Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyolc hónap alatt egymilliárdot költött önreklámra a kormány
  2013-03-25 11:48:42, hétfő
 
  2013-03-25. 08:30
Nyolc hónap alatt egymilliárdot költött önreklámra a kormány - csurrant-cseppent belőle Simicskának is

A Miniszterelnökség közel egymilliárd forintot fizetett ki nyolc hónap alatt reklámozására az IMG médiaügynökségnek, ez kétszázmillió forinttal több, mint amit egy évre terveztek. A kampányok elszámolása alapján a cég piaci áron dolgozik, de az átlagosnál jóval többet hirdet köztéren a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési felületeken, valamint a kormányhoz közeli médiában.
Kétszáz millió forinttal többet költött saját sikereinek hirdetésére a Miniszterelnökség tavaly, mint ahogy azt év elején tervezték - derül ki azokból az elszámolásokból, amelyeket átadtak az Origónak. A Miniszterelnökség és az IMG Inter Media Group Kft. 2012. március 2-án kötött keretszerződést médiakampányok teljeskörű lebonyolítására. A szerződésben bruttó 800 millió forintos keretet állapítottak meg azzal a kikötéssel, hogy ezt az összeget legfeljebb egy évig lehet felhasználni. A pénz azonban fél év alatt, szeptember végére elfogyott, ezért aztán október elején az IMF-szerződést elutasító emlékezetes reklámhadjáratot már egy újabb szerződés alapján készítette el a cég.
A Miniszterelenökség néhány hete, február végén újabb szerződést kötött az IMG-vel, illetve a Lounge Design nevű céggel. Ezúttal a tavalyinál jóval bővebbre szabták a keretet, mert a két cég 2014. május végéig akár bruttó 1,68 milliárd forintot is elkölthet a Miniszterelnökség által meghatározott üzenetek népszerűsítésére.
Nem azt hirdették, amit akartak
A célokat már a tavalyi, és az azzal szinte szóról szóra megegyező idei szerződésben is hosszan, részletesen és viszonylag pontosan leírták. A Miniszterelnökség rávenné a fiatalokat, hogy maradjanak itthon, fel akarják hívni a nők figyelmét arra, hogy szüljenek gyerekeket, és általában szeretnék, ha az állampolgárok megbarátkoznának azokkal a szlogenekkel, amelyekkel a kormány meghatározza magát. A kiadott iránymutatás szerint ilyen például a "Versenyképes Magyarország", a "Jó állam", a "Működőképes egészségügy", a "Kulturált állam", a "Zöld állam" és a "Lehetőség" üzenet.
Miután február végén megkötötték az újabb szerződést, az Origó kérte a Miniszterelnökséget, hogy adják ki a tavalyi kifizetéseket megalapozó elszámolásokat, illetve indokolják meg, miért kellett idén szó szerint ugyanazokra a feladatokra szerződését kötni, ha ezeket már tavaly is elvégezték. A részletes elszámolásokból, illetve a Miniszterelnökség válaszleveléből aztán kiderült, hogy a megvalósított reklámkampányok nem, vagy csak nagyon áttételesen felelnek meg annak a feladatnak, amit a szerződéskötéskor meghatároztak.
A fiatalok és a nők megszólítása, illetve a jó állam népszerűsítése helyett ugyanis az IMG tavaly a máricus 15-i állami ünnepségekre hívó, az árfolyamgátat, a nemzeti konzultációt, a munkahelyvédelmi akciótervet hirdető, illetve az olimpikonok fogadását megörökítő reklámokat készítette el.
Háromszáz millió a nemzeti konzultációra
"Beszédet mond: Orbán Viktor miniszterelnök" - hirdették a körúton járó villamosok és az ország útjai mellett elhelyezett óriásplakátok idén még március 15-én is, amikor már kiderült: Orbán Viktor csak Brüsszelben fog beszélni, és az ünnepségek is elmaradnak a katasztrófaidő miatt. Tavaly március 15-én viszont ragyogó napsütés és kellemes tavaszi idő volt, így nem veszett kárba az a több mint százmillió forint, amit az állami ünnepségek hirdetésére költöttek el.
