Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György
  2012-12-30 21:32:43, vasárnap
 
   
  Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György

2012.11.15.

Az emberiség történetét tekintve egy új kor hajnalán vagyunk, mert történelmi távlatokban gondolkodva egy viszonylag új világ-tudáskönyvtárat alkottunk, az internetet. Az internet pedig egyelőre nem felejt. Kísérteties pontossággal örökíti meg és teszi kereshetővé, végigkísérhetővé a közelmúlt eseményeit. Óriási előrelépés ez ahhoz képest, mint amikor az egyes történések a hatalmi befolyásoktól függően akár évtizedekre is titkosítottak lettek.

,,Szarok rá, szarok rá, hogy más mit mond, engem az érdekel, hogy itt mit mondanak rólam, mert higgye el, én vagyok annyira önérzetes, meg én alföldi származású vagyok... De akár a faluban is bárkit megkérdezhet, hogy mit mond a Mészáros Lőrincről, mert ilyet soha nem mondanának, amit az Ángyán mond, meg a Szabó Rebeka, nem tudom, hogy hívják őket ott fönt a Parlamentben" - mondta Mészáros Lőrinc, a kajászói gazdák elől több száz hektárt elnyert felcsúti polgármester az atlatszo.hu-nak adott fél órás interjúban, amit videóban is teljes egészében közöl a portál.

Az ilyen kijelentésekkel az internet korában nem az a baj, hogy a vita tárgyára való koncentrálás helyett durvák, indulatosak és személyeskedők, hanem, hogy nagyon hamar ellenőrizhetők!

http://84.2.38.22/gallery/keyframe/2009/03/14/m2-21438/m2-21438-15022400.jpg,,Ras kó György "idillinek, skanzenszerűnek, zöldre festettnek" nevezi a családi gazdaságokra épülő mezőgazdaságot, mely - állítása szerint csak állami támogatással tartható életben - és mélyen hallgat arról, hogy az EU által a családi gazdaságok, a vidék megerősítésére, fejlesztésére szánt támogatásokat sok ezer hektár után ő és a hozzá hasonló újkori nagybirtokosok teszik zsebre. Szó sincs tehát arról, hogy ezek a nagybirtokok nem igényelnek támogatást, sőt ,,professzionális" módon halásszák el a helyi társadalmaktól ezeket az eredetileg nekik szánt támogatásokat, így az a tarthatatlan helyzet állt elő Magyarországon, hogy az EU állampolgárok pénzéből Európa leggazdagabb embereit támogatjuk." - nyilatkozta az Élőlánc Magyarországért március 5-én a Tiltakozás Raskó György otromba, a közvéleményt félrevezető kijelentései miatt című cikkében.

Lévén igen fiatal az agrár- és ökopolitikai berkekben, feltétlenül elkezdett érdekelni, hogy az egyre durvuló számháború és mind határozottabb kijelentések mögött milyen eszmék mentén szabdalják fel hús-vér magyar vidéki (és természetesen a tőlük élelmiszerügyileg függő városi) emberek életét is a szakpolitikusok. Így került Raskó György agrárközgazdász is a képbe, mert nagyon érdekelt, hogy mire alapozza azon kijelentéseit, hogy az Ángyán József által felvázolt agár-politika ,,skanzenné változtatná a magyar vidéket". Jó érzékkel hívta meg Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd február 27-i műsorába Raskó Györgyöt, mert ő emblematikus alakja annak a körnek, akik szerint a mega- és gigabirtokokon folytatott tevékenység lenne a ,,professzionális mezőgazdaság" a családi gazdaságok pedig csak lenézendőek, skanzenbe illőek lennének. Tényleg azért mondott volna le az Államtitkár Úr, mert nem változtathatta kedvére skanzenné a magyar vidéket?!

Legjobb meglátásom szerint Európa mezőgazdasága a 30-70 ha közti családi gazdaságokra épül és a Közös Agrár Politika intézménye is az Ernst F. Schumacher öko-közgazdász által bevezetett ,,a kicsi szép" fenntarthatósági alapon létrehozandó mozaikos, családi kis- és közepes gazdaságokat támogatja. Dániában például 70 hektár az átlagos farm méret - és a feldolgozást, kereskedelmet a gazdák szövetkezetei végzik. Gondolom a dán mezőgazdaságot Raskó György nem nevezné skanzennek? A hazai szervezetek azon küzdenek, hogy a fejlődésben lévő gyerekek a közétkeztetésben beltartalmilag értékes és helyi alapanyagból származó ételeket ehessenek a több ezer kilométert utazott vitaminhiányos répák helyett! Mindeközben az a dán népfőiskola, ahol fél évig volt szerencsém tapasztalni és kutatni az ökológiai mezőgazdaság mibenlétét, ezüstérmes kitüntetésben részesült a dán mezőgazdasági minisztériumtól, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen átállt ökológiaira az étkeztetése. Ami azt jelenti eléggé vidám, úgymond belülről táplálva életerős és kicsattanóan egészséges is volt ott minden diák!

