Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." P Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
Szép estét és jó éjszakát kívánok!
  2018-07-28 19:17:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napszakok  
Csodálatos tájakon...
  2018-07-28 19:12:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet szépsége  
Csodálatos tájakon...
  2018-07-28 19:09:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet szépsége  
Csodálatos tájakon...
  2018-07-28 19:02:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet szépsége  
Szép képkeret gerberából...
  2018-07-28 18:51:46, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képkeretek  
Sajtos papucs
  2018-07-27 09:48:06, péntek
 
 



Tészta:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk só
1 tk cukor
Töltelék:

2,5 dl tej
2,5 ek liszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
1 tubus sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.

A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megsült, kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, óvatosan széthajtjuk, és a sajtkrémmel bőven megkenjük, majd reszelt sajtba forgatjuk. Hűtőben tároljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Sajtroló recept
  2018-07-27 09:45:21, péntek
 
 



1 csomag leveles tészta
Krém:

0,5 l tej
5 ek liszt
25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
10 dkg vaj
1 db tömlős sajt (10 dkg)
só, bors
+reszelt sajt a díszítéshez

lkészítése:

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük. Addig keverjük amíg a sajt elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán a sajtkrémet is hozzáadjuk.

Amíg a krém hűl, elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. 1 cm széles csíkokra felvágjuk, és a formára rátekerjük.

A formákat nem szükséges beolajozni, mert a tésztában elegendő zsíradék van, így nem fog ráragadni.

Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a krémmel megtöltjük, végeit reszelt sajtba nyomjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Sertésszűz vadasan orsótésztával
  2018-07-27 09:40:02, péntek
 
 


Sertésszűz vadasan orsótésztával
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

- 1 kg sertésszűz
- két evőkanál sertésszír
- őrölt fekete bors
- só

A vadas mártáshoz:

- 2 fej vöröshagyma
- 5 közepes sárgarépa
- 3 közepes fehér répa
- só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál 10%-os ételecet
- 3 babér levél
- fél bögre főzőtejszín (vagy egyéb tejszín)
- 1 bögre tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fél citrom leve kifacsarva
- 1 evőkanál mustár

Elkészítése:

1. A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a fehér répát, hagymát felkarikázzuk. A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

2. A zsírt egy nagyobb, mélyebb serpenyőben vagy fazékban felforrósítjuk, majd rádobáljuk a hússzeleteket, melyek mindkét felét hirtelen megpirítjuk. Mindössze addig, míg szépen ki nem fehérednek!

3. Ekkor a húst kiszedjük, majd a helyére kerül a hagyma, a répa, és a fehér répa, egy csapott evőkanál kristálycukor kíséretében, amivel folytonos kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk.

4. A hússzeleteket ezután szépen rátesszük a zöldség tetejére, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (éppen hogy), dobunk bele három babérlevelet és az ecetet, lefedjük, majd puhára pároljuk, közepes tűzön.

5. A habaráshoz csomómentesre keverjük egy habverővel a lisztet a tejszínnel, majd a tejföllel és a mustárral is.

6. Ha a hús és a zöldség már puha, akkor a húsokat kiszedjük, és a babérlevelet is, amire már nem lesz szükség.

7. A zöldségeket ezután összeturmixoljuk, majd a habarással együtt összeforraljuk folytonos kevergetés mellett. Én most botmixerrel turmixoltam, de blenderrel még selymesebb végeredmény érhető el szerintem.
Kihagyhatjuk egyébként a turmixolást, ha az elején kockázzuk a hagymát és Julien-re vágjuk a répát, de én arra rest voltam 🙂

8. A húsokat visszatesszük a mártásba, összeforraljuk és máris készen vagyunk. Azért kóstoljuk, adjunk hozzá sót, borsot, mustárt, ha még hiányolunk belőle valamit. Forró orsótésztán tálaljuk!
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Szép kép...
  2018-07-26 13:46:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek (vegyesen)  
Legyen csodálatos a nyári üdülésed!
  2018-07-26 13:43:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napszakok  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2185 db bejegyzés
Összes: 54935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1096
  • e Hét: 6908
  • e Hónap: 16868
  • e Év: 1111571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.