Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 575 
Modern Talking - Tv Makes The Superstar
  2020-01-31 20:09:06, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
LOURDES 2004 - Jean Paul II
  2020-01-31 20:04:50, péntek
 
  Súlyos betegen térdelve imádkozott a Lordesi Szűzanyához

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
¦w. Jan Paweł II ....Polski Teolog Karol Wojtyła
  2020-01-31 20:01:57, péntek
 
  Gyermekkorára emlékezés
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Imagens de momentos de descanso do Papa São João P
  2020-01-31 19:59:19, péntek
 
  Rövid videó - visszaemlékezés
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Márciusban indul az első emeletes vonat
  2020-01-31 19:55:02, péntek
 
  ...... ......


Március 15-én először a cegléd-szolnoki vonalon utazhatnak az utasok az emeletes motorvonattal, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatnak a KISS-szel. Az év ­végéig tizenkilenc, nagy kapacitású elektromos szerelvény érkezik az elővárosi vonalakra, 2022 végéig pedig mind a negyven KISS forgalomba áll - tudta meg lapunk.
A Magyar Nemzet birtokába került információk szerint változik a Stadler által gyártott 11 KISS motorvonat szállítási ütemezése. A korábbi feb­ruári határidő helyett március 15-én utasforgalmi próbaüzemben indul el az első emeletes vonat. A próbaüzem kétlépcsős, először utasok nélkül kell a kocsiknak az előírt hibamentes futást teljesíteni, a típustesztek jelenleg is folyamatban vannak.
A Stadler késői szállítása miatt márciusban, áprilisban és májusban havonta egy, júniusban további hét, végül augusztusban áll forgalomba a tizenegyedik motorvonat. Az első KISS motorvonat Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok (100a), a második a Budapest-Nyugati-Vác-Szob (70 sz.) vasútvonalon fog közlekedni.
A Stadler hatszáz ülőhelyet biztosító kétszintes motorvonatain korszerű utastájékoztató rendszer, tágas utastér, wifi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók, valamint korszerű kamerarendszer lesz.
Az emeletes motorvonatokon három hagyományos és egy mozgássérültek által is használható vécé lesz, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve tizenkét kerékpár vagy öt babakocsi szállítására alkalmasak. A Stadler KISS-eket a gyártó ellátja az ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszerrel is, amely lehetővé teszi, hogy a felújított vasútvonalakon óránként akár 160 kilométeres sebességgel haladhassanak.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Bosco Szent János áldozópap 2. rész -Fiatalok védőszentje
  2020-01-31 19:43:39, péntek
 
  Fiatalokkal együtt a festményeken
...... ............



...... ........... ........



...... ........... ........... ..........


,,Legyetek a gyermekekkel, előzzétek meg a bűnt ésszel, hittel és szeretettel. Legyetek szentek, és szentek nevelői. Vegyék észre a gyermekeink, hogy szeretjük őket!"
...... ........... ........... .......



...... .........




- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Don Bosco 72 éves korában, a munkától kimerülve halt meg 1888. január 31-én. Ma már a Szalézi Család az egész világon jelen van. II. János Pál pápa Don Boscót halálának századik évfordulóján a ,,fiatalság atyjának és tanítójának" nevezte.

- Wikipedia oldalon Link

- Erdő Péter: Erre tanít Bosco Szent János példája Link

- Bicentenáriumi Don Bosco ünnep Link

- Pletyka: Castelnuovo - Ellopták egy 19. századi pap, Bosco Szent János földi maradványait a szülővásorában lévő olasz templomból. A szent testét egy üvegvitrinben őrizték ereklyeként mert meglepően jó állapotban maradt. A hívek attól félnek, hogy a tettesek szent férfi agyáért váltságdíjat fognak követelni, vagy valamilyen sátánista szertartásra használják majd.
A rendőrség azóta lezárta a környéket, hogy a tolvajok ne juthassanak messze -írja Blikk

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. január 31.
  2020-01-31 19:23:52, péntek
 
