Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Levelesláda
  2008-01-17 21:09:28, csütörtök
 
  NYÍLT LEVÉL A MÉDIÁNAK ÉS A ROMÁKNAK EGY NEMZETI HAGYOMÁNYŐRZŐ RENDEZVÉNY KAPCSÁN
2008. január 17. Levelesláda

A Kelet-Magyarország című napilapban és a hozzátartozó internetes hírportálon a SZON-on 2007. december 18-án kedden megjelent Nyéki Zsolt ,,Tiltakoznak a romák az érpataki rendezvény ellen" című cikke, mely a hétfői roma sajtótájékoztatóról számolt be.

Az elhangzott sajtótájékoztató kapcsán szerettünk volna reagálni a cikkre, de sajnos erre a mai napig a fenti médiumban nem kaptunk lehetőséget, ezért tájékoztatjuk a különböző nyomtatott sajtót és internetes hírportálokat, hogy a fent említet cikk kapcsán fontosnak tartjuk, hogy teljes terjedelemben megjelentessék a következő észrevételeinket:

1./ Érpatak Község önkormányzata 2007. december 15-én Árpád napi ünnepséget rendezett melynek keretében a házasságkötő termet Árpád teremnek nevezte el úgy, hogy a településhez kötődő vállalkozók és magánszemélyek felajánlásaiból egy gyönyörű szép bronz domborművet avatott. E kezdeményezésével kapcsolatban az önkormányzatnak semmiféle szégyenkezni valója nincs. Ha figyelembe vesszük, hogy országunkban a jelenlegi politikai hatalom egyáltalán nem kívánt hivatalosan megemlékezni semmiféle módon a 907. évi dicsőséges pozsonyi csatáról és a magyar seregeket vezénylő Árpád nagyfejedelemről a millecentenárium kapcsán, akkor minden jó érzésű, a magyarság történelmét ismerő és tisztelő embertől elismerést érdemel önkormányzatunk ünnepi rendezvénye.

2./ A Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg meghívott szervezetként azért vett részt a rendezvényünkön, mert tagjaik becsületes munkából élő, adófizető, hazájukat szerető, nemzetépítő emberek, akik mély érdeklődést tanúsítanak a nemzeti hagyományok iránt és jelentős érdemeket tudnak felmutatni a nemzeti hagyományápolás terén.

3./ A média valamint a népszerűséghajhász és szavazatéhes megélhetési politikusok hazug és álszent hisztériakeltésével ellentétben, - az őszinte lakossági visszajelzések által is megerősítve -nyugodt és tiszta lelkiismerettel tájékoztatom a tisztelt közvéleményt, hogy néhány bűnözőt és felbujtót, valamint egy-két orgazdát leszámítva a felvonulás nemhogy nem keltett semmiféle visszatetszést és félelmet az itt élőkben, hanem a lakosság többsége kifejezetten örült a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg megtisztelő jelenlétének.

4./ Visszautasítjuk azt az alaptalan vádat, hogy a rendezvény napján részünkről a faji megkülönböztetés bármilyen formája, a gyűlölet és félelemkeltés jelen lett volna! Erre szánalmas és demagóg módon tett kísérletet a Munkáspárt volt alelnöke, amikor egy hangosbemondó segítségével folyamatosan az Önkormányzat és a meghívott szervezetek elleni fellépésre próbálta buzdítani az ország különböző pontjából ideszállított ismeretlen kisebbségieket, annak ellenére, hogy a bejelentésük egy ,,csendes" demonstrációról szólt. A zömében nem érpataki romákból álló tömeg heccelésének egyik alapja ,,a romák nem kellő mértékű pénzbeli támogatása volt". Ezzel kapcsolatban folyamatosan és határozottan képviselem azt a véleményt, hogy azon követelmény, mely szerint megválasztásom óta kivétel nélkül mindenkinek: szegénynek és gazdagnak (és még a CKÖ elnök családjának is) teljesítenie kell a (kommunális-, gépjármű-, egyéb) adófizetési kötelezettségét, az még nem fajgyűlölet. Azon tény, hogy 1800 fős településünk önkormányzata a költségvetése közel egy negyedét (kb. 50 millió forintot) minden évben a kötelező állami segélyekre (rendszeres szociális segélyek, ápolási díj, lakásfenntartási támogatás, temetési segély stb.) költi és ezen túl, a kellően indokolt esetek kivételével nem szórja a pénzét folyamatosan még további átmeneti segélyek formájában is - a 100 és 200 ezer forint közötti havi nettó összegű segélyekből élő életerős, de munkahellyel nem rendelkező és azt nem is kereső emberek részére -, az még nem negatív diszkrimináció. Ezen személyek részére alkalmi munkavállalói lehetőséget ajánlunk.

