|
2018-05-07 18:12:12, hétfő
|
|
|
|
|
|
Sajtos hajtovány
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg margarin
1 db tojás
1/2 teáskanál só
Elkészítés
Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.
Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.
Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
Langyosan kínáljuk, mert így a legfinomabb.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
Címkék: megdagaszthatjuk, újrakelesztett, természetesen, kelesztőtálba, kenyérsütőgép, konyharuhával, előmelegített, hőmérsékleten, felfuttatott, sütőpapírral, dagasztással, tojássárgát, legfinomabb, töltelékhez, töltelékkel, mokkáskanál, lisztezett, kanalazzuk, tojássárga, hozzávalók, élesztővel, elkészítés, kelesszük, programot, helyezzük, teáskanál, keveréket, felvágott, dagasszuk, futtassuk, béleljünk, margarint, felületre, hajtovány, langyosan, egymástól, élesztőt futtassuk, tojássárgát keverjük, maradék langyos, felfuttatott élesztővel, lisztet keverjük, kenyérsütőgép üstjébe, tejes-élesztős keveréket, dagasztó programot, lisztezett kelesztőtálba, sajtot reszeljük, lágy margarint, egész tojást, megkelt tésztát, sajtos töltelékkel, tepsit béleljünk, felvágott tésztát,
|
|
|
|
élesztőt futtassuk, tojássárgát keverjük, maradék langyos, felfuttatott élesztővel, lisztet keverjük, kenyérsütőgép üstjébe, tejes-élesztős keveréket, dagasztó programot, lisztezett kelesztőtálba, sajtot reszeljük, lágy margarint, egész tojást, megkelt tésztát, sajtos töltelékkel, tepsit béleljünk, felvágott tésztát, újrakelesztett tészta, megdagaszthatjuk, újrakelesztett, természetesen, kelesztőtálba, kenyérsütőgép, konyharuhával, előmelegített, hőmérsékleten, felfuttatott, sütőpapírral, dagasztással, tojássárgát, legfinomabb, töltelékhez, töltelékkel, mokkáskanál, lisztezett, kanalazzuk, tojássárga, hozzávalók, élesztővel, elkészítés, kelesszük, programot, helyezzük, teáskanál, keveréket, felvágott, dagasszuk, futtassuk, béleljünk, margarint, felületre, hajtovány, langyosan, egymástól, reszeljük, nyújtsuk, keverjük, vékonyra, tekerjük, élesztős, tojással, indítsuk, takarjuk, közöttük, távolabb, alaposan, távolság, borítsuk, dagasztó, élesztőt, kínáljuk, margarin, kenéshez, élesztő, tésztát, végzett, maradék, langyos, pirosra, alakúra, megkelt, bejglit, közepes, szerint, olajjal, üstjébe, lisztet, reszelt, szórjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 150
- e Hét: 928
- e Hónap: 4961
- e Év: 64214
|
|
|