Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ennek a fűszernövénynek a szagolgatása 75%-kal javíthatja a
  2017-08-25 10:45:33, péntek
 
   
  Ennek a fűszernövénynek a szagolgatása 75%-kal javíthatja a memóriádat!

Az agy számára fontos fehérjét biztosít, így nagyon hatékonyan serkenti az agyi vérkeringést!



A rozmaring, fásodó szárú, örökzöld évelő illatos, tűszerű levelekkel és apró fehér, rózsaszínű, lila vagy kék virágokkal. Az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert. Nem véletlen, hogy évszázadok óta egyike a népi gyógyászatban leggyakrabban felhasznált gyógynövényeknek. Számos irodalmi mű is megörökíti a rozmaring érdekes tulajdonságait, köztük Shakespeare legismertebb tragédiája, a Hamlet: 'Itt egy rozmarinszál az emlékezetre: kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe...'

A rozmaring jótékony hatásai között tartjuk számon a következőket: javítja a memóriát és a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, védi a szervezetet a bakteriális fertőzésekkel szemben, késlelteti az öregedést, továbbá gyorsítja számos bőrbetegség gyógyulását.

Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaringban található karnozinsav képes felvenni a harcot olyan toxikus anyagokkal, amelyek az agyi funkciók frissességét befolyásolják. A rozmaring természetes összetevői értékes fehérjéket biztosítanak az agy számára, amelyek pozitívan hatnak a döntéshozó folyamatokra. Javítják a sérült DNS-ek és sejtek működését. Elősegítik továbbá az acetilkolin lebomlását; ez a kémiai anyag serkenti az emlékezőképességért és az interperszonális kommunikációért felelős sejtjeink működését.

Egy tudományos kísérlet során a vizsgált alanyok egyik csoportja rozmaring illóolajat kapott szagolgatni. Az eredmény figyelemre méltó volt: a csoport tagjai 60-75%-kal nagyobb eséllyel emlékeztek vissza különböző dolgokra, mint az a csoport, akik nem kaptak az illóolajból.

A rozmaring egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Memóriajavító - A rozmaring egyik legkorábban dokumentált gyógyászati felhasználásának célja a kognitív képességek serkentése volt: a feljegyzések szerint a rozmaring szagolgatása 75%-kal javíthatja a memóriát és fokozhatja az intelligenciát, valamint a koncentrálóképességet.

Stresszoldó - A rozmaring jellegzetes illata már önmagában javítja a hangulatunkat, kitisztítja az elménket és a gondolatainkat. Enyhíti a stresszt és a szorongást a krónikus szorongásban vagy stresszhormon-egyensúlyhiányban szenvedőknél. Belsőleg vagy külsőleg, a bőrön való alkalmazása esetén hasonló hatást vált ki. Az aromaterápiában a rozmaring illóolajat hasonló célokra használják.

Immunrendszer-erősítő - A rozmaring antioxidáns, gyulladásgátló és antikarcinogén aktív komponensei az immunrendszert veszélyeztető, a szervezetet károsító különböző betegségekkel és kórokozókkal veszik fel a harcot. Az antioxidáns vegyületek mintegy másodlagos védelmi vonalat képeznek a szervezet saját immunrendszere mögött; a rozmaring pedig ezekből a hatékony vegyületekből - úgy mint rozmarinsav, kávésav, betulinsav, karnozin stb. - jelentős mennyiséget tartalmaz.

Antibakteriális szer - Mintha a rozmaring általános immunerősítő hatása nem lenne önmagában is elég, a növény kifejezetten hatásos a gyomrot támadó bizonyos bakteriális fertőzésekkel szemben. A H. pylori baktérium egy gyakori és igen veszélyes kórokozó, amely gyomorfekélyt okozhat. Kimutatták, hogy a rozmaring gátolhatja a kialakulását. Hasonlóképpen, a rozmaring hatásos lehet a Staphylococcus fertőzések megelőzésére, amelynek évente százezrek esnek áldozatul világszerte.

Gyomornyugtató - A rozmaringot a különböző kultúrák hagyományosan a különböző gyomorbántalmak, úgy mint székrekedés, puffadás, hasmenés ellen használják természetes gyógyhatású szerként. Ezekben az esetekben a rozmaring jórészt gyulladáscsökkentő hatását fejti ki, így ha beiktatjuk a heti étrendünkbe, nagyban hozzájárulhat bélmozgásunk optimalizálásához és a gyomor-bél traktus egészségének megőrzéséhez.

Kellemetlen szájszag ellen - Természetes antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a rozmaring segít megszüntetni a kellemetlen szájszagot és felfrissíti a leheletet, miközben segít megőrizni a szájüreg egészségét. Öntsünk fel néhány rozmaringlevelet egy pohárnyi forró vízzel. Gargalizáljunk vagy öblögessük ki a szánkat a kellemesen melegre hűlt főzettel. A rozmaringos öblögető elpusztítja a baktériumokat és órákon át természetesen friss leheletet biztosít!



