Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Légző gyakorlatok a megfelelő oxigénellátás biztosítására
  2015-07-16 11:39:19, csütörtök
 
   
  1. Ülésben enyhe előrehajlás közben végezzünk kilégzést, karunkat könyökben hajlítva emeljük oldalsó középtartásba. A tenyerünk előre nézzen, és a lapockákat húzzuk össze. Ebben a helyzetben maradjunk 2-3 másodpercig.

2. Helyezzük mindkét kezünket a combunkra. Jobb karemeléssel szívjuk be a levegőt, majd karleengedéssel fújjuk ki. A gyakorlatot ellenkezőleg is végezzük el.

3. Emeljük mindkét karunkat vállhoz. Vállkörzés közben végezzünk ritmusos ki- és belégzést.

4. Állásban, nyújtsuk a két kart magastartásba. Végezzünk törzshajlítást előre kilégzéssel, majd törzsnyújtás közben emeljük mindkét kart oldalsó középtartásba és lélegezzünk be.

5.Kis terpeszállásban emeljük oldalsó középtartáson át emeljük mindkét kart íves tartásba a fej fölé és közben végezzünk törzsfordítást balra belégzéssel, majd visszatérve a kiinduló helyzetbe lélegezzünk ki. A gyakorlatot végezzük el a másik irányba is.

6. Kis terpeszállásban emeljük mindkét karunkat magastartásba, és végezzünk törzshajlítást balra bal kar leengedéssel tarkóra belégzéssel, majd a kiinduló helyzetbe visszatérve fújjuk ki a levegőt. A gyakorlatot a másik irányba is végezzük el.

7. Kis terpeszállásban hajlítsuk be kicsit a térdünket is és felső testünkkel hajoljunk egészen előre (jól görbítsük a hátunkat), közben fújjuk ki a levegőt, majd lassan egyenesedjünk föl és nyújtózás közben vegyünk mély levegőt.

8.Üljünk egyenes háttal a széken. Ujjainkat fűzzük össze, tenyerünket fordítsuk ki és emeljük fel a két karunkat nyújtva a fej fölé. Lélegezzünk be az orron keresztül mélyen, majd karleengedés közben fújjuk ki a levegőt.

9.Üljünk kényelmesen a szék elülső peremére, majd lassan emeljük ki a felső testünket- egyenesedjünk ki- és közben szívjuk be a levegőt jó mélyen a tüdőnkbe.
Hagyjuk, hogy a levegő lassan kiáramoljon- lassú kilégzés- majd görbítsük a hátunkat.

10.Üljünk kényelmesen. Helyezzük a két tenyerünket az elülső, alsó bordaívre. Kilégzés alatt nyomjuk a tenyerünket a jelzett területre, ezzel nyújtva a kilégzés fázisát, majd a belégzés idejére szüntessük meg a nyomást a tenyerek kis emelésével.

11.Az előző gyakorlatot végezzük el fordítva is. A belégzés alatt fejtsünk ki nyomást, majd a kilégzés idéjére lazítsunk.

12.Ülésben az egyik kezünk oldalra és hátra nyújtásával végezzünk törzsfordítást hátra, miközben belélegzünk. Ezt követően forduljunk vissza kiinduló helyzetbe és lazán fújjuk ki a levegőt. A gyakorlatot az ellenkező oldalra és ellenkező kézzel is végezzük el.

13. Állásban támaszkodjunk egy stabil szék támlájára vagy asztal szélére. Gömbölyű háttal guggoljunk le és fújjuk ki a levegőt. Ezután álljunk fel, és döntsük a törzsünket előre egyenes háttal, közben mélyen lélegezzünk be.

14. Ülésben emeljük mindkét karunkat rézsútosan magastartásba, homorítsunk a törzsünkkel, miközben belégzünk, majd tegyük a kezünket csípőre, ejtsük előre a vállunkat, domborítsuk a hátunkat, és hosszan fújjuk ki a levegőt.

15. Tegyük az ujjainkat a vállunkra, a könyökünk legyen a törzsünk mellett. A belégzés alatt a könyökünket hátrahúzzuk, a lapockákat zárjuk, mellkasunkat kitágítjuk. A kilégzés alatt a könyökünket előre hozzuk, a vállunkat leengedjük, a fejünket lehajtjuk.

