Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tatár József: A magyar föld a spekulánsok kezére kerül
  2012-12-19 16:13:31, szerda
 
  Tatár József: A magyar föld a spekulánsok kezére kerül

http://www.magyartudat.com/tatar-jozsef-a-magyar-fold-a-spekulansok-kezere-kerul/

2012. december 7-én (pénteken) a Kormány, szinte a semmiből beterjesztett egy alaptörvény módosító javaslatot, amely a “családi gazdaságok és a szövetkezetek" lényeget meghatározó formula helyett “integrált mezőgazdasági termelésszervezést" nevesít.

Miután ebbe a fogalomba minden belefér, fogalmazzunk konkrétabban: Senki sem tudja, - még a szakemberek sem - hogy mit jelent az “integrált mezőgazdasági termelésszervezés", legkevésbé azok az “igennel" szavazó kormánypárti képviselők tudják, akik az Ángyán professzort kritizáló miniszterelnöki dörgedelem (is) “határozott" állásfoglalásra bírt.

Így zajlódhatott le a “választók akaratából" december 10-én és 11-én “családi gazdaságok és a szövetkezetekről" szóló “általánosan és részletesen vita", majd a magyar törvényhozás december 17-én, alaptörvény módosítással, kétharmados törvényeként rögzítette a nagybirtokoknak kedvező föld- és birtokpolitikát.

Ez a döntés - valóban megalapozott, valóban szakmai vélemények szerint - azzal a következménnyel jár, hogy a magyar vidék jövőjét ezentúl nem a családi gazdaságok, a helyi közösségek határozzák meg, hanem a nagybirtokrendszerrel összefonódó nemzetközi pénzpiac spekulánsai.

Ezzel a döntéssel azt hiszem, egyértelművé válik a vidék Magyarországának teljes kifosztása, a tradicionális magyar társadalom utolsó bástyájának, - a kisbirtokos gazdatársadalomnak - felszámolása. Furcsa, hogy ebben a sorsfordító kérdésben leginkább a pozdorjává zúzott, porig alázott, szétaprózódott, kisbirtokos gazdatársadalom, hallgat, akiket - ha ez nem változik - a közös érdekeket érvényesítő szemléletmód hiánya fog végkép ellehetetleníteni. Jó ha tudják: Csak a jelenlegi helyzet fenntartásával tudja birtokaikat kivásárolni, családjukat cselédsorsra juttatni a spekulatív pénzpiac.

Még szomorúbb, hogy Mi, - a magyar társadalom - hagytuk, hogy idáig fajuljon a helyzet. Mindegy hogy félelemből, gyávaságból, vagy hitványságból, de hagytuk.

Ám ezzel az önostorozó megállapítással, még nincs elintézve a dolog.

Azzal, hogy kiengedjük a kezünkből a magyar anyaföldet, el kell számolnunk a múltnak, a jelennek, de leginkább az utókornak, amely sokszorosan meg fogja szenvedni történelmi kudarcunkat.

Bűnösök vagyunk, mert bűnös felelőtlenségünkkel alighanem egy eljövendő, - kívánom ne teljesedjen be a jóslat - földért kirobbanó magyar szabadságharc keserű, és fájdalmas magvait vetettük el, amelyben gyermekeink, unokáink, dédunokáink véreznek el.

Mi, most élő, erőnk teljében lévő magyarok, közösségként mindeddig nem álltunk helyt, ezért egyszerűen nem tudtuk, nem tudjuk megőrizni, megvédeni az őseink által reánk hagyott kincset, tudást, bölcsességet. Ha tehetjük inkább - tisztelet a kivételnek - egymás zsebét figyelve, irigykedve, ármánykodva szívjuk el egymás életerejét, a helyett, hogy örülnénk a másik magyar tehetségből, szorgalomból elért sikereinek.