Térjünk vissza Raskó György érdemeire, nézzük, hogy mit látunk tevékenységéről az interneten keresztül. Már önmagában érdekesnek gondolom, hogy Raskó György neve három ízben is szerepel a K-Monitor (Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell) internetes adatbázisában.

A Magyar Narancs 2003. március 13-i számában az ,,A növényolaj-ipari privatizáció tíz éve: Leépülés" című cikkben ezt olvashatjuk (kivonat):

A Növényolaj-ipari és Mosószergyártó Vállalat (NMV)-hez hat gyár, az egész magyar olajosmag-feldolgozás, a margaringyártás, valamint a hazai mosószeripar mintegy fele tartozott. A világbanki hitellel felújított gyárak közül mára ötöt bezártak, holott a vagyonértékelést végző PriceWaterhouse (PW) a privatizációs dokumentációban hangsúlyozta: a gyártóberendezéseket a magánosítást megelőző hat évben teljesen kicserélték, felújították, a gyárak infrastrukturálisan "jól fejlettek", a vállalat 17 bejelentett vagy jóváhagyott szabadalommal rendelkezett. "Már a pályázat kiírásakor jól látható volt az ellenséges kivásárlási szándék és az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) ezt elfogadó magatartása, amit a parlamenti vizsgálat és egy - a tárgyban hozott - országgyűlési határozat is alátámaszt. Az élet is egyértelműen igazolta, hogy a pályázat csupán a látszatot szolgálta" - összegezte a tíz év eredményét Varga István, a pályázaton vesztes Mentor Szövetkezet volt elnöke. Az ÁVÜ tárgyalásai a Ferruzzi-val 1991. decemberben és januárban is folytatódtak, végül "január 17-én mindkét fél megegyezett az árban és a feltételekben a szerződés függvényében" - írja Büky Dorottya, az ÁPV Rt. ügyvezető igazgatója. Az ügyben fontos szerepet játszott Raskó György államtitkár, aki az ÁVÜ igazgatótanácsának is tagja volt. A Mentor korábbi gazdasági elemzéséből az derül ki, hogy a vállalatfelvásárlás igazi oka a sajtoláskor megmaradó magas fehérjetartalmú napraforgódara - ami az állati takarmány egyik legfontosabb alapanyaga - feletti rendelkezés egy olyan társaság által, amely alapvetően konkurens szójatermékét kívánja a magyar piacra erőltetni. Ez az értelme a kapacitás leépítésének, az öt gyár bezárásának olyan helyzetben, amikor a korszerű üzemek és a monopolhelyzet egyébként extraprofitot ígér. Ezt igazolja, hogy számításaik szerint az elmúlt évtizedben a kevesebb mint felére redukálódott magyar állatállomány ellenére duplájára nőtt a szójaimport. "Ezt Raskó Györgynek pontosan tudnia kellett a vállalat eladásakor" - hangsúlyozta Varga, aki a volt államtitkár ellenérdekeltségét abban (is) látja, hogy 1990-ben ügyvezetője volt a szójaimportőr Hunsoya Fehérjetermelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szolgáltató Kft.-nek.

Az Magyar Nemzet online elérhető 2005. január 29-i ,,Százmilliós ajánlat a fecnin- Értékén alul adta el az ÁPV Rt. a komáromi gazdaságot" című cikkében ezt olvashatjuk:

Kézzel írt, néhány mondatos ajánlattal, mélyen a részvénycsomag könyv szerinti értéke alatt szerezhette meg a karácsony előtti napokban a komáromi állami gazdaságot az ÁPV Rt.-től a Kemenesalja Agráripari Kft. - derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból. Az ügyletre sebtiben létrehozott vállalkozás tulajdonosai között található Raskó György, az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsának egykori MDF-es delegáltja is.

Ezek után talán megérthetik és célszerűnek láthatják, hogy a Világgazdaság Online hasábjain Raskó György tollából idén megjelent ,,Hogyan lehet megmenteni a magyar élelmiszeripart?" című cikket nem volt túlzott bizalmam elolvasni.