16.Emeljük a két karunkat oldalsó középtartásba. Fordítsuk a tenyerünket kifelé, ujjakkal fölfelé, s mintha kétoldalt falat vagy ajtófélfát igyekeznénk széttolni, oldalirányba jól nyújtózzunk meg, miközben beszívjuk a levegőt. Lassan engedjük le a karunkat a törzsünk előtt keresztezve, és fújjuk ki a levegőt.

képekkel Link

Torna elemekkel összekötött légzőgyakorlatok:

1. Állásban vagy ülésben belégzés közben emeljük a kart mellső középtartáson át magastartásba, a törzsünkkel kissé homorítsunk. Ezután lassan engedjük le a kart , enyhén döntsük a törzsünket előre és fújjuk ki a levegőt.

2. Kis terpeszállásban a törzsünk előtt emeljük a karunkat magastartásba és fölfelé nyújtózva szívjuk be a levegőt. Kilégzés közben hajoljunk előre, majd érintsük meg az egyik bokánkat mindkét kezünkkel. Ezután emelkedjünk fel és belégzés után törzshajlítás közben érintsük a másik bokánkat.

3. Guggoljunk le, fújjuk ki a levegőt, majd hírtelen felugorva lélegezzünk be. A visszaesés és a guggolás már ismét a kilégzés fázisában történik.

4. Kis terpeszállásban hajlítsuk be a bal térdünket, jobb lábunkat tegyük ki oldalra. Kulcsoljuk össze a két kezünket, engedjük le a két karunkat s előre dőlve lélegezzünk ki. A karokat emeljük magasra, törzsünkkel kissé jobbra fordulva dőljünk hátra és lélegezzünk be. Karjainkkal erősen megnyújtózva feszítsük meg az összes izmunkat, és tartsuk vissza a levegőt. Néhány másodperc múlva engedjük le a karunkat, és hátunkat, vállunkat, lábunkat ellazítva fújjuk ki a levegőt. Végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra is, folyamatosan néhányszor.

5. Álljunk alapállásba. Bal kezünket tegyük csípőre. Jobb karunkat hátulról felemelve lazán ejtsük magunk elé, közben derékból hajoljunk kissé előre és engedjük ki a levegőt. Ezután a jobb vállunkat húzzuk fel, feszítsük hátra, és mint mindig, most is orron át lélegezzünk be. Ebben a pózban tartsuk vissza kis ideig a levegőt, majd jobb karunkat hozzuk a törzsünk elé, itt nyújtózzunk kissé balra, és lélegezzünk ki.
Ezután jobb karunkat emeljük magasra, húzzuk hátra, miközben belélegzünk. Ebből a helyzetből ejtsük előre a jobb karunkat (kiindulási állapot), és engedjünk ki minden levegőt a tüdőnkből. Végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra is. Ha nagyon megterhelő folyamatosan végezni a feladatot, akkor egy-egy komplett légzésciklus közé, terpeszállásban maradva, iktassunk be néhány nyugodt légvételt. Addig végezzük ezt a gyakorlatot is, amíg jól esik.

6. Álljunk alapállásba. Két karunkat engedjük a test mellé és fújjuk ki a levegőt. Szorítsuk ökölbe a két kezünket, emeljük mindkét karunkat magastartásba, nyújtózkodjunk meg és szívjuk be a levegőt. Bal karunkat engedjük le oldalsó középtartásba, húzzuk hátra, miközben egyenletesen fújjuk mi a levegőt. Ezután folyamatos belégzés közben nyújtózzunk meg a jobb karral balra, miközben a törzzsel is kissé balra hajlunk. A karunkat emeljük magastartásba, és ezalatt tartsuk vissza a levegőt, majd a karokat lazán magunk elé ejtve lélegezzünk ki ( kiindulási helyzet). A gyakorlatot folyamatosan végezzük el a másik karunkkal is.

7. Álljunk alapállásba. Karunkat engedjük le a testünk mellé, hátunkat, vállunkat lazítsuk el, és előredőlve engedjük ki a levegőt. Emeljük tarkóra a kezünket, húzzuk hátra a könyökünket, zárjuk a lapockákat és lélegezzünk be. Törzsünkkel forduljunk ki balra, és engedjük ki a levegőt. Ebben a helyzetben maradva nyújtózzunk magasra a jobb karunkkal, tágítsuk ki a mellkasunkat és lélegezzünk be. Tartsuk benn a levegőt, miközben szorítsuk ökölbe a kezeinket, majd nagy körzéssel hátra engedjük le a karunkat a test mellé. Lazítsuk el a vállunkat, törzsizmokat, és engedjük ki a levegőt (kiindulási helyzet). A másik karral folytatjuk a gyakorlást.

