Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lomtalanítás – fél egész
  2011-12-28 10:39:54, szerda
 
   
 
Fáradt vagy? Nincs kedved még a hobbidhoz se? Türelmetlen vagy a barátoddal (gyerekeddel, hitveseddel)? Mielőtt orvoshoz, gyógyszerhez, varázslóhoz fordulnál, nézz körül az otthonodban! Elsőként a konyhában!

Ha eddig nagyszerűen érezted magad, csak az utóbbi időben romlott a közérzeted, akkor alighanem eljött a lomtalanítás ideje. A feng shui első számú lakberendező tanácsa, hogy rakj rendet magad körül! Takaríts, lomtalaníts, mert a pozitív energia (a csí) csak így tud szabadon áramlani, és csak így tud támogatni. Ha a konyhában túl sok a piros energiát erősítő energia, akkor vibrálós, feszült lesz a hangulat.

Sokan úgy vélik, a ,,művészi rendetlenség" hozzátartozik a hétköznapokhoz. Valóban nem kell a lakásnak úgy kinézni, mintha egy bútorkatalógus lapjai elevenednének meg. Ahol élnek, ott nem mindig kerül minden a helyére. Egy idő után azonban a rendetlenség az alkotókedv gátjává válik.

Szükséges dolgok és kacatok

Ha az otthonodban olyan tárgyak halmozódnak, amikre semmi szükség, vagy nem oda valók, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj tőlük. Dobd ki, vagy add tovább. Hátha másnak nagyobb szüksége lesz rá. S hogy mire van szükséged? Az öt elem - a víz, a tűz, a föld, a levegő és a fém - ,,képviselőinek" kiegyensúlyozott tárgyaira.

Ahogyan a szervezetedben minden szervnek más-más feladata van, úgy az otthonod helyiségei is más-más funkciót töltenek be. Más-más energiával támogatnak. Ha a szerveid nem működnek együtt a természet által meghatározott harmóniában, akkor leszel beteg.


Elemek munkában

A konyha az a hely, ahol minden elem energiája munkában van, mivel az ételek készítéséhez szükség van mindegyikre. A legtöbb ember ösztönösen olyan ételeket választ, amelyek energetikai szempontból támogatják, még ha a táplálkozás szempontjából nem is igazán egészségesek. Ha valamelyik elem gyanúsan nagy számban fordul elő a konyhában, az mindennél pontosabban mutatja, hogy milyen energiára van szükséged. Ezt a változtatásnál, lomtalanításnál hasznos volna figyelembe venni.

Az élelmiszereket lehetőleg úgy válogasd meg, hogy a földi jellegű dolgok (kenyér, rizs, gabona, tészta, stb.) alulra kerüljenek a szekrényben. Úgy oszd el fölöttük a többi elemhez tartozó dolgokat, ahogy tetszik.
Ha külön tartók vannak (kenyér, kosár, műanyag dobozok, stb.), akkor azokat is díszítheted a hozzá illő színnel, mert így felerősítheted a hatását. Ha egy dobozt, zacskót felbontasz, gondosan zárd is vissza, és egyenletesen használd a készletet.

Ha a konyhát étkezőként is használod, akkor használd az elemek energiáját, különösen a tüzet, de légy óvatos, nehogy túlsúlyba kerüljön a tűzenergiát képviselő tárgy, mert kapkodásra serkent. Az energiák kiegyenlítéséhez jó szolgálatot tehetnek a kristályok.

Öt vagy kilenc darab kell, és mielőtt kitennéd őket, tisztítsd meg - azaz tedd a kristályokat teliholdtól teliholdig az ablakpárkányra, vagy az erkélyre, és gondoskodj arról, hogy a lehető legtöbb természetes fény érje, süthessen rájuk a hold és a nap.

A másik fontos helyiség a nappali. Energetikai szempontból nagyon zűrös helység, Minden azon múlik, hogy valójában hogyan is használod. És valószínű, hogy mindennap másképp, hiszen nagyon különböző szokások kapcsolódnak hozzá: van, aki órákon át tévézik itt, van, aki sok vendéget fogad, másoknál nyüzsgő családi élet színtere. A helyiség funkciója határozza meg, hogy miként alakítod ki, mit hajíts el, mit őrizz meg - attól függően, hogy izgalmas, vagy nyugalmat árasztó teret szeretnél-e teremteni.

Minden tárgy azon a helyen tartja az energiát, ahol áll. Ha az északi falnál áll egy szekrény, az ott tartja lehorgonyozva a föld energiáját - főleg, ha fából van. Ha fémállvány áll ugyanott, az tűzzel járja át a földenergiát, s ennek következtében csökkenti annak nyugtató, lazító hatását.