Annál inkább volt viszont bizalmam az Élőlánc Magyarországért egyik elnökségi tagjának, Ács Sándorné agrármérnöknek a 168 óra egyik rádióadásához fűzött kommentárját megfontolni:

"Raskó úr az MDF kormány államtitkárként az élelmiszeripar külföldi kézre adásával fölmérhetetlen károkat okozott a magyar mezőgazdaságnak - mert kiszolgáltatott nyersanyagtermelővé degradálta a gazdákat. Gazdasági alaptézis, hogy a jövedelem nagyobb hányada a feldolgozásból és a kereskedelemből származik. Raskó úr ezt a jövedelmet vette el a magyar vidéktől, mely ennek következményeit a mai napig szenvedi.
A milliárdos nagyságrendű fejlesztéseivel kapcsolatban pedig meg kell jegyezni, hogy ezeknek 40-50 %-a nagy valószínűséggel EU-s támogatásokból, közpénzekből épült - a cikkben szereplő 900 milliós beruházás esetében ez 400-450 millió 1 embernek - abból a kasszából, melyet az EU a vidéki családoknak szán.
A földtörvény a földek forgalmáról, tehát adás-vételről, bérbeadásról szól - így az 1200 hektáros határ azt jelenti, hogy Raskó úr nem vehet, és nem bérelhet több földet, de azt nem jelenti, hogy az 1200 hektár feletti részt el kell adja. Viszont ha bevon néhány tulajdonost, aki magánszemélyként vásárolhat földet, akkor ők megveszik a földet, Raskó úr pedig bérbe veszi tőlük. Ez a legfőbb kritika a földtörvénnyel szemben, hogy csak az őstermelőknek, magán és családi gazdaságoknak szab tényleges korlátot, a gazdasági társaságoknak viszont kiskaput nyit a korlátlan birtoknövelésre."

Részlet az Ángyán József szimpátiatüntetésből, Kossuth tér, 2012. május 10. A teljes videó itt tekinthető meg. A teljes videóban felszólalók sorrendben: Hetzmann Róbert - elnök, Váralja Szövetség; Lovász Ádám - tag, Váralja Szövetség; Ertsey Attila - elnökségi tag, Élőlánc Magyarországért; Hossó Andrea - közgazdász, nemzetközi pénzügyi szakértő, Élőlánc Magyarországért; Buczkó Máté; Ács Sándorné - agrármérnök, Élőlánc Magyarországért; Teichel István - lepsényi gazda

David C. Korten egyike azoknak a közgazdászoknak, akik baljós szemmel figyelik a liberalizációs folyamatokat, sarkos kritikát fogalmaznak meg és alternatív válaszokat keresnek a globalizáció kihívásaira. Korten professzor egyik leghíresebb könyvében, a Tőkés társaságok világuralmában kifejti: a multinacionális vállalatok jogkörének szűkítése, az állam nagyobb szerepvállalása és a civil társadalom ereje szükséges ahhoz, hogy megfékezzük a társadalmi különbségek növekedését és létrehozzunk egy erős szociális hálót. Rámutat arra is, hogy felelősséggel tartozunk a jövő nemzedékeknek, ezért nem hagyhatunk rájuk kezelhetetlen adósságterheket. Korten mondanivalóját egyelőre még képtelen elfogadni a fősodrú közgazdaságtan, hatásosnak bizonyult válságkezelő intézkedéseire viszont egyre nagyobb figyelem irányul.

David C. Korten szerint a jelenlegi globális pénzügyi-gazdasági rendszerünk megöl bennünket. Legújabb könyvében, a Gyilkos vagy humánus gazdaságban azt fogalmazza meg, hogy a pénzvilág bankjainak szerencsejátékosai fantomgazdagságot hoznak létre, amely mögött nincs valós munka, igazi teljesítmény. Ugyanakkor a pénzvilág által diktált állandó növekedési kényszer rombolja a környezetünket, tönkreteszi a természetet és gyorsuló mértékben zsigereli ki a természeti erőforrásokat. A szerző az elemzésen és a kritikán túl felvázolja a helyi, emberközpontú gazdaság felépítését, és 12 pontban foglalja össze a "nagy fordulat" programját. Végül történelmi példákkal mutatja be, hogy van remény: képesek vagyunk a jelenleginél lényegesen jobb gazdaság és társadalom megalkotására.

