Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
TV2 Az ének iskolája
  2013-05-13 18:20:50, hétfő
 
  TV2 Az ének iskolája c. műsor
...... ...........



.........


Az ének iskolája a TV2 2013. április 20-án indult, saját gyártású énekes-tehetségkutatója, amelyben 8-14 év közti gyerekek mutatják meg tehetségüket. A műsorvezető Friderikusz Sándor, a zsűritagok Szulák Andrea, Szandi, Hajós András és Király Viktor. A többi ilyen műsorral ellentétben itt nincs kiesés és nem élő adásokkal megy, hanem előre felvettekkel, valamint a csatorna azt ígéri, hogy a gyerekek csak pozitív kritikákat kapnak.
A forgatás a Budai-hegységben, a Klebelsberg Kultúrkúriában zajlik.

- Komolyan érdekel, hogy itthon is sikeres lehet-e az izraeli Master Class licencén alapuló TV2-es reality - a hazájában aratott. A tehetséges gyerekek bármilyen valóságshow-ban nagy tetszésnek örvendenek, viszont itt az egész műsort 8-14 évesekre építik, akik közül nyolcat ebben az adásban ismer meg a közönség. Itt nem lesz kiesés, csak pozitív kritikákat ad

Tanárok:


Szandi, Király Viktor, Hajós András és Szulák Andrea
Osztályfőnök:- műsorvezető: Friderikusz Sándor

Videók a megaport.hu oldalonLink

Óriási sikerrel, gyerekkacajjal és szívfacsaró dallamokkal indult a TV2 új zenés műsora, Az ének iskolája.
A hatásos kezdés nem véletlen, a csatorna ugyanis semmit sem bízott a véletlenre. Az ifjú énekesek közül jó néhánynak már most népes rajongótábora van, de a kicsiknek nemcsak a hirtelen jött népszerűséggel, hanem a rosszakarókkal is meg kell küzdeniük.

Kiskamaszok nyomják le a megasztárosokat.
A gyerekek sokkal bölcsebbek és erősebbek, mint az elsőre látszik és úgy általában véve sokkal jobb arcok, mint a tévék által elkényeztetett, huszonéves wannabe-sztárok. Az Ének Iskolája - kritika.
Nem akarunk parttalanul nyafogni a magyar kereskedelmi média állapotán, maradjunk tehát gyorsan abban: Magyarországot nem azért szeretjük, mert drákói etikai irányelvek mentén szerkesztenék a szórakoztató műsorokat. Egy íratlan szabály azért talán mégiscsak akad: a gyerekeket békén hagyjuk és kész. Láttunk már példát arra, hogy műsorvezető, vagy éppen politikus egy vagy több gyerek nyomorát használta nézettségnövelésre - plusz önnön hősiességének hangsúlyozására -, de ezeket általában komoly hörgés követi a kritikusok és az öntudatosabb nézők részéről.
A TV2 tehát az év legmerészebb produkcióját tűzte műsorra Az Ének Iskolájával, amelyben nem egy vagy kettő, hanem rögtön tucatnyi kiskamaszt (köztük több hátrányos helyzetűt) hajt színpadra és több millió képernyőre minden szombaton. Mindezt főműsoridőben teszi, a Voice és a Megasztár koreográfiája szerint, természetesen sztárzsűrivel. Kemény vállalás ez a milliónyi éhező-nélkülöző gyerekek országában, de várjuk ki a végét.
A műsor elvileg szocioriporttal fűszerezett tehetségkutató: az osztályfőnök-zsűrielnök Friderikusz Sándor és a leendő tanáruk - Szandi, Hajós András, Szulák Andrea, vagy Király Viktor - felkeresi a gyerekeket otthonukban, hogy személyesen invitálja meg őket a stúdióba, ahol komoly casting, majd tréning vár rájuk. Kieső elvileg nincs, csak sikerélmény, ígérik - hogy ez konkrétan hogy néz ki, nem tudjuk, de reméljük, a készítők tényleg nem terelnek vakvágányra egy kis tehetséget sem, akár csalódással, akár a sztárság hamis ígéretével.
Térjünk is a lényegre. Fanyaloghatunk ugyan a zsűrin - közülük mi gyerekként biztosan Friderikuszt választottuk volna utolsóként ofőnknek, viszont Hajós szokás szerint telitalálat. Vagy bírálhatjuk a koncepciót, esetleg aggódhatunk, hogy ez bizony egy egészséges országban közszolgálati műsor lenne, meg ilyesmi. Mégis azonnal kiderül, hogy Az Ének Iskolája különleges, itt-ott őszintén megkapó műsor. A szerkesztők ugyanis szerencsére csak annyit kozmetikáztak, amennyit mindenképpen muszáj: a steril, szépen bevilágított, tehetségkutatós díszletek mögül állandóan felsejlik a magyar valóság.
Haldokló településeken, lelakott általános iskolákban járunk, Király Viktor boxteremben, a haverjai körében énekelteti a roma fiút, a viccesen magabiztos kiskamaszok közé pedig egy-egy elveszett, sérült lélek is vegyül. Szóval olyanokat mutatnak nekünk, amikről a legtöbb tévéfüggő éppen hogy megfeledkezni igyekszik, és lám: a műsor így is nézettségi rekordokat dönt. Ezt persze nem nehéz megfejteni: sokkal könnyebb azonosulni a még el nem rontott, őszinte és vicces kiskamaszokkal (plusz a backstage-ben könnyező anyukákkal), mint az elkényeztetett megasztárosokkal, akik aztán úgyis vidéki művházak színpadain találják magukat.
Még tanulság is van: a gyerekek sokkal bölcsebbek és erősebbek, mint azt ránézésre látszik. Mégis mi okosat tud mondani Friderikusz, vagy bárki más egy alacsony, nála egy évvel idősebbek közé járó kissrácnak, aki megpróbálja hétköznapi, poénos sztoriként előadni, hogy a tesiöltözőben leteperték és megverték?
Semmit, de nem is kell nekik, tud és ért ő mindent. Ezzel nagyjából el is magyaráztuk a másik okot, amiért Az Ének Iskolája jobb műsor, mint a korábbi tehetségkutatók. Egyszerűen arról van szó, hogy a gyerekek sokkal érdekesebbek és jobb arcok, mint a huszonéves wannabe-sztárok. A szemüveges kocka kész kis Bob Dylan, de ő inkább Mick Jagger és Kurt Cobain lenne, kérdés, le tud-e mondani érte a számítógép-függőségről; a cserfes kislány videokonferenciát szervez a plüssállatainak, a roma fiú felelősségről és elszántságról értekezik a bokszterem öltözőjében; végül pedig - mintegy mellesleg - egy komplexusos, szorongó lány kihívja Christina Aguleirát és lenyomja a befutott magyar mezőny nagy részét.
Az első két műsorban feltöltötték az osztályokat, azaz a műsor még nem mutatta ki a foga fehérjét. A készítők előtt két út áll: a könnyebb az, hogy szórakoztató, de felszínes és hamiskás mederben tartják Az Ének Iskoláját. A nehezebb az, hogy a szórakoztatás mellett igyekszik megmutatni, mit tud és hogy gondolkodik a magyar társadalom egyik súlyosan elhanyagolt, ridegen tartott rétege: a gyerekek.

