Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Narancsos zselé – házi gumicukor
  2018-04-20 21:42:05, péntek
 
 

Hozzávalók:

1,5 dl frissen facsart narancslé
20 g zselatin

Elkészítése:

A félbevágott narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzákeverjük a zselatint.
Kevergetve összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon.

Tetszőleges formába öntjük, amiből könnyedén kifordítható, majd hűtőbe tesszük, hogy gyorsabban megdermedjen.

12 db kicsi forma készült ebből az adagból.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tojás nélküli muffin
  2018-04-17 13:48:26, kedd
 
  Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 csésze kristálycukor
1 csésze víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1/3 csésze olaj
1 evőkanál ecet
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó

Külön-külön kikeverjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd a kettőt összedolgozzuk.
Kapszlikkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb 15-20 percig sütjük. Finom, puha, brownie szerű muffinok lesznek, nem száradnak ki.
Kakaó helyett kókuszreszelékkel, vagy dióval is készíthetjük. A tésztába utólag félbevágott meggyszemeket is szórhatunk.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fahéjas cukkinis pite
  2018-03-02 10:53:19, péntek
 
  Hozzávalók : 4 db tojás , 2 dl olaj , 1 vanilia cukor , 1 mk szódabikarbóna , 1 sütőpor , cukorpótló ízlés szerint. Jól összekeverni , majd hozzáadni 40 dkg reszelt cukkinit , 35 dkg DW 50 % CH csökkentett lisztet , 10 dkg darabolt dió , mazsola , fahéj . 180 fok tűpróbáig sütni
fb, Farkas Erika, Sütik-képpel



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olívabogyós sós rudak
  2017-12-12 10:05:18, kedd
 
  Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 4 ek tejföl
- 1,5 tk tengeri só
- 4 dkg apróra vágott olívabogyó

Lekenni: - 1/2 tojásfehérje + 1 csipet só

Elkészítés:

A sóval elvegyített lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az apróra vágott olívabogyót és összegyúrjuk annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tésztánk.

Sütőpapíron kb. fél centis vastagságú téglalapá nyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Derelyevágóval kb. 2x6 cm-es rudakat vágunk, lekenjük a villával felvert, és sóval elkevert tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd az egyben maradt részeket, még melegen, a vágások mentén eltördeljük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diós répatorta
  2017-11-22 14:50:55, szerda
 
  Hozzávalók a tésztához:

400g liszt;
1 csomag szódabikarbóna;
550g kristálycukor;
1 mokkáskanál só;
2 púpos kiskanál őrölt fahéj;
1 kiskanál gyömbérpor;
1 csapott kiskanál őrölt szegfűszeg;
1 csapott kiskanál őrölt szegfűbors;
5 egész tojás;
400g napraforgó olaj;
600g hámozott, reszelt sárgarépa;
100g apróra vágott dió.

Hozzávalók a krémhez:

300g szobahőmérsékletű sajtkrém
150g porcukor
100g szobahőmérsékletű vaj
1 lime héja


Tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 150 C-ra.

A száraz összetevőket, a répa és a dió kivételével, egy nagy tálban összekevertem. Az olajat és tojást egy külön edényben kikevertem, majd hozzáadtam a száraz mixhez. Amikor egyenletesen elkeveredett hozzáadtam a reszelt répát és a diót, ismét alaposan összekevertem. Én egy közepes méretű lapos tepsiben sütöttem ki, így készült el kb 35 perc alatt. Nagyobb méretű tortaformában is meg lehet sütni, de akkor figyeljünk rá, hogy a tészta vastagsága miatt a sütési idő is több lesz.

Hagytam kicsit hűlni a tepsiben, majd egy deszkára fejjel lefelé kiborítottam és konyharuhával letakarva hagytam állni másnap reggelig.

A krém elkészítése:

A vajat, a krémsajtot és a porcukrot kihabosítottam. Fontos, hogy mind a vaj, mind a sajt szobahőmérsékletű legyen. Amikor szépen krémessé összeállt, egyenletesen elkentem a tészta tetején és lime héjat reszeltem rá.