  Isten országa, amely Jézusban megjelent, nem földi ország. Ezért nem értették a tanítványok, hogy miről beszél. Sokszor kérdezték, hogy mikor jön el ez az ország. Isten országa bennünk terjed, úgy, hogy megtesszük az Atya akaratát. Isten ereje működik bennünk, ahogy a növény életét is belső erő irányítja a növekedésben. Ha elvetik a magot, elindul a növekedés, és megvan a remény az aratásra. Jézus magvetése szűk körben kezdődik, de az evangélium átjárja az egész emberiséget. Ágai elérnek mindenhova. Így bontakozik ki Isten országa, megállíthatatlanul, gyarlóságaink ellenére. Magunkban hordozzuk az evangéliumot, és ha Jézust magunk között tartjuk, csodákat láthatunk már itt a földön is.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
3. évközi hét péntek 01.31
  2020-01-31 19:22:17, péntek
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid, hogy házasságtörését leplezze, megöleti Uriást.
Abban az időben, amikor a királyok hadba szoktak indulni, Dávid király hadat indított a szomszédos ammoniták ellen. Elküldte tehát Joábot, a fővezérét, vele szolgáit és egész hadi népét, hogy dúlják fel az ammoniták országát, és foglalják el (fővárosukat) Rabbát. Maga Dávid azonban Jeruzsálemben maradt.
Az egyik délután történt, hogy Dávid fölkelt fekvőhelyéről, és a királyi palota lapos tetején sétált. A tetőről meglátott egy asszonyt, amint éppen fürdött. Mivel az asszony feltűnően szép volt, Dávid elküldötte szolgáját, hogy érdeklődjék az asszony után. Az hamarosan jelentette is, hogy Betsábé az, Éliám leánya, a heteus Uriás felesége. Dávid követeket küldött érte, és elhozatta magához. Miután az asszony visszatért otthonába, egy idő múlva megüzente Dávidnak, hogy gyermeke lesz.
Dávid ekkor parancsot küldött hadvezérének, Joábnak: ,,Küldd el hozzám a heteus Uriást!" Mikor Uriás megérkezett, Dávid érdeklődött tőle: ,,Hogy van Joáb és a sereg, és hogy folyik az ostrom?" Majd megparancsolta Uriásnak: ,,Eredj a házadba, és mosd meg a lábadat!"
Alighogy Uriás elhagyta a palotát, királyi étek ment utána. Ám Uriás a királyi palota kapujában, ura többi szolgái között tért nyugovóra ahelyett, hogy hazament volna a saját házába. Jelentették is Dávidnak: ,,Uriás nem ment haza a házába."
Dávid ekkor meghívta Uriást, hogy egyék és igyék vele. Le is itatta őt. De este, amikor távozott, megint a szokott helyén, urának szolgái közt tért nyugovóra, és most se ment haza. Azért Dávid másnap levelet írt Joábnak, és azt Uriással küldte el. A levélben azt írta: ,,Állítsátok Uriást a csatasor élére, ahol leghevesebb a harc! Aztán hagyjátok magára, hogy megöljék, és meghaljon!"
A város ostroma alkalmával Joáb valóban arra a helyre állította Uriást, ahol tudta, hogy erős emberek vannak. Amikor a város védői kitörtek, és összecsaptak Joábbal, a népből, Dávid szolgái közül is többen elestek. A halottak között volt a heteus Uriás is.
Ez az Isten igéje. 2Sám 11,l-4a.5-10a.13-17

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Isten országa parányi magból fejlődik hatalmas fává!
Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: ,,Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás."
Majd folytatta: ,,Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak."
Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,26-34
...... .........



Imádság
Istenem! Te vagy, aki megalkottál, aki ismersz. Tőled kaptam az életemet, képességeimet, testvéreket magam mellé és naponta a számtalan kegyelmet. A kevesebbet vagy a talentumot azért adtad, hogy akaratodat teljesítsem. Tudom, hogy minden embert üdvözíteni akarsz. Vonj be engem is tervedbe, hogy minél több embernek el tudjalak vinni. Ígérem, mások elől nem rejtem el azokat a dolgokat, amelyek az életemben jóságodat és szeretetedet hirdetik, hanem engedem, hogy szereteted általuk terjedjen a világban.

Elmélkedés
A földbe vetett mag az emberi akarattól és tevékenységtől függetlenül indul növekedésnek. Az ember elvetette, elhintette a magot s ezzel elvégezte a maga feladatát. Pillanatnyilag nincs más teendője, mint türelemmel és bizalommal várni, hogy a mag kikeljen, aztán pedig fejlődjön a növény az aratásig. A növekedés módját vagy ütemét sem az ember szabja meg, hanem minden úgy történik, ahogyan azt a világot teremtő Isten elgondolta. Íme, ez egy olyan dolog, amit az ember nem tud egészen az irányítása alá vonni. A modern növénytermesztési módszerekkel lehet a növekedést valamelyest siettetni vagy késleltetni, de ettől még nem gondolhatja senki, hogy kézbe vette az irányítást, mert egy váratlan időjárási körülmény hamar keresztülhúzhatja az emberi számításokat.
Mindez igaz az Isten országára is. Itt is van feladatunk, olyan feladat, amellyel maga Jézus bíz meg minket. Az Úr arra hív minket, az ő tanítványait és követőit, hogy legyünk a munkatársai az igehirdetésben. Igen, bennünket is megbíz azzal, hogy munkálkodjunk Isten országának terjedése, növekedése érdekében. És ha teljesítettük a ránk bízott feladatot, akkor bizalommal és türelemmel kell várnunk, hogy Isten kegyelme a maga idejében meghozza gyümölcsét. Nem kell a dolgokat sem gyorsítanunk, sem lassítanunk, Isten majd gondoskodik róla, hogy legyen mit aratni.
C Horváth István Sándor
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az év tíz embere közé két magyar személyiséget választottak.
  2020-01-31 19:10:37, péntek
 
  Böjte Csaba és Orbán Viktor az Év emberei között egy amerikai lapban
...... ........... ......


