Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György
  2012-12-30 21:32:43, vasárnap
 
   
  Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György

2012.11.15.

Az emberiség történetét tekintve egy új kor hajnalán vagyunk, mert történelmi távlatokban gondolkodva egy viszonylag új világ-tudáskönyvtárat alkottunk, az internetet. Az internet pedig egyelőre nem felejt. Kísérteties pontossággal örökíti meg és teszi kereshetővé, végigkísérhetővé a közelmúlt eseményeit. Óriási előrelépés ez ahhoz képest, mint amikor az egyes történések a hatalmi befolyásoktól függően akár évtizedekre is titkosítottak lettek.

,,Szarok rá, szarok rá, hogy más mit mond, engem az érdekel, hogy itt mit mondanak rólam, mert higgye el, én vagyok annyira önérzetes, meg én alföldi származású vagyok... De akár a faluban is bárkit megkérdezhet, hogy mit mond a Mészáros Lőrincről, mert ilyet soha nem mondanának, amit az Ángyán mond, meg a Szabó Rebeka, nem tudom, hogy hívják őket ott fönt a Parlamentben" - mondta Mészáros Lőrinc, a kajászói gazdák elől több száz hektárt elnyert felcsúti polgármester az atlatszo.hu-nak adott fél órás interjúban, amit videóban is teljes egészében közöl a portál.

Az ilyen kijelentésekkel az internet korában nem az a baj, hogy a vita tárgyára való koncentrálás helyett durvák, indulatosak és személyeskedők, hanem, hogy nagyon hamar ellenőrizhetők!

http://84.2.38.22/gallery/keyframe/2009/03/14/m2-21438/m2-21438-15022400.jpg,,Ras kó György "idillinek, skanzenszerűnek, zöldre festettnek" nevezi a családi gazdaságokra épülő mezőgazdaságot, mely - állítása szerint csak állami támogatással tartható életben - és mélyen hallgat arról, hogy az EU által a családi gazdaságok, a vidék megerősítésére, fejlesztésére szánt támogatásokat sok ezer hektár után ő és a hozzá hasonló újkori nagybirtokosok teszik zsebre. Szó sincs tehát arról, hogy ezek a nagybirtokok nem igényelnek támogatást, sőt ,,professzionális" módon halásszák el a helyi társadalmaktól ezeket az eredetileg nekik szánt támogatásokat, így az a tarthatatlan helyzet állt elő Magyarországon, hogy az EU állampolgárok pénzéből Európa leggazdagabb embereit támogatjuk." - nyilatkozta az Élőlánc Magyarországért március 5-én a Tiltakozás Raskó György otromba, a közvéleményt félrevezető kijelentései miatt című cikkében.

Lévén igen fiatal az agrár- és ökopolitikai berkekben, feltétlenül elkezdett érdekelni, hogy az egyre durvuló számháború és mind határozottabb kijelentések mögött milyen eszmék mentén szabdalják fel hús-vér magyar vidéki (és természetesen a tőlük élelmiszerügyileg függő városi) emberek életét is a szakpolitikusok. Így került Raskó György agrárközgazdász is a képbe, mert nagyon érdekelt, hogy mire alapozza azon kijelentéseit, hogy az Ángyán József által felvázolt agár-politika ,,skanzenné változtatná a magyar vidéket". Jó érzékkel hívta meg Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd február 27-i műsorába Raskó Györgyöt, mert ő emblematikus alakja annak a körnek, akik szerint a mega- és gigabirtokokon folytatott tevékenység lenne a ,,professzionális mezőgazdaság" a családi gazdaságok pedig csak lenézendőek, skanzenbe illőek lennének. Tényleg azért mondott volna le az Államtitkár Úr, mert nem változtathatta kedvére skanzenné a magyar vidéket?!