Zoom
A Google-t használva az interneten talál rá a rezsiköltségek beosztásán agyaló fiatal család az árfolyamgát feliratra, ami egy csapásra letörli homlokukról a gondok ráncait, és ragyogó napsütést hoz az életükbe - legalábbis abban a reklámfilmben, ami ezekben a napokban is fut a tévécsatornákon. A kormány egy évvel ezelőtt is nagyszabású reklámkampányban próbálta felhívni a devizahitelesek figyelmét az akkor bevezett lehetőségére. A film az interneten nem található, a Miniszterelnökség csak későbbre ígérte, hogy elérhetővé teszi a közpénzből készült reklámjait. A nem túl emlékezetes kampány 161 millió forintba került.
Az Orbán-kormány tavaly májusban érkezett el a félidejéhez, az IMG erre az alkalomra is megtervezett két reklámkampányt összesen 17,7 millió forintért, de ezek a hirdetések végül nem jutottak el a nyilvánossághoz. Nyáron néhány tízmillióforintot elköltöttek az olimpikonok fogadásának megörökítésére, illetve az augusztus 20-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj reklámjaira.
A legtöbbet a munkahelyekről szóló nemzeti konzultációra költötte a Miniszterelnökség, a május végétől június végéig tartó kampány közel háromszázmillió forintba került. Orbán Viktor szerint a nemzeti konzultáció eredményeit felhasználva készítette el a kormány a munkahelyvédelmi akciótervet, amelynek népszerűsítésére újabb nagyszabású kampányt indítottak. Az egész országban elhelyezett óriásplakátokon külföldi reklámszereplők hirdették mosolyogva, hogy "Szeretem a munkámat!" Akkoriban a sajtó azt írta, a kampány 56 millió forintba kerül, de az Origónak elküldött elszámolások szerint ennél jóval többet költöttek rá: csak az ötletek és a hirdetések gyártása belekerült 35 millió forintba, a hirdetési helyekért pedig több mint 164 millió forintot fizettek.
Zoom
Ezzel a szeptember végig tartó kampánnyal gyakorlatilag ki is merült a márciusban meghatározott 800 millió forintos keret (a fent felsorolt kapmányok összesen bruttó 785 millió forintba kerültek), így amikor a kormány egész oldalas hirdetésekben akarta tudatni az állampolgárokkal, hogy nem kérnek az IMF-ből, újabb szerződést kellett kötniük az IMG-vel. A Miniszterelnökség 200 millió forintot adott erre a feladatra: a hirdetési helyek 180 millió forintba kerültek, az ötletek és a reklámok gyártása pedig 19,6 millióba.
Az ötletelőket túl-, a gyártókat alulfizették
A reklámkampányok költségvetéseiről a lap megkérdezett több reklámszakembert is, hogy megtudják, reális árakon dolgozik-e az IMG a Miniszterelnökségnek. "Ami a gyártási költségeket illeti, azok annyira alacsonyak, hogy mi ilyen kevés pénzből még életünkben nem csináltunk reklámfilmet, és valószínűleg nem is vállalnánk" - mondta egy reklámfilmeket készítő cég vezetője, miután végignézte a nemzeti konzultációhoz, az árfolyamgáthoz és a munkahelyvédelmi akciótervhez készített 20-30 másodperces reklámfilmek költségvetését. "Itt valószínűleg nem filmes szakemberek vettek részt a munkálatokban, hanem inkább tévések lehettek (vagy C-kategóriájú filmesek), mert ennyi pénzért profik nem nagyon vállalnák a munkát" - tette hozzá.
Zoom
A reklámfilmek gyártási költségeiről több szakember is azt mondta, hogy azok normálisak, vagy inkább alacsonyabbak a piaci árnál. "Mostanában az egész szakma nyomott árakon dolgozik, ez beleillik a képbe" - mondta egy rendező, aki viszont úgy találta, a reklámok ötletéért "nagyvonalúan" fizettek. "Ezekből a részadatokból kiindulva a filmesek alul-, az ötletelők túl vannak fizetve" - mondta.
