|
2018-02-24 13:55:10, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)
A töltelékhez:
3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.
Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.
A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.
Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.
Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: vaníliaaromából, baracklekvárral, átpasszírozzuk, felforrósítjuk, szódabikarbóna, visszatesszük, tojásfehérjét, tojásfehérje, tojássárgája, baracklekvár, sütőpapírral, megszilárdul, összegyúrjuk, nyomózsákba, töltelékhez, elkészítése, citromlével, hozzávalóit, rászáradjon, elsimítjuk, hozzávalók, tölteléket, töltelékbe, kinyújtjuk, késhegynyi, citromosat, távolságra, támasszuk, mellőztem, megkenjük, világosra, kivesszük, tésztához, vaníliás, vékonyan, mazsolát, félig sült, tészta hozzávalóit, tészta teteje, túrós tölteléket, sütőbe vissza, cukorral kemény, kész tésztára, tészta tetejére, lekvárt felforrósítjuk, résekbe töltjük, sütő ajtaját, kicsit támasszuk, Extra Jam,
|
|
|
|
félig sült, tészta hozzávalóit, tészta teteje, túrós tölteléket, sütőbe vissza, cukorral kemény, kész tésztára, tészta tetejére, lekvárt felforrósítjuk, résekbe töltjük, sütő ajtaját, kicsit támasszuk, vaníliaaromából, baracklekvárral, átpasszírozzuk, felforrósítjuk, szódabikarbóna, visszatesszük, tojásfehérjét, tojásfehérje, tojássárgája, baracklekvár, sütőpapírral, megszilárdul, összegyúrjuk, nyomózsákba, töltelékhez, elkészítése, citromlével, hozzávalóit, rászáradjon, elsimítjuk, hozzávalók, tölteléket, töltelékbe, kinyújtjuk, késhegynyi, citromosat, távolságra, támasszuk, mellőztem, megkenjük, világosra, kivesszük, tésztához, vaníliás, vékonyan, mazsolát, porcukor, helyette, tehetünk, tetejére, vastagra, simítjuk, maradjon, tésztára, rácsokat, citromlé, cukorral, töltjük, nyomóba, lekvárt, sütőpor, reszelt, langyos, résekbe, cseppet, nyomunk, szereti, tepsibe, ajtaját, sütőből, tészta, vissza, töltve, verjük, kicsit, sütőbe, kemény, sütjük, teteje, készre, bélelt, tejére, citrom, tegyen, tejföl, csipet, cukrot, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 102
- e Hét: 3612
- e Hónap: 5507
- e Év: 56298
|
|
|