|
2017-11-15 18:45:37, szerda
|
|
|
|
|
|
-Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1
Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján. |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
Címkék: padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, Kaldeneker György,
|
|
|
|
órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, alaposan, receptje, találtam, kockákra, hámozzuk, állítsuk, citromot, kóstolni, vékonyan, vékonyra, üvegekbe, tehetjük, kockára, töltsük, azonnal, mennyei, alapján, lekvárt, hagyjuk, narancs, állandó, mellett, lábasba, levüket, derekán, érdemes, készülő, akartam, főzzük, vágjuk, öntsük, citrom, vízzel, ebédre, vissza, mossuk, minden, update, befőző, percre, zárjuk, györgy, cukrot, tegyük, ígérem, megint, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
37 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 84
- e Hét: 636
- e Hónap: 12023
- e Év: 49771
|
|
|