalazzuk az olajat, hozzáöntjük az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és langyos helyen 45 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kicsit átdolgozzuk, és 12 részre osztjuk, egyenként kis cipókká formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. Letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, illetve elkészítjük a fokhagymás-petrezselymes keveréket.
A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, a petrezselyemhez adjuk az olvasztott vajjal együtt, elkeverjük, majd a pihentetett zsemlék tetejét lekenjük egyenletesen a fűszeres vajjal, majd ízlés szerint megszórjuk nagy szemű sóval.
A tepsit betoljuk a sütőbe, és 20-25 perc alatt megsütjük a fűszeres zsemléket.
cookta |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: hozzákanalazzuk, petrezselyemhez, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, munkafelületen, petrezselymes, előmelegítjük, petrezselymet, egyenletesen, petrezselyem, sütőpapírral, összezúzzuk, megpucoljuk, összeöntjük, rakosgatjuk, hozzáöntjük, átdolgozzuk, keverőtálba, pihentetjük, elkészítjük, pihentetett, folyadékot, fokhagymás, megszórjuk, lisztezett, hozzáadjuk, olvasztott, elkeverjük, letakarjuk, hozzávalók, dagasztjuk, kelesztjük, fokhagymát, elkészítés, formázzuk, zsemléket, lisztet összeöntjük, lisztet keverőtálba, élesztős folyadékot, megkelt tésztát, petrezselymet finomra, fokhagymát megpucoljuk, petrezselyemhez adjuk, olvasztott vajjal, pihentetett zsemlék, fűszeres vajjal, tepsit betoljuk, fűszeres zsemléket,
|
|
|
|
lisztet összeöntjük, lisztet keverőtálba, élesztős folyadékot, megkelt tésztát, petrezselymet finomra, fokhagymát megpucoljuk, petrezselyemhez adjuk, olvasztott vajjal, pihentetett zsemlék, fűszeres vajjal, tepsit betoljuk, fűszeres zsemléket, hozzákanalazzuk, petrezselyemhez, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, munkafelületen, petrezselymes, előmelegítjük, petrezselymet, egyenletesen, petrezselyem, sütőpapírral, összezúzzuk, megpucoljuk, összeöntjük, rakosgatjuk, hozzáöntjük, átdolgozzuk, keverőtálba, pihentetjük, elkészítjük, pihentetett, folyadékot, fokhagymás, megszórjuk, lisztezett, hozzáadjuk, olvasztott, elkeverjük, letakarjuk, hozzávalók, dagasztjuk, kelesztjük, fokhagymát, elkészítés, formázzuk, zsemléket, egyenként, egymástól, keveréket, teáskanál, fokhagyma, megsütjük, élesztős, evőkanál, robotgép, élesztőt, tésztává, valamint, fűszeres, lekenjük, felfutni, betoljuk, távolabb, tepsibe, tetejét, megkelt, zsemlék, langyos, szerint, cipókká, illetve, osztjuk, finomra, tésztát, élesztő, lisztet, hagyjuk, konyhai, tesszük, kicsit, gerezd, percet, közben, vajjal, együtt, vágjuk, helyen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2552
- e Hét: 5419
- e Hónap: 11791
- e Év: 62582
|
|
|