2018-05-21 15:05:52, hétfő
|
|
|
9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :)
A hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő.
Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.
Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.
Ha kíváncsi vagy a többi salira ,kérlek kattints a linkre!!! KÖSZÖNÖM!!!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
Címkék: paradicsomsaláta, tartármártással, pirospaprikával, fölszeleteljük, vöröshagymával, burgonyasaláta, elkészíthetők, tojássárgáját, tartármártást, hozzákeverjük, megtisztítjuk, összekeverjük, megtisztítunk, meglocsoljuk, hagymasaláta, paradicsomot, meghámozzuk, csöppenként, fűszerezzük, meghámozott, citromlével, elkészülnek, szeleteljük, meghintjük, kávéskanál, vendégváró, megfőzzünk, egyenletes, formázható, lehámozzuk, hozzáadott, elkeverünk, hozzávalók, összetörik, könnyebben, karikázzuk, hidegtálak mindig, héjában főtt, meghámozott almát, kemény tojást, pillanatra forróvízbe, héja könnyebben, tetejére olajat, késhegynyi törött, kávéskanál pirospaprikával, evőkanál olajjal, többi salira,
|
|