5./ A rendezvényünk kezdetén megnyilvánuló szánalmas uszítási kísérletnek mindössze annyi eredménye volt, hogy minden jelenlévő jóérzésű ember eldönthette mi a különbség a fegyelmezetten és méltóságteljesen ünneplők és az artikulálatlanul, trágár szitkokat üvöltöző, aljas szándékkal és demagóg módon heccelt tömeg között. Kulturálatlan üvöltözésüket hallva felvetődik a kérdés, hogy amíg a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg képviselői - nem túl nagy létszámmal, vendégként ünnepelni, megemlékezni jöttek, ezek az általunk ismeretlen idegen településekről kéretlenül és tudatlanul idebolondított néhány tucatnyi bajkeverők vajon mit akartak? Ha netalán egyesek bárhol az országban még egyszer Olaszliszkát akarnak, akkor a becsületes magyar és a dolgos cigány lakosság nevében is közöljük, hogy Isten rendelése szerint a lincseléseket meg fogjuk akadályozni, mert egymással, a rendőrséggel valamint a hatóságokkal összefogva meg fogjuk védeni magunkat és embertársainkat.

6./ Az ünnepséget követő egyoldalúan megjelent nyilatkozatokat olvasva óhatatlanul felmerül a kérdés - vajon milyen jogon, milyen jogszabályi felhatalmazás alapján akar beavatkozni hatáskörét túllépve egy megyei roma szervezet a helyi önkormányzatok belügyeibe!? Talán sértőnek tartják, hogy Magyarország egyik honfoglaláskori településén méltó módon megünnepeljük történelmünk honfoglaláskori és egyéb dicső eseményeit!? Nem értjük, hogy egy történelmi megemlékezés, egy nemzeti hagyományápoló rendezvény miért sérti a roma közösségek vezetőit? Önkormányzatunk soha nem emelt kifogást a roma közösségek hagyományápoló rendezvényei miatt, sőt erejéhez mérten támogatta is azokat.

