Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánlekvár
  2017-11-15 18:45:37, szerda
 
   
  -Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1

Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Címkék: padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, Kaldeneker György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Nemzeti  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Hernádkak  Sajnos ezt elBalogozták  William Shakespeare-től idéze...  Dóró Sándor: Tétova lét  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nagy László - Szerelem emléke  Március 15-re emlékve  Benned is ezerféle szín van  Isteni zsebkendők  Evan Esar tollából  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Imádkozás Krisztus értelméért  Jó éjszakát  Házi botox  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép Álmokat  Mélységes szomorúsággal  Törött csészék  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Sajnos ezt elBalogozták  Nagy László - Szerelem emléke  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Magyarország ilyen hely.  Kezdet  Az agyat és a csontokat is erő...  Ted Engstrőm gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Atyám !  William Shakespeare-től idéze...  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Sajnos ezt elBalogozták  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Esti kép  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Nem mindegy  Aztán itt van egy másik szerep...  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Jó éjszakát  Alvó cica  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem kellett volna!  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve 
Bejegyzés Címkék
órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, alaposan, receptje, találtam, kockákra, hámozzuk, állítsuk, citromot, kóstolni, vékonyan, vékonyra, üvegekbe, tehetjük, kockára, töltsük, azonnal, mennyei, alapján, lekvárt, hagyjuk, narancs, állandó, mellett, lábasba, levüket, derekán, érdemes, készülő, akartam, főzzük, vágjuk, öntsük, citrom, vízzel, ebédre, vissza, mossuk, minden, update, befőző, percre, zárjuk, györgy, cukrot, tegyük, ígérem, megint, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 636
  • e Hónap: 12023
  • e Év: 49771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.