Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A görögdinnye 3 áldásos egészségügyi hatása
  2017-07-18 14:30:07, kedd
 
  Eddig is imádtad a nyár leghűsítőbb gyümölcsét? Ezek után még többet kérsz majd belőle! Méregteleníts, előzd meg a rákot, és gyógyulj dinnyével!

A görögdinnye szezonja hagyományosan július elejétől szeptember elejéig tart, de ma már a későn érő típusoknak köszönhetően az ősz első hónapjában is élvezheted az ízét. Kiváló hűsítő a meleg nyári napokon, és még finom is. Ha nem elég édes a vásárolt gyümölcs, készíthetsz belőle salátát zöldségekkel vegyítve, a héját pedig befőttnek is elteheted.

Nagyjából 500 fajtája van, melyek színükben, ízükben vagy érési idejükben különböznek egymástól. Súlyuk négy és tíz kilogramm között mozog. Az érett dinnyének megkopogtatáskor mély hangja van. A kiválasztásnál figyelj arra is, hogy sima és mindenhol szép zöld legyen. Segítségedre lehet a kacs: ha elszáradt, biztosan érett gyümölccsel van dolgod.

Méregteleníts dinnyével!

A görögdinnye kitűnő vízhajtó, vesetisztító és salaktalanító. Mivel 90%-ban vízből áll, jól átmossa és méregteleníti a szervezetet, a vért és a beleket is kitisztítja. Fogyasztása hasznos, ha betegségből lábadozol, mert pótolja vizet, és elősegíti a gyógyulást a szervezet kitakarításával.

Elősegíti a fogyást

Magas víztartalmának köszönhetően igen kevés kalóriával, zsírral, fehérjével és szénhidráttal rendelkezik, ezért kitűnő alapanyaga lehet a különböző diétáknak. Tarthatsz kifejezetten görögdinnye-diétát. A gyümölcs nem kényszerít koplalásra, mert kalóriaszegény ugyan, de nagyon laktató, mindemellett tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat.
Egy napra is érdemes dinnyekúrát tartani, de a három nap számít ideálisnak. A diéta ideje alatt a dinnyét kiegészítheted sovány tejtermékekkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű kenyérrel.

Előzd meg a rákot!

A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnyében is megtalálható a likopin nevű antioxidáns, ami a daganatos betegségek megelőzésében lehet a segítségedre. A likopin gyorsan köti meg a káros szabadgyököket, melyek elősegítik a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
Talán nem is gondolnád, de az édes gyümölcs még az UV-sugárzás elleni védelemben is fontos szerepet játszik. Ez szintén likopintartalmának köszönhető - hiszen ez az anyag fogja fel a bőrt érő káros sugarak hatásait.

Kitűnő vitaminforrás

A görögdinnye nem csupán likopintartalma miatt hatékony rákmegelőző. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szintén hozzájárul immunrendszered megerősítéséhez. A-, C- és B-vitaminokban egyaránt gazdag, emellett magas foszfor-, cink- és szeléntartalommal bír.

Gyógyító erő számos betegség ellen

Ha megfáztál, a görögdinnye nemcsak a folyadékpótlásban tesz jó szolgálatot, hanem a lázadat is csillapítja. Enyhíti az emésztési zavarokat, a légúti panaszokat, és gyakori fogyasztása esetén kisebb valószínűséggel küzdesz majd ízületi gyulladásokkal. Hatékony a szívbetegségek és az érrendszeri megbetegedések megelőzésében.

Ha nehezen emészthető ételt ettél, fogyassz utána egy kis görögdinnyét. Először nagyon telítettnek érzed majd magad a magas víztartalom miatt, de ez nem tart sokáig. A víz gyorsan áthalad a gyomrodon, és megkönnyebbülsz. Az emésztés ezután következő folyamatait is segíti, például a belek tisztításával.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Címkék: megkopogtatáskor, megkönnyebbülsz, megerősítéséhez, likopintartalma, valószínűséggel, kitakarításával, immunrendszered, kalóriaszegény, tejtermékekkel, kiegészítheted, görögdinnyében, megbetegedések, kiválasztásnál, szabadgyököket, víztartalmának, gyulladásokkal, szívbetegségek, szénhidráttal, hagyományosan, megelőzésében, vitaminforrás, méregteleníts, salaktalanító, tisztításával, méregteleníti, paradicsomhoz, kialakulását, köszönhetően, megtalálható, kifejezetten, zöldségekkel, vesetisztító, segítségedre, ásványianyag, mindemellett, vitaminokban, nyár leghűsítőbb, görögdinnye szezonja, meleg nyári, vásárolt gyümölcs, héját pedig, érett dinnyének, kiválasztásnál figyelj, görögdinnye kitűnő, szervezet kitakarításával, különböző diétáknak, szükséges ásványi, diéta ideje, dinnyét kiegészítheted, paradicsomhoz hasonlóan, likopin nevű, daganatos betegségek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Egy tavasz  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Jó éjszakát  Mindig lesz olyan  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Vito Giaquinto gondolata  Csend  Spenót fasírttal  Magyar költészet napja  A gyulladáscsökkentő és csonte...  James Allen  különleges  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 14  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 15  Anyák napjára  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A Magyar Költészet napja alkal...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Baranyi Ferenc - N i n c s  Emlékezz  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Spenót fasírttal  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyár leghűsítőbb, görögdinnye szezonja, meleg nyári, vásárolt gyümölcs, héját pedig, érett dinnyének, kiválasztásnál figyelj, görögdinnye kitűnő, szervezet kitakarításával, különböző diétáknak, szükséges ásványi, diéta ideje, dinnyét kiegészítheted, paradicsomhoz hasonlóan, likopin nevű, daganatos betegségek, likopin gyorsan, káros szabadgyököket, édes gyümölcs, anyag fogja, görögdinnye nemcsak, folyadékpótlásban tesz, emésztési zavarokat, légúti panaszokat, érrendszeri megbetegedések, magas víztartalom, emésztés ezután, belek tisztításával, megkopogtatáskor, megkönnyebbülsz, megerősítéséhez, likopintartalma, valószínűséggel, kitakarításával, immunrendszered, kalóriaszegény, tejtermékekkel, kiegészítheted, görögdinnyében, megbetegedések, kiválasztásnál, szabadgyököket, víztartalmának, gyulladásokkal, szívbetegségek, szénhidráttal, hagyományosan, megelőzésében, vitaminforrás, méregteleníts, salaktalanító, tisztításával, méregteleníti, paradicsomhoz, kialakulását, köszönhetően, megtalálható, kifejezetten, zöldségekkel, vesetisztító, segítségedre, ásványianyag, mindemellett, vitaminokban, görögdinnyét, fogyasztása, kitisztítja, rendelkezik, görögdinnye, szervezetet, csillapítja, gyümölccsel, rákmegelőző, különböznek, szolgálatot, betegségből, készíthetsz, érrendszeri, folyamatait, tartalmazza, dinnyekúrát, víztartalom, leghűsítőbb, antioxidáns, telítettnek, emészthető, élvezheted, ideálisnak, köszönhető, elősegítik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2674 db bejegyzés
Összes: 127904 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7040
  • e Hónap: 29143
  • e Év: 307368
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.