Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért kell megmasszírozni a lábakat lefekvés előtt?
  2018-04-09 09:58:58, hétfő
 
  Miért olyan kellemes?

A talpmasszázs a stresszcsökkentésben is segítségünkre lehet
A talpmasszázs és a reflexológia nemcsak rendkívül kellemesek, de az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Néhány egyszerű mozdulatot otthon is elsajátíthatunk - ez pedig segíthet a pihenésben egy hosszú nap után.

Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Egy 2002-es, a Nursing & Health Sciences című szaklapban megjelent tanulmány szerint például a láb masszírozása fokozza a vérkeringést, ellazít és segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait is. Lássuk, hogyan javíthatjuk az egészségünket a rendszeres lábmasszázzsal!



Egy-egy 10-15 perces lábmasszázzsal jelentős mértékben javíthatjuk a vérkeringésünket, mely nagyon fontos lehet például azoknak, akik egész nap talpon vannak, esetleg kényelmetlen cipőkben kénytelenek tölteni a napot. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen a visszerek kialakulásának rizikóját. Egy 2014-es, az Archives of Physical Medicine and Rehabilitation című lapban megjelent írás szerzői szerint a masszázs attól függetlenül előnyös az emberek számára, hogy mennyi testmozgást végeznek.

A talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású, és ezt kihasználhatjuk egy-egy nehéz, stresszes nap után. A lábmasszázs hatására ugyanis sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk. Különösen azoknak érdemes ezt kipróbálni, akik nehezen tudnak lazítani, vagy állandóan a napközbeni problémáikon aggodalmaskodnak. A stresszcsökkentés mellett a lábmasszázs javíthatja a hangulatunkat, és csökkentheti a vérnyomást is.

Azoknak is érdemes rendszeresen masszírozni a lábukat (különösen a talp középső részét), akik hátfájással küzdenek, azok a reflexológiai pontok ugyanis, melyek ezen a területen találhatóak, a krónikus hátfájást is képesek csökkenteni. Természetesen, a talp és a láb masszírozásával a lábaink fájdalmát is enyhíthetjük, emellett pedig az enyhe mértékű duzzanat ellen is hatásos lehet a masszázs (többek között a már említett vérkeringést fokozó hatásai miatt). Az alsó végtag ödémásodása tulajdonképpen azt jelenti, hogy a lábunk szövetei között felgyűlik a felesleges folyadék, és ezt a nyirokrendszer nem tudja elszállítani. A lábdagadást enyhítheti a rendszeres testmozgás, vagy a láb felpolcolása.

Hogyan masszírozzuk meg otthon a lábainkat?
Egy nagyobb edényt töltsünk meg meleg vízzel, és adjunk a vízhez 5 cseppet a kedvenc illóolajunkból (a levendula, a kamilla vagy a rozmaring különösen előnyös lehet). Áztassuk ebben a lábainkat nagyjából 15 percig, majd óvatosan szárítgassuk meg a lábainkat. Üljünk egy kényelmes székre, tegyük a jobb lábunkat a bal térdünkre, és egy kevés, felmelegített masszázsolajjal (olíva-, búzacsíra- vagy kókuszolajjal) masszírozzuk át a lábainkat. Ne csak az ujjainkat használjuk, hanem a kezünk oldalát vagy az ökölbe szorított kezünket is! A lábujjainkat se hagyjuk ki: óvatosan húzogassuk meg, gyúrjuk át és hajlítgassuk meg őket! Ismételjük meg a bal lábunkkal is. Természetesen, mielőtt belekezdünk a lábunk otthoni masszírozásába, kérjük ki az orvosunk véleményét.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
Címkék: vérkeringésünket, aggodalmaskodnak, kihasználhatjuk, elsajátíthatunk, masszírozásával, masszázsolajjal, talpmasszázsnak, rehabilitation, masszírozásába, lábmasszázzsal, nyirokrendszer, kialakulásának, illóolajunkból, csökkenthetjük, tulajdonképpen, egészségünkre, egészségünket, természetesen, reflexológiai, felmelegített, segítségünkre, veseproblémák, kókuszolajjal, hangulatunkat, enyhíthetjük, bizonyította, vérkeringést, segítségével, masszírozzuk, problémáikon, szervezetünk, rendszeresen, hajlítgassuk, kényelmetlen, csökkentheti, lábujjainkat, reflexológia nemcsak, szervezetünk öngyógyító, rendszeres lábmasszázzsal, masszírozás hatására, magas vérnyomás, visszerek kialakulásának, masszázs attól, emberek számára, lábmasszázs hatására, napközbeni problémáikon, stresszcsökkentés mellett, lábmasszázs javíthatja, talp középső, reflexológiai pontok, területen találhatóak, krónikus hátfájást, Health Sciences, Physical Medicine,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Nevem  Png rózsa csokor  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A kételkedés kezelése  Png virág  Nagyon különös  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nem méltó hozzád  Szép estét  Fekete-erdő desszert  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó éjszakát  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kaffka_Margit  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  A másik dolog,  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  A sors  Kaffka_Margit  Png virág 
Bejegyzés Címkék
reflexológia nemcsak, szervezetünk öngyógyító, rendszeres lábmasszázzsal, masszírozás hatására, magas vérnyomás, visszerek kialakulásának, masszázs attól, emberek számára, lábmasszázs hatására, napközbeni problémáikon, stresszcsökkentés mellett, lábmasszázs javíthatja, talp középső, reflexológiai pontok, területen találhatóak, krónikus hátfájást, lábaink fájdalmát, enyhe mértékű, alsó végtag, lábunk szövetei, felesleges folyadék, lábdagadást enyhítheti, rendszeres testmozgás, nagyobb edényt, kedvenc illóolajunkból, kamilla vagy, rozmaring különösen, lábainkat nagyjából, kényelmes székre, jobb lábunkat, ujjainkat használjuk, kezünk oldalát, ökölbe szorított, lábunk otthoni, orvosunk véleményét, vérkeringésünket, aggodalmaskodnak, kihasználhatjuk, elsajátíthatunk, masszírozásával, masszázsolajjal, talpmasszázsnak, rehabilitation, masszírozásába, lábmasszázzsal, nyirokrendszer, kialakulásának, illóolajunkból, csökkenthetjük, tulajdonképpen, egészségünkre, egészségünket, természetesen, reflexológiai, felmelegített, segítségünkre, veseproblémák, kókuszolajjal, hangulatunkat, enyhíthetjük, bizonyította, vérkeringést, segítségével, masszírozzuk, problémáikon, szervezetünk, rendszeresen, hajlítgassuk, kényelmetlen, csökkentheti, lábujjainkat, masszírozása, felpolcolása, talpmasszázs, reflexológia, elszállítani, szárítgassuk, lábmasszázs, javíthatjuk, masszírozás, lábdagadást, hátfájással, belekezdünk, csökkenteni, vérkeringés, pihentetőbb, masszírozni, folyamatait, ödémásodása, találhatóak, testmozgást, függetlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 146
  • e Hét: 3013
  • e Hónap: 9385
  • e Év: 60176
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.