Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
20 év múlva Kánaán
  2013-02-23 09:54:42, szombat
 
  20 év múlva Kánaán

Orbán Viktor évet értékelt, 2012-őt, azaz az elrugaszkodás évét - bár tartalmilag inkább a kicsit távolabbi múltat ostorozó, a közelmúltat feldicsőítő és a jövőt fantasztikus vízióba öntő kampánybeszédnek lehettek részesei a hallgatók, olvasók.

Röviden összefoglalva: ami problémák vannak, az mind a szocialistáktól erednek (na jó, meg a külföldiektől és a bankoktól), ami jó, az pedig egyértelműen a Fidesz.

A múlt?

"Az eredmények azt mutatják, Magyarország jobban teljesít. A magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába; jó döntés volt kitörni a kényszerpályáról, és jó döntés volt magunk kezébe venni a sorsunkat (...) ennek a sikernek nem örülnek azok, akik sok éven, évtizeden át politikai és gazdasági hasznot húztak hazánk gyengeségéből. Ők arra készülődnek, hogy visszavigyék Magyarországot a múltba, azt remélik, az már megszépült (...), ,,tévednek, egy erős ország nem felejt". Nem felejtjük el azt a nyolc évet. Nem felejtjük el, kik és hogyan adósították el az országunkat, a városainkat, a falvainkat, a családjainkat. Nem felejtjük el, hogy elvették az otthonteremtés lehetőségét a fiataloktól. Nem felejtjük el, hogy elvették a támogatást a magyar családoktól. Nem felejtjük el, hogy elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat. (...) és azt sem felejtjük el, hogy mindennek az ellenkezőjét ígérték. Nem felejtjük el, hogy nyolc éven át hazudtak a magyaroknak; és a békésen ünneplő emberekre uszították a rohamrendőröket. Nem felejtjük el, hogy együtt tették tönkre az országot." (Orbán Viktor évértékelő, fidesz.hu)

Igaz, például a városok és falvak eladósítását egy az egyben a szocialistákra kenni, ez erős csúsztatás, de hát ilyen alkalmakkor nyugodtan el lehet felejtkezni a fideszes vezetés alatt túlköltekező önkormányzatokról, és a tizenharmadik havi nyugdíj jogosságát is erősen megkérdőjelezik azok, akik valamilyen kifürkészhetetlen okból csak az év 12 hónapjára kapnak fizetést. De végül is ez egy kampánybeszéd, nem pedig statisztikai közlemény.



A jelen?

,,olyan országot építünk, amelyben nem bankárok és külföldi bürokraták mondják meg, hogyan éljünk, milyen alkotmányunk legyen, mikor emelhetünk béreket, nyugdíjakat. Olyan országot építünk, ahol senki nem erőlteti rá mások érdekeit a magyarokra." (Orbán Viktor évértékelő, fidesz.hu)

És Orbán Viktor szerint hazánk jobban teljesít - ezt érezhetik a minimálbéreresek, hiszen a kormányváltás óta 24 500 forinttal nőtt a minimálbér (tegyük hozzá, csak a bruttója, olyannal, mint nettó meg reálérték nem kell foglalkozni, politikusaink sem teszik) és a nyugdíjasok is örülhetnek, mivel a Fidesz nemcsak megőrizte, hanem meg is emelte a nyugdíjak reálértékét, tehát nem hagyja, hogy az idős emberek életszínvonala csökkenjen. Egészségügyünk igazi sikertörténet (hiába, ő nem vár 4 hónapot egy szakrendelésre bejutásra, egy hónap egy rutin kórházi kivizsgálásra), igaz, az igazi sikerhez kell még 6460 új ápolónő (talán csökkentené a hiányt, ha nem küldenék a munkaképes meglévőket erőszakkal nyugdíjba ...)

Van, ami kimaradt: mondjuk a csökkenő GDP meg olyan apróságok, mint az építőipar mélyrepülése, a foglalkoztatás csökkenése, az infláció meg az elvándorlás nem volt terítéken, de ezek részletezése nem is várható el egy kampány során az épp regnáló miniszterelnöktől.