Serkenti a vérkeringést - A rozmaring stimulálóan hat a szervezetre; serkenti a vörösvérsejtek termelődését és a vérkeringést. Fokozza a létfontosságú szervrendszerek és testrészek oxigénellátását, valamint elősegíti a sejtek tápanyaghoz jutását.

Fájdalomcsillapító - A rozmaringot paszta vagy kenőcs formájában évszázadok óta használják helyileg, az érintett testfelületen fájdalomcsillapítóként. A nehezebben hozzáférhető helyeken, például fejfájás esetén szájon át szedve alkalmazták fájdalomcsillapítóként. Mondhatni, a rozmaring egyik legközismertebb felhasználási célja a migrén megszüntetése. A néphagyomány szerint enyhíti a súlyos migrénes tüneteket, ha rozmaringos főzettel borogatjuk a halántékunkat vagy egyszerűen orron át belélegezzük a rozmaring aromás illatát. Forrás: hobbikert.hu
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Címkék: rozmaringlevelet, interperszonális, tulajdonságainak, tulajdonságokkal, gyógynövényeknek, felhasználásának, oxigénellátását, szervrendszerek, antibakteriális, aromaterápiában, gyomorbántalmak, legközismertebb, kommunikációért, fűszernövénynek, gyulladásgátló, gondolatainkat, tulajdonságait, immunrendszere, gargalizáljunk, vörösvérsejtek, gyomornyugtató, immunrendszert, antikarcinogén, intelligenciát, staphylococcus, halántékunkat, gyógyászatban, betegségekkel, leggyakrabban, vegyületekből, memóriajavító, hasonlóképpen, hagyományosan, gyomorfekélyt, fertőzésekkel, hozzájárulhat, szagolgatása 75%-kal, agyi vérkeringést, egészségre gyakorolt, népi gyógyászatban, rozmaring érdekes, rozmaring jótékony, bakteriális fertőzésekkel, rozmaringban található, harcot olyan, agyi funkciók, rozmaring természetes, döntéshozó folyamatokra, sérült DNS-ek, acetilkolin lebomlását, kémiai anyag, interperszonális kommunikációért,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuld meg ezt a versemet  Png fotel  Nem tudhatod  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Png telefon  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Nevem  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  A Megváltó szolgálatában  Png kislány  Mai harmónia kártyám  Szép napot kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Rátalálsz  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 21  Nagyon különös  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Png lepke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  Idő  Nem számIt  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png csokor  A Megváltó szolgálatában  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alvó cicák  Png telefon  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akik bántanak téged  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szagolgatása 75%-kal, agyi vérkeringést, egészségre gyakorolt, népi gyógyászatban, rozmaring érdekes, rozmaring jótékony, bakteriális fertőzésekkel, rozmaringban található, harcot olyan, agyi funkciók, rozmaring természetes, döntéshozó folyamatokra, sérült DNS-ek, acetilkolin lebomlását, kémiai anyag, interperszonális kommunikációért, tudományos kísérlet, vizsgált alanyok, eredmény figyelemre, csoport tagjai, rozmaring egészségre, rozmaring egyik, kognitív képességek, feljegyzések szerint, rozmaring szagolgatása, rozmaring jellegzetes, krónikus szorongásban, bőrön való, rozmaring illóolajat, rozmaring antioxidáns, immunrendszert veszélyeztető, szervezetet károsító, antioxidáns vegyületek, szervezet saját, rozmaring pedig, hatékony vegyületekből, rozmaring általános, növény kifejezetten, gyomrot támadó, rozmaring gátolhatja, rozmaring hatásos, különböző kultúrák, különböző gyomorbántalmak, rozmaring jórészt, heti étrendünkbe, gyomor-bél traktus, rozmaring segít, kellemetlen szájszagot, szájüreg egészségét, pohárnyi forró, kellemesen melegre, rozmaringos öblögető, rozmaring stimulálóan, vörösvérsejtek termelődését, létfontosságú szervrendszerek, sejtek tápanyaghoz, rozmaringot paszta, érintett testfelületen, nehezebben hozzáférhető, migrén megszüntetése, néphagyomány szerint, súlyos migrénes, halántékunkat vagy, rozmaring aromás, rozmaringlevelet, interperszonális, tulajdonságainak, tulajdonságokkal, gyógynövényeknek, felhasználásának, oxigénellátását, szervrendszerek, antibakteriális, aromaterápiában, gyomorbántalmak, legközismertebb, kommunikációért, fűszernövénynek, gyulladásgátló, gondolatainkat, tulajdonságait, immunrendszere, gargalizáljunk, vörösvérsejtek, gyomornyugtató, immunrendszert, antikarcinogén, intelligenciát, staphylococcus, halántékunkat, gyógyászatban, betegségekkel, leggyakrabban, vegyületekből, memóriajavító, hasonlóképpen, hagyományosan, gyomorfekélyt, fertőzésekkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5690
  • e Hónap: 12062
  • e Év: 62853
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.