Mit tesz az internet lehetővé? Átláthatóságot, átfogó rendszer-logika vizsgálatot, vagyis a következtetések mind inkább egyértelmű levonásának lehetőségét. Mit alakít ez ki? Nos, ha nem kapcsolják le az internetet, mint az egyiptomi forradalom idején tették a diktatúra emberei, akkor egy olyan szükségszerűen megfontoltan hosszú távú előrelátást követel meg és alakít ki az internetet használóktól, annak életében közvetve vagy közvetlenül résztvevő polgároktól, ami régóta hiányzik az emberiség történetéből. Nem mindegy, hogy milyen döntéseket örökítenek meg a bitek és a bájtok; felelős és fenntartható, hosszú távú és igaz politikai viselkedést várunk el egymástól, különben nagyon könnyen önmagunk múltjával találhatjuk szembe magunkat.

Magyarországon eddig nem történt rendszerváltás, csupán módszerváltás. Az internet fog igazán rendszerváltást hozni...!

http://greenr.blog.hu/2012/11/15/agrarportre_az_internet_nem_felejt_rasko_gyorgy# c18663123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magánszemélyként, közétkeztetésben, fenntarthatósági, vagyonértékelést, végigkísérhetővé, dokumentumokból, következtetések, vagyonügynökség, kijelentésekkel, tevékenységéről, birtoknövelésre, margaringyártás, agrárközgazdász, skanzenszerűnek, minisztériumtól, professzionális, kereskedelemből, államtitkárként, kiszolgáltatott, mezőgazdaságnak, következményeit, fejlesztéseivel, élelmiszeripart, valószínűséggel, magyarországért, rendszerváltást, szakpolitikusok, szerepvállalása, dokumentációban, fehérjetartalmú, tudáskönyvtárat, multinacionális, pricewaterhouse, adósságterheket, közgazdászoknak, megerősítésére, emberiség történetét, internet pedig, közelmúlt eseményeit, egyes történések, hatalmi befolyásoktól, kajászói gazdák, ilyen kijelentésekkel, internet korában, vita tárgyára, családi gazdaságokra, családi gazdaságok, vidék megerősítésére, hozzá hasonló, helyi társadalmaktól, eredetileg nekik, közvéleményt félrevezető, Raskó György, Mészáros Lőrincről, Szabó Rebeka, Mészáros Lőrinc, Élőlánc Magyarországért, Tiltakozás Raskó György, Ángyán József, Kálmán Olga, Egyenes Beszéd, Raskó Györgyöt, Államtitkár Úr, Közös Agrár Politika, Ernst, Magyar Narancs, Mosószergyártó Vállalat, Állami Vagyonügynökség, Varga István, Mentor Szövetkezet, Büky Dorottya, Raskó Györgynek, Hunsoya Fehérjetermelő, Értékesítő Mezőgazdasági Szolgáltató Kft, Magyar Nemzet, Kemenesalja Agráripari Kft, Világgazdaság Online, Hetzmann Róbert, Váralja Szövetség, Lovász Ádám, Ertsey Attila, Hossó Andrea, Buczkó Máté, Teichel István, David,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.16. 22:16 Rippl-Rónai- és Vaszary-életműrekord született a Virág Judit Galéria téli a...
12.16. 21:56 Jónak lenni jó! - Több mint 131 millió forint gyűlt össze
12.16. 20:46 Megszűnik a The Weekly Standard, az amerikai neokonzervatívok hetilapja
12.16. 20:46 Vass Géza lett Zalagyömörő polgármestere
12.16. 20:46 Ismét tüntettek Budapesten
12.16. 20:36 Kecskés Attila lett Kázsmárk polgármestere
12.16. 20:07 A román Szociáldemokrata Párt elnöke szerint Iohannis hazaárulást követett ...
12.16. 20:06 Férfi röplabda Közép-európai Liga - Hazai pályán kapott ki a Kazincbarcika
12.16. 20:06 Egy felmérés szerint a demokraták körében jelenleg Joe Biden a legnépszerűb...
12.16. 20:06 Magyar arany a budapesti kopogós pingpong Európa-bajnokságon
Tudjátok ?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
Mennyi ideig élhet egy benti macska?
Mennyire káros a szervezetre a dohányzás?