Legjobb meglátásom szerint Európa mezőgazdasága a 30-70 ha közti családi gazdaságokra épül és a Közös Agrár Politika intézménye is az Ernst F. Schumacher öko-közgazdász által bevezetett ,,a kicsi szép" fenntarthatósági alapon létrehozandó mozaikos, családi kis- és közepes gazdaságokat támogatja. Dániában például 70 hektár az átlagos farm méret - és a feldolgozást, kereskedelmet a gazdák szövetkezetei végzik. Gondolom a dán mezőgazdaságot Raskó György nem nevezné skanzennek? A hazai szervezetek azon küzdenek, hogy a fejlődésben lévő gyerekek a közétkeztetésben beltartalmilag értékes és helyi alapanyagból származó ételeket ehessenek a több ezer kilométert utazott vitaminhiányos répák helyett! Mindeközben az a dán népfőiskola, ahol fél évig volt szerencsém tapasztalni és kutatni az ökológiai mezőgazdaság mibenlétét, ezüstérmes kitüntetésben részesült a dán mezőgazdasági minisztériumtól, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen átállt ökológiaira az étkeztetése. Ami azt jelenti eléggé vidám, úgymond belülről táplálva életerős és kicsattanóan egészséges is volt ott minden diák!

Térjünk vissza Raskó György érdemeire, nézzük, hogy mit látunk tevékenységéről az interneten keresztül. Már önmagában érdekesnek gondolom, hogy Raskó György neve három ízben is szerepel a K-Monitor (Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell) internetes adatbázisában.

A Magyar Narancs 2003. március 13-i számában az ,,A növényolaj-ipari privatizáció tíz éve: Leépülés" című cikkben ezt olvashatjuk (kivonat):

A Növényolaj-ipari és Mosószergyártó Vállalat (NMV)-hez hat gyár, az egész magyar olajosmag-feldolgozás, a margaringyártás, valamint a hazai mosószeripar mintegy fele tartozott. A világbanki hitellel felújított gyárak közül mára ötöt bezártak, holott a vagyonértékelést végző PriceWaterhouse (PW) a privatizációs dokumentációban hangsúlyozta: a gyártóberendezéseket a magánosítást megelőző hat évben teljesen kicserélték, felújították, a gyárak infrastrukturálisan "jól fejlettek", a vállalat 17 bejelentett vagy jóváhagyott szabadalommal rendelkezett. "Már a pályázat kiírásakor jól látható volt az ellenséges kivásárlási szándék és az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) ezt elfogadó magatartása, amit a parlamenti vizsgálat és egy - a tárgyban hozott - országgyűlési határozat is alátámaszt. Az élet is egyértelműen igazolta, hogy a pályázat csupán a látszatot szolgálta" - összegezte a tíz év eredményét Varga István, a pályázaton vesztes Mentor Szövetkezet volt elnöke. Az ÁVÜ tárgyalásai a Ferruzzi-val 1991. decemberben és januárban is folytatódtak, végül "január 17-én mindkét fél megegyezett az árban és a feltételekben a szerződés függvényében" - írja Büky Dorottya, az ÁPV Rt. ügyvezető igazgatója. Az ügyben fontos szerepet játszott Raskó György államtitkár, aki az ÁVÜ igazgatótanácsának is tagja volt. A Mentor korábbi gazdasági elemzéséből az derül ki, hogy a vállalatfelvásárlás igazi oka a sajtoláskor megmaradó magas fehérjetartalmú napraforgódara - ami az állati takarmány egyik legfontosabb alapanyaga - feletti rendelkezés egy olyan társaság által, amely alapvetően konkurens szójatermékét kívánja a magyar piacra erőltetni. Ez az értelme a kapacitás leépítésének, az öt gyár bezárásának olyan helyzetben, amikor a korszerű üzemek és a monopolhelyzet egyébként extraprofitot ígér. Ezt igazolja, hogy számításaik szerint az elmúlt évtizedben a kevesebb mint felére redukálódott magyar állatállomány ellenére duplájára nőtt a szójaimport. "Ezt Raskó Györgynek pontosan tudnia kellett a vállalat eladásakor" - hangsúlyozta Varga, aki a volt államtitkár ellenérdekeltségét abban (is) látja, hogy 1990-ben ügyvezetője volt a szójaimportőr Hunsoya Fehérjetermelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szolgáltató Kft.-nek.