Az ötletelőket jól megfizették a szerint a hirdetési szakember szerint is, akinek a munkahelyvédelmi akcióterv tervezésének költségvetését mutatták meg. Az elszámolás szerint a kampányhoz két kreatív koncepció készült, ezekért összesen bruttó 2,45 millió forintot fizettek. A "Szeretem a munkám!" szlogen 101 600 forintba, az ötféle óriásplakát, illetve ezek változatainak megtervezése összesen 3,4 millió forintba került. A teljes tervezésért, illetve a plakátok, a reklámfilm és az egyéb hirdetések elkészítéséért összesen 34,91 millió forint fizettek. "Ez nekem soknak tűnik, de nem szokatlanul soknak a piacon. Olyan, mint egy magasan árazott, de egyébként piaci ajánlat. Szépen ki van dolgozva, le van bontva, ennek ellenére ezt azért ennél durva becslés alapján 30 százalékkal kevesebbért is meg lehetne szerezni" - mondta a költségvetésre a hirdetési szakember.
Az utcán szeretnek hirdetni
A reklámkampányok megtervezésénél jóval többe került az, hogy ezek el is jussanak az emberekhez. A munkahelyvédelmi akcióterv kampánya például hat héten át futott tavaly augusztusban és szeptember elején. Először az utcán kezdték a hirdetést: országszerte kiraktak 1050 "nagyon jó minőségű" óriásplakátot, 445 citylight posztert, 80 hirdetőoszlopi plakátot, és 80 busz hátuljára is rákerültek a hirdetések. Egy-egy hirdetés megjelent a nyomtatott lapokban is, majd augusztus közepén a rádiókban és a tévékben is elkezdték a reklámozást. A hét hét alatt összesen 164 millió 107 ezer forintot költöttek el a hirdetési felületekre, úgy, hogy a cég jelentős - 30-95 százalékos - kedvezményeket kapott a hirdetések listaárából.
A hirdetési szakember szerint az IMG a reklámokat reális áron, a szokott piaci kedvezményekkel vásárolta meg, az viszont szokatlan, hogy "médiatervezési szempontból aránytalanul magas a közterület, és alacsony a tévé, illetve az internet használata". Ebben a kampányban például az egész költségvetés több mint felét, 53 százalékát fizették ki a közterületi reklámokra, míg a tévés hirdetésekre csak 10 százalék jutott.
A lap a Miniszterelnökségtől kapott részletes elszámolások alapján megvizsgálta mind a hat reklámkampány médiavásárlási adatait, és összesítésben is hasonló arányok jöttek ki: a kampányokra elköltött pénz 35%-át fizették ki a közterületi reklámokra, 21 százalék jutott a nyomtatott lapokba, 19 százalék a televíziónak, 14 százalék a rádióknak és 11 százalék az internetnek. A Magyar Reklámszövetség legfrissebb, 2011-es adatai szerint a teljes magyar reklámköltésben egész mások az arányok: a közterületi reklámok csak 10 százalékkal részesülnek a reklámtortából, a hirdetésekre szánt pénz 36 százalékát a televíziókban költik el, a hirdetők jóval többet költenek az interneten és a nyomtatott sajtóban is, mint az IMG, viszont a rádióreklámokra csak harmadannyit szánnak.
Zoom
Az elmúlt években már jellező volt, hogy az állami, kormányzati reklámköltésekben ilyen nagy szerep jutott a közterületi reklámoknak: a kormányváltás óta több nagy állami cég is a korábbinál jóval nagyobb összegeket kezdett költeni köztéri reklámkampányokra, és ezeknek a hirdetéseknek túlnyomó része a miniszterelnökkel régóta baráti viszonyban álló Simicska Lajos cégének felületein jelenik meg. Tavaly novemberben a Kreatív című szaklap is írt arról, hogy listaáron számolt becslések szerint az állami közterületi hirdetések 80 százalékát a Simicska Lajoshoz kötődő cégek vitték el.
Az elszámolásokból nem derül ki, hogy a kihelyezett óriásplakátoknak, citylight posztereknek, óriás épülethálóknak és járműhirdetéseknek melyik cég felületein vásárolt helyet az IMG, de a hirdetéseket listaáron követő Kantar Media nevű nemzetközi reklámcég adatai alapján a Miniszterelnökség tavalyi közterületi reklámköltéseiből 65 százalék jutott a Fideszhez köthető üzletemberek tulajdonában álló cégekhez, a Publimonthoz, az EuroAWK-hoz és a Mediacontacthoz.
