|
2018-05-04 21:55:42, péntek
|
|
|
Úgy tudom,nagyon hatásos a gyomorproblémákra, rendbe teszi az emésztést és a gyulladásokra is nagyszerű,a héja pedig annyi pektint tartalmaz,hogy zselésítő anyag sem kell hozzá.
2-féle lekvár készült belőle:
Vaníliás-ánizsos birslekvár:
Rozmaringos-rózsaborsos birslekvár:
Hozzávalók:
- kb. 4 kg birsalma és/vagy birskörte
- 2 kg nyári alma
- 1 kg barna nádcukor
- 2 citrom leve
- 8-10 db csillagánizs
- 1 kk. vanília-por vagy 1 vanília-rúd
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. szegfűszeg
- rózsabors és rozmaring (csak a 2. lekvárhoz)
Elkészítése:
(A két lekvár az elején együtt készült, csak a másodikba a végén került a rózsabors és a rozmaring-ág.)Tehát először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni:
Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagánizst. Magas lángon kb. 30-40 perc alatt megpuhul, ekkor botmixerrel az egészet pürésítjük. A cukrot hozzákeverjük és még egyszer felforraljuk,most már folyamatosan keverve. Forrón a felét tiszta üvegekbe töltjük, a másik feléhez pedig hozzákeverjük a rózsaborsot és a felaprított rozmaringot. Egyet "rottyantunk" ezen is, és mehet az üvegekbe,majd a dunsztba 1 éjszakára. Gondolom, idővel majd összeérnek az ízek, de már most nagyon finom lett:
Ez sem az az édes lekvár-kategória, inkább való sajt vagy hús mellé! Szerintem hamar kitalálunk valamit hozzá! :D
Link |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
Címkék: hozzákeverjük, gyulladásokra, csillagánizst, folyamatosan, szegfűszeget, felforraljuk, csillagánizs, megtisztítva, rozmaringot, felaprított, rottyantunk, rózsaborsos, rozmaringos, rózsaborsot, citromlével, elkészítése, botmixerrel, birslekvár, pürésítjük, szegfűszeg, hozzávalók, fűszereket, feltesszük, hozzáadjuk, magházától, összeérnek, kitalálunk, birskörte, megmosott, rózsabors, rozmaring, éjszakára, nagyszerű, kategória, lekvárhoz, másodikba, héja pedig, elején együtt, végén került, megmosott birset, almát magházától, citromlével együtt, egészet pürésítjük, cukrot hozzákeverjük, felét tiszta, másik feléhez, felaprított rozmaringot,
|
|
|
|
héja pedig, elején együtt, végén került, megmosott birset, almát magházától, citromlével együtt, egészet pürésítjük, cukrot hozzákeverjük, felét tiszta, másik feléhez, felaprított rozmaringot, hozzákeverjük, gyulladásokra, csillagánizst, folyamatosan, szegfűszeget, felforraljuk, csillagánizs, megtisztítva, rozmaringot, felaprított, rottyantunk, rózsaborsos, rozmaringos, rózsaborsot, citromlével, elkészítése, botmixerrel, birslekvár, pürésítjük, szegfűszeg, hozzávalók, fűszereket, feltesszük, hozzáadjuk, magházától, összeérnek, kitalálunk, birskörte, megmosott, rózsabors, rozmaring, éjszakára, nagyszerű, kategória, lekvárhoz, másodikba, zselésítő, tartalmaz, szerintem, emésztést, gondolom, üvegekbe, megpuhul, nádcukor, birsalma, vaníliát, dunsztba, vaníliás, feléhez, ánizsos, készült, először, keverve, egyszer, fahéjat, pektint, töltjük, valamit, vanília, hatásos, egészet, vízben, együtt, közben, birset, került, lángon, citrom, lekvár, idővel, inkább, elején, tiszta, rendbe, nagyon, cukrot, forrón, belőle, hamar, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1043
- e Hét: 3259
- e Hónap: 5154
- e Év: 55945
|
|
|