Ha pedig hiányoljuk a konkrét számokat, esetleg úgy érezzük, a KSH által közzétett számok alapján kikövetkeztethető tendenciák nem igazán tükröződnek az évértékelésben, jusson eszünkbe a régi vicc:

Egy matematikus, egy könyvelő és egy közgazdász jelentkezik ugyanarra az állásra. Az interjút végző jövőbeli főnök először behívja a matematikust és megkérdezi:
- Kettő meg kettő az mennyi?
A matematikus válaszol:
- Négy
A leendő főnök rákérdez:
- Biztos?
A matematikus furcsán néz, de aztán újra válaszol:
- Igen, egészen biztosan négy.
A következő a könyvelő, aki a ugyanarra a ,,kettő meg kettő mennyi" kérdésre így válaszol:
- Átlagban négy - lehet ugyan plusz-mínusz 10% eltérés, de átlagban négy.
Végül a közgazdász kerül sorra és kapja ugyanazt a kérdést, ,,mennyi kettő meg kettő". A közgazdász erre szó nélkül feláll, odamegy az ajtóhoz, bezárja, majd az ablakon lehúzza a rolót, végül odaül szorosan a kérdező mellé és visszakérdez:
- Mit szeretne, mennyi legyen?

A jövő?

És ha már Magyarország jobban teljesít, a jövő az, amire igazán koncentrálni kell, arra, mi lesz húsz év múlva:

"A mi mestertervünk szerint megszüntetjük az ország külső pénzügyi függését. Megszüntetjük Magyarország energiafüggőségét. Mindenkit kisegítünk a devizaadósságból, megállítjuk a népesség fogyását. Mindenki talál majd itthon munkát, aki itthon kíván dolgozni. A magyar gazdaság versenyképességét a világ legjobb harminca közé visszük. Az újraiparosítással a magyar ipart összeépítjük a némettel. A pénz, az energia és az információ költségszintje a hazai vállalkozások számára alacsonyabb lesz a versenytársaink költségszintjénél (...).

Tízezer exportáló, versenyképes magyar középvállalatot fogunk felépíteni. 15-20 regionális magyar multi ad majd erőt a magyar gazdaság globális terjeszkedéséhez, és közben a nemzeti össztermék 50 százaléka alá csökkentjük az államadósságot (...) innovációra és kutatásra fordítják majd a nemzeti össztermék 4-5 százalékát, és több egyetemet is ,,bevisznek" a világ legjobb kétszáz egyeteme közé. Kultúra, tudomány, zene és sport területén népességszámunknál jóval tekintélyesebb helyezést érünk majd el (...) a Kárpát-medencében élő és a világban szétszórt magyarokat kulturális, közjogi és szellemi tekintetben is integrálni fogják. Szétszórattatásból világnemzetet építünk (...) mindezek mellett a magyar családok életszínvonala meghaladja majd az európai átlagot." (Orbán Viktor évértékelő, fidesz.hu)

Tehát: nemzetközi függőségünket úgy megszüntetjük, hogy iparunkat összeépítjük a némettel, mindenki kilábal a devizaadósságból, annyi munkahely lesz, amennyi csak kell, a pénz, az energia és az információ költsége a magyaroknak olcsóbb lesz, valamint az egész világban szétszórt magyarság közjogi és szellemi tekintetben integrálva lesz világnemzetként. És végül, de nem utolsó sorban megszűnik energiafüggőségünk és az államadósság is a GDP 50%-a alá kerül. Tehát, ha 20 év múlva az ifjú vándor megpihen, az magában a Kánaánban fog történni.



Az ellenfelek?

És kik az igazi ellenségek? Ők sem maradhattak ki: az ellenzék az, amely a Fidesz hatalmára tör és ezzel megakaszthatja a szép új világ eljövetelét és mindezt valójában a külföldi érdekcsoportok akarják (hogy ne maradjanak táplálék nélkül az összeesküvés-elmélet pártiak sem:

"(...) pontosan tudjuk, mire készülnek. A bankok adóját elengednék, és helyette megint az embereket adóztatnák, csökkentenék a minimálbért, megvágnák a nyugdíjakat, és megint elvennék a gyermekek után járó adókedvezményt (...) ezektől a politikusoktól a felsorolt lépéseket várják a bankok, a spekulánsok. És a gyengék mindig meghajolnak az erősek akarata előtt (...) Soha sem álltak ki, és most sem állnak ki a magyarok érdekeiért. Ezért van az, hogy mint húst a legyek, dongják őket körül az erős külföldi érdekcsoportok. Valójában azok akarják visszaültetni őket a magyarok nyakába." (Orbán Viktor évértékelő, fidesz.hu)



És végül a fiatalokhoz is akadt pár jó szava, például a röghözkötés jogosságáról; miniszterelnökünk természetesnek nevezte, ha a fiatal, tehetséges, agilis szakembereket - akiket a magyar emberek adóforintjaiból képeztek ki - legalább egy ideig itthon, magunk között akarjuk látni.