Milyen sorozatokat lenne érdemes néznem?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pici nyuszik  Szèp ünnepváró napokat  Vigyáznom kell - huszonkettedi...  Facebookon kaptam  Köszöntő  Csak azért a napért érdemes vo...  Elaludt a lámpa  Délutáni kávézás  Szalagok díszítéshez PNG  Karácsony  Jó éjszakát  A magyarok programja a rövid p...  Jó reggelt , szép napot  Esős este  Facebookon kaptam  Gangaji: A szeretet, melyet mi...  Csőd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megszületett  Karácsonyi ablak  Igazság által örök életre  Mákos réteges torta  Facebookon kaptam  Angyalok a város felett  A jó nevelő  Gyerekek nyári öröme  Mákos krémes Mákos réteg: 25 ...  Esős nap  Őszi képek - csendélettel  Rózsa szirmok  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Karácsonyi gyertyák PNG  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szalagok díszítéshez PNG  Cserepes gerberák  Szèp ünnepváró napokat  Facebookon kaptam  Délutáni kávézás  Megérkezett!  Pici nyuszik  Facebookon kaptam  Az engedelmesség és a mások h...  Facebookon kaptam  Valentin nap  Pici nyuszik  Idő  Fehér gerberák  2018.December 12., szerdai Nap...  Advent 2  Mit szólnál egy öleléshez,  Posertube  Kereszten  Gangaji: A szeretet, melyet mi...  Dorosné Éva gyönyörű képei, ke...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Mit szólnál egy öleléshez,  Első dolgozat  Facebookon kaptam  Karácsonyi sorelválasztók  Guadalupei Boldogságos Szűz Má...  Szép estét  Evandelium - Adventi kalendári...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esős este  Advent  Szèp estét kedves látoga...  Elaludt a lámpa  Karácsonyi ajtódísz  Strucctojás  Szép napot  Vigyáznom kell - huszonkettedi...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség és a mások h...  Békés és boldog felkészülést k...  Png nő  Facebookon kaptam  Legyen menedéketek a szeretet  Érdekesség  Facebookon kaptam  Fehér gerberák  Jézus a kapuban  Hóemberek PNG  Presser Gábor: Ugye mi jó bará...  A magyarok programja a rövid p...  Angyali segítség  Örömteli, ünnepváró napokat - ...  Idő  Érdekesség  Dorosné Éva gyönyörű képei, ke...  Balla Attila: A szeretet ne sz...  Mai cuki  Érdekességek  Ami jó bennünk van Istentől va...  Köszöntő  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emberiség történetét, internet pedig, közelmúlt eseményeit, egyes történések, hatalmi befolyásoktól, kajászói gazdák, ilyen kijelentésekkel, internet korában, vita tárgyára, családi gazdaságokra, családi gazdaságok, vidék megerősítésére, hozzá hasonló, helyi társadalmaktól, eredetileg nekik, közvéleményt félrevezető, egyre durvuló, tőlük élelmiszerügyileg, magyar vidéket&#8221, magyar vidéket, kicsi szép&#8221, átlagos farm, gazdák szövetkezetei, hazai szervezetek, fejlődésben lévő, közétkeztetésben beltartalmilag, több ezer, ökológiai mezőgazdaság, interneten keresztül, növényolaj-ipari privatizáció, egész magyar, hazai mosószeripar, világbanki hitellel, vagyonértékelést végző, privatizációs dokumentációban, magánosítást megelőző, pályázat kiírásakor, ellenséges kivásárlási, parlamenti vizsgálat, tárgyban hozott, pályázat csupán, látszatot szolgálta, pályázaton vesztes, szerződés függvényében, ügyben fontos, sajtoláskor megmaradó, állati takarmány, olyan társaság, magyar piacra, kapacitás leépítésének, korszerű üzemek, monopolhelyzet egyébként, elmúlt évtizedben, kevesebb mint, vállalat eladásakor, volt államtitkár, szójaimportőr Hunsoya, fecnin- Értékén, komáromi gazdaságot&#8221, részvénycsomag könyv, karácsony előtti, komáromi állami, lapunk birtokába, ügyletre sebtiben, magyar élelmiszeripart, élelmiszeripar külföldi, magyar mezőgazdaságnak, jövedelem nagyobb, kereskedelemből származik, jövedelmet vette, magyar vidéktől, milliárdos nagyságrendű, cikkben szereplő, vidéki családoknak, földek forgalmáról, 1200 hektáros, 1200 hektár, legfőbb kritika, földtörvénnyel szemben, gazdasági társaságoknak, korlátlan birtoknövelésre, teljes videó, teljes videóban, liberalizációs folyamatokat, globalizáció kihívásaira, multinacionális vállalatok, állam nagyobb, civil társadalom, társadalmi különbségek, erős szociális, jövő nemzedékeknek, jelenlegi globális, pénzvilág bankjainak, pénzvilág által, természeti erőforrásokat, jelenleginél lényegesen, internet lehetővé, következtetések mind, egyiptomi forradalom, diktatúra emberei, olyan szükségszerűen, , ,
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 103
  • e Hét: 3153
  • e Hónap: 46518
  • e Év: 2866913
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.