Belépés
bezzeg56.blog.xfree.hu
LEGYEN MINDEN NAPUNK, A "SZERETET ÜNNEPE! MERT "SZERETET NÉLKÜL ÉLNI NEM LEHET! /GYÖKÖSSY ENDRE/ DR TAKÁCS MÁTYÁSNÉ Valéria
1956.12.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Megfigyelések.
  2009-03-04 11:26:39, szerda
 
  Megfigyelések a virágok hosszabb ideig tartó szedése után

*
Megváltozik az arcunk, tekintetünk lágyabb, élettelibb lesz.
*
Kisugárzásunk életvidám és pozitív.
*
Átmenetileg érzékenyebbek leszünk, erősebben hat ránk az időjárás-vál­tozás, és tudatosabban reagálunk hangulatváltozásainkra is.
*
Szélsőséges evési és ivási szokásaink normalizálódnak.
*
Környezetünk gyakran hamarabb veszi észre viselkedésünk kedvező válto­zásait, mint mi magunk: ,,A feleségem azt mondja, már nem reagálok olyan ingerülten!"
*
Kapcsolatunkban csökken a feszültség.


 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
Az első három hónap.
  2009-03-04 11:22:16, szerda
 
  Amit az első három napban megélhetünk

Alapvetően minden reakciót el kellene fogadni, a kiváltott érzéseket pedig tudatosan megélni, illetve engedni a felmerülő igényeknek. Hiszen ennek a reakciónak az a feladata, hogy az energetikus egyensúlyt helyreállítsa. A gyakran megfigyelt reakciók a következők:

*
A felszabadulás, az öröm, a megkönnyebbülés, az emelkedettség érzése a felsőbb énünkkel, belső irányításunkkal újonnan létrejött kapcsolatra utal.
*
A mindennapokban nő a teljesítőképességünk: végre belevágunk valami-be, amit már régóta halogattunk.
*
Nő a mozgásigényünk, vágyunk a természetbe.
*
A belső nyugtalanság, az ingerlékenység, a szédülés a belső lelki folyamat jele.
*
Több pihenést és alvást igényelünk, kivált olyanokra igaz ez, akiknek amúgy kevés alvásra van szükségük: a belső munka sok energiát igényel, amit átmenetileg kívülről vonunk el.
*
Tisztulási vágy: zuhanyozás, böjtölés.
*
A testi tisztulás jelei, mint nátha, hasmenés, bő vizelet, nyirokcsomók megduzzadása, hirtelen bőrkiütések.
*
Idegenkedés az izgatószerektől, a kávétól, a nikotintól, az alkoholtól.


 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
Lefelé tartó tendenciával.
  2009-03-04 11:17:35, szerda
 
  Kezdet lefelé tartó tendenciával

A második tipikus reakcióminta főként akkor figyelhető meg, amikor a lelki válság fizikai panaszokkal is társul.

Az első bevétel után az ember rövidesen úgy érzi: most még sokkal ros­szabb lesz minden. A negatív érzések mélyrehatóbbak, és a testi tünetek fokozódnak. Ezek nem mellékhatások, hanem gyógyító reakciók, hasonla­tosak egy homeopátiás első reakcióhoz.

Képzeljük el, hogy egy zsibbadt vagy érzéketlen testrészünkben egyszeriben szétárad az élet. Egy fájó gondolat, amelyet esetleg éveken keresztül elnyomtunk magunkban, hirtelen a tudatunkba tör. A tudat minden bővü­lése ellenreakciót hív elő a tudatalattiban. Ahogy a testi gyógyulás folyama­tában a fizikai anyagcseresalakok kimosódnak, úgy jönnek felszínre a lelki gyógyulás folyamatában a ,,lelki" anyagcseresalakok, hogy aztán ,,szétolvad­janak, mint a hó a napon" - mondja Bach.

A tudatba azonban nem kerül más, csak amit ,,lelki organizmusunk" pil­lanatnyilag fel tud dolgozni. A virágimpulzusok hatására kellő időben törnek felszínre azok a problémák, amelyeket az életterv szerint most kell felismerni, és most lehet megoldani. Így a hagymahéjelv szerint egyik blokád a másik után kerül felszámolásra. Eközben az ember visszafelé halad múlt­jában, nemritkán egészen a gyermekkori traumatikus élményekig.

Nagyon fontos, hogy ezeket a szubjektívan rosszabbodásként átélt fáziso­kat pozitív lelki gyógyulási folyamatnak fogja fel az ember. Ez a negatív ál-lapot többnyire csak néhány napig tart, és utána nemritkán váratlanul po­zitívra vált. A közérzet még egy ideig kis, hullámszerű ingadozásoknak van alávetve, amíg a stabilizálódás be nem következik. 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
Felfelé tartó tendenciával.
  2009-03-04 11:13:35, szerda
 
  Kezdet felfelé tartó tendenciával

Az első keverék bevételét pozitívan éljük meg. Az ember kikerül a ,,gödör­ből", talán évek óta most először alussza át zavartalanul az éjszakát. Megle­pően bizakodó és magabiztos. A belső irányítás úgyszólván bátorításnak szánja ezt a reakciót, hogy megmutassa, milyenek lehetnénk valójában, ahogy az az élettervben e] van gondolva. Ez a pozitív élmény teremti meg a belső késztetést arra, hogy engedjünk a változásnak.