Az Magyar Nemzet online elérhető 2005. január 29-i ,,Százmilliós ajánlat a fecnin- Értékén alul adta el az ÁPV Rt. a komáromi gazdaságot" című cikkében ezt olvashatjuk:

Kézzel írt, néhány mondatos ajánlattal, mélyen a részvénycsomag könyv szerinti értéke alatt szerezhette meg a karácsony előtti napokban a komáromi állami gazdaságot az ÁPV Rt.-től a Kemenesalja Agráripari Kft. - derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból. Az ügyletre sebtiben létrehozott vállalkozás tulajdonosai között található Raskó György, az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsának egykori MDF-es delegáltja is.

Ezek után talán megérthetik és célszerűnek láthatják, hogy a Világgazdaság Online hasábjain Raskó György tollából idén megjelent ,,Hogyan lehet megmenteni a magyar élelmiszeripart?" című cikket nem volt túlzott bizalmam elolvasni.

Annál inkább volt viszont bizalmam az Élőlánc Magyarországért egyik elnökségi tagjának, Ács Sándorné agrármérnöknek a 168 óra egyik rádióadásához fűzött kommentárját megfontolni:

"Raskó úr az MDF kormány államtitkárként az élelmiszeripar külföldi kézre adásával fölmérhetetlen károkat okozott a magyar mezőgazdaságnak - mert kiszolgáltatott nyersanyagtermelővé degradálta a gazdákat. Gazdasági alaptézis, hogy a jövedelem nagyobb hányada a feldolgozásból és a kereskedelemből származik. Raskó úr ezt a jövedelmet vette el a magyar vidéktől, mely ennek következményeit a mai napig szenvedi.
A milliárdos nagyságrendű fejlesztéseivel kapcsolatban pedig meg kell jegyezni, hogy ezeknek 40-50 %-a nagy valószínűséggel EU-s támogatásokból, közpénzekből épült - a cikkben szereplő 900 milliós beruházás esetében ez 400-450 millió 1 embernek - abból a kasszából, melyet az EU a vidéki családoknak szán.
A földtörvény a földek forgalmáról, tehát adás-vételről, bérbeadásról szól - így az 1200 hektáros határ azt jelenti, hogy Raskó úr nem vehet, és nem bérelhet több földet, de azt nem jelenti, hogy az 1200 hektár feletti részt el kell adja. Viszont ha bevon néhány tulajdonost, aki magánszemélyként vásárolhat földet, akkor ők megveszik a földet, Raskó úr pedig bérbe veszi tőlük. Ez a legfőbb kritika a földtörvénnyel szemben, hogy csak az őstermelőknek, magán és családi gazdaságoknak szab tényleges korlátot, a gazdasági társaságoknak viszont kiskaput nyit a korlátlan birtoknövelésre."

Részlet az Ángyán József szimpátiatüntetésből, Kossuth tér, 2012. május 10. A teljes videó itt tekinthető meg. A teljes videóban felszólalók sorrendben: Hetzmann Róbert - elnök, Váralja Szövetség; Lovász Ádám - tag, Váralja Szövetség; Ertsey Attila - elnökségi tag, Élőlánc Magyarországért; Hossó Andrea - közgazdász, nemzetközi pénzügyi szakértő, Élőlánc Magyarországért; Buczkó Máté; Ács Sándorné - agrármérnök, Élőlánc Magyarországért; Teichel István - lepsényi gazda

