|
2018-02-15 19:33:12, csütörtök
|
|
|
Tésztához
25 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
1 csapott kávéskanál kristálycukor
2 dkg élesztő (friss)
1 csipet só
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
50 g vaj
1 dl házi tej / teljes tej
Töltelék
100 g sárgabarack (aszalt)
50 g mazsola
1 db narancs héja
1 db narancs leve
100 g vaj
60 g cukor - nád
30 g búza-rétesliszt (BFF 55)
70 g dió (durvára tört)
Kenéshez
50 g baracklekvár
Tetejére
100 g porcukor
2 evőkanál víz
Elkészítés
130 perc
Egy tálba kimértem a lisztet, cukrot. Egyikfelébe morzsoltam az élesztőt a másikba szórtam a csipet sót. Majd beleütöttem a tojást és beletettem a puha vajat, ráöntöttem a langyos tejet és összeállítottam, majd 5-10 percig gyúrtam a tésztát. Azután letakartam konyharuhával és kelesztettem 1 órát.
Kimértem a mazsolát, alaposan megmostam a narancsot és ráreszeltem a héját. Majd apró kockákra vagdostam az aszalt barackot, ezután a mazsolához öntöttem és belecsavartam a narancs levét, majd jól összekevertem és félretettem (néha-néha átkevertem).
30 perc elteltével a puha vajat és a nádcukrot habosra kevertem, majd kézzel kicsavartam az aszaltgyümölcsökből a narancslevet. Hozzátettem a vajhoz, rászórtam a diót és a lisztet, jól összekevertem.
Mikor a tészta jól megkelt, átgyúrtam és enyhén lisztezett felületen téglalap formára nyújtottam (kb35x50cm). Ezután rápakoltam a tölteléket kis darabokban és elegyengettem. Utánna a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekertem.
Ezt hosszában kettévágtam. A tetején pár centit meghagytam, úgy könnyebb a töltelékkel kifelé fordítva összefonni egymáson a két ágat.
Fonás után koszorú formát alakítottam belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tésztát.
Letakartam konyharuhával és fél órát kelesztettem. Bekapcsoltam a sütőt 200 C fokra. Fél óra elteltével levettem a konyharuhát a tetejéről és betoltam a sütőbe. 10 perc sütés után tettem rá alufóliát, ugyanis az aszalt gyümölcsök könnyen megégnek.Majd így sütöttem 20 percig. A végén levettem a fóliát és még 10 percig sütöttem. Nálam az össz sütési idő 40 perc volt. Mikor kihűlt, egy ecset segítségével rákentem a barackdzsemet, ettől lett szép fényes!
(Ezután kell rászórni a szeletelt mandulát,de nekem nem volt itthon). A porcukrot egy evőkanál vízzel sűrűre kevertem és a kanál segítségével rácsúrgattam a koronára.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: összeállítottam, konyharuhával, elegyengettem, összekevertem, barackdzsemet, belecsavartam, kristálycukor, bekapcsoltam, rácsúrgattam, kelesztettem, segítségével, narancslevet, baracklekvár, sütőpapírral, hozzátettem, feltekertem, egyikfelébe, ráreszeltem, kicsavartam, félretettem, kettévágtam, töltelékkel, alakítottam, konyharuhát, beleütöttem, sárgabarack, meghagytam, tölteléket, letakartam, morzsoltam, összefonni, elteltével, rápakoltam, beletettem, gyümölcsök, elkészítés, tálba kimértem, másikba szórtam, puha vajat, langyos tejet, aszalt barackot, mazsolához öntöttem, narancs levét, nádcukrot habosra, hosszanti oldalánál, töltelékkel kifelé, aszalt gyümölcsök, végén levettem, össz sütési, ecset segítségével, szeletelt mandulát, evőkanál vízzel,
|
|
|
|
tálba kimértem, másikba szórtam, puha vajat, langyos tejet, aszalt barackot, mazsolához öntöttem, narancs levét, nádcukrot habosra, hosszanti oldalánál, töltelékkel kifelé, aszalt gyümölcsök, végén levettem, össz sütési, ecset segítségével, szeletelt mandulát, evőkanál vízzel, kanál segítségével, összeállítottam, konyharuhával, elegyengettem, összekevertem, barackdzsemet, belecsavartam, kristálycukor, bekapcsoltam, rácsúrgattam, kelesztettem, segítségével, narancslevet, baracklekvár, sütőpapírral, hozzátettem, feltekertem, egyikfelébe, ráreszeltem, kicsavartam, félretettem, kettévágtam, töltelékkel, alakítottam, konyharuhát, beleütöttem, sárgabarack, meghagytam, tölteléket, letakartam, morzsoltam, összefonni, elteltével, rápakoltam, beletettem, gyümölcsök, elkészítés, nyújtottam, ráöntöttem, rétesliszt, darabokban, átkevertem, lisztezett, mazsolához, kávéskanál, nádcukrot, porcukrot, tésztához, vagdostam, alufóliát, szeletelt, oldalánál, felületen, tetejéről, hosszanti, megmostam, narancsot, rászórtam, átgyúrtam, hosszában, sütöttem, tetejére, mandulát, egymáson, kockákra, porcukor, töltelék, levettem, alaposan, betoltam, kimértem, szorosan, rákentem, mazsolát, koronára, kenéshez, evőkanál, élesztőt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 736
- e Hét: 4246
- e Hónap: 6141
- e Év: 56932
|
|
|