Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ilyen volt a szegény ember patikája.
  2017-10-09 11:16:44, hétfő
 
  Amikor nem volt pénz gyógyszerre, így gyógyítottak sikerrel komoly betegségeket

Valamikor, a húszas évek előtti időszakban és korábban, orvosi ellátás és gyógyszeres kezelés hiányában, a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy nem is tudtak róla. Elmondható: a táplálkozáson keresztül. a gondviselés volt az orvosuk. A mindennapi megélhetéssel küszköve rá kényszerültek, hogy azt egyék, amit a kiskertjükben meg tudtak termelni. Így volt ez a szegény városi lakókkal is, csak ők a piacon szerezték be az élelmüket. Fő eledelnek számított, különösen télen; a bab, burgonya, kelkáposzta, savanyított káposzta.

A magyar háztartásokban a háziasszonyok nem spórolták ki az ételből az őrölt piros paprikát. Sőt a férfiak, még evés közben is megpaprikázták a levesüket, sokan a bort is, s ezzel hozzájutottak a létfontosságú C-vitaminhoz. Az őrölt piros paprika tartalmazza a legtöbb C-vitamint.



Kitűnő étel-kiegészítőnek, immunerősítőnek számított a tök, a sütőtök és főleg a tökmag (A férfiak egészségének védő katonája). A menüben gyakran szerepelt, a kukorica, diós tészta, mákos tészta. és még lehetne sorolni. Reggelire; magyar mangalica-disznó szalonnát fogyasztottak, melyről ma már köztudott, hogy a koleszterin szintet nem emeli, de biztosítja a napi kalória szükségletet. Sőt, a napi, nélkülözhetetlen enzimet is biztosították a szervezetüknek.

Mi magunk tudjuk, legalábbis módunkban áll megtanulni, hogyan védekezzünk a betegségek ellen, mégis kevesen élnek vele. Ebben segít az alábbi tájékoztatás, főleg azoknak, akik allergiásak a gyógyszerek mellékhatásaira.

MÁK GYÓGYÍTÓ HATÁSA - A CSONTRITKULÁS ELLENSÉGE:

A mák azért szerepel az első helyen, hogy ne kerülje el a közép vagy idősebb korúak figyelmét, hiszen, ki ne szeretné a fiatalos erőnlétét könnyen fenntartani, és az életét meghosszabbítani. A mák származási helye Közép-ázsia, de étkezésre inkább Európában fogyasztják. Szerencsére a mák fontos helyet foglal el a magyar étkezési kultúránkban, jóllehet kevesen ismerik annak áldásos gyógyhatását.

Mit kell tudnunk a mákról? Gazdagon tartalmaz (csontépítő), magnéziumot, (OMEGA4) növényi zsírsavat, aminosavat, enzimet: foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; megállítja csontszövetek leépülését, és elkezdi újra építeni. Továbbá elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás távfutó.

Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.

Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz és édeske nélkül, darált mákot keverek, és megiszom. Egy idő után, amikor már nehezebben ment le, akkor emeltem a tejadagot, illetve vizet tettem hozzá, hogy gyorsabban le tudjam hajtani. 50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

BURGONYA:

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni,a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

CÉKLA:

A cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes hatásáról. Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódást, gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. 'Ebben kiváló eszközt találunk - írja Seeger - a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására.'

A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kiválasztódnak.) A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is található benne. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az idegműködést és az emésztést is. Ha a felsoroltaknak, csak a fele részét hasznosítja a szervezet, már érdemes megszívlelni a tanácsot.

BAB GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert a gyógyító hatása elengedhetetlen: Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden; segíti a zavartalan vérkeringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését. Helyezzük előnybe a fehér babot.

LENCSE:

A nem gyakran fogyasztott, indokolatlanul mellőzött étel a lencse, pedig kevés ilyen könnyen emészthető, mégis tápláló zöldségünk van, mint a lencse. 25-28% igen magas a fehérjetartalma, és tartalmazza valamennyi, a szervezetünk számára fontos, a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani. Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, legkevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat, ásványokat, és az anyagcseréhez fontos nyomelemeket. A cukorbetegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer.

A VÖRÖSHAGYMA, A FOKHAGYMA TISZTÍTÓ HATÁSA:

A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre, a legfontosabb légző szervünkre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben, ki lehet védeni, a szennyező anyagok kártevését. Sőt, annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet!

A vörös és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert.

SÁRGARÉPA:

Ma már tudjuk, a sárgarépa fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra, feljavítja a szem vérkeringését és működését. Továbbá csökkenti a koleszterin szintet,savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését

BÚZACSÍRA:

A búzacsíra jelentős élettani funkciót tölthet be; gyógyító ereje, a magas vitamin és ásványi anyagoknak köszönhetően. A daganatos, a szív, az érrendszeri betegségek megelőzésében játszik nagy szerepet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy károsítja a koleszterin molekulákat, az érfalat rugalmassá teszi. Ezen felül, megkönnyíti az emésztést. A csont védelemben van még nagy szerepe.

PARADICSOM:

A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, melyek igazi tápláléka a vérnek és a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.

SZŐLŐ:

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért. Az is köztudott, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. TUDTAD? A szőlő magvának többszöröse a gyógyító hatása, mint a szőlőnek.

DIÓ:

A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést, az mellett féregölő vértisztító, az emésztő szervek munkáját serkenti.