David C. Korten egyike azoknak a közgazdászoknak, akik baljós szemmel figyelik a liberalizációs folyamatokat, sarkos kritikát fogalmaznak meg és alternatív válaszokat keresnek a globalizáció kihívásaira. Korten professzor egyik leghíresebb könyvében, a Tőkés társaságok világuralmában kifejti: a multinacionális vállalatok jogkörének szűkítése, az állam nagyobb szerepvállalása és a civil társadalom ereje szükséges ahhoz, hogy megfékezzük a társadalmi különbségek növekedését és létrehozzunk egy erős szociális hálót. Rámutat arra is, hogy felelősséggel tartozunk a jövő nemzedékeknek, ezért nem hagyhatunk rájuk kezelhetetlen adósságterheket. Korten mondanivalóját egyelőre még képtelen elfogadni a fősodrú közgazdaságtan, hatásosnak bizonyult válságkezelő intézkedéseire viszont egyre nagyobb figyelem irányul.

David C. Korten szerint a jelenlegi globális pénzügyi-gazdasági rendszerünk megöl bennünket. Legújabb könyvében, a Gyilkos vagy humánus gazdaságban azt fogalmazza meg, hogy a pénzvilág bankjainak szerencsejátékosai fantomgazdagságot hoznak létre, amely mögött nincs valós munka, igazi teljesítmény. Ugyanakkor a pénzvilág által diktált állandó növekedési kényszer rombolja a környezetünket, tönkreteszi a természetet és gyorsuló mértékben zsigereli ki a természeti erőforrásokat. A szerző az elemzésen és a kritikán túl felvázolja a helyi, emberközpontú gazdaság felépítését, és 12 pontban foglalja össze a "nagy fordulat" programját. Végül történelmi példákkal mutatja be, hogy van remény: képesek vagyunk a jelenleginél lényegesen jobb gazdaság és társadalom megalkotására.

Mit tesz az internet lehetővé? Átláthatóságot, átfogó rendszer-logika vizsgálatot, vagyis a következtetések mind inkább egyértelmű levonásának lehetőségét. Mit alakít ez ki? Nos, ha nem kapcsolják le az internetet, mint az egyiptomi forradalom idején tették a diktatúra emberei, akkor egy olyan szükségszerűen megfontoltan hosszú távú előrelátást követel meg és alakít ki az internetet használóktól, annak életében közvetve vagy közvetlenül résztvevő polgároktól, ami régóta hiányzik az emberiség történetéből. Nem mindegy, hogy milyen döntéseket örökítenek meg a bitek és a bájtok; felelős és fenntartható, hosszú távú és igaz politikai viselkedést várunk el egymástól, különben nagyon könnyen önmagunk múltjával találhatjuk szembe magunkat.

Magyarországon eddig nem történt rendszerváltás, csupán módszerváltás. Az internet fog igazán rendszerváltást hozni...!

