Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mindenkit meglepett Ferenc Pápa
  2013-03-31 22:19:28, vasárnap
 
  Nem szólalt meg idegen nyelven, csak olaszul mondta el húsvéti üzenetét az új pápa.

A vasárnapi szentmise után Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika erkélyéről mondta el húsvéti üzenetét, majd Urbi et Orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldását adta. Nagy meglepetésre az új pápa elődeivel ellentétben nem köszöntötte a világ népeit idegen nyelveken. Csak olaszul beszélt.
- A katolikus egyházfő a béke megteremtésére szólított fel. Elítélte a kábítószer-csempészettel összefüggő erőszakot, valamint a természeti kincsek páratlan mértékű kizsákmányolását a Földön.
Politikai rendezést sürgetett a szíriai válságban, megbékélést a Közel-Keleten, különösen az izraeliek és a palesztinok között. Szorgalmazta, hogy legyen béke Ázsiában is, így a Koreai-félszigeten, ahol felül kell emelkedni a megosztottságon. "Könyörögjünk, hogy küzdjék le az ellentéteket és érlelődjön meg a kiengesztelődés megújult szelleme" - mondta az új pápa.
- Ferenc pápa első húsvét vasárnapját a Szent Péter tértől a majdnem az Angyalvárig álló hatalmas tömeg követte. A szentmise és a beszéd között a pápa nyitott autóval körbejárta a teret, ahol többek között egy beteg kisfiút vett kézbe. Egy argentin hívő a Buenos Aires-i San Lorenzo labdarúgócsapat mezét adta neki.
- Hétfőn a pápa Regina Coeli (Mennyek királynője) imát mond a Szent Péter téren. Ezt szintén meglepetés követi - mondta el korábban Federico Lombardi szentszéki szóvivő, de azt nem árulta el, miről van szó.

Óriási tömeg előtt tartott misét Ferenc pápa.
A hívőkkel teljesen megtelt Szent Péter téren pontifikálta Ferenc pápa a húsvét vasárnapi szentmisét. A vatikáni szóvivő szerint csaknem 250 ezer ember gyűlt össze az ünnepi eseményre.
Az egyházfő a szombati virrasztás után személyesen mutatta be az ünnepi misét is. Ferenc pápa és a bíborosok a bazilikából vonultak ki a térre. A pápa egyszerű fehér ruhát viselt és nem mondott homíliát. A mise után pedig egy nyitott autóban körbejárta a teret.
A Szent Péter-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárt és az egész teret mediterrán virágok és növények díszítették.
A pápa délben a bazilika lodzsájáról beszédet mond és Urbi et Orbi áldását adja. A Vatikán közlése szerint elődeihez hasonlóan a világ népeit is üdvözli, de rövidebb formában.
Ferenc pápa húsvétvasárnapi Twitter-üzenete (@pontifex) a nem hívőkhöz szólt és a szombati vigílián elhangzottakat ismételte meg. "Fogadd be életedbe a feltámadott Jézust. Ha eddig távol voltál tőle, tegyél egy kis lépést felé: tárt karokkal vár téged".