ZELLER, KELKÁPOSZTA, KÍNAI KEL:

A zeller, a kínai kel és a kelkáposzta kalciumot tartalmaznak, és erősítik a csontokat. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontok meggyengülnek Az említett növényeknek fogyasztása megerősítik a csontozatot. De nem csak ásványi anyagokat nyerhetünk belőle, hanem fontos vitaminokat is. Tudni kell, hogy a vitaminok, az ásványok katalizátora. VAGYIS: a vitaminok feladata, hogy a szervezetbe bevitt ásványok beépüljenek a szervezetbe.

SPENÓT:

A spenót (sajnos a gyermekek körében nagyon népszerűtlen), az mellett, hogy K-vitaminban gazdag étkezési zöldségféleség, elősegíti a bélmozgást, és a gyomor működését, és vastagbélre tisztító hatása van. A fekvő betegek számára különösen javasolt a fogyasztása. Forrás: irodalom.lapunk.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Címkék: nélkülözhetetlen, sejtlélegzésének, vérzéscsillapító, meghosszabbítani, frontváltozásnál, normalizálására, fehérjetartalma, elengedhetetlen, immunerősítőnek, mellékhatásaira, tulajdonképpeni, befolyásolására, tapasztalatáról, cukorbetegeknél, regenerálódnak, légzőfermentet, háztartásokban, indokolatlanul, fogyasztásával, immunrendszert, daganatellenes, elhanyagolható, megpaprikázták, megállapította, gyógyszerekkel, fogyaszthatják, szervezetüknek, kiválasztódnak, bőrproblémákra, felsoroltaknak, dunsztosüvegbe, zöldségféleség, felszaporodnak, védekezésében, nagymértékben, megelőzésében, húszas évek, szegény emberek, betegségek ellen, táplálkozáson keresztül, gondviselés volt, mindennapi megélhetéssel, szegény városi, piacon szerezték, magyar háztartásokban, őrölt piros, létfontosságú C-vitaminhoz, legtöbb C-vitamint, férfiak egészségének, menüben gyakran, koleszterin szintet, napi kalória, GYÓGYÍTÓ HATÁSA, CSONTRITKULÁS ELLENSÉGE, Ferenczi Sándor, Munkatársa Paul Seeger, FOKHAGYMA TISZTÍTÓ HATÁSA, KÍNAI KEL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva Március 15 -re emlé...  Alvó baby  Jó éjszakát  A közszereplő  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Ne engedd el kezem!  A kávé  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Akinek vaj van a fején...  Csendes éjszakán  A halolaj és a hal még a migré...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Őri István - Dal az életről  Törött csészék  Meghitt estéken . . .  Az embernek fiatal korában van  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szeretettel  Könnyáztatta asszonysorsok  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Könnyáztatta asszonysorsok  A kávé  Isteni zsebkendők  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Március  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyász  Kokárda  Mély, puha álom - sárga féltés  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Jóga férfiaknak  Talpra vándor  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Paul David Tripp Március 15  Por  Az embernek fiatal korában van  Esti kép  Törött csészék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  A gyász  Esti kép  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Kakaós piskóta  A magyar sajtó napja március 1...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Kokárda  Rochefoucauld - a bölcs  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
húszas évek, szegény emberek, betegségek ellen, táplálkozáson keresztül, gondviselés volt, mindennapi megélhetéssel, szegény városi, piacon szerezték, magyar háztartásokban, őrölt piros, létfontosságú C-vitaminhoz, legtöbb C-vitamint, férfiak egészségének, menüben gyakran, koleszterin szintet, napi kalória, alábbi tájékoztatás, gyógyszerek mellékhatásaira, első helyen, közép vagy, fiatalos erőnlétét, életét meghosszabbítani, magyar étkezési, öregedési folyamatokat, magas vérnyomás, telítetlen zsírsav, szervezet védekező, lábban keletkező, sebek gyógyulására, agyon reklámozott, hatásfoka túlhaladja, betegség gyors, gyógyulás távfutó, ledarált mákot, hűtőbe tároljuk, első hónapokban, szervezet állapotától, púpozott evőkanál, burgonya megérdemli, második helyet, második helyen, zsírban sült, összes növényi, benne lévő, burgonya levéből, burgonyában rejlő, csodaszerek osztályába, nyers céklalé, cékla hatékonyan, rákos daganatok, eddigi tumor, ráksejtek csökkent, tönkrement légzőfermentet, cékla hatóanyaga, sejtlégzés aktivátora, daganatsejt sejtlélegzésének, hagymán kívül, szilícium révén, szervezet védekezőképessége, szervezet védekezésében, kóros sejtek, cékla számos, vérképzést segíti, cékla javítja, fele részét, gyógyító hatása, sejtek fehérje, betegségek megelőzésében, zavartalan vérkeringést, szív működését, vese működését, fehér babot, szervezetünk számára, nélkülözhetetlen esszenciális, anyagcseréhez fontos, következő napi, legfontosabb légző, mindennapi hagyma, szennyező anyagok, fokhagyma olyan, emberi sejt, veszélyes mérgező, sárgarépa fogyasztása, szem vérkeringését, búzacsíra jelentős, magas vitamin, érrendszeri betegségek, koleszterin molekulákat, érfalat rugalmassá, csont védelemben, paradicsomnak négy, szívnek négy, paradicsomok tele, sejtek öregedését, szőlők fürtökben, szőlőszem olyan, szőlő élénkíti, idegerősítő hatása, szőlő magvának, behajtások olyanok, agykéreg Tudjuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 722
  • e Hónap: 12109
  • e Év: 49857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.