7./ Mint a helyi viszonyokat és az itt élőket jól ismerő, a közösségért felelős önkormányzati vezető, kénytelen vagyok ezen alkalommal is tájékoztatni mindenkit, hogy az irányunkban negatívan megnyilatkozó helyi CKÖ elnöknek az önkormányzati képviselők lemondásra való felszólítása helyett, nem a települési képviselők mandátumával kellene foglalkoznia, hanem a saját hatáskörébe tartozó visszás pályázati ügyeivel, mert a jogerős bírósági döntés szerint még most 2007-ben sem tud elszámolni a kisebbségi önkormányzat által 2004-ben megélhetési támogatás jogcímen kapott 1 millió forintos pályázati összeggel. A helyi CKÖ elnöknek az érpataki cigányokat megillető 1 millió Ft-os megélhetési támogatás eltüntetése után - a figyelmet másra terelve - a felelősség alól nem úgy kellene megpróbálni kibújnia, hogy - FIDESZ-es kormány idején Lungodromosként, MSZP-s kormány idején pedig szocialistaként - más megélhetési politikus társaikkal szövetséget keresve, együtt, közösen hisztériakeltés által próbálják teljesen sikertelenül és nevetséges módon fellázítani a helyi és a megyei cigányokat. Ez a helyi roma közösséggel szemben is tisztességtelen, mert éppen ez a lázító és követelőző magatartás az, ami legjobban akadályozza a romák társadalmi integrációját, valamint ez az a magatartás, ami legjobban ellene van a közös, békés együttélés kialakulásának! Ezt nyílván így látják a helyi romák is, hiszen a helyiek csekély számban (kb.15-20 fővel) vettek részt a helyi CKÖ által szervezett ,,csendes demonstráción". Ezért Orgován Zoltán a rendezvény idejére más településekről (Budapest, Nyíregyháza, Kisvárda, Tiszaszentmárton stb.) próbált meg importálni településünkre, felheccelt, s a végén a bátor gárdisták és nemzetvédők sikertelen megfélemlítése miatt csalódottan távozó idegen elemeket. Ezt a gondolatot támasztja alá a C-PRESS hírügynökségen 2007. december 18-án megjelentetett ,,Figyelem, Gárdisták! - Most Érpatak!" című beszámoló is: ,,gyülekezünk, jönnek a testvérek egész Szabolcsból: LD, RPM, MCF, CSZOSZ-esek"

8./ Szégyenteljesnek tarjuk a média részéről azt, hogy nem sikerült - nyilván nem is ez volt a céljuk - objektíven tudósítaniuk egy honfoglaláskori településnek, Érpatak községnek (a kistérségünkben egyedülálló módon megtartott) méltóságteljes rendezvényéről, ugyanis az Árpád nagyfejedelem dombormű tudomásunk szerint egyetlen hírportálon sem jelent meg. E helyett megpróbáltak ostobán szenzációt csiholni és a település polgármesterét igyekeztek szokásuk szerinti ,,pártatlan tájékoztatás" keretében lejáratni: ,,függetlenként indult, ... a Jobbik tagjaként köszöntötte a megjelenteket". Ez a közlemény hazugság, mert a rendezvényen a Jobbik tagjaként való köszöntés nem hangzott el, ugyanis soha nem voltam és a mai napig sem vagyok semmilyen pártnak tagja. Én a pártok változó politikai értékrendjénél állandóbb értékeket vallok magaménak. Mindig AZ IGAZSÁG, A REND ÉS A BECSÜLET pártján álltam, a rendelkezésre álló eszközeimmel mindig ezen értékekért harcoltam és közben rengeteg megtisztító erejű áldozatot is hoztam. Ezen utam mind eredményesebb bejárása érdekében LETTEM, VAGYOK, S MARADOK FÜGGETLEN ÉS SZABAD, természetesen az igazán harcos magyar hagyományok által meghatározottan, kifejezett nemzeti, keresztény és konzervatív értékekkel is áthatva.

Községünk becsületesen élő dolgos közössége nevében ezúton mondok köszönetet a Magyar Gárda, a Nemzeti Őrsereg és a Jobbik képviselőinek a megtisztelő jelenlétért és a színvonalas előadásokért, valamint az Árpád-házi zászlóért.

Kelt Érpatakon, 2008. január 06-án, Vízkereszt ünnepén.

Tisztelettel
Érpatak Község Önkormányzata nevében:
Orosz Mihály Zoltán s. k.
polgármester