Két magyar is szerepel az ,,Inside the Vatican" amerikai katolikus magazin Év embere tízes toplistáján.
Az ,,Inside the Vatican" (A Vatikánon belül) amerikai katolikus havilap minden év januári számában közzé teszi az Év embere tízes listáját. A magazin szerkesztői olyan személyiségeket választanak ki, akik tevékenységükkel katolikus szempontból kiemelkedő hatást gyakoroltak környezetükre, illetve a világ és a hit fontos kérdéseiben jelentős szerepet vállaltak. 2019 eseményeire visszatekintve az amerikai katolikus havilap két magyart is besorolt toplistájába - írja Somogyi Viktória, a Vatican News magyar szekciójának főszerkesztője.
A szerző idéz az Inside the Vatican januári számáról szóló hírlevélből, melyben a lap alapítója és főszerkesztője, Robert Moynihan arról ír, hogy a 10 személy között olyanok vannak jelen, akik azért küzdenek, hogy megtalálják azt, ami igaz, jó és szép.
A listán ötödik helyen találjuk Böjte Csaba atyát, aki évtizedek óta fogad be és nevel fel gyermekeket az utcáról. ,,Egy magyar ferences, aki elhagyott gyermekeket segít" - így jellemzi a szerzetest a tevékenységéről szóló hosszú méltatás. ,,Nemcsak élelmet és szállást biztosít nekik, hanem bekapcsolja őket egy közösségbe is.
A hetedik helyen Orbán Viktor miniszterelnök áll. A magyarázat szerint a magyar politikus ellentmondásosságot váltott ki, mert határozottan kiáll Magyarország keresztény nemzeti identitásának megtartása mellett. ,,A magyarok a világ lakosságának 0,2%-át alkotják. Van-e értelme, hogy egy ilyen méretű nemzet állást foglaljon és kiálljon egy ügyért? Igen!" - idézi a miniszterelnököt az amerikai lap, majd hosszasan bemutatja tevékenységét a keresztény értékek és identitás védelmében elmondott beszédeiből idézve.
Somogyi Viktória cikkéből megtudhatjuk, hogy az Év embere címet olyanok nyerték el, mint például Svetlana Kasyan orosz operaénekes sztár, valamint Jean-Marc Fourier atya, aki áprilisban életét kockáztatva vett részt a Notre Dame székesegyház oltásában.
Harmadik lett a listán az osztrák Alexander Tschugguel, aki Rómában eltávolította a Pachamama-szobrokat egy katolikus templomból. Negyedik helyen szerepel Jakub Baryła, egy 15 éves lengyel fiatal, aki országa legnagyobb LMBT-jogokat követelő felvonulásán feszülettel tiltakozott a homoszexualitás népszerűsítése ellen.
A hatodik helyet Kanye West rapper foglalja el, aki azzal döbbentette meg Hollywoodot, hogy örmény ortodox rítusban kereszteltette meg gyermekeit. A nyolcadik helyet az ír Katie Ascough, Niamh Ui Bhriain és Cora Sherlock érdemelte ki. A három aktivista kiállt az életért és az abortusz ellen a mély katolikus gyökerekkel rendelkező szigetországban.
A kilencedik helyen Vincent Guo Xijin püspök áll. A kínai földalatti egyházhoz tartozó püspök mindig hű maradt a Szentszékhez a kommunista hatóságok folyamatos zaklatása ellenére. A tizedik helyen Emery Kabongo Kanundowi érseket találjuk a Kongói Demokratikus Köztársaságból, aki 1982-től Szent II. János Pál pápa személyi titkára volt, jelenleg pedig a Szent Péter bazilika kanonoka.

- Két magyar is szerepel egy amerikai katolikus magazin Év embere toplistáján Az év nyertesei: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mit kell tennem, ha kilépek a templomból?
  2020-01-31 19:03:25, péntek
 
  Január 30-án véget értek Egerben az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok. Eucharisztia és misszió címmel Erdő Péter bíboros, prímás tanítását hallhatták a résztvevők a zárónapon.
...... ........


Erdő Péter bíboros előadása Eucharisztia és misszió címmel szintézist adott a napok középpontjában álló témáról.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 575 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3670
  • e Hét: 20062
  • e Hónap: 32738
  • e Év: 266485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.