Nem mindegy, merre nézel!l

Az ülőbútorok elhelyezésekor ügyelj arra, milyen irányba néznek és milyen energiák hatnak mögöttük. A hátad mögött elhelyezkedő elem szolgáltatja a ,,motorodat" működtető energiát, a szemben lévő pedig azt határozza meg, hogy miként bánsz az energiával, és mire jutsz. Ez a kettő mindig ellenpár. Ha dél felé, a tűz elem felé nézel, hátadat a föld nyugodt ereje támogatja. Ha fordítva helyezkedsz el, akkor a tűz mozgalmas energiája ösztökél hátulról, az északi földenergia pedig kiegyenlítő, nyugtató hatást gyakorol. Kelet felé nézve eszméket, élénk kommunikációt látsz, hátad mögött (nyugaton) pedig az érzelmek mélysége, az ősökkel való kapcsolat - vagyis a vízenergia áll. Ha viszont nyugatra nézel, könnyebb lesz érzelmi kapcsolatba kerülnöd a veled szemben ülővel, a hátad mögött pedig a levegő elem gondoskodik arról, hogy mozgásban maradj, szellemileg friss legyél. Ha tehát nyugalomra vágysz, a föld és a víz elem legyen a hátad mögött, ha izgalomra, akkor bízd magad a tűzre és a levegőre.

A nappali színeit is az elemeknek megfelelően alakíthatod. Ha gyakoribb váltásra vágysz, takarókkal, színes párnákkal és falvédőkkel megoldatod, ha például minden évszakban más színösszeállítás uralkodik, lendületben tarthatod magad.
Felhasznált irodalom: Ulrike Ascher: Mágikus lomtalanítás




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Címkék: kiegyensúlyozott, kiegyenlítéséhez, színösszeállítás, lomtalanításnál, szervezetedben, élelmiszereket, felerősítheted, ablakpárkányra, hétköznapokhoz, bútorkatalógus, változtatásnál, elhelyezésekor, kommunikációt, következtében, meghatározott, elevenednének, hozzátartozik, szempontjából, képviselőinek, lehorgonyozva, lomtalanítás, földenergiát, kapcsolódnak, egészségesek, megszabadulj, rendetlenség, készítéséhez, egyenletesen, lakberendező, kristályokat, gyógyszerhez, elhelyezkedő, szolgáltatja, lomtalaníts, türelmetlen, szekrényben, utóbbi időben, lomtalanítás ideje, feng shui, pozitív energia, piros energiát, bútorkatalógus lapjai, alkotókedv gátjává, otthonodban olyan, szervezetedben minden, otthonod helyiségei, természet által, ételek készítéséhez, legtöbb ember, táplálkozás szempontjából, mindennél pontosabban, élelmiszereket lehetőleg, Ulrike Ascher,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  James Allen  Egy párkányon  Egy párkányon  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Otthon  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Facebookon kaptam  Alvó cica  különleges  Jázmin  Különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  39 ígéret  Alvó kislány  Robert Merle tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Bársony székben  Van néhány kérdés, amin gondol...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kertem  Önmaga ellenére  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Töröld le  Nagy és kis csodák  Vito Giaquinto gondolata  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Tanmese  Szívek  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó nap volt  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Vannak emberek  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Csend  Nagy és kis csodák  Egy gondolat  Mindent de mindent visszakap  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magamnak  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  IGEN így  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Paul Éluard - És egy mosoly  Borzasztó  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Martin Buber, A haszidim meséi  Előnyök, amelyeket a meditáció... 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időben, lomtalanítás ideje, feng shui, pozitív energia, piros energiát, bútorkatalógus lapjai, alkotókedv gátjává, otthonodban olyan, szervezetedben minden, otthonod helyiségei, természet által, ételek készítéséhez, legtöbb ember, táplálkozás szempontjából, mindennél pontosabban, élelmiszereket lehetőleg, földi jellegű, többi elemhez, hozzá illő, konyhát étkezőként, elemek energiáját, tűzenergiát képviselő, energiák kiegyenlítéséhez, kristályokat teliholdtól, lehető legtöbb, másik fontos, helyiség funkciója, helyen tartja, északi falnál, föld energiáját, tűzzel járja, ülőbútorok elhelyezésekor, hátad mögött, szemben lévő, kettő mindig, föld nyugodt, északi földenergia, érzelmek mélysége, ősökkel való, veled szemben, levegő elem, nappali színeit, elemeknek megfelelően, kiegyensúlyozott, kiegyenlítéséhez, színösszeállítás, lomtalanításnál, szervezetedben, élelmiszereket, felerősítheted, ablakpárkányra, hétköznapokhoz, bútorkatalógus, változtatásnál, elhelyezésekor, kommunikációt, következtében, meghatározott, elevenednének, hozzátartozik, szempontjából, képviselőinek, lehorgonyozva, lomtalanítás, földenergiát, kapcsolódnak, egészségesek, megszabadulj, rendetlenség, készítéséhez, egyenletesen, lakberendező, kristályokat, gyógyszerhez, elhelyezkedő, szolgáltatja, lomtalaníts, türelmetlen, szekrényben, varázslóhoz, mindegyikre, alakíthatod, díszítheted, gondoskodik, gyerekeddel, táplálkozás, energetikai, hitveseddel, pontosabban, kapcsolatba, halmozódnak, megfelelően, kiegyenlítő, természetes, lendületben, harmóniában, szempontból, nagyszerűen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 234
  • e Hét: 777
  • e Hónap: 5183
  • e Év: 61116
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.