http://magyargarda.hu/node/339
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyfejedelemről, méltóságteljesen, artikulálatlanul, tiszaszentmárton, észrevételeinket, szégyenteljesnek, sajtótájékoztató, millecentenárium, lakásfenntartási, megkülönböztetés, önkormányzatunk, embertársainkat, hagyományápolás, kistérségünkben, honfoglaláskori, rendezvényünkön, kötelezettségét, tisztességtelen, lungodromosként, nyilatkozatokat, felajánlásaiból, önkormányzatnak, visszautasítjuk, hisztériakeltés, szocialistaként, demonstrációról, lelkiismerettel, meghatározottan, hagyományápoló, megjelentetett, diszkrimináció, megjelentessék, magánszemélyek, visszatetszést, fegyelmezetten, kialakulásának, hozzátartozó internetes, érpataki rendezvény, hétfői roma, elhangzott sajtótájékoztató, fenti médiumban, különböző nyomtatott, fent említet, következő észrevételeinket, házasságkötő termet, településhez kötődő, gyönyörű szép, önkormányzatnak semmiféle, jelenlegi politikai, magyar seregeket, millecentenárium kapcsán, magyarság történelmét, NYÍLT LEVÉL MÉDIÁNAK ÉS ROMÁKNAK EGY NEMZETI HAGYOMÁNYŐRZŐ RENDEZVÉNY KAPCSÁN, Nyéki Zsolt, Érpatak Község, Magyar Gárda, Nemzeti Őrsereg, Ezért Orgován Zoltán, Most Érpatak, Mindig AZ IGAZSÁG, REND ÉS BECSÜLET, MARADOK FÜGGETLEN ÉS SZABAD, Kelt Érpatakon, Érpatak Község Önkormányzata, Orosz Mihály Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Szívet megérintő . . .  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Az izmaink nem csak testmozgás...  A haj állapotának javítása egy...  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó baby  A szeretetről  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Nem azt látja  Sárkány  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Alvó kutya  Jó éjszakát  Sárkány  Reményik Sándor: Itt most virá...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nárcisz  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Manna OWell tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Sok ember olyan,  Nagy Feró megmondta?  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  A szeretetről  Esti Ima !  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
hozzátartozó internetes, érpataki rendezvény, hétfői roma, elhangzott sajtótájékoztató, fenti médiumban, különböző nyomtatott, fent említet, következő észrevételeinket, házasságkötő termet, településhez kötődő, gyönyörű szép, önkormányzatnak semmiféle, jelenlegi politikai, magyar seregeket, millecentenárium kapcsán, magyarság történelmét, nemzeti hagyományok, nemzeti hagyományápolás, média valamint, őszinte lakossági, tisztelt közvéleményt, felvonulás nemhogy, lakosság többsége, alaptalan vádat, rendezvény napján, faji megkülönböztetés, hangosbemondó segítségével, meghívott szervezetek, ország különböző, költségvetése közel, kötelező állami, kellően indokolt, pénzét folyamatosan, rendezvényünk kezdetén, általunk ismeretlen, becsületes magyar, dolgos cigány, rendőrséggel valamint, hatóságokkal összefogva, ünnepséget követő, megyei roma, helyi önkormányzatok, történelmi megemlékezés, nemzeti hagyományápoló, roma közösségek, helyi viszonyokat, közösségért felelős, irányunkban negatívan, önkormányzati képviselők, települési képviselők, saját hatáskörébe, jogerős bírósági, kisebbségi önkormányzat, érpataki cigányokat, figyelmet másra, felelősség alól, megyei cigányokat, helyi roma, romák társadalmi, helyi romák, helyiek csekély, rendezvény idejére, bátor gárdisták, gondolatot támasztja, testvérek egész, média részéről, céljuk &#8211, honfoglaláskori településnek, kistérségünkben egyedülálló, település polgármesterét, közlemény hazugság, pártok változó, rendelkezésre álló, igazán harcos, megtisztelő jelenlétért, színvonalas előadásokért, nagyfejedelemről, méltóságteljesen, artikulálatlanul, tiszaszentmárton, észrevételeinket, szégyenteljesnek, sajtótájékoztató, millecentenárium, lakásfenntartási, megkülönböztetés, önkormányzatunk, embertársainkat, hagyományápolás, kistérségünkben, honfoglaláskori, rendezvényünkön, kötelezettségét, tisztességtelen, lungodromosként, nyilatkozatokat, felajánlásaiból, önkormányzatnak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 2439
  • e Hónap: 19232
  • e Év: 152149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.