2018-04-06 23:56:41, péntek
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók:
Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
15 dkg Győri édes keksz
10 dkg vaj
Citromos joghurtréteg hozzávalói:
4 db citromos joghurt (4×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Szedres joghurtréteg hozzávalói:
15 dkg szeder
2 db epres joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:
25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)
2 db citromos joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Elkészítése:
Kekszes alap:
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Sárgadinnyés réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A Hulalát habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: gyümölcsökkel, megmagasítani, felmelegített, tortaformához, egyenletesen, joghurtréteg, forráspontig, kekszmorzsát, porzselatint, sütőpapírral, sárgadinnyés, megdermedjen, tortatformát, joghurttorta, passzírozzuk, sárgadinnyét, sárgadinnye, porzselatin, szederpépet, habtejszínt, elkészíteni, citromlevet, citromhéjat, tortaformát, megdermedni, elkészítése, szeleteljük, turmixoljuk, hozzávalói, keverékhez, morzsoljuk, melegítsük, joghurthoz, összeérnek, rétegeknek, habtejszín, kekszet morzsoljuk, felmelegített vajat, tortatformát béleljük, hűtőbe legalább, joghurtos réteg, joghurthoz adjuk, vaníliás cukrot, vizet melegítsük, joghurtos keverékhez, habtejszínt verjük, kekszes alapot, tortaformát magasítsuk, citromos krémet, szedret turmixoljuk, szitán passzírozzuk, szederpépet adjuk,
|
|