 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Címkék: tehetségkutatója, megasztárosokkal, tehetségkutatók, tehetségkutatós, hangsúlyozására, megasztárosokat, plüssállatainak, szocioriporttal, magyarországot, tehetségkutató, fanyaloghatunk, népszerűséggel, elkényeztetett, rosszakarókkal, gyerekkacajjal, kultúrkúriában, kiskamaszokkal, elszántságról, településeken, szerkesztenék, közszolgálati, sztárzsűrivel, rajongótábora, koreográfiája, tesiöltözőben, megfeledkezni, hősiességének, felelősségről, szórakoztatás, főműsoridőben, kozmetikáztak, természetesen, tehetségüket, választottuk, szórakoztató, legmerészebb, ének iskolája, műsorvezető Friderikusz, zsűritagok Szulák, többi ilyen, gyerekek csak, izraeli Master, hazájában aratott, tehetséges gyerekek, egész műsort, adásban ismer, hatásos kezdés, csatorna ugyanis, ifjú énekesek, kicsiknek nemcsak, hirtelen jött, gyerekek sokkal, Friderikusz Sándor, Szulák Andrea, Hajós András, Király Viktor, Klebelsberg Kultúrkúriában, Master Class, Ének Iskolája, Ének Iskolájával, Mick Jagger, Kurt Cobain, Christina Aguleirát, Ének Iskoláját,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Png ház  Az igazi szeretetért rendszeri...  Popper Péter szavai  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A másik dolog,  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png fotel  Régi emberek, akikre máig büsz...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Sose bánj semmit  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Albert Einstein gondolata  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó éjszakát  Png telefon  Nem számIt  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akik bántanak téged  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Elköszönt  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
ének iskolája, műsorvezető Friderikusz, zsűritagok Szulák, többi ilyen, gyerekek csak, izraeli Master, hazájában aratott, tehetséges gyerekek, egész műsort, adásban ismer, hatásos kezdés, csatorna ugyanis, ifjú énekesek, kicsiknek nemcsak, hirtelen jött, gyerekek sokkal, elsőre látszik, tévék által, magyar kereskedelmi, szórakoztató műsorokat, íratlan szabály, gyerekeket békén, vagy több, öntudatosabb nézők, vagy kettő, milliónyi éhező-nélkülöző, műsor elvileg, leendő tanáruk, gyerekeket otthonukban, készítők tényleg, sztárság hamis, egészséges országban, szerkesztők ugyanis, magyar valóság, haverjai körében, roma fiút, viccesen magabiztos, legtöbb tévéfüggő, backstage-ben könnyező, elkényeztetett megasztárosokkal, évvel idősebbek, tesiöltözőben leteperték, másik okot, korábbi tehetségkutatók, huszonéves wannabe-sztárok, szemüveges kocka, cserfes kislány, bokszterem öltözőjében, befutott magyar, foga fehérjét, készítők előtt, szórakoztatás mellett, magyar társadalom, tehetségkutatója, megasztárosokkal, tehetségkutatók, tehetségkutatós, hangsúlyozására, megasztárosokat, plüssállatainak, szocioriporttal, magyarországot, tehetségkutató, fanyaloghatunk, népszerűséggel, elkényeztetett, rosszakarókkal, gyerekkacajjal, kultúrkúriában, kiskamaszokkal, elszántságról, településeken, szerkesztenék, közszolgálati, sztárzsűrivel, rajongótábora, koreográfiája, tesiöltözőben, megfeledkezni, hősiességének, felelősségről, szórakoztatás, főműsoridőben, kozmetikáztak, természetesen, tehetségüket, választottuk, szórakoztató, legmerészebb, felvettekkel, kereskedelmi, érdekesebbek, osztályfőnök, öntudatosabb, produkcióját, mindenképpen, feltöltötték, bevilágított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.