Négy forintból három a barátoknak
A nem közterületen elhelyezett reklámok sorsa viszont pontosan kiolvasható az elszámolásokból. A nyomtatott lapokban elköltött bruttó 177 millió forint 39 százaléka a Metropolnak jutott. Az ingyenesen terjesztett napilapot kiadó cég a Megapolis Media Zrt. birtokában van, amelynek egyszemélyi tulajdonosa Fonyó Károly. Fonyó vezető posztot tölt be Simicska Lajos közterületi reklámcégében, illetve a szintén közterületi reklámokban érdekelt Euro AWK Kft-ben is. A nyomtatott sajtóban elköltött pénz 16,6 százaléka a Magyar Nemzetnek jutott. A 2012-ben már átlagosan 10 ezer példányszám alatt eladott, Széles Gábor tulajdonában álló Magyar Hírlap kapta a sajtóban elköltött pénz 10,6 százalékát, miközben a több mint 162 ezer példányban eladott Blikkben 8,2 százalékot költöttek. A Heti Válaszban - amelynek többek között a Simicska Lajossal üzleti viszonyban álló Nyerges Zsolt a tulajdonosa - a pénz 6 százalékát költötték el. Ez az öt lap osztozott a sajtóban elköltött pénz közel háromnegyedén.
Zoom
A televíziós hirdetések a TV2-n és az RTL Klubon futottak a legtöbbet, a két csatornán költötték el az erre szánt pénz több mint felét. Az MTV-nek 20,5, a Hír TV-nek 18,8 százalék jutott. A rádiókban elköltött pénz 44,5 százaléka a vidéki rádiókhoz került, harmada pedig a szintén Nyerges Zsolt tulajdonában álló Class FM-hez, rajtuk kívül a közszolgálati rádióknak jutott jelentősebb összeg.
Interneten csak a munkahelyvédelmi akciótervet, a nemzeti konzultációt, illetve az IMF-szerződést hirdette az IMG. A legtöbb hirdetés a többek között az Indexet és a Portfoliót kiadó CEMP oldalaira került (42 százalék), de sokat - az interneten elköltött összeg több mint 30 százalékát - költöttek a megyei lapok és a Metropol híroldain is. Mivel az egyik kampányban csak együtt adták meg, hogy mennyiért vettek reklámhleyet a megyei lapok és az ingyenes napilap internetes kiadásaiban, nem lehet pontosan megmondani, hogy a 30 százalékból mennyi jutott a Metropol naponta átlagosan 4600 látogatót vonzó oldalára.
A hat reklámkampány közül egy hirdetései az Origó oldalain is láthatóak voltak: az IMG az IMF-szerződést ellenző kampány idején vásárolt tőlük hirdetési felületeket, ezekért összesen 8 029 739 forintot fizettek a lapot kiadó cégnek. Ez az interneten elköltött összeg 8,7 százaléka.
Nagyon megy
Az IMG Inter Media Group Kft.-t Somogyi Miklós alapította 2002-ben. A cég 2010-ig egy Doverben bejegyzett cég többségi tulajdonában volt, aztán Somogyi mellett tulajdonos lett Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója - és a jelenlegi fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné főnöke - volt. A Népszabadság szerint abban az időben tanácsadóként dolgozott az MFB-nél Simicska Lajos is.
Somogyi - aki a Magyar Közterületi Média Szövetség elnöke is - tavaly kivonult a cég vezetéséből, és idén januárban a teljes tulajdonrészét is átadta Patonai Péternek.
Az Opten céginformációs rendszerben elérhető adatok szerint a kormányváltás után 2010-ről 2011-re a cég megháromszorzata a nettó árbevételét, az adózott eredményük pedig 15,6 millió forintról 260,1 millió forintra nőtt.
