|
2018-04-04 11:54:50, szerda
|
|
|
|
|
|
Könnyű zöldséges ételeket kínálunk
Share
A húsvéti asztal bőséges kínálatának bizony nehéz ellenállni, de azért jólesik az ünnepek után néhány egyszerű, könnyű étel fogyasztása. A zöldségeket felhasználása igen sokoldalú, lássuk hát néhány egyszerű, egészséges és kíméletes ételt!
Levesek
Az egyik legtáplálóbb ételek egyike a leves, főként, ha sok zöldséggel készítjük el. A tavasz beköszöntével sok friss és zsenge hozzávaló kapható a piacokon, melyeket érdemes mind belefőzni.
Vitaminleves
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál szűz olívaolaj
2 csomó újhagyma, vékonyra karikázva
10 dkg zsenge rukkola leszárazva
2 csokor petrezselyemzöld, levelei lecsipkedve
30 dkg burgonya, megtisztítva és félbevágva
só
a díszítéshez:
rukkolalevelek
piros színű paprika
Az olajon az újhagymát néhány percig kevergetve pároljuk. Amikor félig megpuhult, a rukkolát, majd 1-2 perccel később a petrezselymet és a burgonyát beletesszük. 1,2 liter forró vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Végül botmixerrel turmixoljuk. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk. Rukkolalevelekkel és piros színű paprikával díszítjük.
Zöldséges egytálételek
A zöldségek legfinomabb ízét a pirítva sütés módszerével érhetjük el. Ehhez használhatunk wokot, de a sütőben is megsüthetjük, kevés olívaolajjal nyakon öntve. A pirításnak köszönhetően édesek és ropogósak lesznek, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni.
Zsenge, leveles paraj pirított gombaszeletekkel
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg paraj, megmosva és szárától megfosztva
2 evőkanál szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg csiperkegomba, vékony szeletekre vágva
só, őrölt fekete bors
5 dkg pirított fenyőmag
A parajleveleket kisebb darabokra tépkedjük, tálba tesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a fokhagymát és a gombaszeleteket beledobjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombát addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő, és barnás színű nem lesz. A tálba rendezett parajra a gombát rátesszük, és a pirított fenyőmagot rászórjukA friss, üde zöldségekből összeállított saláták sokat segítenek szervezetünk tehermentesítésében. Lédúsak, roppanósak, és mivel nyers formában esszük meg, a lehető legtöbb vitamin- és ásványi anyag-tartalommal rendelkeznek.
Ropogós tavaszi saláta
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre:
10 zsenge sárgarépa, hosszában elfelezve, vékony karikákra vágva
6 hónapos retek, felszeletelve
2 karalábé, meghámozva és apró kockákra vágva
2 dkg retekcsíra
az öntethez:
fél grépefrút frissen facsart leve
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
A grépfrút levét az olajjal összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd az öntettel a salátát meglocsoljuk, és tálaljuk. Az előkészített zöldségeket és a retekcsírát összeforgatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség,életmód |
|
Címkék: gombaszeletekkel, petrezselyemzöld, gombaszeleteket, felforrósítjuk, rukkolalevelek, parajleveleket, összeforgatjuk, összeállított, használhatunk, felhasználása, felszeletelve, beköszöntével, összekeverjük, csiperkegomba, petrezselymet, legtáplálóbb, vitaminleves, meglocsoljuk, megtisztítva, köszönhetően, szervezetünk, rendelkeznek, zöldségekből, előkészített, olívaolajjal, megsüthetjük, egytálételek, turmixoljuk, tálalhatjuk, botmixerrel, zöldségeket, kínálatának, díszítéshez, elkészítési, módszerével, legfinomabb, húsvéti asztal, ünnepek után, zöldségeket felhasználása, egyik legtáplálóbb, tavasz beköszöntével, újhagymát néhány, burgonyát beletesszük, zöldségek legfinomabb, pirítva sütés, pirításnak köszönhetően, parajleveleket kisebb, olajat serpenyőben, gombaszeleteket beledobjuk, gombát addig, tálba rendezett, gombát rátesszük,
|
|
|
|
húsvéti asztal, ünnepek után, zöldségeket felhasználása, egyik legtáplálóbb, tavasz beköszöntével, újhagymát néhány, burgonyát beletesszük, zöldségek legfinomabb, pirítva sütés, pirításnak köszönhetően, parajleveleket kisebb, olajat serpenyőben, gombaszeleteket beledobjuk, gombát addig, tálba rendezett, gombát rátesszük, pirított fenyőmagot, lehető legtöbb, grépfrút levét, olajjal összekeverjük, salátát meglocsoljuk, előkészített zöldségeket, retekcsírát összeforgatjuk, gombaszeletekkel, petrezselyemzöld, gombaszeleteket, felforrósítjuk, rukkolalevelek, parajleveleket, összeforgatjuk, összeállított, használhatunk, felhasználása, felszeletelve, beköszöntével, összekeverjük, csiperkegomba, petrezselymet, legtáplálóbb, vitaminleves, meglocsoljuk, megtisztítva, köszönhetően, szervezetünk, rendelkeznek, zöldségekből, előkészített, olívaolajjal, megsüthetjük, egytálételek, turmixoljuk, tálalhatjuk, botmixerrel, zöldségeket, kínálatának, díszítéshez, elkészítési, módszerével, legfinomabb, retekcsírát, fogyasztása, lecsipkedve, serpenyőben, tartalommal, beletesszük, ellenállni, kevergetve, félbevágva, hozzávalók, egészséges, egyszerűen, paprikával, roppanósak, pirításnak, retekcsíra, fenyőmagot, beledobjuk, fokhagymát, zöldséggel, meghámozva, leszárazva, megfosztva, szeletekre, rászórjuka, díszítjük, olívaolaj, újhagymát, zöldséges, megpuhult, burgonyát, megsózzuk, felöntjük, személyre, hosszában, elfelezve, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
37 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 107
- e Hét: 1093
- e Hónap: 12480
- e Év: 50228
|
|
|