- Ferenc pápa vezette szombat este a húsvéti vigíliát, amely a tűz megáldásával és a húsvéti gyertya meggyújtásával kezdődött a római Szent Péter bazilikában. Húsvét hétfőre meglepetéssel készül a katolikus egyházfő.
Ferenc pápa a bazilika bejáratánál áldotta meg a tüzet. A húsvéti gyertyára egy alfa és egy ómega betűt vésett az idei évszámmal együtt. Az egyházfő a kezükben gyertyát tartó bíborosokkal a templom főoltáráig vonult. A zsúfolásig megtelt bazilika kezdetben sötét volt, majd amikor a pápa megérkezett az oltárhoz, fényárba borult. A Resurrexit (Feltámadott) rítusnál megszólaltak a Szent Péter bazilika harangjai.
"Krisztust az élők között kell keresni"
Homíliájában a pápa arra intette a híveket, hogy ne zárkózzanak magukba, ne veszítsék el a reményt, és ne adják fel soha. Nincsen bűn, melyet Isten meg ne bocsátana, nincsen helyzet, melyet Isten meg ne tudna változtatni - mondta. Hozzátette, "olyanok vagyunk mint az apostolok: ahhoz ragaszkodunk, ami biztonságot ad, inkább egy sírnál időzünk, a halottakra gondolunk(...) Krisztust az élők között kell keresni".
"Az újdonság gyakran félelmet kelt bennünk, de ne zárkózzunk el előle, ne féljünk attól az újdonságtól, melyet Isten hoz az életünkbe, mivel ő mindig meglep bennünket" - mondta.
A vigílián a pápa egy olasz, egy albán, egy orosz és egy amerikai fiatal felnőttet részesített a keresztség, az elsőáldozás és a bérmálás szentségében.
A Ferenc pápa vezette első nagyszombati virrasztáson a hagyomány szerint egymást követte az igeliturgia, a keresztségi liturgia és az eucharisztia liturgiája, de a több órás szertartás az új pápa akarata szerint rövidebb volt az eddig megszokottnál.
Bemutatták a torinói leplet
Szombaton a RAI olasz közszolgálati televízióban kiállították a torinói szent leplet. A torinói székesegyházban őrzött ereklyét másfél órán keresztül lehetett látni a képernyőn. Ez utoljára 1973-ban történt meg. A szent lepel bemutatását Ferenc pápa videóüzenete kísérte.
Meglepetéssel készül Ferenc
Vasárnap az egyházfő a Szent Péter téren mutat be szentmisét. Délben a bazilika erkélyéről húsvéti beszédet mond, majd Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra. A Vatikán bejelentése szerint Ferenc pápa is több nyelven köszönti majd a világ népeit, de a több mint hatvan nyelven megszólaló elődeihez képest "egyszerűbb és rövidebb formában".
Hétfőn a pápa Regina Coeli (Mennyek királynője) imát mond a Szent Péter téren. Ezt meglepetés követi - mondta Federico Lombardi szentszéki szóvivő, aki nem árulta el, miről van szó.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kizsákmányolását, megosztottságon, kiengesztelődés, labdarúgócsapat, húsvétvasárnapi, székesegyházban, elhangzottakat, megteremtésére, meggyújtásával, meglepetéssel, csempészettel, közszolgálati, megszokottnál, eucharisztia, virrasztáson, meglepetésre, szentségében, megszólaltak, videóüzenete, homíliájában, bíborosokkal, nagyszombati, ellentéteket, televízióban, pontifikálta, megáldásával, ragaszkodunk, könyörögjünk, szorgalmazta, kiállították, díszítették, vasárnapját, feltámadott, ellentétben, palesztinok, félszigeten, vasárnapi szentmise, világnak szóló, világ népeit, katolikus egyházfő, béke megteremtésére, természeti kincsek, szíriai válságban, palesztinok között, kiengesztelődés megújult, beszéd között, pápa nyitott, beteg kisfiút, argentin hívő, pápa Regina, hívőkkel teljesen, húsvét vasárnapi, Ferenc Pápa, Szent Péter-bazilika, Szent Péter, Buenos Aires-i San Lorenzo, Regina Coeli, Federico Lombardi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 14  Egy gondolat  Vito Giaquinto gondolata  Jázmin  Szép estét kedves látogatóimn...  Sorsunk miatt...  képre írva  József Attila – Keresek ...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Tanmese  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Egyszerű  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Tanmese  Otthon  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Azért kaptad  Önmaga ellenére  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  40 felett  Dóró Sándor: Embernek maradni  Segíts neki dicsérni Téged  Egyszerű  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Reményik Sándor: Pierrot &...  Borzasztó  Magamnak  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  A felvilágosodás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 13  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Töröld le  "Ez egy csoda"  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
vasárnapi szentmise, világnak szóló, világ népeit, katolikus egyházfő, béke megteremtésére, természeti kincsek, szíriai válságban, palesztinok között, kiengesztelődés megújult, beszéd között, pápa nyitott, beteg kisfiút, argentin hívő, pápa Regina, hívőkkel teljesen, húsvét vasárnapi, vatikáni szóvivő, ünnepi eseményre, szombati virrasztás, ünnepi misét, bazilikából vonultak, pápa egyszerű, mise után, nyitott autóban, egész teret, pápa délben, bazilika lodzsájáról, szombati vigílián, feltámadott Jézust, húsvéti vigíliát, húsvéti gyertya, római Szent, bazilika bejáratánál, húsvéti gyertyára, ómega betűt, idei évszámmal, kezükben gyertyát, templom főoltáráig, zsúfolásig megtelt, pápa megérkezett, élők között, pápa arra, sírnál időzünk, halottakra gondolunk, újdonság gyakran, amerikai fiatal, bérmálás szentségében, hagyomány szerint, keresztségi liturgia, eucharisztia liturgiája, több órás, eddig megszokottnál, torinói leplet, torinói szent, torinói székesegyházban, szent lepel, bazilika erkélyéről, több mint, kizsákmányolását, megosztottságon, kiengesztelődés, labdarúgócsapat, húsvétvasárnapi, székesegyházban, elhangzottakat, megteremtésére, meggyújtásával, meglepetéssel, csempészettel, közszolgálati, megszokottnál, eucharisztia, virrasztáson, meglepetésre, szentségében, megszólaltak, videóüzenete, homíliájában, bíborosokkal, nagyszombati, ellentéteket, televízióban, pontifikálta, megáldásával, ragaszkodunk, könyörögjünk, szorgalmazta, kiállították, díszítették, vasárnapját, feltámadott, ellentétben, palesztinok, félszigeten, bazilikában, bejáratánál, keresztségi, megbékélést, megérkezett, igeliturgia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.