Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbóna hatásai
  2017-05-17 16:06:40, szerda
 
   
  Elmulasztja az izomfájdalmakat

Régebben az izmokban keletkező, majd a vérbe átjutó tejsavat okolták a kellemetlen izomláz kialakulásáért. Ugyanis egy komyolabb edzés alat az izomzat nem kap elég vért és elegendő oxigént sem, így anaerob úton kénytelen energiához jutni. A legújabb elméletek ugyan már nem teljesen támasztják ezt alá, ám amíg egyértelmű választ nem adnak, addig a régi elképzelést is érvényesnek kell gondolnunk. A szódabikarbóna lúgosító hatása mindenképpen hat, ezért testedzés közben, vagy rögtön utána vízzel igyunk be szódabikarbónát, és nem lesz izomlázunk, ez tapasztalati tény.

Ismert, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül elmulasztja a nátha tüneteit. Az első nap hat pohár szódabikarbónás vizet fogyasszunk, az adagokat jó nagy pohár vízben keverjük el, és kétóránként fogyasszuk. A második nap négy, az harmadik nap pedig két adagot vegyünk be, reggel és este.

Elkerülhető a köszvény

Köszvény esetén felszaporodik a vérben a purin vagyis húgysav és kristályok csapódnak ki a különböző szövetekben, főleg az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna lúgosító hatásánál fogva oldja ezeket, egyes orvosok is ajálnják a fogyasztását.

Lábba dörzsölve

Keverjünk össze 3 evőkanál szódabikarbónát vízzel, hogy kenhető állagú pasztát kapjunk, majd masszírozzuk át vele heti 2 szer a lábunkat. Ez a módszer nagyszerűen alkalmas:

lábszag eltüntetésére
gombásodás ellen
bőrradír hatású
száraz bőr puhítására
láb felfrissítésére
méregtelenítésre

Megóvhatjuk fogainkat: A szájüregben lévő baktériumok olyan savakat termelnek, amelyek károsítják a fogzománcot. Semlegesíthetjük ezeket, ha szódabikarbónás oldattal naponta többször kiöblítjük a szánkat. Esetleg vizezzük be a fogkefén­ket, mártsuk szódabikarbónába, és mossunk fogat. A szódabikarbóna (amelyet sok fogkrémhez is hozzáadnak) enyhén dörzs-hatású, és a fogzománc károsítása nélkül fényesíti a fogakat.

Csillapíthatjuk a viszketést: Ahelyett, hogy véresre vakarnánk a szúnyogok vagy más rovarok csípéseit, keverjünk össze egy kis vizet és szódabikarbónát, majd az így kapott krémet kenjük a viszkető bőrfelületre. A gyógyír a bárányhimlő okozta viszke­tést is enyhíti.

Enyhülést nyújthatunk az érzékeny babapopsinak: A pelen­kakiütéstől szenvedő csecsemők sokkal jobban érzik magukat szódabikarbónás fürdő után (csak szórjunk egy kevés port a víz­be). Csillapítja a viszketést, és elősegíti a bőr gyógyulását.


Kezelhetjük a húgyhólyagfertőzést: A húgyhólyagban lévő enyhén savas környezet kedvez a baktériumok szaporodásának. Amikor fertőzést kapunk, egy szódabikarbónából és vízből ke­vert étkezés utáni koktél sokat segíthet.


Lehűthetjük a leégett bőrt: Meleg vízhez keverve a szódabikarbóna ,,meglágyítja" a fürdővizet, és hathatós enyhülést nyújt a túlzásba vitt napozás után.


Csillapíthatjuk a torokfájást: Tegyünk fél teáskanálnyi szóda­bikarbónát egy pohár vízbe, és gargarizáljunk 4 óránként, hogy így csökkentsük a fájdalmat kiváltó savak mennyiségét. Az ol­datot szájvízként is használhatjuk a szájfekély kezelésére.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Címkék: szódabikarbónába, semlegesíthetjük, méregtelenítésre, csillapíthatjuk, szódabikarbónát, szódabikarbónás, felfrissítésére, izomfájdalmakat, szódabikarbóna, szaporodásának, kialakulásáért, gargarizáljunk, húgyhólyagban, használhatjuk, felszaporodik, eltüntetésére, babapopsinak, mindenképpen, bőrfelületre, masszírozzuk, tapasztalati, teáskanálnyi, fogyasztását, kellemetlen, fogyasszunk, lehűthetjük, baktériumok, elmulasztja, szájvízként, érvényesnek, kakiütéstől, nyújthatunk, bárányhimlő, elkerülhető, mennyiségét, megóvhatjuk, izmokban keletkező, vérbe átjutó, kellemetlen izomláz, komyolabb edzés, legújabb elméletek, régi elképzelést, szódabikarbóna lúgosító, nátha tüneteit, purin vagyis, különböző szövetekben, módszer nagyszerűen, szájüregben lévő, fogzománc károsítása, szúnyogok vagy, viszkető bőrfelületre, bárányhimlő okozta,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Idő  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hiányzik  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png cica  Erdőn  Facebookon kaptam  Lóhere  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes délutánt kívánok  Egy bizonyos határt  Szép álmokat!  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Esti kép  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A sors  Csak a fogyatkozás látható  Bounty krémes  Irgalom és ítélet  Kellemes délutánt kívánok  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Facebookon kaptam  Png férfi  Rátalálsz  Idő  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tavaszi kép  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
izmokban keletkező, vérbe átjutó, kellemetlen izomláz, komyolabb edzés, legújabb elméletek, régi elképzelést, szódabikarbóna lúgosító, nátha tüneteit, purin vagyis, különböző szövetekben, módszer nagyszerűen, szájüregben lévő, fogzománc károsítása, szúnyogok vagy, viszkető bőrfelületre, bárányhimlő okozta, érzékeny babapopsinak, pelen­kakiütéstől szenvedő, kevés port, húgyhólyagban lévő, baktériumok szaporodásának, leégett bőrt, szódabikarbóna &#8222, túlzásba vitt, pohár vízbe, fájdalmat kiváltó, ol­datot szájvízként, szájfekély kezelésére, szódabikarbónába, semlegesíthetjük, méregtelenítésre, csillapíthatjuk, szódabikarbónát, szódabikarbónás, felfrissítésére, izomfájdalmakat, szódabikarbóna, szaporodásának, kialakulásáért, gargarizáljunk, húgyhólyagban, használhatjuk, felszaporodik, eltüntetésére, babapopsinak, mindenképpen, bőrfelületre, masszírozzuk, tapasztalati, teáskanálnyi, fogyasztását, kellemetlen, fogyasszunk, lehűthetjük, baktériumok, elmulasztja, szájvízként, érvényesnek, kakiütéstől, nyújthatunk, bárányhimlő, elkerülhető, mennyiségét, megóvhatjuk, csökkentsük, nagyszerűen, szájüregben, szövetekben, ízületekben, fogzománcot, kezelhetjük, meglágyítja, kétóránként, csillapítja, torokfájást, elképzelést, gyógyulását, károsítják, szájfekély, viszketést, izomlázunk, bikarbónát, kiöblítjük, egyértelmű, gombásodás, fogyasszuk, károsítása, hozzáadnak, fogkrémhez, kristályok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 2823 db bejegyzés
Összes: 128053 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4302
  • e Hét: 7602
  • e Hónap: 61274
  • e Év: 339499
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.