8. Alapállásból a jobb lábunkkal lépjünk ki előre, hajlítsuk a térdünket és az elöl lévő lábra helyezzük a testsúlyt. A bal térd hátul nyújtott helyzetben. Karunkat lazán engedjük le és lélegezzünk ki. Ezután a gerincünket egyenesítsük ki, a karunkat emeljük magastartásba, és szívjuk be jó mélyen a levegőt. Vigyük a karunkat a test mögé és kulcsoljuk össze az ujjainkat. Ebben a helyzetben ellazított vállal engedjük ki a levegőt. Kezünk maradjon összekulcsolva, törzsünkkel forduljunk el kissé jobbra, és szívjuk be a levegőt. A gyakorlást a szimmetrikus változattal folytatjuk.

9. A szék szélén ülve emeljük mindkét kart tarlóra. A jobb karunkat engedjük a törzsünk mellé, a bal karral pedig nyújtózzunk magastartásba és hajlítsuk a törzsünket jobbra, miközben erőteljes belégzést végzünk. A bal karunkat leengedve, egyenesítsük a törzsünket és fújjuk ki a levegőt. A gyakorlatot az ellenkező oldali karral, az ellenkező oldalra is végezzük el.

10. Ülve vagy kis terpeszállásban tegyük mindkét kezünket vállra. Forduljunk el a törzsünkkel jobbra, miközben a jobb karunkkal oldalra, föl-és hátrafelé nyújtózunk. Erőteljes belégzés után a kiinduló helyzetben fújjuk ki a levegőt.
A gyakorlatot az ellenkező oldalra is végezzük el.

11. Az előző kiinduló helyzetben mindkét kezünket tegyük tarkóra, a könyökünket emeljük vállmagasságba. Dőljünk előre, a könyökünket ejtsük előre, és fújjuk ki a levegőt. A törzs kiegyenesítésével, a könyökünket húzzuk hátra, a mellkasunkat homorítsuk és lélegezzünk be.

12. Ülésben a bal kezünket emeljük csípőre, a jobb kart pedig emeljük magastartásba és hajoljunk előre a bal térdhez, közben fújjuk ki a levegőt. Egyenesítsük a törzsünket, a jobb karral nyújtózzunk rézsútosan hátra és a törzsünkkel utána fordulva lélegezzünk be. A gyakorlatot a másik oldalra is végezzük el.

