|
2017-11-13 21:00:39, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg körte
1/5 citrom leve
2-4 evőkanál cukor a körte édességétől függően
1 csomag vaníliás cukor
kis darab fahéj, vagy fél mokkáskanál őrölt fahéj,
4-5 db szegfűszeg,
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 dl tejszín
1 maréknyi mandula pehely
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük citrom levét, az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot és a teatojásba helyezett fűszereket.
A körtét puhára főzzük. Néhány darabot félre teszünk a leves tálalásához. A többit botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy kellő sűrűségű legyen és forraljuk össze. Amikor összeforrt, zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a tejszínt.
Alaposan hűtsük le, de langyosan is nagyon finom.
A félre tett körtét kicsi kockára vágjuk. A mandula pelyhet serpenyőben megpirítjuk. Nem kell alá semmi zsiradék, és a pirítással óvatosan bánjunk, mert nagyon gyorsan pirul. Amikor kellően szép a színe öntsük át egy tányérba, nehogy a forró serpenyőben megégjen!
Tálalásnál a levesbe beletesszük a felkockázott körtét és a tetejére szórjuk a pirított mandulát.
Jó étvágyat kívánok Nektek!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: felszeleteljük, felkockázott, botmixerrel, beletesszük, serpenyőben, mokkáskanál, megpirítjuk, meghámozzuk, tálalásához, édességétől, teatojásba, szegfűszeg, összeforrt, fűszereket, pirítással, tálalásnál, pürésítjük, hozzávalók, forraljuk, langyosan, felöntjük, citromhéj, helyezett, tejszínt, alaposan, óvatosan, vaníliás, tetejére, étvágyat, zsiradék, maréknyi, szerinti, megégjen, keverjük, sűrűségű, mandulát, körte édességétől, körtét meghámozzuk, ízlés szerinti, vaníliás cukrot, teatojásba helyezett, körtét puhára, leves tálalásához, többit botmixerrel, félre tett, mandula pelyhet, pirítással óvatosan, színe öntsük, forró serpenyőben, levesbe beletesszük, felkockázott körtét, tetejére szórjuk,
|
|
|
|
körte édességétől, körtét meghámozzuk, ízlés szerinti, vaníliás cukrot, teatojásba helyezett, körtét puhára, leves tálalásához, többit botmixerrel, félre tett, mandula pelyhet, pirítással óvatosan, színe öntsük, forró serpenyőben, levesbe beletesszük, felkockázott körtét, tetejére szórjuk, pirított mandulát, felszeleteljük, felkockázott, botmixerrel, beletesszük, serpenyőben, mokkáskanál, megpirítjuk, meghámozzuk, tálalásához, édességétől, teatojásba, szegfűszeg, összeforrt, fűszereket, pirítással, tálalásnál, pürésítjük, hozzávalók, forraljuk, langyosan, felöntjük, citromhéj, helyezett, tejszínt, alaposan, óvatosan, vaníliás, tetejére, étvágyat, zsiradék, maréknyi, szerinti, megégjen, keverjük, sűrűségű, mandulát, pirított, tányérba, evőkanál, bánjunk, mandula, öntsünk, kockára, pelyhet, teszünk, darabot, gyorsan, tejszín, fazékba, szerint, levesbe, kívánok, szórjuk, függően, tesszük, reszelt, amennyi, kellően, körtét, zárjuk, cukrot, vágjuk, alatta, citrom, nagyon, hűtsük, amikor, legyen, csomag, nehogy, vízzel, néhány, főzzük, puhára, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1178
- e Hét: 3394
- e Hónap: 5289
- e Év: 56080
|
|
|