Eredeti recept: BBC Food Recipes.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kókuszgolyó
  2017-10-02 14:14:58, hétfő
 
  Hozzávalók:1/2kg darált keksz,1cs(25dkg)margarin olvasztva,ízlésnek megfelelően:porcukor,kakaópor,lekvár,rum-aroma,és annyi tej amivel össze tudjuk gyúrni,kókuszreszelék a golyók megforgatására.
facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju receptje



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bohóclepény
  2017-09-29 09:19:19, péntek
 
  Bohóclepény: 36 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír, 26 dkg porcukor, 2 kanál tejföl, 2 tojássárgájával nyújtható tésztává gyúrjuk, részre osztjuk. Kinyújtjuk fél cm vékonyra és tepsi hátán, megszurkálva világos pirosra sütjük a lapokat. Mikor mond a három lap kisült, lekvárral összerakjuk. Két tojássárgáját 6 dkg vaníliás cukorral habosra keverünk, ezzel a tészta tetejét bevonjuk, szálkásra vágott mandulával vagy dióval behintjük, kevés időre még a sütőbe tesszük száradni. Téglalap alakúra vágva tálaljuk.

Erika Novák‎ receptje, facebook, Ősi magyar konyha, régi magyar ételek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morva sörgulyás, azaz sörös pörkölt
  2017-05-31 13:15:50, szerda
 
  / Moravský pivní guláš
Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 1 dl olaj, 20 dkg hagyma, 2 evőkanál édes őrölt paprika, 8 dkg paradicsompüré, 2 burgonya, 5 dl barna sör, 1 peperóni, köménymag, só
A húst kockákra daraboljuk. A felkarikázott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a paprikát és enyhén megbarnítjuk. Erre az alapra helyezzük a megsózott húst, megszórjuk köménymaggal és megpirítjuk. A fele sörrel felöntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt burgonyát és a peperónit. A maradék sört hozzáöntjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és a lé besűrűsödik. Ha szükséges, vizet is önthetünk alá.
Tipp! A tányéron szórjuk meg reszelt tormával és metélőhagymával.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kókuszhabos citromos süti
  2017-05-11 08:00:15, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojássárga
3 púpos evőkanál tejföl
1 citrom lereszelt héja és leve
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A tetejére:

fél üveg lekvár
6 tojásfehérje
csipet só
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék

Így készült:
A margarint mikróban megpuhítottam, majd a cukorral elkevertem. Hozzáadtam a tojássárgákat, alaposan elkevertem, majd a tejföl került bele és a citrom héja, leve.
A lisztet kimértem, elkevertem benne a sütőport és belevegyítettem a masszába. Alaposan elkevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokos sütőbe tettem.
Addig sütöttem, míg a teteje enyhén pirulni kezdett.
Közben a fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Belekevertem a kókuszreszeléket.
Az elősütött tésztát megkentem lekvárral, majd rásimítottam a habot.
Visszatoltam a sütőbe. A hőfokot visszavettem 100 fokra, s addig hagytam még benn a sütit, míg a hab kissé megpirult.
Áfonyalekvárt használtam, de bármilyen savanykás lekvár megfelel.
Nem lehetett szépen szeletelni a sütit, mivel a kókuszhab meglehetősen morzsálódós lett. Talán elég lett volna fele mennyiség is belőle.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lekváros virágok
  2017-04-10 12:39:25, hétfő
 
  Egy újabb linzer,amibe se só,se,cukor,sem növesztő szer nem kell!
Olyan omlós,hogy szétolvad a szájadban!
Egy kis előzetes ,próba sütés az ünnepek előtt.
Köszönöm szépen Judi Józsefnének e csodás receptet.
Lekváros virágok
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
175 gr tejföl
2 tojás sárgája
A töltéshez:
Kb 30 dkg házi baracklekvár
A kenéshez :
7 dkg olvasztott margarin
A linzer virágok összeillesztéséhez:
kevés víz
A díszítéshez.
2 ek porcukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat
Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset.
Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk./7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 cm-essel./
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat , lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Egy tepsi sütés ideje 180 fokon 10-12 perc.
Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben.
Ha kicsit hűlt,vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk , a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.
A tésztába cukor, só, sütőpor NEM kell.
https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 471 db bejegyzés
Összes: 2878 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 143
  • e Hét: 647
  • e Hónap: 5516
  • e Év: 123951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.