Körülbelül 3 héttel később, amikorra rendszerint elfogyott az első keve­rékes üveg tartalma, a közérzet szubjektívan ,,romlik". Most egy olyan fázis veszi kezdetét, amelyben a lelki és a fizikai állapot erős ingadozásoknak van alávetve. Ez idő alatt megy végbe tulajdonképpen a negatív lelki reakció-minták felülvizsgálata. Ezeket az állapotokat egyre tudatosabban éljük át, átvészeljük a fel-le ingadozásokat, míg végül a közérzet 2-3 további keverék bevétele után pozitív szinten stabilizálódik.

 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
Bach terápia-hatása.
  2009-03-04 11:08:49, szerda
 
  A Bach-virágterápia hatása és tipikus reakciók

,,Mi történik, amikor beveszem az első Bach-virágkeverékemet?" ,,Mit várhatok, mivel kell számolnom?" Ezekre a kérdésekre általános érvényű válasz nem adható, mert minden ember jellemstruktúrájának megfelelően reagál a Bach-virágenergiákra: az egyik tétovázva és lassan, a másik határozottan és gyorsan.

Az is különbség, hogy az ember akut lelki válságban van-e (,,A' sík), vagy inkább krónikus lelkiállapotot (,,B" sík) akar harmonizálni: minél akutabb a helyzet, annál gyorsabban lesz érezhető a Bach-virágok hatása. Minél el-fogulatlanabb marad az ember, és minél kevésbé szilárdak az elképzelései a várt hatásról, annál több szabadságot ad belső irányításának, hogy új ösztön­zéseket nyújtson, és hatékony változásokat indítson be.

Egy Bach-virágterápiás beszélgetésnél a szándék és az intenzitás döntő katalizá­torok a Bach-virágkeverék hatásfokára nézve. Ezzel magyarázható, hogy azok a keverékek, amelyeket mellékesen, mintegy kísérletként vagy laza ,,társasjátékként" határozott meg valaki, kevésbé intenzíven hatnak, mert a kiválasztásnál nem állt a háttérben tiszta szellemi kívánalom, illetve igazi mély vágy.

Egy jól megválasztott keverék az első bevételkor felvillanyoz: olyasfajta érzést ad, mint amikor egy kapcsolat újjáéled két meghitt beszélgetőtárs között, akik régóta nem beszéltek egymással. A nagyon érzékeny emberek közvetlenül élik meg ezt a pillanatot:

,,Nagyon mély lélegzetet kellett vennem." ,,Egyszeriben minden világosabbá vált bennem." ,,Kellemes borzongás járt át"

,,Már az első korty után elkezdett fájni egy régi sebhely a lábamon, amelyet 15 éven át észre sem vettem - mintha újból átjárta volna a vér."

A folyamat lezajlásának két klasszikus mintája

A Bach-virágok harmonizáló impulzusokat indítanak el, amelyek különbö­zőképpen dolgozhatók fel:

Egy aktuális válsághelyzet (például egy heves vita a felnőtt fiúgyermekkel) elveszíti az élét. Az érzelmi zűrzavar feloldódik. Az ember ismét képes vilá­gosan gondolkodni, újra bízni kezd benne, hogy a problémát meg tudja oldani.

Krónikus válság esetén (ha például egy ingatag önbizalmú ember elveszíti az állását, ami még inkább aláássa az önérzetét) két különböző reakcióminta figyelhető meg.

 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
A terapeuta.
  2009-03-04 10:58:48, szerda
 
  A lelki problémával küzdő páciens felkeresi a számára legszimpatikusabb Bach-virágterapiás szakembert, akiről, vagy hallott már valamit, vagy egyszerűen, úgy érzi, ő lesz az, aki segíteni tud neki.

A terápia alkalmanként kb. 1 órás beszélgetés, ahol a beszélgetést kérő útkereső elmondja milyen problémák gyötrik az életben. A terapeuta, először is életmód tanácsot ad, arra nézve, hogy milyen módon tud a kereső szembenézni a problémáival és megoldani azokat.

Semmiképpen nem arról van tehát szó, hogy a terapeuta átveszi a felelősséget a pácienstől. Éppen ellenkezőleg, segítséget nyújt abban, hogy miként képes tudatosan saját maga felelősséget vállalni az életében kialakul helyzetért.

Az első beszélgetés alkalmával a terapeutával együtt kiválasztják azokat az alapszereket, amik az éppen aktuális problémákra kínálnak segítséget.

Soha nem a testi tünet, vagy a valamikori múltbéli helyzet a meghatározó, hanem a jelen problémák.

A testi betegség esetén is az a fontos, milyen lelki reakciókat vált ki:

*
Türelmetlenség
*
Idegesség
*
Magábazárkozóttság
*
Félelem
*
Depresszió..stb,
*
 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
Bach virágterápia
  2009-03-04 10:46:57, szerda
 
  Mi a Bach-virágterápia?

A Bach-virágterápia módszert dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Észrevette, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak. Ezeknek a gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyszer nyerhető.


Edward Bach is homeopata orvosként kezdte pályafutását. Módszerének lényege a homeopátia magasabb rezgésre való felemelése és lényeges leegyszerűsítése. Míg a homeopátia, szinte végtelen számú szerrel dolgozik, addig a Bach virágterápia 38 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínál gyógyírt. Ebből a 38 lelki típusból kell kiválasztanunk a számunkra szükséges gyógyszert.

Edward Bach víziója az volt, hogy a Bach virágesszenciák legyenek ott minden család szekrényében, mivel a konkrétan megfogalmazott érzelmi reakciókon keresztül egy hétköznapi ember is ki tudja választani, hogy családtagjainak, barátainak milyen szerre van szüksége.

 
 
0 komment , kategória:  BACH VIRÁG TERÁPIA  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 58 db bejegyzés
Összes: 7169 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 185
  • e Hónap: 2220
  • e Év: 2220
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.