|
2015-12-09 21:24:48, szerda
|
|
|
Fehér püspökkenyér
Általában karácsonykor készül, mert a süteményekből sok tojás fehérje marad és azt kár kidobni.
Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg. porcukor, 11 dkg. rétesliszt, 10 dkg. mazsola, 5 dkg. csokoládé, 5 dkg. kandírozott gyümölcs (cukrozott), a forma kikenéséhez zsiradék
Elkészítés: A nagyon kemény habbá vert fehérjébe óvatosan hozzákeverjük a hozzávalókat (érdemes a lisztbe előre belekeverni, és úgy önteni apránként a habba), majd a kivajazott és finomliszttel megszórt püspökkenyérformába simítjuk. Úgy kell sütni, mint a piskótát. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
Címkék: hozzákeverjük, süteményekből, finomliszttel, karácsonykor, püspökkenyér, tojásfehérje, hozzávalókat, kandírozott, kikenéséhez, belekeverni, kivajazott, rétesliszt, hozzávalók, elkészítés, csokoládé, fehérjébe, cukrozott, általában, apránként, gyümölcs, porcukor, zsiradék, óvatosan, simítjuk, piskótát, megszórt, érdemes, kidobni, lisztbe, fehérje, mazsola, kemény, önteni, készül, nagyon, habba, forma kikenéséhez, nagyon kemény, lisztbe előre,
|
|
|
|
forma kikenéséhez, nagyon kemény, lisztbe előre, hozzákeverjük, süteményekből, finomliszttel, karácsonykor, püspökkenyér, tojásfehérje, hozzávalókat, kandírozott, kikenéséhez, belekeverni, kivajazott, rétesliszt, hozzávalók, elkészítés, csokoládé, fehérjébe, cukrozott, általában, apránként, gyümölcs, porcukor, zsiradék, óvatosan, simítjuk, piskótát, megszórt, érdemes, kidobni, lisztbe, fehérje, mazsola, kemény, önteni, készül, nagyon, habba, előre, sütni, tojás, fehér, forma, marad, habbá, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2046
- e Hét: 3945
- e Hónap: 8349
- e Év: 40078
|
|
|