Arra mindig odafigyelünk, más hogy gyarapodik, arra viszont legyintünk, hogy együtt, közösen mire juthatnánk hazánk kincseiből, a magyar föld tápláló szeretetéből.

Hagytuk, hogy történelmi hagyományainktól idegen szemléletmóddal mérgezzenek bennünket, idegen szokásokat vettünk át üveggyöngyökért.

Azért vásárolhatták fel apránként idegenek nemzeti, közösségi vagyonunkat, mert homályos tekintettel mindig találtunk kifogást arra, miért nem tudunk többet tenni közösségünkért, miért reménytelen az ellenállás, ám ugyanakkor a legvadabb indulattal, farkasként marunk egymás húsába még akkor is, ha legnagyobb kincsünk, a magyar föld megvédése a tét.

A kellő bölcsesség hiánya miatt tisztán látható, hogy a ránk szabott történelmi korszakban egyszerűen nem álltuk meg a helyünket, és ha továbbra is elhárítjuk a felelősséget magunkról megbélyegzett generáció leszünk, a gyermekeink szégyellni fognak bennünket, az unokáink pedig elfelejtenek.

De még van egy utolsó esélyünk. Mindig van utolsó esély, csak élni kell vele. Az esély pedig a magyar földért való összefogásban rejlik.

Tetemre kell hívni, számon kell kérni, a magyar földet külföldieknek - akár zsebszerződésekkel, akár más furfanggal idegen kézre átjátszó agrárlabancságot, mozgósítani kell a kilátástalan helyzetbe hozott, becsapott, megzsarolt egykori és jelenlegi földtulajdonosokat, hiszen már 1 millió hektár magyar föld került külföldi gazdasági befolyás alá, 1 millió hektár föld van idegen kézben, a törvényeket kijátszva! És mindez a civil magyar társadalom tétovasága, báránylelkűsége miatt.

Nem más, Mi Hagytuk, hogy idáig fajuljon a helyzet, és lényegtelen, hogy tudatlanságból, gyávaságból, vagy hitványságból.

Hallatszik az agrárértelmiség felhördülése? Nem. Talán a vidék Magyarországát képviselő “honatyák" kiálltak a választóik érdeke mellett?

Nem!

Egyáltalán érdekel valakit a magyar föld sorsa néhány felelősségteljes, bátor emberen kívül, akik Kajászón fel merték emelni a hangjukat a földspekulációt támogató irányvonal ellen? Remélem, hogy igen, de akkor jó lenne végre hallani Őket!

Miért nem formálódik meg végre a kisbirtokosok érdekvédelmi és politikai szövetsége, az igazi kisbirtokos önvédelem?

Talán nincs rá szükség?

Talán attól félnek, a magyar gazdák, hogy ellenszegülésük miatt a hatalom, az intézmények, a hivatalok lecsapnak rájuk, és még azt a keveset is elveszíthetik, amijük van?

Nem jutnak támogatásokhoz, pályázati forrásokhoz, ha elmondják őszinte véleményüket?

Mitől félnek a lakosság képviseletére esküt tett képviselők?

Hogy rájuk förmed a Miniszterelnök, hogy most már elég legyen a különvéleményekből, mert egyben akarja tudni a frakciót?

Mi a magyar földet akarjuk egyben, magunkénak tudni könyörgöm!!

Létezhet, hogy bizonyos parlamenti körökben egy frakciófegyelmi lebegtetése nagyobb súllyal nyom a latba, mint a magyar föld megvédésének ügye?

De akkor mi a különbség az 1950-es évek, és az ezredforduló utáni korszak között?

Szálljunk magunkba és gondolkodjunk el a kialakult helyzeten, vessünk számot, mit tettek velünk, és mi mit tettünk magunkért, a családunkért, a hazánkért, azután, gondoljuk végig azt, hogy értünk mit tettek szüleink, nagyszüleink.

Majd vigyünk egy szál virágot az elesett Pesti Srácok sírjára, és mondjunk el egy imát értük is, Magyarországért is.