A növekedés jelentős részben az állami megrendeléseiknek köszönhető: a kormányváltás óta az IMG nemcsak a Miniszterelnökségnek dolgozik, korábban ők végezték a magyar EU-elnökség lakossági kommunikációját, nagy összegű szerződést kötöttek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérummal, ügyfeleik között van a Magyar Turizmus Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a médiahatóság is.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109789/#ixzz2OY0A65o5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: óriásplakátoknak, munkahelyvédelmi, reklámszakembert, állampolgárokkal, reklámhadjáratot, megháromszorzata, megbarátkoznának, népszerűsítésére, reklámkampányban, megtervezésénél, reklámkampányok, elszámolásokból, óriásplakátokon, kedvezményekkel, válaszleveléből, devizahitelesek, keretszerződést, lebonyolítására, reklámszereplők, tévécsatornákon, reklámszövetség, háromszázmillió, nyilvánossághoz, kommunikációját, vezérigazgatója, rádióreklámokra, reklámköltésben, mediacontacthoz, rezsiköltségek, katasztrófaidő, miniszterelnök, költségvetését, tulajdonrészét, munkahelyekről, konzultációhoz, reklámfilmeket, évre terveztek, kampányok elszámolása, átlagosnál jóval, kormányhoz közeli, szerződésben bruttó, összeget legfeljebb, évig lehet, pénz azonban, újabb szerződés, tavalyinál jóval, azzal szinte, állampolgárok megbarátkoznának, kormány meghatározza, kiadott iránymutatás, újabb szerződést, tavalyi kifizetéseket, Simicska Lajos, Inter Media Group Kft, Lounge Design, Versenyképes Magyarország, Orbán Viktor, Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj, Magyar Reklámszövetség, Simicska Lajoshoz, Kantar Media, Megapolis Media Zrt, Fonyó Károly, Euro AWK Kft-ben, Magyar Nemzetnek, Széles Gábor, Magyar Hírlap, Heti Válaszban, Simicska Lajossal, Nyerges Zsolt, Class FM-hez, Somogyi Miklós, Patonai Péter, Magyar Fejlesztési Bank, Németh Lászlóné, MFB-nél Simicska Lajos, Magyar Közterületi Média Szövetség, Patonai Péternek, Igazságügyi Minisztérummal, Magyar Turizmus Zrt, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png kislány  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Kaffka_Margit  Alvó cicák  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyon különös  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Örülök, hogy látlak!  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Lóhere  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mai harmónia kártyám  Ágai Ágnes – Csendélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Alázat  Julian Brass gondolata  képre írva  Reggel van  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy hatékony szolga  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png virág  Png nő  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Png ház  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  Alvó cicák  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
évre terveztek, kampányok elszámolása, átlagosnál jóval, kormányhoz közeli, szerződésben bruttó, összeget legfeljebb, évig lehet, pénz azonban, újabb szerződés, tavalyinál jóval, azzal szinte, állampolgárok megbarátkoznának, kormány meghatározza, kiadott iránymutatás, újabb szerződést, tavalyi kifizetéseket, feladatokra szerződését, részletes elszámolásokból, megvalósított reklámkampányok, szerződéskötéskor meghatároztak, máricus 15-i, nemzeti konzultációt, munkahelyvédelmi akciótervet, olimpikonok fogadását, nemzeti konzultációra, körúton járó, ország útjai, katasztrófaidő miatt, állami ünnepségek, interneten talál, rezsiköltségek beosztásán, árfolyamgát feliratra, csapásra letörli, gondok ráncait, évvel ezelőtt, devizahitelesek figyelmét, akkor bevezett, közpénzből készült, hirdetések végül, olimpikonok fogadásának, augusztus 20-i, munkahelyekről szóló, május végétől, nemzeti konzultáció, egész országban, hirdetések gyártása, hirdetési helyekért, szeptember végig, márciusban meghatározott, fent felsorolt, kormány egész, hirdetési helyek, reklámok gyártása, ötletelőket túl-, gyártókat alulfizették, reklámkampányok költségvetéseiről, gyártási költségeket, reklámfilmeket készítő, nemzeti konzultációhoz, munkahelyvédelmi akciótervhez, reklámfilmek gyártási, piaci árnál, egész szakma, reklámok ötletéért, részadatokból kiindulva, filmesek alul-, hirdetési szakember, munkahelyvédelmi akcióterv, elszámolás szerint, ötféle óriásplakát, teljes tervezésért, egyéb hirdetések, magasan árazott, utcán szeretnek, reklámkampányok megtervezésénél, utcán kezdték, nyomtatott lapokban, hirdetési felületekre, hirdetések listaárából, reklámokat reális, szokott piaci, viszont szokatlan, internet használata, kampányban például, egész költségvetés, közterületi reklámokra, tévés hirdetésekre, kampányokra elköltött, nyomtatott lapokba, teljes magyar, közterületi reklámok, hirdetésekre szánt, televíziókban költik, hirdetők jóval, nyomtatott sajtóban, rádióreklámokra csak, elmúlt években, közterületi reklámoknak, korábbinál jóval, hirdetéseknek túlnyomó, miniszterelnökkel régóta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.