És igen, még el sem érjük a 20 év múlvára beígért Kánaánt, de 2013 már az aratás éve lesz, legalábbis Orbán Viktor szerint.

http://morgasjoga.blog.hu/2013/02/22/20_ev_mulva_itt_a_kanaan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: minimálbéreresek, devizaadósságból, terjeszkedéséhez, kényszerpályáról, kampánybeszédnek, rohamrendőröket, szocialistáktól, világnemzetként, adóforintjaiból, versenytársaink, megkérdőjelezik, középvállalatot, megakaszthatja, érdekcsoportok, tekintélyesebb, otthonteremtés, államadósságot, természetesnek, költségszintje, szocialistákra, nyugdíjasoktól, évértékelésben, egészségügyünk, magyarországot, szakrendelésre, életszínvonala, foglalkoztatás, adókedvezményt, politikusoktól, kivizsgálásra, visszaültetni, gyengeségéből, kampánybeszéd, megszüntetjük, szakembereket, tizenharmadik, elrugaszkodás évét, kicsit távolabbi, közelmúltat feldicsőítő, jövőt fantasztikus, szocialistáktól erednek, pedig egyértelműen, magyarok 2012-ben, erős ország, nyolc évet, otthonteremtés lehetőségét, magyar családoktól, nyugdíjasoktól egyhavi, ellenkezőjét ígérték, békésen ünneplő, szocialistákra kenni, fideszes vezetés, Orbán Viktor, Megszüntetjük Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  különleges  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előfordul, hogy  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Töröld le  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Segíts neki dicsérni Téged  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Magamnak  ajándék, mellyel meglepem  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó kislány  Alvó kislány  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Müller Péter tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Anyámról való emlékek  Gebhardt Nóra versei II.  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Alvó cicák  Robert Merle tollából  Walter Chrysler mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét  Ott van  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Jó nap volt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Minden tavaszból őrizz..  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jan Twardowski - Siessünk  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Segíts neki dicsérni Téged  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
elrugaszkodás évét, kicsit távolabbi, közelmúltat feldicsőítő, jövőt fantasztikus, szocialistáktól erednek, pedig egyértelműen, magyarok 2012-ben, erős ország, nyolc évet, otthonteremtés lehetőségét, magyar családoktól, nyugdíjasoktól egyhavi, ellenkezőjét ígérték, békésen ünneplő, szocialistákra kenni, fideszes vezetés, tizenharmadik havi, nyugdíjak reálértékét, idős emberek, szakrendelésre bejutásra, rutin kórházi, igazi sikerhez, munkaképes meglévőket, építőipar mélyrepülése, foglalkoztatás csökkenése, kampány során, konkrét számokat, régi vicc, közgazdász jelentkezik, interjút végző, matematikus válaszol, leendő főnök, matematikus furcsán, közgazdász kerül, közgazdász erre, ablakon lehúzza, kérdező mellé, ország külső, népesség fogyását, magyar gazdaság, világ legjobb, magyar ipart, információ költségszintje, hazai vállalkozások, versenytársaink költségszintjénél, nemzeti össztermék, világban szétszórt, magyar családok, európai átlagot, információ költsége, magyaroknak olcsóbb, egész világban, ifjú vándor, igazi ellenségek, külföldi érdekcsoportok, bankok adóját, embereket adóztatnák, gyermekek után, felsorolt lépéseket, gyengék mindig, erősek akarata, magyarok érdekeiért, erős külföldi, magyarok nyakába, röghözkötés jogosságáról, magyar emberek, ideig itthon, minimálbéreresek, devizaadósságból, terjeszkedéséhez, kényszerpályáról, kampánybeszédnek, rohamrendőröket, szocialistáktól, világnemzetként, adóforintjaiból, versenytársaink, megkérdőjelezik, középvállalatot, megakaszthatja, érdekcsoportok, tekintélyesebb, otthonteremtés, államadósságot, természetesnek, költségszintje, szocialistákra, nyugdíjasoktól, évértékelésben, egészségügyünk, magyarországot, szakrendelésre, életszínvonala, foglalkoztatás, adókedvezményt, politikusoktól, kivizsgálásra, visszaültetni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.