Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyümölcsös joghurttorta
  2018-04-06 23:56:41, péntek
 
   
 

Gyümölcsös joghurttorta


Hozzávalók:

Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

15 dkg Győri édes keksz
10 dkg vaj

Citromos joghurtréteg hozzávalói:

4 db citromos joghurt (4×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Szedres joghurtréteg hozzávalói:

15 dkg szeder
2 db epres joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:

25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)
2 db citromos joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz







Elkészítése:
Kekszes alap:

A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.

A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.

Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos réteg:

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)

Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres réteg:

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.

Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Sárgadinnyés réteg:

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.

A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A Hulalát habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Címkék: gyümölcsökkel, megmagasítani, felmelegített, tortaformához, egyenletesen, joghurtréteg, forráspontig, kekszmorzsát, porzselatint, sütőpapírral, sárgadinnyés, megdermedjen, tortatformát, joghurttorta, passzírozzuk, sárgadinnyét, sárgadinnye, porzselatin, szederpépet, habtejszínt, elkészíteni, citromlevet, citromhéjat, tortaformát, megdermedni, elkészítése, szeleteljük, turmixoljuk, hozzávalói, keverékhez, morzsoljuk, melegítsük, joghurthoz, összeérnek, rétegeknek, habtejszín, kekszet morzsoljuk, felmelegített vajat, tortatformát béleljük, hűtőbe legalább, joghurtos réteg, joghurthoz adjuk, vaníliás cukrot, vizet melegítsük, joghurtos keverékhez, habtejszínt verjük, kekszes alapot, tortaformát magasítsuk, citromos krémet, szedret turmixoljuk, szitán passzírozzuk, szederpépet adjuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Fehér virág  Png nő  Popper Péter szavai  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kaffka_Margit  Albert Einsteinről  képre írva  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kaffka_Margit  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Irgalom és ítélet  Neked tudnod kell  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png lepke  Fekete István - Akác  Örülök, hogy látlak!  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam  A sors  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Julian Brass gondolata  A kételkedés kezelése  Szép napot kívánok  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
kekszet morzsoljuk, felmelegített vajat, tortatformát béleljük, hűtőbe legalább, joghurtos réteg, joghurthoz adjuk, vaníliás cukrot, vizet melegítsük, joghurtos keverékhez, habtejszínt verjük, kekszes alapot, tortaformát magasítsuk, citromos krémet, szedret turmixoljuk, szitán passzírozzuk, szederpépet adjuk, szedres krémet, őrölt fahéjat, sárgadinnyét kockázzuk, sárgadinnyés krémet, teljesen megdermedt, rétegekhez használt, rétegeknek megdermedni, gyümölcsökkel, megmagasítani, felmelegített, tortaformához, egyenletesen, joghurtréteg, forráspontig, kekszmorzsát, porzselatint, sütőpapírral, sárgadinnyés, megdermedjen, tortatformát, joghurttorta, passzírozzuk, sárgadinnyét, sárgadinnye, porzselatin, szederpépet, habtejszínt, elkészíteni, citromlevet, citromhéjat, tortaformát, megdermedni, elkészítése, szeleteljük, turmixoljuk, hozzávalói, keverékhez, morzsoljuk, melegítsük, joghurthoz, összeérnek, rétegeknek, habtejszín, cukrászhab, lapogassuk, megdermedt, feloldódik, gyümölcsös, magasítsuk, kanalazzuk, részletben, kerüljenek, habverővel, hozzávalók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 1467
  • e Hónap: 11820
  • e Év: 71073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.