Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ételek, italok, tippek az izomláz, izomfájdalom csökkentésér
  2017-11-29 20:20:11, szerda
 
  Az izomgörcs, izomfájdalom, izomláz sokak mindennapjait keseríti meg. A fájdalomnak rengeteg különböző oka lehet a túl nagy megterheléstől egészen a menstruációig vagy valamilyen betegségig. A megoldást általában valamilyen izomlazító krémben keressük, ám ezekben rengeteg olyan adalék van, amit nem mindenki ken szívesen a bőrére. De létezik természetes megoldás is, ebből mutatunk most hetet!

1. Kamilla
A kamilla gyógyító hatása évszázadok óta ismert, azt azonban kevesen tudják, hogy izomfájdalomra is tökéletes gyógyír lehet. Teaként is segíthet, ám olajként használva a leghatékonyabb, mikor egyenesen a felületre masszírozzuk.

2. Meggylé
A meggylé nem az az ital, amelynek minden háztartásban állandó helye van a hűtő vagy a spejz polcán. De ha esetleg megkérdeznénk egy maratonfutót, már egészen más lenne a helyzet, ami természetesen nem véletlen. A meggyben található antocianin vegyületek ugyanis erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak, így képesek gyorsítani az izomregenerációt, akár versenysportolóknál is.

3. Áfonyás smoothie extra proteinnel
Ahogy a meggy, úgy az áfonya jótékony hatása is régóta ismert. Azt azonban csak nemrég bizonyították kísérletekkel1, hogy hűsítő és édes smoothie-ként fogyasztva még hatékonyabb tud lenni, ha izomfájdalmakról van szó. Edzés előtt és után fogyasztva egy-egy adagot szinte garantáltan megelőzhető bármilyen görcs vagy fájdalom, főként akkor, ha extra proteint is adunk hozzá! A fehérje fontos alapépítőköve az izmoknak, testmozgás utáni fogyasztása segíti az izmok gyorsabb regenerációját is.

4. D-Vitamin
A D-vitamin rengeteg formában kapható és rengeteg különböző dologra használják. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy izomfájdalomra is tökéletes megoldást nyújt.
Kapszulában, koncentráltan a leghatékonyabb, de természetesen a napfénnyel vagy akár tojással és hallal is a szervezetünkbe juttathatjuk.

5. Cayenne bors<
Mindenkivel előfordult már, hogy olyan erős paprikát kóstoltattak vele, ami miatt elkezdett lángolni a nyelve. Ezt az érzést a benne található kapszaicin váltja ki, amely nagyon erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ám nemcsak az erőspaprikában, hanem a cayenne borsban is megtalálható ugyanez az anyag. Nem véletlenül csinálnak belőle kapszulát és krémet, ám már eredeti állapotában, az ételek fűszerezésével is megfelelő hatékonyság érhető el.

6. Magnézium
Talán a legismertebb gyógymód az izomfájdalomra a magnézium. A banánban, mandulában és barna rizsben is jócskán megtalálható ez az ásványi anyag, ám hatékonyabb, ha tablettaként vagy kapszulaként fogyasztjuk, úgy ugyanis sokkal erősebb a hatása.

+1: Alvás
Tudjuk, óriási közhelynek hangzik, de mégis sokan elfeledkeznek a leghatékonyabb ,, gyógyszerről ": a pihenésről. Ha ugyanis nem alszunk eleget, és nem hagyjuk megfelelő ütemben regenerálódni az izmokat, szedhetünk bármilyen gyógyszert vagy vitamint, a fájdalom sosem fog elmúlni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: izomregenerációt, izomfájdalmakról, izomfájdalomra, leghatékonyabb, regenerációját, megterheléstől, erőspaprikában, szervezetünkbe, fűszerezésével, megkérdeznénk, bizonyították, alapépítőköve, természetesen, koncentráltan, kísérletekkel, regenerálódni, menstruációig, elfeledkeznek, mindennapjait, masszírozzuk, gyógyszerről, megtalálható, izomfájdalom, háztartásban, legismertebb, kóstoltattak, tablettaként, juttathatjuk, kapszulaként, maratonfutót, garantáltan, mindenkivel, természetes, fájdalomnak, kapszulában, rendelkezik, fájdalomnak rengeteg, menstruációig vagy, megoldást általában, kamilla gyógyító, felületre masszírozzuk, hűtő vagy, spejz polcán, meggyben található, áfonya jótékony, fehérje fontos, izmok gyorsabb, napfénnyel vagy, szervezetünkbe juttathatjuk, benne található, ételek fűszerezésével, legismertebb gyógymód,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Idő  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Még csak most kezdődik a nap  Szívem tiéd  Szívem  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  A sors  Az engedelmesség miért nem vál...  Png cica  Popper Péter szavai  képre írva  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Alázat  Neked tudnod kell  Szívem  Akarat  Gonosz démon-álarc  s immár én is felragyogva, ért...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Minden harmadik...  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bertolt Brecht -től idézet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Szívem  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  George Gordon Lord Byron: Inez...  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Elköszönt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png telefon  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  Még csak most kezdődik a nap  A Megváltó szolgálatában  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bounty krémes  Szívem tiéd  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
fájdalomnak rengeteg, menstruációig vagy, megoldást általában, kamilla gyógyító, felületre masszírozzuk, hűtő vagy, spejz polcán, meggyben található, áfonya jótékony, fehérje fontos, izmok gyorsabb, napfénnyel vagy, szervezetünkbe juttathatjuk, benne található, ételek fűszerezésével, legismertebb gyógymód, ásványi anyag, leghatékonyabb &#8222, fájdalom sosem, izomregenerációt, izomfájdalmakról, izomfájdalomra, leghatékonyabb, regenerációját, megterheléstől, erőspaprikában, szervezetünkbe, fűszerezésével, megkérdeznénk, bizonyították, alapépítőköve, természetesen, koncentráltan, kísérletekkel, regenerálódni, menstruációig, elfeledkeznek, mindennapjait, masszírozzuk, gyógyszerről, megtalálható, izomfájdalom, háztartásban, legismertebb, kóstoltattak, tablettaként, juttathatjuk, kapszulaként, maratonfutót, garantáltan, mindenkivel, természetes, fájdalomnak, kapszulában, rendelkezik, állapotában, hatékonyabb, fogyasztjuk, hatékonyság, megelőzhető, fogyasztása, fogyasztva, mandulában, gyógyszert, proteinnel, kapszaicin, napfénnyel, évszázadok, pihenésről, betegségig, vegyületek, valamilyen, izomlazító, szedhetünk, testmozgás, előfordult, véletlenül, használják, közhelynek, gyorsítani, antocianin, található, magnézium, csinálnak, különböző, kapszulát, megfelelő, bármilyen, elkezdett, izomgörcs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 68
  • e Hét: 506
  • e Hónap: 6878
  • e Év: 57669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.