képekkel Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Címkék: légzőgyakorlatok, karleengedéssel, terpeszállásban, nyújtózkodjunk, vállmagasságba, törzshajlítást, összekulcsolva, törzsfordítást, magastartásba, középtartáson, középtartásba, egyenesedjünk, törzshajlítás, támaszkodjunk, mellkasunkat, törzsnyújtás, folyamatosan, alapállásból, egyenesítsük, karleengedés, leengedéssel, szimmetrikus, törzsizmokat, légzésciklus, karemeléssel, oldalirányba, ellenkezőleg, egyenletesen, megnyújtózva, belélegzünk, lélegezzünk, tenyerünket, törzsünkkel, könyökünket, kényelmesen, alapállásba, tenyerünk előre, lapockákat húzzuk, helyzetben maradjunk, gyakorlatot ellenkezőleg, kiinduló helyzetbe, gyakorlatot végezzük, másik irányba, orron keresztül, szék elülső, felső testünket-, levegő lassan, jelzett területre, kilégzés fázisát, belégzés idejére, előző gyakorlatot, belégzés alatt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.19. 19:19 A zebrán gázoltak halálra egy idős nőt Szerencsen
11.19. 19:19 Halálra gázoltak egy nőt Kispesten
11.19. 19:18 Horváth Gabriella lett a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára
11.19. 18:59 Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama
11.19. 18:58 Két megyében keddi havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
11.19. 18:48 Minisztercserékről döntött a nagyobbik román kormánypárt
11.19. 18:48 Csökken az üzemanyagok ára
11.19. 18:38 Nemzetek Ligája - Rossi: a játékosok átérezték az utolsó két meccs fontossá...
11.19. 18:29 Férfi tenisz-világranglista - A világbajnok Zverev egy helyet javított
11.19. 18:29 Afrikai sertéspestis - Újabb Bihar megyei településeken jelent meg a kór
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Angyal a parton  Szükséged van Isten erejére ah...  Szent Ferenc atyánk példájára ...  Aranyosi Ervin: Nyugtasd meg l...  9 évelő, amiket ősszel érdemes...  Png kislány  Oltalmad alatt - Hangoskönyv  Őszi kép  Png cica  Facebookon kaptam  Beteg gyerek  Kellemes estét  Egyházmegyei Családi Lelki Nap...  Szép írások  Facebookon kaptam  Prédikátor és próféta  Dsida Jenő: ZÚG AZ ŐSZI SZÉL  Bagoly vicc  Nagy Szent Albert püspök és eg...  Karácsonyi díszek és hóemberek...  A nővér, aki tanúja volt Pio a...  Háromféle nő  Szép írások  Tündéri kép az állatokról  Lila virágok  Szentmise közvetítés szerdán é...  Házifeladat  Komolyzene  Békés estét  Fürdés  A kereszt híd lehet életed sza...  Szentmise közvetítés szerdán é...  A nővér, aki tanúja volt Pio a...  Ébredés és evangélizáció  Aranyosi Ervin: Addig maradsz...  Facebookon kaptam  Szép napot  JaDe jókívánsága  A Székely László-ügy sebészi s...  Imádság  Facebookon kaptam  Békés estét  Facebookon kaptam  Giorgio atya, a balesetben leb...  Sajó Sándor: EZ ÉLTESSEN MAGYA...  Csónak a parton  Héja - nász az avaron  Őszi kép  Facebookon kaptam  Stignor István: ŐSZ  Egyház  Színes virágok  Jó reggelt , szép napot  Egyházmegyei Családi Lelki Nap...  Vöröshajú szépség és a rózsa  Természet őszi esőben  Földes Gábor emlékéért  Komolyzene  November közepe  Mesés álmokat!  Wass Albert: Ember az országút...  Az utolsó szó jogán  Könyvbemutató_Dr. Székely Jáno...  November közepe  Ábrányi Emil: ŐSZI VÍZPART  Angyal - vallásos verses kép  Png nő  Őszidő, de szép, de gyönyörű v...  Isten  Minden arany már, a Napsugár i...  Isten  Dsida Jenő: ZÚG AZ ŐSZI SZÉL  Szalagok vegyesen díszítéshez  Nem szeretem a karácsonyt. Már...  Amíg tart a csoda  Isten  Tavasz világában  Citromos_mézes tea a hideg nap...  Hófehérre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lila virágok  A vajtökről - sütőtök  Jó éjszakát , szép álmokat  Angyal - vallásos verses kép  Kellemes esti kikapcsolódást  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Garai Katalin:Szeretet csokor....  Szép estét  Prédikátor és próféta  Hull a hó?  Színes virágok  Szèp estét kedves látoga...  Ábrányi Emil: ŐSZI VÍZPART  Facebookon kaptam  Rózsa  Őszi kép  Facebookon kaptam  Kellemes esti kikapcsolódást 
Bejegyzés Címkék
tenyerünk előre, lapockákat húzzuk, helyzetben maradjunk, gyakorlatot ellenkezőleg, kiinduló helyzetbe, gyakorlatot végezzük, másik irányba, orron keresztül, szék elülső, felső testünket-, levegő lassan, jelzett területre, kilégzés fázisát, belégzés idejére, előző gyakorlatot, belégzés alatt, kilégzés idéjére, egyik kezünk, ellenkező oldalra, stabil szék, törzsünket előre, kezünket csípőre, könyökünk legyen, törzsünk mellett, könyökünket hátrahúzzuk, lapockákat zárjuk, kilégzés alatt, könyökünket előre, vállunkat leengedjük, fejünket lehajtjuk, tenyerünket kifelé, törzsünk előtt, kart mellső, törzsünkkel kissé, karunkat magastartásba, egyik bokánkat, másik bokánkat, kilégzés fázisában, karokat emeljük, összes izmunkat, másik oldalra, jobb vállunkat, pózban tartsuk, helyzetből ejtsük, jobb karunkat, test mellé, jobb karral, karunkat emeljük, karokat lazán, gyakorlatot folyamatosan, másik karunkkal, testünk mellé, helyzetben maradva, jobb karunkkal, másik karral, jobb lábunkkal, elöl lévő, gerincünket egyenesítsük, test mögé, helyzetben ellazított, szimmetrikus változattal, szék szélén, törzsünk mellé, törzsünket jobbra, ellenkező oldali, törzsünkkel jobbra, kiinduló helyzetben, előző kiinduló, könyökünket emeljük, könyökünket ejtsük, törzs kiegyenesítésével, könyökünket húzzuk, mellkasunkat homorítsuk, jobb kart, törzsünkkel utána, légzőgyakorlatok, karleengedéssel, terpeszállásban, nyújtózkodjunk, vállmagasságba, törzshajlítást, összekulcsolva, törzsfordítást, magastartásba, középtartáson, középtartásba, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 1173
  • e Hónap: 24788
  • e Év: 662241
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.