http://greenr.blog.hu/2012/11/15/agrarportre_az_internet_nem_felejt_rasko_gyorgy# c18663123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magánszemélyként, közétkeztetésben, fenntarthatósági, vagyonértékelést, végigkísérhetővé, dokumentumokból, következtetések, vagyonügynökség, kijelentésekkel, tevékenységéről, birtoknövelésre, margaringyártás, agrárközgazdász, skanzenszerűnek, minisztériumtól, professzionális, kereskedelemből, államtitkárként, kiszolgáltatott, mezőgazdaságnak, következményeit, fejlesztéseivel, élelmiszeripart, valószínűséggel, magyarországért, rendszerváltást, szakpolitikusok, szerepvállalása, dokumentációban, fehérjetartalmú, tudáskönyvtárat, multinacionális, pricewaterhouse, adósságterheket, közgazdászoknak, megerősítésére, emberiség történetét, internet pedig, közelmúlt eseményeit, egyes történések, hatalmi befolyásoktól, kajászói gazdák, ilyen kijelentésekkel, internet korában, vita tárgyára, családi gazdaságokra, családi gazdaságok, vidék megerősítésére, hozzá hasonló, helyi társadalmaktól, eredetileg nekik, közvéleményt félrevezető, Raskó György, Mészáros Lőrincről, Szabó Rebeka, Mészáros Lőrinc, Élőlánc Magyarországért, Tiltakozás Raskó György, Ángyán József, Kálmán Olga, Egyenes Beszéd, Raskó Györgyöt, Államtitkár Úr, Közös Agrár Politika, Ernst, Magyar Narancs, Mosószergyártó Vállalat, Állami Vagyonügynökség, Varga István, Mentor Szövetkezet, Büky Dorottya, Raskó Györgynek, Hunsoya Fehérjetermelő, Értékesítő Mezőgazdasági Szolgáltató Kft, Magyar Nemzet, Kemenesalja Agráripari Kft, Világgazdaság Online, Hetzmann Róbert, Váralja Szövetség, Lovász Ádám, Ertsey Attila, Hossó Andrea, Buczkó Máté, Teichel István, David,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
06.25. 00:02 Történelmi csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe
06.24. 23:32 Török választások - Erdogan bejelentette győzelmét a török államfőválasztás...
06.24. 22:52 Török választások - Szijjártó: Európa érdeke, hogy Törökországban stabilitá...
06.24. 22:12 Vb-2018 - Kolumbia magabiztos győzelme, a lengyelek nem juthatnak tovább
06.24. 21:42 Cseh kormányalakítás - Zeman szerdán kinevezi az új cseh kormányt
06.24. 20:52 Illegális bevándorlás - Merkel: európai megoldásra van szükség, ahol ez leh...
06.24. 20:32 Férfi vízilabda ob I - Élvonalban maradt az UVSE
06.24. 20:02 Atlétikai ob - A Bp. Honvéd szerezte a legtöbb aranyat a három nap alatt
06.24. 19:42 Donald Trump az illegális bevándorlók jogi eljárás nélküli visszatoloncolás...
06.24. 19:42 Túraautó-vk - Michelisz harmadik a harmadik futamon
Tudjátok ?
Miért fontos az 1 b előjegyzés?
Anyám miért csinálja ezt?
Mit jelenthet egy kilátón az, hogy MR.F?
Találd ki a hiányzó 3 szót?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Vidám szép estét  Szurkoljunk együtt...  Reggeli gondolat  Foci VB- 2018. ........  Gyarapodni, de nem mohón  Jézus jön  Szeretettel Neked  Kérdés......  Szép női ruha...  Jó napot  Az olajfák tetején  Erődi Dániel: Ha az Isten. . .  Jó reggelt!  Pusztai Orsi: Test, lélek és s...  Napernyő  Tallóztam  Rudnyánszky Gyula: Párommal az...  Lufik  Png nő  90 perc szenvedés után indult ...  Pihentető hétvégét...  Gyarapodni, de nem mohón  Kellemes kikapcsolódást!  Teljen kellemesen a hétvégéd!  Írjad poéta Reményik Sándor Í...  Szép estét és hétvégét - Kati  Senki sem szolgálhat két úrnak...  Lám jó  Szép gondolatok...  Ébredő alkony  szép álmokat...  Add a kezed  Régimódi krumplis palacsinta  A kapcsolatok csak a legritkáb...  Ha szeretnéd megélni önmagadat...  ccCcc  Kellemes hétvégét  Fehér Miklós  A legnagyobb  A NET ( i ) gazságai........  Rozelouis  Szuper szép napot  Pusztai Orsi: Tudatod megnyílá...  Szeretetről...  