Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Er
  2013-05-16 19:46:07, csütörtök
 
 
Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Erdély
2013. május 15. 08:36
Pásztori Tibor Endre - Hunhír.info

Napjainkban nemcsak a kultúrkampfnak nevezett politikai, vallási, ideológiai háború tombol Magyarországon ezerrel, hanem a nézetháború elérte a történelmet, azon belül az őstörténelmünket is. Azok, akinek genetikailag semmi közük az ősmagyarsághoz, most hirtelen az ilyen, nemlétező gyökerekkel állnak elő, az akadémisták pedig éppen úgy tűzzel-vassal irtják a hiteles múltunkkal kapcsolatos nézeteket, mint a Habsburg gyarmatosítás idején.

Persze, ez természetes részükről, hiszen az Új Világrend gyökértelen, tudatlan robotjainak megalkotásához az szükségeltetik, hogy egy múlt nélküli, csak a jelenben élő agymosott horda legyen az ősnemzetekből. Sok évtized óta Székelyföld egyik legendás részén, a Háromszékben élő paptanár szerzőnk is azt vallja, amit egyre többen tesznek magukévá: Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Erdélyben ringott.

Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

?1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv ? 7.000 éves volta dacára ? ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török ?unokaöcs? fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.?

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván ?a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral.??

Egy hozzászóló által leírt néhány érdekesség:

1) Embertani szempontból nézve az un. finnugor népek embertanilag, azaz fajilag MONGOLOID népek. Szakálltalan, szőrtelen, sárga bőrszínű, ferdeszemű emberek. A magyar nép szakállas, fehér bőrű, kerek szemű. Azaz embertanilag semmi közünk nincs a finnugor népekhez.

2) Népzenei szempontból: érdekes módon Bartók Béla Finnországban, Törökországban és Perzsiában végzett népzenei kutatásairól készült magyar nyelvű könyvét a MTA eltüntette még megjelenése idején, és mind a mai napig NEM hozzáférhető Magyarországon!

Ezt a könyvet angol nyelven a New York-i közkönyvtárban bárki elolvashatja. A magyar ember meglepetéssel olvashatja benne a következőket:

A török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint.
A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.
A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.

Azaz népzenei szempontból minden bizonyíték arra mutat, hogy Török eredetű nép vagyunk.

3) Nyelvi szempontból: John Rawlinson a székely rovásírás alapján fordította le a Sumir írást. Lenormant (francia) kutató megállapította hogy a mai nyelvek közül a magyar áll a sumirhoz a legközelebb.

Sir Leonard Wolley megállapította, hogy a Sumir nyelv nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben.

A török a második legköz lebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török ?unokaöcs? fokon áll, hasonlóság tekintetében a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. A alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, hol magánúton megtanult magyarul ? mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, a MTA elítélte őt, mondván: ?Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral.?

Nyelvi szempontból nézve tehát Angol, Francia tudósok szerint a Magyar nyelv mondhatni egyenesági leszármazottja a Sumir-nak.

4) Régészeti bizonyítékok:

A Tigris és Eufrátesz völgyében végzett ásatások során napvilágra került szobrocskák tanúsága szerint a sumir nép állatai ? racka juh, pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha kísértetiesen egyeznek a magyar nép állataival, rajtunk, magyarokon kívül SENKI másnak nincsenek ilyen állatai a világon.

Említésre érdemes egy régészeti szenzáció is, Erdélyben Tatárlakán végzett ásatások során került napfényre több ezer égetett agyagtábla, melyeken sumir írás van, s éveken át tartó kutatások és kísérletek eredményeként a Francia Tudományos Akadémia a következőket állapította meg:

1. Az Erdélyi tatárlaki ásatások során talált táblák 1.500 évvel régebbiek, mint az eddig talált legrégebbi Mezopotámiai agyagtáblák. A Francia Tudományos Akadémia ennek alapján kimondja, hogy az emberiség bölcsője és az emberi írásbeliség és kultúra NEM Mezopotámiában, hanem Európában, Erdélyben, kezdődött?

2. Ezt később a Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus is elfogadta, ami igazi világszenzáció volt.

S amit csak a nevében magyar sajtó, óriási egyöntetű lelkesedéssel ELHALLGATOTT. Én csak New Yorkban olvastam erről, Budaesten a mai napig senki sem hallott erről egyetlen árva szót sem.