Köszönjük meg nekik, hogy reményt adnak a reménytelenségben.
Tatár József

HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ/magyartudat.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: agrárlabancságot, hagyományainktól, magyarországának, felelősségteljes, szövetkezetekről, földspekulációt, miniszterelnöki, agrárértelmiség, állásfoglalásra, gazdatársadalom, magyarországért, nagybirtokoknak, szemléletmóddal, frakciófegyelmi, megállapítással, üveggyöngyökért, következménnyel, birtokpolitikát, báránylelkűsége, ellenszegülésük, szétaprózódott, közösségünkért, fenntartásával, tudatlanságból, magyarországát, támogatásokhoz, miniszterelnök, mezőgazdasági, vásárolhatták, elveszíthetik, képviseletére, hitványságból, gondolkodjunk, tradicionális, megbélyegzett, szabadságharc, magyar föld, spekulánsok kezére, semmiből beterjesztett, alaptörvény módosító, fogalomba minden, magyar törvényhozás, nagybirtokoknak kedvező, döntés –, magyar vidék, családi gazdaságok, helyi közösségek, vidék Magyarországának, tradicionális magyar, sorsfordító kérdésben, pozdorjává zúzott, közös érdekeket, Tatár József, Pesti Srácok, HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png lepke  Reggel van  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kövesd a cowboyt!  Png cica  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einsteinről  Nem számIt  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alázat  Facebookon kaptam  Png kutya  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tavaszi kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Tanuld meg ezt a versemet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  A televizió nem a kultúrát kép...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Facebookon kaptam  Akarat  Őrizkednünk kell...  Png kutya  Facebookon kaptam  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép álmokat!  Png kutya  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nevem  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
magyar föld, spekulánsok kezére, semmiből beterjesztett, alaptörvény módosító, fogalomba minden, magyar törvényhozás, nagybirtokoknak kedvező, döntés &#8211, magyar vidék, családi gazdaságok, helyi közösségek, vidék Magyarországának, tradicionális magyar, sorsfordító kérdésben, pozdorjává zúzott, közös érdekeket, jelenlegi helyzet, spekulatív pénzpiac, magyar társadalom, önostorozó megállapítással, magyar anyaföldet, jóslat &#8211, őseink által, kivételnek &#8211, másik magyar, legvadabb indulattal, kellő bölcsesség, ránk szabott, felelősséget magunkról, gyermekeink szégyellni, unokáink pedig, utolsó esélyünk, esély pedig, magyar földért, magyar földet, kilátástalan helyzetbe, törvényeket kijátszva, civil magyar, agrárértelmiség felhördülése, vidék Magyarországát, választóik érdeke, földspekulációt támogató, kisbirtokosok érdekvédelmi, igazi kisbirtokos, magyar gazdák, hivatalok lecsapnak, lakosság képviseletére, frakciófegyelmi lebegtetése, 1950-es évek, ezredforduló utáni, kialakult helyzeten, szál virágot, elesett Pesti, imát értük, agrárlabancságot, hagyományainktól, magyarországának, felelősségteljes, szövetkezetekről, földspekulációt, miniszterelnöki, agrárértelmiség, állásfoglalásra, gazdatársadalom, magyarországért, nagybirtokoknak, szemléletmóddal, frakciófegyelmi, megállapítással, üveggyöngyökért, következménnyel, birtokpolitikát, báránylelkűsége, ellenszegülésük, szétaprózódott, közösségünkért, fenntartásával, tudatlanságból, magyarországát, támogatásokhoz, miniszterelnök, mezőgazdasági, vásárolhatták, elveszíthetik, képviseletére, hitványságból, gondolkodjunk, tradicionális, megbélyegzett, szabadságharc, beterjesztett, külföldieknek, szövetkezetek, összefogásban, kisbirtokosok, közösségként, módosítással, törvényeként, megalapozott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.