Kicsi rakás.....  Kis fiú a pataknál  Páros kép  ***Csodálatos kép***  Szép napot mindenkinek!  A legnagyobb  House of Cards a magyar állami...  Jézus jön  Eileen Caddy: Nyisd meg lelked...  Leteszi Balázs Károly  Jó reggelt , szép napot  Páros kép  Tallóztam  Png nő  Kovács Anikó  Hadd legyek...  90 perc szenvedés után indult ...  Szegedi szivárvány.......  Szegedi szivárvány.......  Visszavárlak!  Senki sem szolgálhat két úrnak...  Tallóztam  Kellemes kikapcsolódást!  Békességgel telt, szép vasárna...  Mi a hit, mit jelent hinni?  Tudd meg a teljes igazat  Kellemes hétvégi kikapcsolódás...  Jó reggelt , szép napot  Június 23 Szentivánéj  90 perc szenvedés után indult ...  Helló!  Kellemes nyári napot, hetet  Kellemes nyári napot, hetet  Tallóztam  Pasik akik nem okoztak csalódá...  ccCcc  Ragyogóan szép hétvégét kíváno...  Tankolás.......  Szép estét és hétvégét - Kati  Szaladgálás a szabadban  Ébredő alkony  A NET ( i ) gazságai........  Dsida Jenő  Kérdés......  Szeretet nélkül  (Lejegyezte: Zsigmond Orsi) P...  Hétvége  További szép napot kívánok Min...  House of Cards a magyar állami...  Paradicsombéli " férfiak " ....  Pihentető hétvégét...  Kovács Anikó  Rudnyánszky Gyula: Párommal az...  Kedves látogatom Margot & Roc...  Hogy megszerezze számunkra min...  BKV.....utcakereső-közlekedés.... 
Bejegyzés Címkék
emberiség történetét, internet pedig, közelmúlt eseményeit, egyes történések, hatalmi befolyásoktól, kajászói gazdák, ilyen kijelentésekkel, internet korában, vita tárgyára, családi gazdaságokra, családi gazdaságok, vidék megerősítésére, hozzá hasonló, helyi társadalmaktól, eredetileg nekik, közvéleményt félrevezető, egyre durvuló, tőlük élelmiszerügyileg, magyar vidéket&#8221, magyar vidéket, kicsi szép&#8221, átlagos farm, gazdák szövetkezetei, hazai szervezetek, fejlődésben lévő, közétkeztetésben beltartalmilag, több ezer, ökológiai mezőgazdaság, interneten keresztül, növényolaj-ipari privatizáció, egész magyar, hazai mosószeripar, világbanki hitellel, vagyonértékelést végző, privatizációs dokumentációban, magánosítást megelőző, pályázat kiírásakor, ellenséges kivásárlási, parlamenti vizsgálat, tárgyban hozott, pályázat csupán, látszatot szolgálta, pályázaton vesztes, szerződés függvényében, ügyben fontos, sajtoláskor megmaradó, állati takarmány, olyan társaság, magyar piacra, kapacitás leépítésének, korszerű üzemek, monopolhelyzet egyébként, elmúlt évtizedben, kevesebb mint, vállalat eladásakor, volt államtitkár, szójaimportőr Hunsoya, fecnin- Értékén, komáromi gazdaságot&#8221, részvénycsomag könyv, karácsony előtti, komáromi állami, lapunk birtokába, ügyletre sebtiben, magyar élelmiszeripart, élelmiszeripar külföldi, magyar mezőgazdaságnak, jövedelem nagyobb, kereskedelemből származik, jövedelmet vette, magyar vidéktől, milliárdos nagyságrendű, cikkben szereplő, vidéki családoknak, földek forgalmáról, 1200 hektáros, 1200 hektár, legfőbb kritika, földtörvénnyel szemben, gazdasági társaságoknak, korlátlan birtoknövelésre, teljes videó, teljes videóban, liberalizációs folyamatokat, globalizáció kihívásaira, multinacionális vállalatok, állam nagyobb, civil társadalom, társadalmi különbségek, erős szociális, jövő nemzedékeknek, jelenlegi globális, pénzvilág bankjainak, pénzvilág által, természeti erőforrásokat, jelenleginél lényegesen, internet lehetővé, következtetések mind, egyiptomi forradalom, diktatúra emberei, olyan szükségszerűen, , ,
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 1568 db bejegyzés
Összes: 63988 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 665
  • e Hét: 8743
  • e Hónap: 185744
  • e Év: 2022101
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.