Azaz, embertani, népzenei, nyelvészeti, és régészeti szempontból nézve, a finnugor elmélet, melyet ellenségeink dolgoztak ki lejáratásunkra, és magyarellenes propaganda céljára, egyszerűen VALÓTLAN elmélet.

Ideje lenne, hogy az MTA végre ne magyarellenes tevékenységre költse el a magyar lakosság pénzét.

Példa nélkül áll a világon, hogy egy nemzet tudományos akadémiája arra költi el a nemzet pénzét, hogy nemzetellenes tevékenységet fejtsen ki, rombolván a magyar nemzeti tudatot, hamisítva a magyar történelmet, s hivatkozási alapot nyújt ellenségeinknek (lásd. Trianon Június 4., 1920.).



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64806
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: őstörténelmünket, ellenségeinknek, mezopotámiában, megállapította, szükségeltetik, sajátosságából, lejáratásunkra, magyarországon, kultúrkampfnak, törökországban, közkönyvtárban, ősmagyarsághoz, megalkotásához, leszármazottja, világszenzáció, ősnemzetekből, finnországban, kísértetiesen, magyarellenes, tevékenységet, megállapítása, meglepetéssel, tevékenységre, gyarmatosítás, eredményeként, lelkesedéssel, nemzetellenes, megjegyezném, bizonyítékok, következőket, tekintetében, kutatásairól, hozzáférhető, mezopotámiai, elolvashatja, legközelebbi, emberi írásbeliség, kultúrkampfnak nevezett, nézetháború elérte, akadémisták pedig, hiteles múltunkkal, múlt nélküli, következőt mondta, magyar nyelvészt, második legközelebbi, magyar mondhatni, sumir nyelvnek, sumir nyelvből, magyar nyelvnek, hozzászóló által, finnugor népekhez, könyvet angol, Pásztori Tibor Endre, Leonard Wolley, Magyar Tudományos Akadémiát, Magyar Tudományos Akadémiától, Bartók Béla Finnországban, Bartók Béla, John Rawlinson, Erdélyben Tatárlakán, Francia Tudományos Akadémia, Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus, Trianon Június,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A jó emberek mindig szépek mar...  Bounty krémes  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Makszim Gorkij gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  Alvó cicák  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Png ház  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png kutya  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Garai Gábor - Takarítás  Png cica  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Egy lelki imádság  Png nő  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Akarat  Esti kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gonosz démon-álarc  Png ház  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emberi írásbeliség, kultúrkampfnak nevezett, nézetháború elérte, akadémisták pedig, hiteles múltunkkal, múlt nélküli, következőt mondta, magyar nyelvészt, második legközelebbi, magyar mondhatni, sumir nyelvnek, sumir nyelvből, magyar nyelvnek, hozzászóló által, finnugor népekhez, könyvet angol, magyar ember, székely rovásírás, második legköz, alapszavakat tekintve, régészeti szenzáció, következőket állapította, eddig talált, emberiség bölcsője, nevében magyar, finnugor elmélet, magyar lakosság, nemzet tudományos, nemzet pénzét, magyar nemzeti, magyar történelmet, őstörténelmünket, ellenségeinknek, mezopotámiában, megállapította, szükségeltetik, sajátosságából, lejáratásunkra, magyarországon, kultúrkampfnak, törökországban, közkönyvtárban, ősmagyarsághoz, megalkotásához, leszármazottja, világszenzáció, ősnemzetekből, finnországban, kísértetiesen, magyarellenes, tevékenységet, megállapítása, meglepetéssel, tevékenységre, gyarmatosítás, eredményeként, lelkesedéssel, nemzetellenes, megjegyezném, bizonyítékok, következőket, tekintetében, kutatásairól, hozzáférhető, mezopotámiai, elolvashatja, legközelebbi, embertanilag, genetikailag, szakálltalan, ellenségeink, orientalista, alapszavakat, kutatómunkás, kutatásaihoz, háromszékben, elhallgatott, székelyföld, írásbeliség, gyökértelen, megjelenése, szempontból, természetes, kongresszus, robotjainak, akadémiától, gyökerekkel, napjainkban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.